Aikaa säästävät SQL-kyselyt WordPressille

SQL Vaihda järjestelmänvalvojan kirjautumistunnus

Jos olet WordPress-sivuston omistaja, on paljon hoidettavaa tavaraa.


Päivitetään jatkuvasti blogin sisältöä, lisätään uusia tuotteita, muuttuvat hinnat. Emme edes mainitse edes säännöllisiä laajennuksia, tarjoamalla deville käyttöoikeuden ja tekemällä monia muita asioita osana päivittäistä WordPress-rutiinia.

Joskus, jos joudut säätämään asetuksia, löydät oppaan pitkästä verkkosivusta, jossa on monia ohjeita yhden toimenpiteen suorittamiseksi. Entä jos tiedät, että suurin osa näistä muutoksista voidaan muuttaa yksinkertaisella SQL-kyselyllä, joka on tietokannan hallintavalikossa suorittama komento.

Koska olet kiireinen henkilö ja aikaasi säästät ensisijaisesti, tässä on perus SQL-kyselyt, jotka auttavat sinua saavuttamaan tulokset muutamassa minuutissa.

Ensiaskeleet

Kun isäntätililläsi on enemmän kuin yksi verkkosivusto, sinun on ennen SQL-kyselyjen suorittamista varmistettava, että muokkaat oikeaa tietokantaa. Löydät tietylle WordPress-asennukselle määritetyn tietokannan nimen kansiosta wp-config.php tiedosto merkkijonossa:

määritä ('DB_NAME', 'oma sukunimesi')

WordPress Määritä tietokanta

Kiinnitä huomiota myös taulukon etuliitteeseen, koska sinun on määritettävä se SQL-komentojen suorittamisen jälkeen. Se sijaitsee samassa tiedostossa sivun asetusten alaosassa.

WordPress-taulukon etuliite

Yllä olevassa esimerkissä tietokannan nimi on _wp622. Taulukon etuliite on wpc7_. Nyt kun tiedämme sen, siirrytään tietokannan hallintaan. Suurin osa ohjauspaneeleista käyttää PHPMyAdmin-tietokannan hallintaa.

phpMyAdmin

Kun olet siellä, etsi tietokannan nimi luettelosta ja napsauta sitä:

Valitse Tietokanta

Ennen kuin teet muutoksia, varmista, että luot varmuuskopion tälle tietokannalle, jotta pystyt palauttamaan sen nopeasti, jos jotain menee pieleen.

Käsittelemme WordPressin varmuuskopiointia yksityiskohtaisesti yleisessä varmuuskopio-oppaassamme. Mutta antaa sinulle nopean esityksen valitsemalla Viedä -vaihtoehto, valitse menetelmä ja muoto tarpeitasi mukaan ja paina Mennä (tässä olemme asettaneet kaikki oletusasetukset):

Vie tietokanta

Kun olet valmis, voit jatkaa turvallisesti. Paina valikkoa SQL ja aloitetaan:

SQL-valikko

Korvaa URL

Jos aiot päivittää verkkosivustosi URL-osoitteen lisäämällä SSL-varmenteen verkkosivustoosi tai tekemällä muita muutoksia, muista käyttää seuraavaa komentoa:

UPDATE wp_options SET option_value = korvata (vaihtoehto_arvo, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') WHERE option_name = 'koti' TAI vaihtoehto_nimi = 'siteurl';

Oletetaan, että haluan URL-osoitteeni olevan https //: ja verkkotunnukseni nimi on esimerkki.com. Tällöin minun on muokattava wp_options-taulukon nimeä ja itse URL-osoitetta:

UPDATE wpc7_options SET option_value = korvata (lisäarvo_arvo, 'http://www.esimerkki.com', 'https://www.esimerkki.fi') WHERE vaihtoehto_nimi = 'koti' TAI vaihtoehto_nimi = 'sivuston vieressä';

SQL Korvaa Sitename

Ja odota menestysviestiä.

