Kuinka asentaa WordPress uudelleen askel askeleelta

Kuinka asentaa WordPress uudelleen askel askeleelta

WordPress voi heittää sinulle varsin hyvin curveballin aloittelijana. Minuutin kaikki toimii hyvin, ja seuraavana olet juuttunut itsepäiseen virheeseen.


Vaikka suurin osa WordPress-virheistä on helppo korjata, toisinaan ainoa vaihtoehto on asentaa koko asia tyhjästä. Muina aikoina et ole edes syyllinen. Hakkeri saattaa tehdä verkkosivustosi käyttökelvottomaksi, ja uudelleenasentaminen voi olla säästöarmosi.

Tämänpäiväisessä viestissä osoitamme sinulle tarkalleen kuinka asentaa WordPress uudelleen menettämättä sisältöäsi. Jos haluat kopioida WordPress-sivustosi ja aloittaa tyhjällä liuskalla, peitämme myös tämän.

Tärkeä huomio: Ennen kuin teet mitään, on tärkeää luoda varmuuskopio verkkosivustollesi. Vaikka et välttämättä tarvitse varmuuskopiota WordPressin uudelleenasennuksen jälkeen, on välttämätöntä säilyttää varmuuskopio, jos asiat menee pieleen. Ollaksesi turvallisella puolella, automatisoi varmuuskopiot ja varmista, että sinulla on aina kopioita verkkosivustostasi tietokoneellasi tai verkossa.

Menkäämme töihin ilman enempää.

Miksi / milloin WordPress asennetaan uudelleen?

Ensin, miksi tai milloin sinun pitäisi asentaa WordPress uudelleen? Asennat WordPressin yleensä uudelleen, kun:

 • On juuttunut virheeseen, vaikka olet kokeillut kaikkia kirjan vianetsintämenetelmiä. Älä aja WordPressia uudelleen asentamaan joka kerta, kun virhe ilmenee, koska kuten aiemmin totesimme, suurin osa WordPress-virheistä on yleensä helppo korjata..
 • Testaussivuston nollaamisen ja uudelleenkäytön tarve – Ehkä testaat teemoja tai laajennuksia. Kehittäjät asentavat WordPressin uudelleen koko ajan työnsä luonteen vuoksi. Olen tehnyt sen pari kertaa testisivustollani.
 • Sivustosi on uusittava tai muokattava uudelleen – Kun hakkerit sylkeivät naamani jonkin aikaa sitten, minun piti rakentaa sivustoni uudelleen tyhjästä. Asensin WordPressin uudelleen nopeasti tallentaessani osaa sisällöstäni, mikä säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Toisin sanoen WordPressin uudelleenasentaminen sivustosi korjaamiseksi on viimeinen keino, kun kaikki muu epäonnistuu. Siirrä se pois tieltä, kääntäkää hihat ylös ja mennä töihin.

Kuinka asentaa WordPress uudelleen: Menetelmät

WordPressin uudelleenasentaminen on helppoa, vaikka se saattaa aluksi näyttää haastavalta. Se on myös hauskaa, joten valmistaudu hyvään aikaan. Seuraavassa osassa kerrotaan neljästä menetelmästä WordPressin uudelleenasentamiseen.

Tapa 1: Kuinka asentaa WordPress uudelleen järjestelmänvalvojan hallintapaneelista

Tiesitkö, että voit asentaa WordPressin uudelleen suoraan järjestelmänvalvojan hallintapaneelista? Voi, kyllä, voit, ja se on uskomattoman yksinkertaista.

Asenna WordPress uudelleen hallintapaneelista siirtymällä kohtaan Hallintapaneeli> Päivitykset ja napsauta Asenna uudelleen nyt -painiketta, kuten korostamme alla olevassa kuvassa.

Kuinka asentaa WordPress uudelleen järjestelmänhallintapaneelista

WordPress asentaa uudelleen automaattisesti, ja muutama sekunti myöhemmin sinun pitäisi nähdä tervetulosivu:

Wordpress-aloitussivu

On tärkeää huomata, että tämä menetelmä asentaa vain WordPress-ydintiedostot uudelleen. Teema, laajennukset, suunnittelu, sisältö ja kaikki muu pysyvät ennallaan. Tämä on helpoin ja aloittelijoille sopivin tapa asentaa WordPress uudelleen asentamatta verkkosivustoasi.

syrjään: Jos et jostain syystä pääse käsiksi WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin, voit silti asentaa WordPressin uudelleen postin muilla menetelmillä.

Tapa 2: Kuinka asentaa WordPress uudelleen WP-CLI: n avulla

WP-CLI on lyhenne WordPress-komentoriviliittymästä. Se on ilmainen, avoimen lähdekoodin ja kehittäjäystävällinen työkalu, jota monet ihmiset käyttävät asentaakseen laajennuksia, määrittämään useiden sivustojen asennuksia ja tehdä paljon enemmän ilman verkkoselainta.

Monet web-isännät tukevat WP-CLI: tä nykyään. Sinun tarvitsee vain hallita WP-CLI-komennot hyötyä työkalusta. Jos tiedät WP-CLI: n ympäri, se on yksinkertainen komento asentaa WordPress uudelleen.

Suorita seuraava komento asentaaksesi WordPress uudelleen:

wp ydinasennus --skip-content --force

Yllä oleva komento lataa ja asentaa WordPressin vahingoittamatta sisältöäsi. Menetelmää ei ole tarkoitettu absoluuttisille aloittelijoille – sinun on tiedettävä tietäsi WP-CLI: n ja palvelimien välillä.

