Kuinka korjata 502 Bad Gateway -virhe WordPressissä

Kuinka korjata 502 Bad Gateway -virhe WordPress-sivustoille

Mikä tahansa virhe, joka tekee WordPress-sivustostasi käyttökelvottoman, on vakava syy huolenaiheeseen, koska se tarkoittaa menetyksiä tuloista, heikkoa SEO-sijoitusta ja paljon tarpeetonta stressiä sinulle. Yksi kaikkein pahamaineisimmista virheistä, joka on koskaan armonnut internetiä, on 502-portin virhe. Se on ilkeä ja turhauttava ongelma, koska se voi rajautua monista syistä, jotka vaikeuttavat vianetsintää ja korjaamista.


Ei hätää, mutta meillä on selkäsi. Jos haluat korjata 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen WordPress-sivustossasi, ota hengähdystauko, koska tarjoamme sinulle pari kokeiltua ratkaisua. Tämän päivän viestin loppuun mennessä sinun pitäisi päästä eroon 502-virheellisestä yhdyskäytävävirheestä lopullisesti.

Jos tämä kuulostaa sellaiselta kaupalta, jota et uneksisi kulkevan, tartu itsellesi muki kahvia ja let ‘roll.

Mikä on 502 Bad Gateway -virhe?

Ensinnäkin, mikä kysymisen nimissä on 502-virheellinen yhdyskäytävävirhe? Tässä on pieni oppiaihe aineiden ylläpidosta. WordPress-sivustosi isännöinti sisältää yleensä pari palvelinta.

Alkeisimpiin asennuksiin voi kuulua neljästä viiteen (ish) palvelinta, nimittäin

 • Sovelluspalvelin, joka käsittelee PHP-koodisi ja kaiken muun sivustosi dynaamisen sisällön
 • Tietokantapalvelin, jossa tietokannat elävät
 • Käänteinen välityspalvelin, esim. Nginx ja Apache, joka hallitsee, mitkä HTTP-pyynnöt menevät mihin
 • Verkkopalvelin, joka tallentaa kaikki staattiset tiedostosi, kuten kuvat, CSS ja JavaScript
 • CDN (valinnainen suorituspalvelin)

Kun kirjoitat sivustosi URL-osoitteen selaimeesi ja napsautat TULLA SISÄÄN, selain lähettää pari HTTP-pyyntöä käänteiselle välityspalvelimelle.

Varaa välityspalvelin reitittää sitten pyynnöt vastaaville palvelimille. Esimerkiksi tietokantaan tallennettujen tietojen pyynnöt reititetään tietokantapalvelimelle. Staattisten tiedostojen pyynnöt reititetään web-palvelimelle, ja sovelluspalvelin käsittelee PHP: tä vaativat pyynnöt.

Kukin palvelin lähettää sitten takaisin tiedot käänteiselle välityspalvelimelle, joka sitten lähettää tiedot selaimeesi ja verkkosivustosi latautuu. Yksinkertainen kuin A, B, C – älä anna kovien sanojen, kuten käänteisen välityspalvelimen, sekoittaa sinua.

Jos jokin palvelimista lähettää virheellisen vastauksen käänteiselle välityspalvelimelle, verkkosivustosi ei lataudu selaimeesi odotetusti. Sen sijaan käänteinen välityspalvelin näyttää 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen.

Eläin monista eri muodoista

502-virheellinen yhdyskäytävävirhe voi esiintyä monissa eri muodoissa, kuten:

 • Virhe 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • 502 välityspalvelimen virhe
 • 502 Palvelu väliaikaisesti ylikuormitettu
 • HTTP-virhe 502 Bad Gateway
 • 502. Se on virhe. Palvelin havaitsi väliaikaisen virheen, eikä voinut täyttää pyyntöäsi. Yritä uudelleen 30 sekunnissa. Se on kaikki mitä tiedämme.

Mikä aiheuttaa 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen?

Vaikka virheellinen 502-yhdyskäytävävirhe tapahtuu yleensä palvelinpuolella, se voi tapahtua myös loppupään ongelmien vuoksi. Tässä on muutama syy siihen, miksi kohtaat 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen missä tahansa järjestyksessä:

 • Upstream-palvelimesi saattaa olla ylikuormitettu liikenteen lisääntymisen vuoksi
 • Offline-palvelin heittää 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen kasvoihisi
 • Palvelimien virheelliset kokoonpanot, jotka saattavat syrjäyttää useista syistä, kuten inhimillisistä virheistä, etenkin kun isäntäsi siirtää palvelimia
 • Sisällönjakeluverkon (CDN) ongelmat
 • Virheellisesti käyttävä selaimen välimuisti
 • DNS-ongelmat
 • Viallinen PHP-koodi ongelmaisen laajennuksen tai teeman ansiosta

Kuten yllä olevasta lyhyestä luettelostamme voi nähdä, 502-virheellinen yhdyskäytävävirhe voi johtua useista asioista. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy kokeilla erilaisia ​​ratkaisuja virheen korjaamiseksi.

