bbPress-keskustelupalstat WordPressille: Pikaopas

bbPress-keskustelut WordPressille: Pikaopas

Keskustelufoorumit ovat olleet olemassa jo lähes yhtä kauan kuin itse Internet. Jo ennen kuin Internet tuli suosituksi, ihmiset jakoivat tietoja ja keskustelivat aiheista päätepalvelimen ilmoitustaulujärjestelmien avulla. Itse asiassa ensimmäiset kokemukseni Internetistä vuonna 1998 kääntyivät AOL-keskustelupalstojen ja keskustelufoorumien ympärille (poika katsonko nostalgisesti niitä noita halcyon-päiviä).


Modernissa keskustelufoorumissa säilytetään ydinidea siitä, mikä on nyt hyvin vakiintunut konsepti – tiedon jakaminen ja aiheiden keskustelu – mutta siitä on kehittynyt kevyt WordPress-laajennus, joka voidaan asentaa muutamassa minuutissa..

Puhun bbPressistä –  WordPress-foorumi-ohjelmisto, jonka ovat luoneet ne kaverit, jotka itse ovat luoneet WordPressin. Tässä postituksessa aion selittää tarkalleen, mikä on bbPress, miksi saatat tarvita sitä, ja näytän myös kuinka asentaa se.

Miksi tarvitset bbPress

WordPress-teema ja bbPress yhteensä

BbPress-ominaisuusjoukko ei ole läheskään niin kattava kuin omistettu foorumi-ohjelmisto, kuten phpBB tai vBulletin, joten miksi käyttää sitä? Mukana on muutama pakottava syy.

 1. Se on kevyt. Foorumiohjelmisto on perinteisesti paisunut, täynnä tietoturva-aukkoja ja todellinen tyhjennys palvelimellasi. BbPressin uusin versio (v2.5.13) on helppokäyttöinen ja avoimen lähdekoodin – joten voit muokata laajennusta tarvittaessa.
 2. Se on täysin integroitu WordPressiin. Tämä etu ylittää helpon asennuksen. bbPress hyödyntää WordPress-käyttäjän hallintajärjestelmää ja sillä on pääsy laajaan WordPress-laajennusten arkistoon, josta löydät kunnollisen määrän tiettyjä bbPress-yhteensopivia laajennuksia. Yksi näistä on BuddyPress, malli WordPress-pohjaiselle sosiaaliselle verkostolle, joka tosiasiallisesti käyttää bbPress-ohjelmaa foorumeidensa virittämiseen.
 3. Mukauttaminen on helppoa. bbPressillä on ainutlaatuinen etu muihin foorumiohjelmistoihin nähden, kun kyse on foorumin muotoilun mukauttamisesta. Koska se on rakennettu WordPressille, on monia hämmästyttäviä teemoja (kuten Total WordPress -teema), jotka on suunniteltu erityisesti bbPressille, joten foorumisi ulkoasun muuttaminen on yhtä helppoa kuin teeman vaihtaminen.

Jos haluat perustaa perinteisen ilmoitustaulun tai uuden sosiaalisen verkoston, bbPress ei todennäköisesti ole sinulle (vaikka tarkista BuddyPress viimeksi mainitun perustana!)

Jos kuitenkin haluat lisätä yhteisöelementin olemassa olevaan blogiin tai tukialueesi asiakkaillesi, sinulla on kova painos löytää jotain, joka sopii paremmin kuin bbPress.

Mikä on bbPress?

Kaikkien sivuston omistajien tulisi ymmärtää heidän plugins-ohjelmiensa sisältö. bbPress on yksinkertaisesti kolme mukautettua postityyppiä, joitain asettelumalleja, lyhytkoodijärjestelmä, pari widgettiä ja CSS-koodi. Siksi sitä kutsutaan kevyeksi!

Muokatut postityypit

Kolme mukautettua postityyppiä ovat:

 1. Forums: joka pitää jokaista luomaasi keskustelufoorumia mahdollistaen foorumeiden hierarkian luomisen
 2. aiheista: joka sisältää jokaisen keskusteluketjun (otsikko ja avausviesti)
 3. vastaukset: joka pitää jokaisen yksittäisen vastauksen aiheeseen

ulkoasuja

Vakioasettelumallit sopivat useimpiin tapauksiin. Esimerkiksi aiheiden asettelussa näytetään luettelo aiheista, joissa on seuraavat tiedot:

 • Aiheen nimi
 • Kuka aloitti aiheen ja missä foorumissa he aloittivat sen
 • Keskusteluun osallistuvien ihmisten lukumäärä (äänet)
 • Aiheeseen annettujen vastausten määrä
 • (Ja mahdollisesti) Kuinka kauan sitten viimeisin vastaus oli ja kuka vastasi

bbPress Aiheiden sivu

Eri elementit voidaan muotoilla CSS: llä, jotta ne sopivat paremmin blogiisi, mutta jos haluat tehdä huomattavia muutoksia rakenteeseen, sinun on tyytyväinen PHP: hen tai ostettava teema, kuten Total, joka tarjoaa sisäänrakennetut mukautetut muotoiluvaihtoehdot.

