Aloittelijoiden opas WordPressin sisäisten toimintojen ymmärtämiseen

 1. 1. Luettu tällä hetkellä: Aloittelijoiden opas WordPressin sisäisten toimintojen ymmärtämiseen
 2. 2. Mikä on WordPress-välimuisti ja miksi se on tärkeää?
 3. 3. Kuinka WordPress-välimuisti toimii?
 4. 4. Kuinka asentaa ja asentaa WordPress-välimuisti WP Super -välimuistin avulla
 5. 5. Kuinka asentaa WordPress-välimuisti W3-kokovälimuistilla (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Paras CDN WordPressille?

WordPressin geekiness saatu maku ja se paranee jokaisella oppimallasi. Olemme kaikki käyttäneet WordPressiä jo jonkin aikaa – se on yksi syy, miksi olet täällä WPExplorerissa, lukemassa tätä artikkelia! Kuten sinäkin, minäkin törmäsin tähän hienoon käsityötaitoon, ja sen pelkkä kauneus on hämmästyttänyt minua. WordPress ei vain anna meille mahdollisuuden julkaista dynaamisia, visuaalisesti miellyttäviä verkkosivustoja muutamassa minuutissa, mutta myös käyttää sitä moniulotteisena sisällönhallintaratkaisuna (CMS).


Sivuhuomautuksena haluaisin mainita, että tämä artikkeli on tarkoitettu WordPress-aloittelijalle. Suurin osa teistä ehkä tietää mistä puhun. Joten voit lukea sen nopeasti ja jakaa näkemyksesi kommenttiosassa. Kiitos!

Palataan takaisin raiteilleen katsotaanpa asioita, joita voimme tehdä WordPressin avulla:

 • Lehden verkkosivusto – TIME, GigaOM, TechCrunch, kaikki käyttävät WordPress.com VIP -palvelua
 • Isännöi useita verkkosivustoja saman katon alla – EduBlogs (WordPress MultiSite)
 • Luo foorumi (BuddyPress)
 • Verkkosalkku
 • Isännöi työportaalia
 • Verkkokauppa (Woocommerce, Exchange, EDD, Cart66 jne.)
 • Valokuvablog tai valokuvaussalkku
 • Sivusto bändille, ravintolalle ja niin edelleen

Lista jatkuu. Tämä artikkeli on edeltäjä tulevalle postisarjamme – The Definitive Guide to WordPress Caching. Ennen kuin ymmärrämme WordPress-välimuistia, meidän on ymmärrettävä, kuinka WordPress toimii sisäisesti. Ei vain viestien ja kommenttien muokkaaminen ja poistaminen – vaan kuinka muutama tuhat koodiriviä kietoutuvat toisiinsa ja tuottavat kauniita dynaamisia verkkosivustoja.

WordPressin sisäinen toiminta

Me kaikki tiedämme kuinka työskennellä WordPressin kanssa. Kaikki alkaa kirjautumisella WordPress-järjestelmänvalvojan kojelautaan – suoraan sivustosi / wp-login.php-tiedostosta, jota seuraa uuden sisällön julkaiseminen, muuttaminen tai lähettäminen, laajennusten, teemojen asentaminen, varmuuskopioiden tekeminen jne..

Mutta oletko miettinyt, kuinka tämä koko asia toimii? Verkkosivustot toimivat HTML: llä (mikä tarkoittaa hypertekstin merkintäkieltä). Tarkista osoitepalkki – löydät aina http: //sitename.tld. Muita protokollia ovat https, ftp, ssh jne.

Joten on ymmärretty, että WordPressin päätavoite on tuottaa HTML-sivuja – dynaamisesti. Avainsana ymmärtää tässä on “dynaamisesti”. Termit “HTML-sivu”, “verkkosivu” ja “verkkosivu” ovat kaikki synonyymejä. Aivan perustasolla WordPress käyttää PHP: tä ja SQL-tietokantaa kaiken tiedon tallentamiseen. Meidän ei tarvitse olla paljon huolissaan PHP: stä ja muista WordPressin käyttämistä komentosarjojen kielistä, koska tämä on aloittelijan opas ja ne ovat edistyneitä aiheita.