SQL-menestysviesti

Miksi on niin tärkeää nähdä se? Jos painat Mennä mutta kyselyssä on joitain virheitä, järjestelmä ei pysty täyttämään pyyntöä ja saat virheitä, jotka tarkoittavat, että suorittaminen epäonnistui. Virhe näyttää seuraavalta ja ilmoittaa syyn, miksi prosessi epäonnistui.

SQL-virheviesti

Huomaa, että tämä komento on peruskomento ja korvaa vain verkkosivustosi pää-URL-osoitteen, joten jos aiot muuttaa verkkosivustosi verkkotunnuksen osoitteesta esimerkki.com testitunnukseksi.net, sinun on muokattava sitä sisältäen kaikki taulukot, joissa verkkosivustosi URL-osoite täyttyy, kuten wp-viestit, wp-postmeta, ja huolehdi myös taulukoista, joissa rivit sisältävät laajennusten luomaa URL-osoitetta (esimerkiksi WooCommerce).

Tätä varten tarvitset ainakin perus SQL-koulutus. Vielä yksi vaihtoehto olisi avata viety tietokanta missä tahansa tekstieditorissa ja korvata Ctrl + H: llä kaikki vanhan verkkotunnuksesi maininnat uudelle. Jos tämä kuulostaa liian monimutkaiselta, on olemassa useita muita työkaluja, jotka auttavat automatisoimaan tätä prosessia (kuten yhdistä / se tietokantahaku ja korvaa skripti tai Parempi haku ja korvaa laajennus perustuen samaan skriptiin) lataamalla tiedoston vain työsivustosi kansioon ja avaamalla selaimessa.

Luo uusi järjestelmänvalvoja

Jos sinun on lisättävä uusi käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan rooli asennuksessa, sinun on käytettävä seuraavaa komentoa ja muokattava sitä asetusten mukaan:

INSERT INTO "wp_users" (`käyttäjän_login`,` käyttäjän_sana`, `käyttäjän_nimi_nimi,` käyttäjän_postit`, `käyttäjän_tila)
ARVOT ('yourlogin', MD5 ('yourpassword'), 'etunimen sukunimi', '[email protected]', '0');

INSERT INTO `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
ARVOT (NULL, (Valitse max (id) FP_käyttäjistä),
'wp_kapasiteetit', 'a: 1: {s: 13: "järjestelmänvalvoja"; s: 1: "1";}');

INSERT INTO `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
ARVOT (NULL, (Valitse max (id) FP_käyttäjistä), 'wp_käyttäjätaso', '10');

Huomaa, että joudut muuttamaan taulukoita ja kirjautumisarvoja haluamasi mukaan käyttäjätunnus ja tietokannat.

Haluan luoda käyttäjän MyDeveloper salasanalla minun salasanani, kehittäjäni nimi on John Doe ja sähköposti on [email protected]. Joten kyselyni näyttää seuraavalta:

INSERT INTO "wpc7_users" ("käyttäjän_login", "käyttäjän_sana", "käyttäjän_nimen nimi", "käyttäjän sähköposti", "käyttäjän_tila")
ARVOT ('Mydev', MD5 ('salasana'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

INSERT INTO `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
ARVOT (NULL, (Valitse max (id) FP_käyttäjistä),
'wp_kapasiteetit', 'a: 1: {s: 13: "järjestelmänvalvoja"; s: 1: "1";}');

INSERT INTO `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
ARVOT (NULL, (Valitse max (id) FP7-käyttäjistä), 'wp_user_level', '10'

SQL Luo uusi järjestelmänvalvojan käyttäjä

Huomaa, että minun ei tarvitse muokata rivien nimiä (ts. wp_user_level tai leikkiä numeroilla 0, 10, 13 koska ne tarkoittavat käyttäjäroolia ja vastaavia oikeuksia. Kun olen valmis, painan Mennä.

