Kuinka järjestää WordPress-blogi 10 yksinkertaisessa vaiheessa

Kuinka järjestää WordPress-blogi 10 yksinkertaisessa vaiheessa

Blogin käynnistäminen – teknisesti ottaen – on erittäin helppoa. Todella. Tarvitset vain 10 minuuttia ajasta, 5 dollaria säästääksesi isännöinnissä, ja sinulla on hyvä mennä! Lisäksi kaikilla yhden napsautuksen asennusominaisuuksilla, joita monet Web-palvelimet tarjoavat nykyään, sinun ei tarvitse edes tietää, mitä konepellin alla tapahtuu. Pelkään kuitenkin, että satu päättyy tähän kohtaan.


Alkuasetuksista huolehtiminen on vasta seikkailusi alku ja siitä eteenpäin joudut vastaamaan moniin haasteisiin, jotka kaikki voivat tehdä bloggaamisesta paljon vaikeampaa. Nyt olen varma, että olet huomannut, että blogin kirjoittamiseen liittyviä neuvoja ei ole verkossa niukasti, joten haluan tehdä tänään erilaisen lähestymistavan. Tehdään mielenkiintoiseksi ja puhutaan siitä, mitä tehdä blogin sekaamiseksi.

Aion käsitellä aihetta kahdesta erillisestä näkökulmasta:

 • Tekniset kysymykset – ne, jotka voivat tappaa blogisi yön yli juuri niin, ilman varoitusta
 • Sisällön julkaisutapaan liittyvät ongelmat – ne, jotka jatkavat blogin tappamista vähitellen, yksi askel kerrallaan

1. Et ole valmis laitteistovirheeseen

Laitteista (palvelimet, kiintolevyt, muut koneet, jotka periaatteessa pitävät sivustosi verkossa) on jotain, mitä sinun pitäisi tietää. Asia on siinä on vain ajan kysymys, ennen kuin palvelimesi epäonnistuu. Ei todellakaan ole jos. On vain kun.

Jokainen henkilö, joka on koskaan työskennellyt tietojen palauttamisessa, kertoo sinulle, että kaikki kiintolevyt (100 prosenttia) rikkoutuvat jossain vaiheessa. Myönnetään, että jotkut epäonnistuvat toisena päivänä, toiset epäonnistuvat 20 vuoden virheetön suorituksen jälkeen, mutta kaikki epäonnistuvat lopulta. Tässä on mielenkiintoinen viesti kirjoittanut Backblaze kuinka kauan levyasemat kestävät, vain idean saamiseksi. Siksi sen sijaan, että uskoisit, että epäonnistumista ei tapahdu sivustosi tiedoissa, sinun on parempi valmistautua itse ja asettaa asiat siten, että saat sivustosi uudelleen käyttöön mahdollisimman pian.

Ensinnäkin sinun on huolehdittava sivuston varmuuskopioista. Varmuuskopiointi on ytimessä yksinkertainen asia. Kyse on Web-sivustosi kopion säilyttämisestä muualla kuin tavallisella palvelimella. Voit saada tällaisen toiminnallisuuden esimerkiksi laajennuksella UpdraftPlus. Se luo varmuuskopion, ja sinulla on mahdollisuus tallentaa se Dropboxiin, Google Driveen, sähköpostiin jne.. Voit sitten ottaa tämän varmuuskopion ja käyttää sitä haluamallasi tavalla. Tai voit etsiä enemmän huippuluokan ratkaisua ja hankkia itsellesi a VaultPress tili.

Toinen tarkistamisen arvoinen palvelu on CloudFlare. CloudFlare luo useita kopioita verkkosivustostasi ja jakaa ne palvelinverkkoon. Tämän vuoksi saat paljon etuja, ja jotkut sivuston lisäturvallisuudesta ovat vain yksi niistä. (CloudFlare on muuten ilmainen.)

Cloudflare CDN

Kun olet huolehtinut sivuston varmuuskopioista ja käyttänyt työkaluasi kuten CloudFlare arsenaalissasi, voit pitää sivustosi verkossa vähän kauemmin (jos se epäonnistuu) ja antaa sinulle mahdollisuuden myös palauttaa se uudelle Web-palvelimelle nopeammin, jos suuri isäntä epäonnistuu.

