Hyödyt ja haitat WordPress Multisite – Kuinka asentaa Multisite paikallisen Xampp

WordPress Multisite: Hyödyt, haitat ja asennus

Jos hallinnoit useita WordPress-sivustoja, varmasti olet tuntenut, että sinun on pystyttävä hallitsemaan kaikkia niitä yhdellä hallintapaneelilla. WordPressillä on ratkaisu – usean sivuston asennus. Tämä tarkoittaa, että asennat WordPressin vain kerran ja luot ja hallinnat useita yksittäisiä sivustoja tässä WordPress-asennuksessa, kaikki yhdellä järjestelmänvalvojalla. Sinun ei tarvitse etsiä kauempana kuin WordPress.com-sivustosta esimerkki monisivustosta.


Sivuston ylläpitäjän suorittama yksittäisten sivustojen hallinta on leikattu, ja verkon ylläpitäjästä tai pääkäyttäjästä tulee kaikki tehokkaita, ja sillä on ylivoimaiset valtuudet yksittäisten sivustojen järjestelmänvalvojille. Sivustojen järjestelmänvalvojat eivät voi asentaa tai muuttaa laajennuksia ja teemoja, ja vain pääkäyttäjä voi tehdä tämän.

Milloin et käytä monisivustoa

Monisivuston paikat toimivat erillisinä yksikköinä, joissa ei ole paljon päällekkäisyyttä. Joten jos haluat vain kokoelman sivustoja, jotka jakavat tietoja ja käyttäjiä, niin monisivusto ei ole sinulle. Jos ainoa vaatimus on, että verkkosivustosi näyttävät erilaisilta, se voidaan saavuttaa käyttämällä laajennusta, joka vaihtaa aiheiden välillä. Jos tarvitset vain erilaisia ​​käyttöoikeustasoja eri käyttäjille, voit rajoittaa ominaisuuksia, linkittää URL-osoitteita tai vaihtaa käyttäjiä ja valikoita yksinkertaisesti laajennusten avulla.

Sinun pitäisi myös ohittaa monisivusto, jos sivuston järjestelmänvalvojat haluavat pystyä lisäämään teemoja ja laajennuksia vapaasti tai jos he eivät halua jakaa palvelintilaa tai tietokantaa. Sama olisi, jos he haluavat mennä eri isännöintipalveluntarjoajien kanssa.

Milloin monisivustoa käytetään

Monisivusto on kaikkein edullisin jokaiselle organisaatiolle, jolla on hierarkkinen rakenne, kuten hallitukselle ja sen erilaisille siipille, yliopistoille ja niiden osastoille tai jollain tavalla toisiinsa liittyville blogeille. Monisivustot sopivat paremmin sivustoille, jotka toimivat erittäin riippumattomasti omalla toiminta-alueellaan ja joilla on yhteisiä resursseja.

Siksi monisivusto on sekoitettu pussi, jolla on sekä etuja että haittoja, ja monisivuston tarve on arvioitava tapauskohtaisesti..

Hyödyt

 • Voit hallita mitä tahansa määrää yksittäisiä sivustoja yhdestä hallintapaneelista, joka näyttää tältä.

1

 • Yksittäisten sivustojen ylläpitäjillä on vapaus hallita sivustojaan rajoituksin.
 • Teemat ja laajennukset on asennettava vain kerran ja aktivoitava sitten koko verkossa. Samoin ylöspäin. Tämä merkitsee paitsi parempaa hallintaa, myös mahdollistaa palvelintilan tehokkaamman käytön.
 • Käyttäjät voivat luoda omia blogeja verkossa ja hallita niitä. Jos haluat sen pysyvän yksityisenä, voit rajoittaa pääsyä käyttäjille.
 • Voit ansaita verkon ansaitsemalla tarjoamalla isännöintipalvelun muille. Jos olet jaetussa isännöinnissä, tämä on ehkä hieman vaikeaa. Näillä blogeilla on omat taulukot tietokannassa. Heillä ei ole omia hakemistoja palvelimellasi, mutta kun kyse on median lataamisesta verkossa, heillä on omat erilliset hakemistonsa. Koska tiedostorakennetta hallinnoi WordPress, sinun ei tarvitse vaikeuttaa itseäsi sen kanssa.