Tuloksen tulisi näyttää onnistuneita tuloksia, kuten seuraavat:

SQL Luo uusi järjestelmänvalvojan käyttäjän tulokset

Vaihda järjestelmänvalvojan sisäänkirjautumisen käyttäjänimi

Voit muuttaa käyttäjänimen kirjautumistunnuksen palaamalla MySQL-välilehteen ja suorittamalla seuraavan komennon:

PÄIVITYS wp_käyttäjät SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

Oletetaan, että oletusnimesi käyttäjänimi on MyDeveloper, jonka olet jo luonut ja jonka haluat asettaa secureduser sen sijaan. Erityisessä tapauksessa suoritamme seuraavan komennon, koska meillä on myös oletusetuliite wp7c_:

UPDATE wpc7_users_users SET user_login = 'secureduser' WHERE user_login = 'mydeveloper';

Onnistunut tulos näyttää seuraavalta:

SQL Vaihda järjestelmänvalvojan sisäänkirjautumisen käyttäjänimi

Vaihda järjestelmänvalvojan salasana

Noudata säännöllisten salasanamuutosten turvasääntöjä, voit myös vaihtaa salasanasi secureduser. Tässä on kysely siitä:

PÄIVITYS wp_käyttäjät SET user_pass = MD5 ('new_password') WHERE user_login = 'youruser';

Tätä nimenomaista salasananvaihtokomentoa varten komento on seuraava:

PÄIVITYS wpc7_käyttäjät SET user_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'secureduser';

SQL Vaihda järjestelmänvalvojan salasana

Lehdistö Mennä ja odota menestysviestiä:

SQL Vaihda järjestelmänvalvojan salasana

Poista roskapostit

Käyttäjille, jotka julkaisevat paljon viestejä ja jättävät kommentit avoinna vuorovaikutukseen, roskapostikommentteista voi tulla todella tuskallinen. Vaikka voit suodattaa kommentit manuaalisesti, kannattaa todennäköisesti löytää tapa poistaa nopeasti kaikki, mitä et ole hyväksynyt. Näin:

POISTA wp_kommenteista WHERE wp_comments.comment_approved = 'roskapostit';

Keskustelemme tässä tapaukselle räätälöitynä tapaukselle:

POISTA wpc7_comments -sivustolta, missä wpc7_comments.comment_approved = 'spam';

SQL-roskapostin poistaminen

Merkintä: etuliitettä on muutettava molemmissa paikoissa, joissa se täytetään, vuodesta wp_comments.comment_approved on taulukon erillinen kenttä.

Tässä on onnistunut tulos:

SQL-roskapostin onnistuminen

Poista kaikki hyväksymättömät viestit

Jossain vaiheessa saatat huomata, että olet kyllästynyt suodattamaan ja lukemaan artikkeleiden kommentteja ennen lopullista päätöstä niiden julkaisemisesta, joten haluat poistaa ne. Tätä varten on komento:

POISTA wp_kommenteista, Mistä kommentin hyväksytty = 0

Huomaa, että comment_approved -osa ei tarvitse muutoksia, koska tämä välilehti edustaa taulukon oletustoimintoa, joka on muuttumaton.

Muokattu komento näyttää seuraavalta:

POISTA WPC7_KOMMENTTEISTA WHERE kommentti_vahvistettu = 0

SQL Poista hyväksymättömät kommentit

Kun olet valmis, näet onnistuneesti suoritettujen komentojen tavanomaisen tuloksen:

SQL Poista hyväksymättömien kommenttien menestys


Vaikka saattaa vaikuttaa siltä, ​​että ohjeiden noudattaminen voi viedä pidempään kuin pelkkä asioiden tekeminen käsin, niin ei ole. Mitä suurempi verkkosivustosi on, sitä enemmän aikaa viettää siihen. Yksi yksittäinen toimenpide, joka suoritetaan erikseen 10 viestiä kohden, ja lopputulos on 10 kertaa enemmän aikaa suorittamiseen.

Säästät siis todellakin tonni kallisarvoisesta ajasta suorittamalla nämä komennot ja voit käyttää tätä aikaa tärkeämpiin asioihin, kuten sisällön suunnitteluun tai inspiraatioideoiden etsimiseen.

Hyvää bloggaamista!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map