PHP MySQL

Siten meillä on kaksi kokonaisuutta. Yksi niistä on “PHP-koodi”, joka muodostaa WordPress-ytimen, ja “tietokanta”, joka muodostaa WordPressin muistin. Jokaisella WordPress-asennuksella on yksi tietokanta. Ei enempää ei vähempää. Jokainen syöttämäsi ja tulevaisuudessa tekemäsi tieto tallennetaan WordPress-tietokantaan. Esimerkkejä ovat:

 • Käyttäjätiedot, kuten salasana (salattu MD5: llä), sähköpostiosoite jne.
 • Kaikki viestit, sivut, tunnisteet, luokat ja niiden välinen suhde
 • Muokatut postityypit
 • Lähetä versiot, luonnokset ja roskakorin vaihtoehdot
 • Kommentit – sekä hyväksytyt että hyväksymättömät ja roskapostit
 • Teemavaihtoehdot ja laajennustiedot

Entä kuvien, asiakirjojen ja muiden tiedostojen, jotka ladataan? Tallennetaanko niitä liian WordPress-tietokantaan? Ei. Ne tallennetaan kansioon nimeltä “wp_content”. Lisää tästä seuraa.

WordPress-kansion rakenne

WordPress-päähakemisto

Kuten WordPress 3.6.1: ssä, jokaisessa WordPress-asennuksessa on kolme pääkansiota.

Peruskansio

Tämä on WordPress-asennushakemisto ja kaikki (paitsi WordPress-tietokanta on täällä). Me kutsumme sitä “juurihakemistoksi”. Jos ihmiset käyttävät WordPressiä cPanelin ylläpitämissä jaetussa isännöintipalvelimessa, juurihakemisto on todennäköisesti ”public_html” -hakemiston sisältö, jos käytät WordPressiä kantaverkkotunnuksessa (ts. Site.com eikä site.com/ kansio).

WordPress-juurihakemisto sisältää tarkalleen kolme kansiota: wp_content, wp_includes ja wp_admin yhdessä joukon muita PHP-tiedostoja, joista merkittävin on “wp_config.php”. Muokkaamalla tätä tiedostoa, voimme lisätä joukon keskeisiä WordPress-mukautusvaihtoehtoja, joita ei ole helposti saatavilla WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneelissa. Voimme esimerkiksi poistaa käytöstä jälkitarkistukset, asettaa WordPressin käyttämän sivuston nimen (hyödyllinen verkkotunnuksen muutoksille), ottaa käyttöön ylläpitotilan jne.. Wp-config.php-tiedosto on erittäin tärkeä tiedosto, eikä sitä pidä muuttaa. Se sisältää tärkeitä tietoja, kuten WordPress-tietokannan käyttöoikeustiedot. Jos joku pääsee tietokantaasi, hänellä on täysi hallinta sivustoosi.

wp_includes

wp_includes

Tämä kansio sisältää kaikki muut PHP-tiedostot ja luokat, joita vaaditaan WordPressin ydintoimintoihin. Jälleen kerran, et halua muokata mitään tämän hakemiston tiedostoja.

wp_admin

Tämä kansio sisältää WordPress-kojelaudan eri tiedostot. Tiedät, että kaikki WordPressiin liittyvät hallinnolliset toiminnot ja toiminnot, kuten viestien kirjoittaminen, kommenttien moderointi, laajennusten ja teemojen asentaminen, tehdään WordPress-hallintapaneelin kautta. Vain rekisteröityneille käyttäjille annetaan pääsy tähän ja pääsy on taas rajoitettu käyttäjän roolin perusteella. Järjestelmänvalvoja sallii täyden käyttöoikeuden, jota seuraa editori, sitten avustaja ja lopulta tilaaja. WordPress-hallintapaneeliin pääsee yleensä osoitteessa http://wpexplorer.com/wp-admin.

wp_content

Wp_content -kansio sisältää kaikki käyttäjän lähettämät tiedot ja on jälleen jaettu kolmeen alikansioon:

 1. teemat
 2. liitännäiset
 3. lisäykset

Teemat-hakemisto sisältää kaikki WordPress-sivustoosi asennetut teemat. Jokaisessa WordPress.org-tiedostossa lataamallasi WordPress.zip-tiedostolla on 2 teemaa – WordPress 3.6.1: lle, niitä on kaksikymmentäkaksi ja kaksikymmentätoista. Voit asentaa niin monta teemaa kuin haluat, mutta voi aktivoida vain yhden teeman kerrallaan (vaikkakin on olemassa joitain laajennuksia, joiden avulla voit aktivoida enemmän). Myös teemat-hakemisto ei voi koskaan olla tyhjä, koska WordPress tarvitsee ainakin yhden teeman työskennellä!

