Kuinka asentaa Google Tag Manager for WordPress

Kuinka asentaa Google Tag Manager for WordPress

Google Tag Manager on niin tehokas työkalu, että olin kauhistunut tiedon puutteesta tutkiessani tätä viestiä. Eikä itse asiassa “tiedon puute”, mutta muutama käytettävissä oleva viesti ei kykene selittämään, mitä Google Tag Manager on ja mikä on.


Jos etsit lisätietoja Google Tag Managerista ja sen määrittämisestä WordPress-sivustossasi, älä etsi enää. Koska tulit oikeaan paikkaan.

Tässä viestissä hahmotellaan:

 • Mikä Google Tag Manager on
 • Miksi sinun on käytettävä työkalua, ja
 • Kuinka asentaa se WordPress-sivustoosi manuaalisesti tai laajennuksen avulla

Lisäksi osoitamme Google Tag Manager toiminnassa, jotta voimme antaa sinulle kuvan siitä, mitä voit saavuttaa taginhallintajärjestelmällä kuin mikään muu. Sanomme tämän, koska on olemassa useita muita taginhallintajärjestelmiä, kuten Tealium, Qubit ja Adobe Experience Platform Launch, mainitsemalla muutamia.

Sillä pois tieltä on paljon opittavaa, joten sukeltakaamme suoraan sisään.

Mikä on Google Tag Manager?

Google Tag Manager on mahtava työkalu digitaalisen seurannan tarpeisiin. Sen avulla voit ottaa tunnisteita verkkosivustollesi muokkamatta koodiasi. Epämääräinen? Tarjoamme sinulle selkeämmän kuvan määrittelemällä ensin tunnisteen digitaalisen seurannan kannalta.

Tunniste on vain pala JavaScriptiä, jonka lisäät sivustoosi, jotta voit aktivoida muun muassa liikenteen analysointia, mainontaa ja live-keskustelua. Joissakin piireissä tunnisteita kutsutaan myös verkkojäljitteinä tai seurantapisteinä.

Hyvä esimerkki tunnisteesta on sivustoosi lisäämä Google Analytics -seurantakoodi, jotta voit seurata liikennettäsi.

Tunnisteen koko tarkoitus on kerätä vierailijatietoja analytiikkaa ja digitaalisia markkinointityökaluja varten. Yritykset, jotka toimittavat nämä tunnisteet esimerkiksi Google Analytics, AdWords, Facebook, LinkedIn jne. Tunnetaan tagimyyjinä.

Miksi Google Tag Manager?

Tunnisteiden käyttöönotto WordPress-verkkosivustolla tarkoitti perinteisesti koodin muokkaamista manuaalisesti (tai pikemminkin suoraan). WordPressissä tämä tarkoittaa erilaisten tiedostojen, kuten header.php ja functions.php muiden joukossa.

Nyt, jos jatkat JavaScript-koodin lisäämistä tiedostoihisi, se hidastaa sivustoasi. Lisäksi se avaa sivustosi tietoturva-aukkoihin, varsinkin jos tartut tunnisteisiin epäluotettavista lähteistä.

On myös ongelma säilyttää kaikki koodi, jonka lisäät sivuillesi. Sinun on esimerkiksi päivitettävä tunnisteet, jos muutoksia on, ja tämä tarkoittaa kaivaa syväksi koodiin. Jälleen kerran, tämä ei ole aloittelijaystävällistä. Siellä on myös paljon tilaa virheille. Tiedät, että erehtyä on inhimillistä.

Mitä tehdä?

Jos sinulla on useita tunnisteita, voit kääntyä Google Tag Manager -sovelluksen puoleen ja seurata niitä kaikkia yhdestä keskeisestä paikasta.