2. Älä käytä suojauslaajennusta

Vaikka tiedän, että laajennukset ovat aivan yhtä suuri osa ongelmaa kuin osa ratkaisua (vanhentuneissa tai heikkolaatuisissa laajennuksissa on usein paljon tietoturvavirheitä), joidenkin korkealaatuisten tietoturvalaajennusten käyttö voi vain maksaa.

Tässä on asia. On olemassa monia erilaisia ​​uhkia, jotka odottavat vain lyödäkseen lyöntiä verkkosivustoosi. Sinulla on hakkereita, robotteja, palvelimen haavoittuvuuksia jne. Jotkut hyvät tietoturvalaajennukset auttavat sinua suojautumaan näiltä uhilta. Tässä on kaksi suosikkini:

 • BulletProof-tietoturva: Yksi suosituimmista .hta-käyttöoikeuden suojauslaajennuksista. Parasta siinä, että sinun ei tarvitse edes tietää, mikä .htaccess on käyttää tätä laajennusta. Siellä on sisäänrakennetut esiasetukset, jotka hoitavat sivustosi autopilotissa.
 • Sucuri-suojaus: Voit käyttää sitä skannataksesi sivustosi satunnaisesti ja varmistaaksesi, että sen eheydelle ei tällä välin ole tapahtunut mitään. Se suorittaa useita tarkastuksia muun muassa haittaohjelmien, XSS: n, JavaScript-injektioiden ja paljon muiden asioiden suhteen.

3. Falling for Pretty (pinnalla) ilmainen teema

Kaikki haluavat saada mukavan näköisen sivuston. Se on vain luonnollista. Mutta sinun on oltava varovainen, ettet saa huonosti koodattua teemaa vain siksi, että pidät siitä visuaalisesti. Olen sanonut sen useita kertoja WordPress-urani aikana, mutta sanon sen taas – ole varovainen ilmaisten teemojen suhteen. Hyvin usein ne ovat täynnä salattua koodia, staattisia SEOd-linkkejä, alatunnisteen estävää JavaScriptiä ja kuka tietää mitä muuta. Tietysti on olemassa joitain ilmaisia ​​teemoja, jotka ovat korkealaatuisia, mutta lataa ilmaisia ​​teemoja vain hyvämaineisista lähteistä.

Vaikka törmäät satoihin luetteloviesteihin verkossa, antamalla sinulle “ilmaisia ​​WordPress-teemoja [TYHJEN]”, sinun ei pitäisi luottaa niihin niin paljon. Ihmiset, jotka julkaisevat nämä luettelot, käyvät harvoin läpi jokaisen teeman erikseen tarkistaakseen, onko kyse todella laadusta tuotteesta. Sen sijaan he luottavat vain visuaalisiin ominaisuuksiin. Se mitä sinulle – lukijalle – tarkoittaa, on se, että et voi koskaan tietää varmasti, onko tietty teema turvallinen. Lyhyesti sanottuna, ole varovainen etsiessään ilmaista teemaa. Kokeile sen sijaan näitä vaihtoehtoisia polkuja:

 • Täällä WPExplorerissa tarjoamme hienoja ilmaisia ​​WordPress-teemoja. Ilmaiset teemat on koodattu huolellisesti ja sisältävät premium-ominaisuuksia, kuten mukautettuja postityyppejä, Google-fontteja, teeman liukusäätimiä ja paljon muuta.
 • virallinen teemahakemisto osoitteessa WordPress.org. Kaikki hakemiston teemat on testattu, joten sinun ei ainakaan tarvitse käsitellä haitallista koodia, jonka joku on sisällyttänyt tarkoitukseen.
 • Kaupalliset teemakaupat. Joidenkin teemakauppojen tarjoamien premium-(maksettujen) teemojen lisäksi ne tarjoavat myös ilmaisia ​​teemoja mainosmenetelmänä.

Ja lopuksi, tiedän, että tämä neuvo ei välttämättä sovi hyvin joillekin teistä, mutta jos haluat turvallisen, varman, toimivan ja mukavan näköisen teeman, joudut maksamaan siitä 90% ajasta. Voit myös vuokrata suunnittelijan rakentamaan sinulle mukautetun teeman, mutta se maksaa sinulle paljon enemmän.