Tapa 3: Kuinka asentaa WordPress uudelleen FTP: n kautta

Nyt hauska osa. Seuraavassa osassa opit kuinka asentaa WordPress uudelleen manuaalisesti. Pidämme sellaisesta asiasta, eikö niin? Jos hyväksymme, päästäköön siihen.

Ensinnäkin, siirry kohtaan WordPress.org ja lataa uusin WordPress-versio:

virallinen WordPress-verkkosivusto

Pura seuraavaksi WordPress ZIP-tiedosto tietokoneellesi ja poista sitten tiedosto wp-content kansio:

merkintä: Poistaminen wp-content -kansio varmistaa, että et kirjoita vastaavaa kansiota verkkopalvelimellasi. wp-content -kansio sisältää teemasi, laajennuksesi ja medialataukset – kaikki ne kiiltävät jutut, joita et halua menettää.

Kirjaudu sen jälkeen sisään verkkosivustollesi FTP: n kautta:

Lataa seuraavaksi WordPress-kansiosta jäljellä olevat tiedostot sivustoosi:

FTP-ohjelmasi (käytän WinSCP) pitäisi pyytää sinua viestillä, joka kertoo, että olet kirjoittamassa tiedostoja. Hyväksy ja anna latausprosessin jatkaa, kunnes kaikki tiedostot on ladattu.

Ja se on se; olet asentanut WordPressin vain manuaalisesti FTP: n kautta säilyttäen sisältösi ��

Tapa 4: Kuinka asentaa WordPress uudelleen ilman, että säilytä sisältöä

Oletetaan, että haluat aloittaa tyhjällä liuskalla. Haluat pilata koko jutun ja aloittaa uudelleen säilyttämättä mitään sisältöäsi, teemoja tai laajennuksia.

Varoitus: Varmista, että olet valmis menettämään sisältösi, ennen kuin siirryt eteenpäin. Jos haluat säilyttää viestisi, tunnisteesi, kommenttisi, luokkasi ja niin edelleen, harkitse tietojen viemistä XML-tiedostoon. Vaihtoehtoisesti voit luoda hätävarmuuskopion, jos tarvitset sitä myöhemmin.

En tiedä kuinka viedä WordPress-viestejäsi? 

No, se on helppoa.

Siirry WordPress-hallintapaneelissa kohtaan Työkalut> Vie, kuten alla.

Valitse seuraavaksi Kaikki sisältö ja napsauta Lataa vientitiedosto näytön alareunassa.

Tallenna tuloksena oleva vientitiedosto turvallisesti tietokoneellesi. Jos sinun ei tarvitse säilyttää mitään sisältöä, ohita yllä olevat vaiheet ja jatka lukemista.

Poista WordPress Install cPaneliin

Useimmat verkkoisäntäkoneet tarjoavat sinulle yhden napsautuksen asennusohjelman WordPressin asentamiseen alle viidessä minuutissa. Mutta tiesitkö, että voit käyttää samaa asennusohjelmaa WordPress-verkkosivustosi hävittämiseen? Kyllä, se on myös yllättävän helppoa!

Jos käytät cPanelia, napsauta WordPress -kuvaketta Softaculous-sovellusten asennusohjelma. Jotkut isännät käyttävät fantastico sovelluksen asennusohjelma, mutta prosessi pysyy suhteellisen samana.

softaculous sovelluksen asentaja

Vieritä seuraavassa näytössä alaosaan, etsi poistettava verkkosivusto ja napsauta (x) poistokuvaketta:

Seuraavaksi paina Poista asennus -painike seuraavan sivun alaosassa.

Kun olet poistanut WordPress-verkkosivustosi, voit asentaa uuden tyhjän sivuston yhden napsautuksen asentajan tai kuuluisan 5 minuutin WordPress-asennuksen kautta.

Bonus: WordPressin nollaaminen laajennuksen avulla

Rakastamme kaikki WordPressiä luultavasti siksi, että kaikissa tarvitsemissa toiminnoissa on plugin, joka estää sinua hakeutumasta koodiin ja pelottavaan tech-juttuun.

Jos sinulla ei ole aikaa FTP: lle ja cPanelille (ja voit silti käyttää WordPressin järjestelmänvalvojan kojetaulua), voit käyttää laajennusta sivuston nollaamiseen kokonaan.

WordPressin nollauslaajennukset ovat erityisen hyödyllisiä teema- ja laajennuskehittäjille, jotka haluavat luoda uuden testisivun nopeasti.

WordPressin nollauslaajennukset poistavat kaikki mukautukset, tietokantataulukot, viestit, sivut tai tietyt osat, kuten teema-asetukset. Palautuslaajennukset eivät kuitenkaan poista median latauksia, teemoja ja laajennuksia. Laajennukset poistavat yleensä teemat ja laajennukset käytöstä.

Voit nollata WordPress-asennuksen käyttämällä apulaitetta, kuten WP-nollaus tai Advanced WordPress Reset.

Yhteenvetona

WordPressin uudelleenasentaminen on helppoa. Tyypillisesti prosessiin sisältyy WordPress-ydintiedostojen korvaaminen sivustollasi. Nyt voit tehdä sen manuaalisesti tai valita jonkin jo käsitettämme automaattisista vaihtoehdoista. Valitsemasi reitti riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Täydellisille aloittelijoille suosittelemme kokeilemaan ensin automaattisia vaihtoehtoja. Jos et jostain syystä pääse käsiksi järjestelmänvalvojan kojelautaan, sinulla on käytössään manuaaliset toimenpiteet. Muista, että WordPressin uudelleenasentamisen pitäisi olla viimeinen keino, jos yrität korjata virheen. Muista kuin muistaa luoda varmuuskopioita ennen minkään poistamista.
Onko sinulla kysymyksiä tai ehdotuksia? Kerro meille kommenteista!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map