Tässä on muutama etu kotiin ajamiseen:

 • Google Tag Manager -sovelluksen avulla sinun ei koskaan tarvitse enää kopioida aiempia koodilohkoja verkkosivuillesi.
 • Voit siirtää kaikki olemassa olevat tunnisteet Google Tag Manager -sovellukseen
 • Google Tag Manager tarjoaa sinulle yhden säilön, jolla voit ottaa käyttöön useita tunnisteita ja hallita niitä intuitiivisella hallintapaneelilla, joka tekee koko prosessista helppoa
 • Tämän tunnisteiden hallintajärjestelmän avulla voit ottaa tunnisteet käyttöön nopeasti. Esimerkiksi sen sijaan, että kopioisit Google Analytics -koodiasi sivustollesi, sinun on vain lisättävä Google Analytics -seurantatunnuksesi Google Tag Manageriin ja viola – Google Analytics on aktiivinen sivustossasi
 • Google Tag Manager -sovelluksen asentaminen WordPress-sivustollesi on yhtä helppoa kuin A, B, C – GTM: n lisääminen WordPressiin manuaalisesti on helppoa. Lisäosan käyttö on vielä helpompaa. Valitse sinulle sopiva menetelmä.
 • Google Tag Manager auttaa sinua keräämään paljon tietoja markkinointitarpeitasi varten. Tiedot, joita et ehkä voi kaapata muilla seurantaohjelmilla. Tämä tarkoittaa oikea-aikaista ja tarkkaa tietoa – sellaista tietoa, joka tarkoittaa kaikkea eroa onnistumisen ja epäonnistumisen välillä.
 • Napsauta ja siirry lisätäksesi tunnisteita sivustoosi, koska Google Tag Manager toimittaa monia sisäänrakennettuja integrointeja, kuten AdWords, Analytics, Google Optimize, Adometry, Crazzy Egg, LinkedIn ja Shareholic.
 • Lisäksi voit luoda rajattomasti tunnisteita mukautetun HTML-tuen ansiosta

Ainoa mitä sinun on tehtävä on asentaa Google Tag Manager -koodi sivustollesi joko manuaalisesti tai laajennuksen avulla.

Google Tag Manager käsittelee sitten JavaScript-koodin puolestasi ja toimittaa sitten sivustosi toiminnot säilön kautta. Onko sillä edes järkeä? Toivon todellakin.

Esimerkiksi sen sijaan, että lisääisit Google Analytics -koodia sivustoosi, sinun on vain integroitava Analytics GTM: ään ja työsi on tehty. Kuule, kuulkaa – tunnisteiden lisääminen Google Tag Manageriin on neljännen luokan luokkien juttu, jota et koskaan tarvitse kehittäjää enää koskaan.

Miljoona valmiita ominaisuuksia, ihmettelet, miksi Google Tag Manager on ilmainen. Kyllä, luit oikein. Se on ilmainen. Mutta sitten siellä on premium-versio, jossa on vielä enemmän ominaisuuksia ja 24/7-tuki. Epäilen silti sitä, tarvitsetko koskaan premium-ominaisuuksia milloin tahansa pian, koska ilmainen versio on pakattu loistaviin amigoihin. Pakattu kaikki ominaisuudet, joita tarvitset tietojen keräämiseen, kuten ammattilaiset.

Voit esimerkiksi kaapata jopa videoita katselevia käyttäjiä. Tämän lisäksi voit nähdä kuinka kauan kukin käyttäjä katseli videota. Ja se on vain jäävuoren huippu, voit kerätä paljon mittareita.

Haittoja

 • Google Tag Manager -version ilmainen versio ei tarjoa premium-tukea
 • Siellä on oppimiskäyrä, mutta sitten taas YouTube on pari mukavaa videota Google Tag Managerissa. Katso tämän viestin loppua kohden videoita, joita suosittelemme resurssiosassa

Tämä ei ole tyhjentävä luettelo ansioista / haitoista, joten jatkamme asiaa. Kierrämme hihat ylös ja likaantuvat.

Kuinka asentaa Google Tag Manager WordPressiin

Asennamme tässä osiossa Google Tag Manager WordPress-sivustoosi:

 • Manuaalisesti ja
 • Lisäosan kautta

Menkäämme eteenpäin ilman enempää.