Huonot puolet

 • Kaikki laajennukset eivät toimi monisivustolla. Sinun on tarkistettava, ovatko laajennukset yhteensopivia useiden sivustojen kanssa, ennen niiden asentamista.
 • Yksittäiset sivustot eivät voi lisätä tai poistaa teemoja ja laajennuksia. Jos niitä on verkossa, ne voidaan aktivoida ja deaktivoida.
 • Jos sivustosi tai palvelimesi on seisokkeja, tämä vaikuttaa kaikkiin verkon sivustoihin.
 • Minkä tahansa verkon sivustojen liikenteen piikki saattaa vaikuttaa kaikkien muiden verkon sivustojen nopeuteen. Tämä voi olla vähän aloittelijan käsiteltävä.
 • Kaikki hosting-suunnitelmat eivät tue useita sivustoja. Yhden sivuston isännöintitarpeet kasvavat. Jos suunnittelet muutamia sivustoja, jotka ovat luonteeltaan enemmän testisivustoja, jaettu hosting saattaa itse asiassa riittää. Mutta jos haluat lisätä valtavan määrän sivustoja, etenkin suuren liikenteen sivustoja, huomaat, että sinun on päivitettävä isännöintitarpeitasi. Suosittelemme WP-moottoria ja vauhtipyörää – molemmat alkavat noin 30 dollaria kuukaudessa monisivusto-tuki.

WordPress Multisite on yksinkertainen ja tehokas ominaisuus, mutta varmista ennen asennusta, että se on oikea ratkaisu sinulle. Sivuston erottaminen monisivustosta myöhempänä ajankohtana tai monisivuston siirtäminen on ehkä liian monimutkaista käsiteltäväksi ilman ammatillista apua.

Jos harkitset monisivustoa pelkästään useiden WordPress-sivustojen hallinnan helpottamiseksi yhdestä näytöstä, kannattaa ehkä harkita myös hallittuja palveluita palveluntarjoajan, kuten ManageWP, kanssa. Tämä on maksullinen palvelu, joka tuo mukanaan muita etuja, kuten turvallisuus, varmuuskopiot ja kloonaus.

Multisite-asennus

Sinun on oltava järjestelmänvalvoja ja sinulla on oltava pääsy palvelimen tiedostojärjestelmään voidaksesi luoda monisivusto. Sinulla on oltava oikeudet tiedostojen muokkaamiseen ja hakemiston luomiseen. On kaikki mahdollisuudet, että vaikka et tunne koodia, voit perustaa monisivun kohtaamatta mitään kiinnittimiä. Mutta tieto PHP: n, CSS: n, HTML: n ja palvelimen hallinnasta on hyödyllistä, jos joudut vianmääritykseen.

Ennen kuin aloitat, päättäkää, haluatko lisätä sivustoja aliverkkotunnuksiksi vai alikansioiksi. Tätä ei voida muuttaa myöhemmin, joten tee valinta huolellisesti. URL-termeinä tämä tarkoittaa,

 • Eri aliverkkotunnusten määrittäminen kullekin sivustolle: site1.multisite.com, site2.multisite.com
 • Eri polkujen määrittäminen kullekin sivustolle: multisite.com/site1, multisite.com/site2

Voit myös määrittää verkkotunnuksia, kuten multisite1.com, multisite2.com, mutta tämä vaatii laajennuksen käyttöä ja teknistä tietämystä.

Joten miten asennat monisivuston? Menen läpi tässä vaiheissa osoittamalla asennuksen paikallisella XAMPP: llä.

1. Monisivusto-ominaisuuden käyttöönotto.

 • Ensimmäinen vaihe monisivuston asentamisessa on WordPressin asentaminen normaalilla tavalla. Etsi wp-config-tiedosto WordPressistä ja avaa se.
 • Etsi lause “/ * Se on kaikki, lopeta muokkaaminen! Hyvää bloggaamista. * / ”Lähellä tiedoston loppua. Lisää vain lauseen yläpuolelle seuraava yksittäinen kappale:
  define ('WP_ALLOW_MULTISITE', tosi);
 • Tallenna tiedosto ja lataa se takaisin palvelimelle.
 • Nyt löydät uuden kohteen “Network Setup”, joka on lisätty hallintapaneelin Työkalut-kohtaan.