4. Älä määritä editoritiliä päivittäiseen blogointiin

WordPressissä on valikoima sisäänrakennettuja käyttäjärooleja, joita voit käyttää luotaessa uusia tilejä itsellesi tai tiimillesi. Tiliä on tilaajille, avustajille, kirjoittajille, toimittajille ja järjestelmänvalvojille. Oletustili, jonka WordPress antaa sinulle, kun asennat sivustosi ensimmäistä kertaa, on päävalvojan tili (muuten, älä koskaan tee kirjautumistunnustasi “järjestelmänvalvoja”). Vaikea osa, jota he eivät kerro sinulle, on erittäin hyvä käytäntö olla käyttämättä tätä tiliä säännölliseen käyttöön. Järjestelmänvalvojan tilillä on pääsy kaikkiin osioihin wp-admin ja sitä voidaan käyttää jokaisen asetuksen muuttamiseen. Sinun ei tarvitse sitä vain käsitellä tavanomaisia ​​blogitehtäviäsi.

LastPass

Luo kirjoittamista ja julkaisemista varten itsellesi editoritili puoliksi monimutkaisella salasanalla, jonka voit silti muistaa. Ja kun kyse on järjestelmänvalvojan tilistä, vaihda kirjautumistunnus jotain ei-ilmeistä (kuten “sivuston päällikkö-päällikkö”) ja vaihda salasana millekin käsittämättömälle käyttämällä useita merkityyppejä (kuten “dfqWW341 ## 2”) . Tallenna sitten tämä salasana esimerkiksi työkalulla 1Password tai LastPass.

5. Negatiivisen sosiaalisen todisteen esittely

Tämä hämmästyttää minua, mutta bloggaajat asentavat jostain syystä ne suuret sosiaalisen median jakamispainikkeet koko sivustoonsa (useita painikkeita Facebookille, Twitterille, Pinterestille ja niin edelleen) vain, jotta ne näyttävät kaikki nollat. Kuten tämä:

Sosiaaliset laskurit 0: ssa

Mitä tämä kertoo sinulle? Tässä on vihje: Se kertoo, että lukemasi sivu on epäsuosittu. Ja jatkaen tätä ajattelua se kertoo myös, että sinun ei todennäköisesti myöskään pitäisi tuhlata aikaa lukemiseen. Älä ymmärrä minua, mielestäni sosiaalisen median painikkeet ovat mahtavia. Ne tarjoavat kävijöille helpoimman tavan jakaa sisältöäsi. Mutta sinun on käytettävä niitä oikealla tavalla, jos haluat heidän auttavan sinua kasvamaan blogiasi sen sijaan, että vahingoittaisi pyrkimyksiäsi negatiivisen sosiaalisen todisteen avulla. Kaksi ratkaisua:

 • Käytä sosiaalisen median jakamislaajennusta, joka ei näytä numeroita ollenkaan (kuten AddThis Jaa-painikkeet).
 • Käytä sosiaalisen median jakamislaajennusta, joka näyttää numerot vain, kun ne saavuttavat tietyn asetetun kynnyksen (kuten Sosiaalinen sodankäynti).

6. Tunnisteiden ja luokkien käyttäminen satunnaisesti

Sen ytimessä kategoriat ja tunnisteet on tarkoitettu helpottamaan navigointia sisällössäsi. Toisin sanoen, sinun tulisi käyttää vain luokkia ja tunnisteita lukijoiden ymmärtämiseksi, mistä tietty viesti on. Luokat ovat luonteeltaan hyvin yleisiä. Kannustan sinua luomaan vain kourallinen luokkia blogiisi ja määrittämään sitten blogiviestisi vain yhteen luokkaan. Esimerkiksi, jos blogiisi liittyy ruoanlaitto, kategoriat voivat olla: aamiainen, lounas, illallinen.

Tunnisteilla se on vähän monimutkaisempi. Yksi parhaista lukijaystävällisistä lähestymistavoista, joita olen löytänyt, on kohdella heitä kuten luettelossa aiheistasi, joista viestisi koskee. Oletetaan esimerkiksi, että on viesti, jonka otsikko on “10 parasta tapaa markkinoida yritystäsi verkossa”. Otsikko itsessään ei anna paljon todellisesta sisällöstä. Jos kuitenkin huomaat, että siinä on merkinnät ”Facebook, Twitter, sähköpostimarkkinointi, paikallinen SEO”, se on aivan erilainen tarina. Saat erittäin selkeän käsityksen aihepiiristä, joka odottaa sisällä.