Luo ensin Google Tag Manager -tili

Ensimmäinen vaihe on ilmaisen Google Tag Manager -tilin luominen. Tämä avaa kuuluisan GTM-hallintapaneelin ja tunnisteet (tai seurantatunnuksen), jotka tarvitset integroidaksesi työkalun WordPress-sivustoosi.

Siirry Google Tag Manager -sivusto. Kirjaudu sisään Google-tililläsi (tai luo tili, jos sinulla ei vielä ole tiliä) alla olevan kuvan mukaisesti.

Sinut ohjataan kauniiseen Google Tag Manager -järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin. Napsauta seuraavaksi Luo tili linkki, kuten korostamme alla olevassa ruudukossa.

google tag manager -järjestelmänvalvoja

Kirjoita seuraavalle näytölle tilisi nimi (tämä voi olla yrityksesi), valitse maa ja napsauta Jatkaa nappi.

uuden google tag manager -tilin luominen

Kirjoita seuraavaksi verkkotunnuksesi nimi Säiliön nimi kenttä ja valitse verkko. Sitten paina Luoda -painiketta kuten alla yksityiskohtaisemmin.

Hyväksy Google Tag Manager -palvelun ehdot ja tietojenkäsittelyehdot seuraavan kuvan mukaisesti.

Seuraava ponnahdusikkuna, joka sisältää Google Tag Manager -asennuskoodisi.

Pidä yllä oleva välilehti auki, koska tarvitset nämä kaksi koodia Google Tag Manager -sovelluksen asettamiseksi WordPress-sivustolle manuaalisesti. Kuten huomaat, GTM tarjoaa ohjeita koodien liittämiseen, mutta se voi olla haastavaa, jos olet ehdoton aloittelija.

Älä huoli, mutta me osoitamme sinulle tarkalleen mitä tehdä tulevassa osiossa.

Tärkeitä huomautuksia ennen kuin aloitat:

 • Varmuuskopioi WordPress-sivustosi ennen muutosten tekemistä tematiedostoihin
 • Vielä parasta, luo WordPress-lapsiteema ja muokkaa sitä vanhemman teeman sijaan

Google Tag Manager -sovelluksen manuaalinen määrittäminen

Kirjaudu uudelle välilehdelle WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin ja siirry kohtaan Ulkonäkö> Toimittaja.

Huomaa, että yllä olevasta kuvasta käytämme esimerkissä ilmaisen Elegant WordPress -teeman lastenteemaa. Olemme myös kopioineet pari tiedostoa esimerkiksi. header.php, footer.php, rlt.css ja 404.php lapsiteemaan. Liitämme Google Tag Manager -asennuskoodimme header.php tiedosto.

Napsauta Teeman otsikko (header.php) oikealta tiedoston navigointilaitteelta käynnistääksesi header.php teemaeditorissa.

GTM-tililtämme ohjeissa sanotaan, että sinun on liitettävä ensimmäinen koodi korkealle ja toinen koodi heti avaamisen jälkeen  tag.

Näetkö  ja  tunnisteita header.php tiedoston?  tag WordPressissä voi näyttää hieman erilaiselta. Esimerkiksi meidän näyttävät >. Näetkö sen yllä olevassa kuvassa? Lyön vetoa, että teet niin, siirrymme eteenpäin.

Kopioi ensimmäinen koodi Google Tag Managerista ja liitä se korkealle  elementti kuten alla olevassa kuvassa.

Kopioi sitten toinen koodi ja liitä se heti avaamisen jälkeen  tag alla kuvatulla tavalla.

Lopuksi, paina Päivitä tiedosto -painike näytön alareunassa tallentaaksesi muutokset. Nyt Google Tag Manager on asennettu sivustoosi. Aika helppoa?

