Johdanto WordPress-teeman mukauttajaan

 1. 1. Luettu tällä hetkellä: Johdanto WordPress-teeman mukauttajaan
 2. 2. Vuorovaikutus WordPress Theme Customizer -sovelluksen kanssa
 3. 3. WordPress Theme Customizer -kattilalevy
 4. 4. WordPress-teeman räätälöintilaitteiston laajentaminen
 5. 5. Teeman mukauttajan kattilalevy – ehdolliset vaihtoehdot, lapsiteemat ja laajennukset

Yksi asia, josta en aina pitänyt teemaasetussivuilla, oli kuinka valtavasti erilaisia ​​ne saavat. Kuvittele jokaisen autonvalmistajan yrittävän lisätä omaa kosketustaan ​​ainutlaatuisella pyöräasennolla, ja näet miksi se on paha asia WordPress-julkaisijoille.


Onneksi vuodesta 3.4 lähtien ja kiitos Teeman mukauttajan sovellusliittymä me emme tarvitse lainkaan asetussivuja.

Kyseinen blogi on Teemavaihtoehtojen galleria, esittely “kaupungin parhaiden (ja huonoimpien) teemavaihtoehtojen näytöistä”. Enimmäkseen pahin, mutta luulen, että juuri siitä hän teki suosion. Konstantinin mukaan teema-muokkaaja tekee siitä vanhentuneen.

Koko tämän postisarjan aikana tarkastellaan Teeman mukauttamisen käytön etuja “vanhoilla” asetussivuilla, käydään läpi, kuinka Teeman muokkaaja toimii, miten voimme laajentaa sitä ja luodaan lopuksi Teeman mukauttajan kattilalevy, jota voidaan käyttää minkä tahansa WordPress-teeman kanssa..

Teeman mukauttajan edut

En nyt sano, että teemaasetussivut ovat (olivat?) Kaikki huonoja – jos ne tehdään oikein, ne tuntuvat WordPress-kojelaudan luonnolliselta jatkeelta – vain, että nyt on jotain parempaa. Se, mitä Customizer tekee asetussivulle verrattuna, tekee teeman asetusprosessista helpompaa poistamalla käyttäjän päätä silmät.

Jos et koskaan nähnyt sitä toiminnassa, tämä video kirjoittanut Otto on pakollinen katsella:

Joten mikä tarkalleen on Theme Customizer? Codexin mukaan:

Teeman mukauttaminen -näytön (ts. ”Teeman mukauttaja”) avulla sivuston järjestelmänvalvojat voivat säätää teeman asetuksia ja nähdä esikatselun muutoksista reaaliajassa.

Teeman mukauttaminen pähkinänkuoressa

Teeman mukauttaja siinä on kolme pääkomponenttia – osiot, asetukset ja säätimet. Jos Theme Customizer oli talo, olohuoneesi olisi yksi osioista, jokainen siinä oleva valo olisi asetus ja jokainen valokatkaisin kytkin. Se on niin yksinkertaista.

Jotta voit toimia vuorovaikutuksessa Teeman mukauttajan kanssa, sinun on kytkettävä mukautuksen_rekisteröinti -toiminto. Tekemällä niin lataat $ wp_customize objekti, esimerkki WP_Customize_Manager luokka, joka tekee kaikki raskas nosto. Lisää siitä tämän sarjan osassa 2.

Se on jo siellä

Jos et halua olla tekemisissä Teeman muokkaamisen kanssa ja sinun täytyy vain antaa sen tehdä se teemasi asia, se on entistä helpompaa. Kun luot teema alusta alkaen, Theme Customizer on jo paikalla, ja näyttää sen sisäiset osiot. Itse asiassa tämä on, kuinka kaukana tyhjät index.php ja style.css, joissa ei ole muuta kuin kommenttiotsikkorivit, saavat sinut:

Teeman mukauttaja on tyhjä teema

Teeman mukauttaja on tyhjä teema

Toki, siinä kuvakaapissa ei ole mitään esikatselua, koska index.php ei tee mitään, mutta se on kohta – jos olet teemakehittäjä, Teeman mukauttaja vain huutaa “Aina kun olet valmis!” joten ei ole syytä olla käyttämättä sitä WordPress-teemassa.

Oletusosia on enemmän, mutta ne näkyvät vain, jos teema tukee niitä. Tässä on täydellinen luettelo sisäisistä osioista:

 • Sivuston otsikko ja tunniste
 • värit *
 • Otsikon kuva *
 • Taustakuva*
 • navigointi *
 • Staattinen etusivu

Merkityt (*) osiot tulevat näkyviin vain, jos teema tukee niiden vastaavia ominaisuuksia. Jos haluat Otsikkokuva-osion olevan näkyvissä, kaikki mitä tarvitset on add_theme_support (‘mukautettu otsikko’) jossain function.php-tiedostossa.

Olemassa olevat hallintalaitteet

Kaikissa näissä osissa on oltava joitain olemassa olevia säätimiä (valokytkimet, muistatko?) Niiden täyttämiseksi. WordPress antaa sinulle seuraavan laatikon ulkopuolella:

 • Tekstikenttä
 • valintaruutu
 • Radio
 • valita
 • Värinvalitsija
 • Tiedoston lataus
 • Kuvan lataus
 • Taustakuva
 • Otsikon kuva

Todennäköisesti tarpeeksi hyvä useimmille teemoille, mutta jos teema on erityinen (sallikaa minun arvata, se on totta?) Ja se tarvitsee mukautettuja säätimiä, voit tehdä sen myös. Mukautettujen säätimien luominen on yksi niistä asioista, joita käsittelemme tässä sarjassa, joten pysy kuulolla.

Tässä kaikki tältä erää

WordPressillä on tällä hetkellä kuusitoista sovellusliittymää (kokeile nimetä ne kaikki!) ja jos arvioit heitä sen perusteella, kuinka helppokäyttöiset he ovat ja kuinka helppoa on hypätä sisään ja aloittaa niiden käyttäminen, kukaan ei ole lähellä Teeman mukauttamisen sovellusliittymää.

Oletko jo tehnyt käyttäjille suosion ja siirtynyt asetussivuilta Teeman mukauttajaan? Jos ei, haluaisin kuulla, miksi ja jos sinulla on, mitä mieltä olet siitä toistaiseksi?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map