Merkintävinkit

Tässä on joukko ohjeita, joita voit käyttää merkitsemässä viestejäsi:

 • Selaa viestiäsi, valitse yksittäiset aiheet, joista se keskustelee, käytä niitä tunnisteina.
 • Pidä kiinni yleisistä ehdoista. Aivan kuten yllä olevassa esimerkissä (“Facebook, Twitter, sähköpostimarkkinointi, paikallinen SEO”).
 • Älä käsittele tageja SEO-työkaluna ja älä käytä tunnisteina monisanaisia ​​avainsanoja (avainsanoja).
 • Älä toista samaa tunnistetta käyttämällä useita vaihtoehtoja, joilla kaikilla on sama merkitys. Esimerkki: “Facebook-neuvoja, Facebook-vinkkejä, Facebook-temppuja.”

Huomaa: Jotta tunnisteiden kanssa työskenteleminen olisi helpompaa, tutustu esimerkiksi laajennukseen Automaattinen postimerkintä. Tätä laajennusta ei ole päivitetty muutamassa vuodessa (käytä omalla vastuulla), mutta näyttää siltä, ​​että se toimii edelleen. Sen avulla voit asettaa kiinteän tunnisteluettelon ja analysoi sitten kaikki julkaistut viestit ja antaa tunnisteet automaattisesti. Tämä on erityisen kätevä.

7. Oleminen ristiriidassa sisällön pituuden kanssa

Oletetaan, että olet New York Times -tilaaja vain sen vuoksi. Miltä sinusta tuntuisi, jos yhden viikon ajan sanomalehti olisi 20 sivua pitkä, seuraavalla viikolla 200 sivua pitkä ja viikko sen jälkeen 56 sivua pitkä? Eikö se olisi hämmentävää? Juuri tämä on lukijoiden tuntema, kun olet ristiriidassa sisältösi pituuden kanssa

Jos olet johdonmukainen, toisaalta, lukijasi tietävät aina, mitä odottaa näkeessään uuden otsikon. Ja tässä tapauksessa ennustettavuus toimii vain sinun eduksesi. Valitse tavoitesisältöalue (ammuamme 1500-2500 sanaa WPExplorerissa) ja pysy siitä.

8. Keskittyminen liian aikaisin kaupallistamiseen

No, kun sanon “aivan liian aikaisin”, mitä tarkoitan, “toivoen tekevän kokopäiväisistä tuloista liian aikaisin”. Joidenkin kaupallistamiskanavien asettaminen eteenpäin on sinänsä hyvä tapa. Tällä tavalla annat lukijoillesi tiedon siitä, että blogi voi tulla jossain vaiheessa voittoa tavoittelevaksi yritykseksi. Joten sinulla on vähemmän todennäköistä koettelemusta, kun käytät muita kaupallistamismenetelmiä myöhemmin.

Mutta se osa, jonka monet ihmiset erehtyvät, on räjäytä bloginsa AdSense-osiossa AdSense-osion yläpuolella maksetun mainoskampanjan päällä, joten näyttää siltä, ​​että todellisella sisällöllä ei edes ole pääroolia. Kannustan sinua kulkemaan eri reittiä. Aloita pieni. Aseta pieni AdSense-lohko jonnekin WordPress-blogiisi, jos haluat. Voit tehdä niin yksinkertaisella tekstiwidgetillä – laita AdSense-koodi vain sinne. Aloita sitten tytäryhtiölinkkien lisääminen viesteihisi (älä unohda sisällyttää FTC-ilmoitusta sivullesi). Älä käsittele sitä varmaksi tapana ansaita voittoa, vaan jotain, jolla lukijat tottuvat tietyntyyppiseen ansaitsemiseen. Siinä kaikki.

9. Älä anna itsellesi konsultointia tai suoraa asiakastyötä

Asiakastyö

Jotain mitä ajattelet juuri nyt, miksi tämä kaveri viettää niin paljon aikaa puhuakseen erilaisista rahaan liittyvistä asioista. Tarkoitan, onko se todella tärkeä blogisi hyvinvoinnille? No, kuten käy ilmi, se on.

Saanen sanoa sen näin. En ole koskaan tavannut ketään, joka olisi hylännyt bloginsa teknisen ongelman vuoksi. Mutta olen tavannut kymmeniä ihmisiä, jotka tekivät niin, koska he eivät voineet enää jatkaa sijoittamista blogiin ilman paluuta horisontissa. Pidämme siitä vai ei, rahalla on merkitystä. Mainonta – mainittiin edellisessä kohdassa – on yksi suosituimmista tavoista ansaita rahaa blogin avulla. Se on erinomainen esimerkki passiivisesta tulovirrasta – jostakin, joka ansaitsee rahaa ilman aktiivista työtä teidän puolestaan.