Oletetaan kuitenkin, ettet pidä koodin muokkaamisesta, vaan käyttäisit pikemminkin laajennusta.

Kuinka lisätä Google Tag Manager WordPressiin laajennuksen avulla

Tässä osiossa käytämme hienoa pluginia, joka tunnetaan nimellä DuracellTomin Google Tag Manager for WordPress. Se on saatavana WordPress-laajennuksen repossa, eli voit asentaa sen suoraan WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin. Mennään sitten töihin.

Navigoida johonkin Laajennukset> Lisää uusi WordPress-hallintavalikossa.

Kirjoita DuracellTomin Google Tag Manager for WordPress hakukenttään, ja kun löydät laajennuksen, paina Asenna nyt nappi.

Kun olet asentanut laajennuksen, napsauta Aktivoida -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

Näytön yläosassa oleva ilmoitus ilmoittaa sinulle, että sinun on annettava GTM-tunnuksesi, jotta voit käyttää Google Tag Manager for WordPressiä. Klikkaa kirjoita GTM-tunnuksesi linkki alla esitetyllä tavalla.

Löydät GTM-tunnuksesi Google Tag Manager -tililtäsi alla olevan kuvan mukaisesti.

Kopioi GTM-tunnus Google Tag Manager -tililtäsi ja siirry takaisin WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin. Takaisin WordPress-sivustollesi, liitä GTM-tunnus ja napsauta Tallenna muutokset -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

Ja siinä kaikki! Oppit juuri, kuinka voit lisätä Google Tag Manager -sovelluksen WordPress-sivustoosi pluginilla. Tapa mennä kaveri, tapa mennä. Olet nopea tutkimus.

Nyt kun voit lisätä Google Tag Manager -palvelun onnistuneesti WordPress-sivustoosi, antakaamme sille testi-asema. Tätä varten lisäämme Google Analytics -sivustosi ilman, että koodia kopioidaan header.php.

Jos sinulla on jo Google Analytics -koodi sivustossasi, sinun on poistettava se ensin tai muuten sieppaat samat tiedot kahdesti. Emme todellakaan halua sitä markkinointiraporteissasi.

Kuinka lisätä Google Analytics WordPress -sivustoosi Google Tag Manager -ohjelmalla

Palaa takaisin Google Tag Manageriin ja napsauta Tunnisteet vasemmassa navigointivalikossa.

Sitten paina Uusi -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

Nimeä avautuvassa ponnahdusikkunassa tunniste ja napsauta sitten Tunnistekokoonpano -ruutu valitaksesi tunnisteen (tapauksessamme Google Analytics).

Valita Google Analytics – Universal Analytics kuten seuraavassa kuvassa esitetään.

Tämän tekeminen johtaa takaisin tag-määrityksiin. Valita Sivunäkymä alla Raidan tyyppi koska haluamme ilmoittaa kaikista sivun katseluista Google Analyticsille. Katso kuva alla.

Alla Google Analytics -asetukset, valita Uusi muuttuja. Tämä avaa uuden ruudun, johon kirjoitat Google Analytics -seurantatunnuksesi. Älä unohda nimetä muuttujaa alla olevan kuvan mukaisesti.

Löydä Google Analytics -seurantatunnuksesi kirjautumalla sisään Google Analytics -tiliisi ja valitsemalla tili WordPress-sivustolle (tee tämä, jos Google Analytics -tililläsi on useita verkko-ominaisuuksia).

Napsauta seuraavaksi admin ja navigoi kohtaan Seurantatiedot> Seurantakoodi. Sinun pitäisi nähdä seurantatunnuksesi, kun korostamme kohdalla nro. 3 alla.

Kopioi seurantatunnus ja liitä se muuttujien kokoonpanokenttään. Sitten paina Tallentaa -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

Nyt meidän on vain asetettava liipaisin Google Analytics -tagille. Klikkaus liipaisu valita tai luoda uusi liipaisin.