Ottakaa kuitenkin huomioon ongelma ja korjaa 502-virheellinen yhdyskäytävävirhe WordPress-sivustossasi.

Kuinka korjata 502 Bad Gateway -virhe WordPressissä

Vaikka tämä virhe voi vaikuttaa keskimääräiselle Joelle ongelmallisena, sen korjaaminen on todella uskomattoman helppoa. Tarvitset vain vähän kärsivällisyyttä seuraavien ratkaisujen kokeiluun.

1. Päivitä / lataa sivustosi uudelleen

Kuten jo mainittiin, useimmiten pahamaineinen 502-yhdyskäytävävirhe tapahtuu palvelinpuolella, etenkin jos käytät jaettua hosting-palvelua. Voimakas liikenteen piikki saattaa kuluttaa palvelinresurssejasi jättäen sinut tämän ikävän virheen harhaan. Muutoin palvelimet voivat toimia ylös tai offline-tilassa useista syistä.

Isännöintipalveluntarjoajat ratkaisevat ongelman yleensä heti, koska verkkosivustojen omistajat kaipaavat seisokkeja intohimoisesti. Lisäksi he menettävät tulojaan, kun sivustot ovat offline-tilassa.

Joten ennen kuin vedät hiuksiasi ja kärsit paniikkikohtauksista, kokeile päivittää WordPress-sivustosi pari kertaa nähdäksesi, korjataanko virhe itsestään. Kokeile lisäksi toista selainta tai laitetta nähdäksesi, korjataanko virhe. Jotta kuitenkin ongelma ei olisi palvelinpuolella, testaa sivustosi käyttämällä työkalua, kuten isup.me.

Jos virhe kuitenkin jatkuu yllä olevien korjausten jälkeen, siirry seuraavaan ratkaisuun tässä viestissä.

2. Tyhjennä selaimen välimuisti

Etkö pysty korjaamaan 502-virheellistä yhdyskäytävävirhettä edes selaimen päivittämisen jälkeen? Jos näin on, suorita kova päivitys selaimessa (CTRL + F5 Windows-järjestelmissä ja CMD + CTRL + R OS X -järjestelmissä). Päästääkö kovan virkistämisen suorittaminen eroon häirinnästä, joka on 502-portin virheellinen yhdyskäytävävirhe? Ei?

Voit myös yrittää tyhjentää selaimesi välimuistin suoraan vinkkien avulla, jotka esitetään WordPress-välimuistin tyhjentämiseksi. Onko tyhjä virhe poistunut välimuistin tyhjentämisen jälkeen? Jos näin on, lopeta lukeminen ja tanssi onnellinen. Tasapainos jopa. Vitsit syrjään.

Seuraava ratkaisu saattaa auttaa, jos olet edelleen kiinni virheestä.

3. Poista CDN-tilapäisesti käytöstä

Käytätkö WordPressiin sisällönjakeluverkkoa, kuten CloudFlare, KeyCDN tai toista CDN: tä? CDN: t yleensä reitittävät verkkosivustosi liikenteen palvelimilleen tarjotaksesi sivustosi paremman suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Niiden palvelimien ongelma voi antaa sinulle 502-virheellisen yhdyskäytäväongelman. Lisäksi voit laskeutua virheelliseen 502-yhdyskäytävävirheeseen, jos CDN on määritetty väärin.

Keskeytä CDN ja päivitä sivustosi saadaksesi selville, onko CDN: nne 502-ongelman alareunassa. Tämä pakottaa sivustosi latautumaan suoraan isäntäpalvelimilta.

Onko virhe poistunut CDN: n keskeyttämisen jälkeen? Jos näin on, pidä palvelu keskeytettynä ja ota yhteyttä asiakastukeen. Yleensä ne ratkaisevat ongelman nopeasti, mikä tarkoittaa, että joudut tekemään ilman CDN: tä hetkeksi.

Jokaisella CDN: llä on erilainen käyttöliittymä, mikä tarkoittaa, että sinun on tarkistettava CDN: ltäsi palvelun keskeyttämistä varten. Kokemukseni mukaan CDN: n keskeyttäminen on kuitenkin yhtä helppoa kuin piirakka, joten en usko, että törmäät ongelmiin.

4. DNS-ongelmat

DNS (lyhenne verkkotunnuksen nimijärjestelmästä) on kuinka verkkotunnukset (esim. Wpexplorer.com) vastaavat vastaavia IP-osoitteitaan. Jos jotain puuttuu DNS-asetuksista, voit odottaa 502-virheellisen yhdyskäytävän virheen muiden ongelmien joukossa.

Oletko muuttanut uuteen isäntään äskettäin? Siirtyminen edellyttää DNS-palvelimien uudelleenmääritystä. DNS-levitys vie aikaa, joskus jopa 48 tuntia tai enemmän.

Jos kohtaat 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen siirron jälkeen, odota DNS-muutosten etenemistä, tarvittaessa ota yhteyttä isäntään saadaksesi neuvoja ja apua.