Mutta on myös kolikon toinen puoli. Aktiiviset tulot. Toisin sanoen tarjoat asiantuntemustasi ja aikaa vastineeksi rahalle. Brändisi ja maineesi rakentaminen pisteeseen, jossa sinulla on jatkuvasti asiakkaita, jotka pyytävät palkkaamaan sinua, voi ja vie paljon aikaa. Mutta kuten he sanovat, paras aika puun istuttamiseen on 20 vuotta sitten, toiseksi paras on tänään. Joten aloita nyt. Asenna Palkkaa minut -sivu – samankaltainen kuin “Tietoja” -sivun kanssa, mutta sen tarkoituksena on vakuuttaa potentiaalinen asiakas siitä, miksi he haluavat palkata sinut.

Palkkaa minut sivuvihjeitä

Hyvän “Palkkaa minut” -sivun tulisi koostua seuraavista elementeistä:

 • hyvä otsikko, joka kannustaa ihmisiä tavoittamaan sinut
 • tarjoamasi palvelut
 • sosiaalinen todiste (saamiesi kommenttien / jakamien lukumäärä)
 • Suositukset
 • Yhteydenottolomake

10. Ei sähköpostiluetteloa

“Useille sivuston omistajille yli 75% kävijöistä ei todennäköisesti edes anna sivustollesi uutta katsausta.” –Adam Connell Ohjattu blogitoiminto

Se on vain tapa, jolla se on verkossa. Kaikkialla on yksinkertaisesti liikaa häiriötekijöitä, jotta ihmiset voivat pysyä pitkään. Yksi harvoista tehokkaista tavoista saada heidät takaisin on kuitenkin sähköpostitilausvaihtoehto. Kun joku tilaa, hän tulee uutiskirje-luetteloosi, jolloin voit ilmoittaa heille sähköpostitse joka kerta, kun julkaiset uuden artikkelin. Se saa tosiasiallisesti prosenttiosuuden ihmisistä takaisin sivustoosi.

Kaikille onneksi uutiskirjeen perustaminen on nykyään melko yksinkertaista. Kirjoitimme laajennuksista lisätäksesi sähköpostiluetteloasi ja sähköpostin tiputuskampanjoita vielä niin kauan sitten. Voit vapaasti tarkistaa nämä viestit saadaksesi täyden ohjeen.

Onko jotain muuta syytä huolehtia?

Toki, on tonnia asioita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia teknisestä näkökulmasta. Onneksi olemme käsittäneet monia niistä aikaisemmissa viesteissämme, joten annan sinulle linkit sen sijaan, että listaamme kaiken uudelleen täältä:

 • Yleisimmät WordPress SEO-virheitä sivustossa
 • WordPress-aloittelijoiden yleisimmät virheet
 • Yleiset WordPress-tietoturvavirheet, joita monet verkkosivustot tekevät
 • 22 muuntamistappamisvirheitä WordPress-verkkosivustollasi
 • 15 WordPress-virhettä, jota vältetään kaikissa kustannuksissa

Vaikka on paljon, mikä voi mennä pieleen, älä väri. Älä unohda, että WordPress on poikkeuksellinen ohjelmisto ja että vie vain jonkin aikaa, ennen kuin sinusta tulee taitava. Toistaiseksi aloita vain tutustumalla tässä kuvattuihin asioihin ja valmistaudu toiseen osaan. Siinä käsittelemme täysin erilaisia ​​tapoja hämmentää blogiiasi.

Mikä on tappavin?

Joten nyt, kun olemme käyneet läpi koko kymmenen vaiheen luettelon, yritämme valita hetken, jotta voimme valita kaikkien suurimman blogi-tappajan. Mikä on sinun mielipiteesi? Onko se jokin teknisistä kysymyksistä? Tai ehkä olet enemmän kuin minä ja ajattelet, että se, että ansaitset rahaa blogista pitkään on vielä tappavampaa? Joko niin, voit vapaasti jakaa kommentteja, ja mikä tärkeintä, myös vapaasti ei tee jokin näistä virheistä blogissasi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map