Koska haluamme seurata liikennettä kaikilla sivuilla, voimme siirtyä olemassa olevan liipaisimen kanssa (tai luoda uuden mukautetun.) Ajan säästämiseksi valitsin olemassa olevan Kaikki sivut liipaisin alla olevan kuvan mukaisesti.

Lopuksi, paina Tallentaa nappi.

Tagin testaaminen

Google Analytics -tunnisteesi ei ole vielä sivustossasi, mutta voit tarkistaa, toimiiko se napsauttamalla esikatselu -painiketta, kuten kuvaamme seuraavassa kuvassa.

Kun Google Tag Manager siirtyy esikatselutilaan, lataa sivustosi uudelleen. Selaimesi ikkunan alareunassa olevan Google Tag Manager -konsoli-ikkunan pitäisi nähdä tagi, joka laukaistaan, kun latasit sivustosi uudelleen..

Jos kirjaudut sisään Google Analytics -tiliisi ja siirryt kohtaan Reaaliaika, näet juuri avaamasi sivunäkymän lataamalla sivustosi uudelleen.

Siellä se on! Varmasti voit nähdä sen yllä olevassa kuvassa? Tule, lisäin nuolen helpottaaksesi sinua. Muista, että meidän ei tarvinnut lisätä Google Analytics -tapahtumaa (JavaScript-koodia) suoraan sivustoomme tietojen keräämistä varten – kaikki tietojen raportointi tapahtuu Google Tag Managerilla.

Sama koskee kaikkia tageja, jotka lisäät Google Tag Manager -sovelluksen kautta – et koskaan lisää mitään koodia sivustoosi. Kuinka suloista?

Mutta Google Analytics -tunnisteemme toimii vain meille, ei käyttäjille, joita aiomme seurata. Jotta tunniste elää sivustolla ja alkaa tallentaa todellisia tietoja, napsauta Lähetä -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

Tämä avaa ponnahdusikkunan, jonka avulla voit nimetä versiollesi ja lisätä kuvauksen. Katso kuva alla.

Lopuksi, paina Julkaista -painike yllä olevan kuvan osoittamalla tavalla. Kaiken lopussa reaaliaikaisen Google Analytics -sovelluksen pitäisi näyttää tällaiselta:

Hyvät naiset ja sukupuolet, hyödynnätte Google Tag Manager -sovellusta. Voit lisätä miljoonan ja yhden tunnisteen samalla tavalla, ja sivustosi ei tarvitse sisältää kaikkia koodeja. Kehotan sinua tutkimaan Google Tag Manageria saadaksesi selville, kuinka paljon voit saavuttaa tällä työkalulla.

Sinun ja minun välilläni olen myyty ja kuten olet ehkä huomannut. Tämä on ensimmäinen kerta, kun asensin asian live-blogiini. Aion käyttää Google Tag Manageria myös muissa blogeissani.

Lisäresurssit

Toivomme, että opetusohjelmasi osoitti sinut oikeaan suuntaan niin pitkälle kuin Google Tag Manager ymmärtää ja toteuttaa WordPress-sivustossasi. Jos haluat oppia lisää, tässä on pari ylimääräistä resurssia (lupasimme, eikö me?) Katselumukaudellesi.

Viimeistelemme oppaan Google Word Manager for WordPress -sovelluksesta

Google Tag Manager on tehokas työkalu, joka antaa paljon voimaa käsiisi niin paljon kuin tunnisteiden hallinta ja toimintojen kerääminen menee.

Voit asentaa työkalun helposti ja nopeasti, mikä tarkoittaa, että sinulla on enemmän aikaa suunnitella, kuinka käytät kaikkia keräämiäsi tietoja. Aikaisten tietojen kerääminen on myös hienoa. Joten miksi et anna sitä mennä?

Onko sinulla ajatuksia tai kysymyksiä Google Tag Managerista? Oppikaamme yhdessä. Jaa ajatuksesi alla olevassa kommenttiosassa. Kippis ja onnellinen tiedon louhinta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map