Ja koska puhumme DNS: stä, voit myös yrittää tyhjentää paikallisen DNS-välimuistin. Windows-käyttäjille avaa komentokehote (cmd.exe) ja suorita seuraava komento: ipconfig / flushdns. Suorita Mac OS X -käyttäjänä dscacheutil -väri-välimuisti komentopäätteessä.

5. Tarkista teema ja laajennukset

Voi näyttää siltä, ​​että virhe ei toistaiseksi ole korjattu? Ehkä ongelma on laajennuksissa tai teemassa. Teema tai jokin laajennuksista voi laukaista komentosarjan, joka ei sovi palvelimen kanssa.

Seurauksena palvelin tappaa komentosarjan, mikä aiheuttaa virheellisen 502-yhdyskäytävävirheen. Mitä tehdä? Aloittakaamme lisäosista.

6. Laajennusten vianetsintä

Et todennäköisesti pääse kirjautumaan WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin virheestä. Kuinka sitten tuet vianetsintää laajennuksille ilman pääsyä WordPress-järjestelmänvalvojaan?

No, se on yksinkertaista. Kirjaudu WordPress-juurihakemistoon (yleensä se on public_html mutta voi olla jotain muuta sen mukaan, missä olet asentanut sivustosi) käyttämällä joko FTP-sovellusta, kuten Filezilla tai Tiedostonhallinta cPanelissa.

Sen jälkeen navigoi kohtaan wp-content ja etsi liitännäiset kansio. Nimeä kansio uudeksi plugins.old poistaaksesi kaikki laajennukset käytöstä kerralla. Älä huolestu, et menetä mitään tietoja.

Päivitä sivustosi nähdäksesi onko virhe poistettu. Jos näet sivustosi virheen sijasta, ongelma on yksi plugineistasi.

Nimeä uudelleen plugins.old takaisin liitännäiset ja kirjaudu sisään WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin. On aika löytää ongelmallinen laajennus.

Aktivoi laajennukset yksi kerrallaan, kun lataat sivustosi uudelleen jokaisen aktivoinnin jälkeen. Toista tämä, kunnes olet tarkistanut ongelman aiheuttavan laajennuksen. Ongelmallista laajennusta luodaan tietysti 502-yhdyskäytävän virhe aktivoinnin yhteydessä, mikä saattaa sulkea sinut järjestelmänvalvojan alueelta.

Deaktivoi tai poista laajennus kokonaan FTP: n tai Tiedostonhallinta, hanki vaihtoehto tai ota yhteyttä kehittäjään lisätukea varten.

7. Aktiivisen teeman vianetsintä

Jos ongelmasi alkoivat sivustosi päivittämisen jälkeen, ts. Teemat, laajennukset ja WordPress, ja laajennusten deaktivointi ei korjaa mitään, sinun on tehtävä WordPress-teeman vianetsintä.

Tarkistaminen, onko aiheesi ongelma, hiukan erilainen kuin laajennusten vianetsintä. Saamme sen läpi ja tehdään sen kanssa.

Kirjaudu WordPress-juurihakemistoon FTP: n tai Tiedostonhallinnan kautta. Siirry sitten kohtaan wp-content> teemat ja etsi aktiivinen teema.

Nimeä aktiivinen teemakansio uudeksi total.old. Tämä deaktivoi aktiivisen teeman ja aktivoi WordPress-oletusteeman.

Lataa sivustosi uudelleen tarkistaaksesi, onko virhe poistettu. Onko virhe edelleen olemassa? Se tarkoittaa, että teema on kunnossa, jolloin sinun pitäisi nimetä teemakansio takaisin alkuperäiseen nimeen.

Jos virhe katoaa, ota yhteyttä teemakehittäjään saadaksesi lisätietoja tai sijoita ammattimaisesti rakennettuun teemaan, kuten omaan Totalimme.

8. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä isäntään

Vielä ei vaikuta korjaavan 502-virheellistä yhdyskäytävävirhettä WordPress-sivustossasi, vaikka olet kokeillut kaikkia yllä olevia ratkaisuja?

Ehkä ongelma on palvelinpuolella, joten ota vain yhteyttä isäntään ja saat ammatillista apua. Harkitse sijoittamista huipputason isäntään, jotta vältetään tämä virhe, koska jaetussa isännöintisuunnitelmassa on vähemmän palvelinresursseja.

johtopäätös

Vaikka 502-virheellisen yhdyskäytävävirheen korjaaminen onkin hieman hämmentävää ja turhauttavaa, se on helppoa ratkaisuilla, joita tässä tekstissä hahmotellaan. Toivomme viestimme osoittaneen sinut tässä suhteessa oikeaan suuntaan.

Onko sinulla ajatuksia, kysymyksiä tai lisäkorjauksia? Auta meitä laajentamaan tätä viestiä jakamalla vinkkejä, kyselyitä ja ideoita alla olevaan kommenttiosaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map