Lyhytkoodit ja widgetit

bbPress tekee foorumin eri elementtien näyttämisen helpoksi missä tahansa haluat, lyhyiden koodejen ja widgetien avulla. Tämä on todella uskomattoman tehokas ominaisuus, jonka avulla voit harkita käytettävyyttä ja reagoivaa suunnittelua.

Voit esimerkiksi luoda sivun, jossa luetellaan uusimmat aiheet, ja valikoima suosituimpia viestejä, jotka on korostettu sivupalkissasi, käyttämällä vain yhtä lyhyttä koodia ja yhtä widgettiä. Jos päätät mieluummin perinteisemmän foorumin asettelun, jossa luetellaan kategoriat, voit vaihtaa asioita muutamassa minuutissa.

Jotta tunteisit joustavuuden, tarkista koodeksi nähdäksesi kaikki 19 bbPress lyhytkoodit.

Mukana olevat widgetit ovat:

 • Foorumien luettelo
 • Viimeaikaiset vastaukset
 • Viimeaikaiset aiheet
 • Aihenäkymäluettelo
 • Hae
 • Kirjaudu widget
 • tilasto

Sisäänkirjautumiswidget on erityisen hyödyllinen, koska se näyttää kirjautumislomakkeen vierailijoille ja profiililinkin kirjautuneille käyttäjille.

Asennus

Jos päätät antaa bbPress -palvelun, asennus ei voisi olla yksinkertaisempaa.

Asenna bbPress WordPress-hakemiston kautta

Etsi vain bbPress WordPress-laajennushakemistosta, paina asennus ja olet valmis (tai jos haluat käyttää laajennusta kehityksen perustana tai vain tutustua tarkemmin, voit ladata kopion WordPress-laajennusten arkisto).

bbPress WordPress -foorumit

Asenna bbPress WordPress-teeman kautta

Toinen vaihtoehto on asentaa laajennus WordPress-teeman kautta (jos se tarjoaa vaihtoehdon). Esimerkiksi Total WordPress -teema ei ole vain täysin yhteensopiva bbPressin kanssa, mutta se sisältää valmista menemisen, helpon tuonnin bbPress-demosta.

Asenna Total bbPress Demo

Siirry vain Themeforestiin ja osta Total (yksi suosituimmista ja suosituimmista vedä ja pudota WordPress-teemoja verkossa), asenna ja aktivoi se ja siirry sitten Teemapaneeli> Esittelytuoja (merkintä: tämä on ainutlaatuinen kokonaisuudessaan, useimpiin teemoihin ei sisälly tätä mahtavaa ja helppokäyttöistä ominaisuutta).

Täältä etsi “bbpress” ja napsauta sitten demoa aloittaaksesi.

Asenna bbPress-laajennus

Kun napsautat Kokonaisuus, kehotat sinua asentamaan tarvittavat laajennukset, joihin tässä tapauksessa sisältyy bbPress. Asenna ja aktivoi vain napsauttamalla kutakin laajennusta.

Tuo bbPress-kokonaissisältö

Tämän jälkeen Total tarjoaa sinulle mahdollisuuden määrittää, mitkä demon osat haluat tuoda. Varmista Total bbPress -demossa, että kaikki XML-näyttötietojen, kuvien, teeman mukauttamisen asetusten ja widgetien ruudut on asetettu siten, että verkkosivustosi näyttää identtiseltä live-esittelyllä.

BbPress-esittelyn tuonti valmis

Kun tuonti on valmis, sinun pitäisi nähdä yllä olevan kaltainen viesti. Tämä tarkoittaa, että näytteesi sisältö ja bbPress ovat valmiita menemään eteenpäin!

BbPress-perusasetukset

Kun bbPress on asennettu ja aktiivinen, huomaat kolme uutta mukautettua postityyppiä hallintavalikossa ja bbPress-sivun Asetukset-valikossa..

Ennen kuin sukellat ja luot unelmafoorumin, viettää aikaa asetusvalikossa. Navigoida johonkin Asetukset> Foorumit.

bbPress Roskapostiasetukset

Erityisesti haluat muokata roskapostiasetuksia, mukaan lukien:

 • Kaasuaika: saman käyttäjän uusien vastausten välillä sallittu vähimmäis sekuntimäärä
 • Salli tuntematon lähettäminen: Poista tämä käytöstä, kun käyttäjän on vaadittava rekisteröitymistä tilille aiheen tai vastauksen lähettämistä varten

Kun olet tehnyt tämän, on hyvä luoda useita mallifoorumeita, aiheita ja vastauksia (mieluiten useista eri käyttäjätileistä) ennen kuin alat muokata mallia. Näyttöjen avulla havaitset todennäköisemmin asioita, jotka on korjattava CSS: llä, etenkin mobiililaitteissa. Onnea sinulle, jos olet päättänyt käyttää Koko teemanäytteen esittelyä, jonka olet kaikki asettanut siirtymään mukautuksiin!