2. Alueiden ja alihakemistojen määrittäminen.

 • Jatka Työkalut> Verkkoasetukset ja valitse aliverkkotunnusten ja alihakemistojen välillä.
 • Jos olet määrittämässä aliverkkotunnuspohjaista verkkoa, sinun tulee kysyä palveluntarjoajalta, koska monet eivät salli tätä mahdollisuutta. Heidän on määritettävä sivustosi villikortti-DNS. Alihakemistot eivät tarvitse tällaisia ​​oikeuksia. Kun olet tehnyt valintasi, napsauta asentaa.

2

 • Koska käytin itse isännöimää paikallista palvelinta WordPressin asentamiseen, valintani rajoittui alahakemistoihin (isännöidyllä palvelimella tarjotaan myös alaverkkotunnuksen vaihtoehto)
 • Jos haluat muuntaa olemassa olevan WordPress-asennuksen monisivustoksi, alihakemistovaihtoehto ei ole sinulle avoin. Voit luoda verkon vain aliverkkotunnuksilla.
 • Muutama koodirivi luodaan, jotta voit lisätä ne wp-config.php-tiedostoon ja .htacess-tiedostoon.

3

 • Aseta koodi ohjeiden mukaan ja tallenna tiedostot. WordPress Multisite asennetaan onnistuneesti. Sinun on kirjauduttava sisään uudelleen, jotta pääset verkkohallintapaneeliin.

3. Sivustojen luominen tai lisääminen

Kun saavut tähän vaiheeseen, WordPress Multisite on paljon kuin mikä tahansa normaali sivusto. Jotta voit muuttaa siitä todella toimivan monisivuston, sinun on luotava ja lisättävä uusia sivustoja. Näin teet sen,
Napsauta Network Dashboard -painiketta Omat sivustot> Verkonvalvoja> Sivustot> Lisää uusi

4
Täytä tiedot, kuten sivuston osoite, otsikko, sähköposti ja napsauta Lisää uusi.
Uusi sivusto luodaan.
Voit lisätä niin monta sivustoa kuin haluat ja tarkastella sivuluetteja napsauttamalla Kaikki sivustot

5

4. Teemien aktivointi

Voit asentaa ja aktivoida teemoja monisivustolla kahdella tavalla – asentaa sen verkon järjestelmänvalvojaan ja aktivoida se koko verkkoon tai asentaa verkonvalvojaan ja ottaa se käyttöön muokkaamalla kyseisessä sivustossa. Aktivoi teema ensimmäisessä menetelmässä etsimällä Teemat verkon hallintapaneelista ja napsauttamalla Lisää uusi. Kun teema on asennettu, napsauta Verkko käyttöön. Nyt teema on heti käytettävissä koko verkossa.

Jos haluat aktivoida teemoja toisella menetelmällä, napsauta Network Admin -sovelluksessa ensin Sivustot ja sitten sitä sivustoa, jolla haluat ottaa teeman käyttöön. Napsauta sitten Muokkaa> Teemat ja etsi teema, jonka haluat ottaa käyttöön. Napsauta Aihe-kohdassa Ota käyttöön. Nyt kun avaat Teemat-välilehden kyseisen sivuston järjestelmänvalvojassa, näet lisäämäsi teema. Sivusto voi sitten aktivoida teeman.

5. Lisäosien aktivointi

Viimeisenä vaiheena sinun on asennettava ja aktivoitava laajennuksia monisivustolle. Tätä varten lataa ja asenna laajennus samalla tavalla kuin normaalilla tavalla. Jos haluat aktivoida laajennuksen koko monisivustolle sen jälkeen, napsauta Verkon aktivointi -vaihtoehtoa, ja laajennus aktivoituu kaikilla sivustoilla.

Jos haluat laajennuksen olevan aktiivinen vain yhdessä sivustossa, lataa ja asenna laajennus verkonvalvojaan. Käy sitten sivustossa järjestelmänvalvojana ja aktivoi laajennus yksittäisellä sivustolla.

Yhteenvetona

Joten arvioi tarpeitasi ja älä epäröi asentaa monisivustoa. Vaikka monisivuston asentaminen on melko helppoa, hallintaan liittyy monimutkaisia ​​asioita. Myös monisivuston siirtäminen tai yksittäisen paikan erottaminen monisivustosta voi olla hiukan pelottavaa. Tässä peukalosääntöä noudatetaan varoen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map