Samoin ”laajennuksia” käytetään tallentamaan kaikki WordPress-sivustoosi asennetut laajennukset. Toisin kuin teemat-hakemisto, tämä hakemisto voi olla tyhjä, koska voit suorittaa WordPress-sivuston täydellisesti käyttämättä lisäosia. Voit vapaasti aktivoida niin monta laajennusta kuin haluat, mutta on hyvä tapa asentaa vain tarvittavat laajennukset. Katso Kylan artikkeli tänään saatavissa olevista WordPress-laajennuksista.

Kaikki kuvat (ja muut mediatiedostot), jotka olet ladannut sivustosi käynnistämisen jälkeen, samoin kuin kaikki tulevat lataukset, tallennetaan “lataus” -hakemistoon luokiteltuina vuoden, kuukauden ja päivän mukaan. Tätä kansiota voidaan pitää tietokannana kaikelle muulle kuin tekstimuotoiselle tiedolle – kuville, PDF-tiedostoille, videoille, MP3-tiedostoille jne. Siksi on hyvä tietoturvakäytäntö rajoittaa yleisön pääsy näihin kansioihin. Tämä voidaan saavuttaa muokkaamalla .htaccess-tiedostoa, joka on wp_content-hakemistossa. Siksi ottaen varmuuskopio; vain WordPress-asennuskansion kopioiminen ei tee temppua. Sinun on kopioitava sekä tietokanta että koko WordPress-asennushakemiston sisältö!

WordPress-pyynnön anatomia

Tai kuten haluan kutsua sitä,

Mitä tapahtuu, kun joku tarkastelee blogiiasi?

Kun joku käy WordPress-sivustossasi, WordPress luo dynaamisesti HTML-koodin (yhdistää CSS: n ja JS: n kanssa) ja palvelee sitä kävijälle. Et näe laajennusta .html URL-osoitteen jälkeen (kuten olet saattanut nähdä joihinkin vanhoihin verkkosivustoihin), koska tämä sisältö luodaan dynaamisesti. Seuraavat kohdat ovat yleistietoja verkkosivupyynnön yhteydessä tapahtuvista toimista:

 1. Vierailijan selain pyytää verkkosivua
 2. WordPress-ydin (voidaan ajatella, että WordPressin aivot) kutsuu vaadittavat PHP-skriptit alkaen index.php
 3. Sitten WP-ydin on yhteydessä tietokantaansa ja hakee tiedot (viestit / sivut jne.)
 4. Sitten se yhdistää noutotiedot, tiedot tällä hetkellä aktiivisista liitännäisistä ja tällä hetkellä aktiivisesta teemasta ja luo HTML-koodin “lennossa” tai “dynaamisesti”
 5. Sitten se näyttää tämän dynaamisesti luodun HTML-koodin vierailijan selaimelle

Vastaavasti, kun viesti julkaistaan ​​tai tallennetaan, kommentti lähetetään tai kun hakua tehdään, WordPress-ydin suorittaa vaaditut sisäiset toiminnot ja tallentaa ne tietokantaansa tulevaa käyttöä varten. Se ilmoittaa myös WordPress-järjestelmänvalvojalle. Sinä (järjestelmänvalvoja) näet ne uutena kommenttina, joka odottaa moderointia, tai ‘x’ kommenttimääränä roskapostijonoosi jne..

HTML-pyyntö

Nyt kaikkien näiden vaiheiden toistaminen joka kerta, kun joku pyytää verkkosivua (viesti, sivu, arkistosivu, mitä tahansa), on aikaa ja resursseja vievä työ. On hienoa, kun 10 ihmistä vierailee sivustossasi. Mutta lisää sitä 100, 1000 tai miljoonalla, niin todellinen ongelma alkaa. Vain supertietokoneet pystyisivät käsittelemään niin monia samanaikaisia ​​toimintoja. Ja useimmat WordPress-sivustot isännöidään jaetuissa web-hosting-palvelimissa, joilla on ehkä 1/1000th supertietokoneiden voimasta.

Mitä me nyt teemme? Anna WordPress-välimuisti. Emme käsittele sitä täällä, joten ole hyvä seurata sarjan seuraavaa osaa – johdanto WordPress-välimuistiin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map