BbPressin mukauttaminen

BbPressin mukauttamiseksi sinun on todella oltava kehittäjä… tai käytä jotakin seuraavista huijareiden menetelmistä mukauttaaksesi foorumin muotoilua tietämättä kuinka koodata.

Vaihtoehto 1: Käytä teema-asetuksiasi

Ensinnäkin, jos päätät käyttää teemaa, joka tarjoaa lisättyjä bbPress-vaihtoehtoja, sinun pitäisi etsiä sinne ensin. Navigoida johonkin Ulkonäkö> Mukauta muokata asetuksia.

bbPress Live Customizer -asetukset

Erityisesti bbPress -osiossa (kuten kokonaisuudessaan) valitaksesi oletussivun asettelun foorumeille, aiheille ja käyttäjäsivuille. Käytä sen jälkeen kohdan Typografia mukautettuihin fontteihin ja alle Yleiset teemavaihtoehdot aksenttiväreille, Sivun otsikon otsikko valinnat, Lomakkeet muotoilu, Linkit ja painikkeet räätälöintejä ja muuta, jotta malli vastaisi tuotemerkkiäsi.

Vaihtoehto 2: Käytä Live CSS Editor -laajennusta

Jos sattumanvaraisesti teema ei tarjoa muotoiluvaihtoehtoja tai et yksinkertaisesti ole etsimäsi, kannattaa ehkä harkita live-CSS-editorin laajennusta. Näiden laajennusten avulla voit osoittaa, napsauttaa ja muokata verkkosivustosi osia käyttämällä helppoja muotoiluvaihtoehtoja (koodia ei tarvita). Tässä on kaksi suosikkiamme:

 • Keltainen lyijykynä: Tämä laajennus on yksi suosikeistamme. Asenna vain ja napsauta “Aloitetaan” aloittaaksesi verkkosivustosi mukauttamisen! Haluatko tietää enemmän? Katso täydellisen keltaisen kynän käyttöoppaasta, kuinka plugin toimii ja mitkä ominaisuudet sisältyvät siihen.
 • CSShero: Samoin kuin edellisessä pluginissa, CSShero tarjoaa erittäin helppokäyttöisen point & click-käyttöliittymän, jolla voit muokata tyylejä, värejä, fontteja, välilyöntejä ja muuta. Tutustu tämän laajennuksen toimintaan CSShero-oppaassamme WordPressin mukauttamiseen.

Suositellut bbPress-lisäosan laajennukset

Kuten aiemmin mainittiin, bbPress on helppo laajentaa useiden laajennusten kautta. Tässä on kourallinen, jonka mielestäsi haluat ehkä lisätä uusia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja foorumeihisi.

Ultimate Member bbPress Addition

Lisää vaihtoehtoja helppoon käyttäjän rekisteröintiin, edistyneisiin profiileihin ja jopa jäsenyyksiin Ultimate Member -laajennuksen avulla. Tämä laajennettava vaihtoehto integroituu täysin bbPressiin, joten voit tarjota foorumin jäsenille enemmän nautintoa.

Lisätietoja Ultimate Member →: stä

bbp-tyylipaketti

Haluatko lisätä muutamia tyylivaihtoehtoja bbPress-foorumiisi? Kokeile bbp Style Packia. Tämä ilmainen laajennus lisää vaihtoehtoja muokata muotoilua, linkkejä, näyttöominaisuuksia ja muuta.

Lisätietoja bbp Style Packista →

bbPress Ilmoita (Ei roskapostia)

Tämä laajennus lähettää sähköposti-ilmoituksen käyttäjille, kun uusia aiheita ja / tai vastauksia lähetetään. On hyödyllistä, jos käytät tukifoorumia ja tarvitset tietyn henkilön vastaamaan esimerkiksi tietyn foorumin kysymyksiin.

Lisätietoja bbPress Ilmoita →

GD bbPress-työkalut

Yksi käytettävissä olevista laajemmista bbPress-laajennuksista, tämä lisää BBCode-tuen, käyttäjän allekirjoitukset, mukautetut lisänäkymät, vastauslainaukset sekä joitain muita järjestelmänvalvojan ominaisuuksia.

Lisätietoja GC bbPress-työkaluista →

Paras foorumiratkaisu?

Se on kevyt, nopea ja helppo asentaa, mutta onko bbPress paras foorumiratkaisu WordPress-blogiisi? On vain yksi tapa saada selville – tartu kopio, asenna se sivustoosi ja aloita kokeilu!

Nyt on aika saada palautetta. Oletko bbPress-käyttäjä? Pidätkö bbPress-ohjelmaa parhaana foorumiratkaisuna WordPress-käyttäjille vai haluatko vaihtoehtoisen ratkaisun? Mikä on kokemuksesi yhteisöelementin lisäämisestä blogiisi?

Anna meille vastauksesi yllä oleviin kysymyksiin alla olevissa kommenttiosissa. Jos sinulla on muita kommentteja tai kysymyksiä, ota vaihtoehtoisesti esiin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map