6 tapaa luoda ja kasvattaa sähköpostilistasi WordPressin avulla

6 tapaa luoda ja kasvattaa sähköpostilistasi WordPressin avulla

Sähköpostiluettelo ei ole vain tapa pitää yleisösi nopeudella, se voi olla korvaamaton työkalu yrityksille. Toki se on hyvä tapa saada ihmiset tulemaan takaisin lisää. Mutta voit myös luoda hitaasti, tasaisesti kuluttajien luottamusta tarjoamalla vastinetta ilmaiseksi. Tämän jälkeen voit muuttaa tämän myyntiin tai asiakkaaseen tien varrella. Parasta on, että pystyt melko automatisoimaan koko prosessin. Sinun täytyy vain kasvaa ja rakenna sähköpostiluettelo.


Jos sinulla ei vielä ole sähköpostimarkkinoinnin tarjoajaa, kannattaa ehkä tutkia MailChimp, SendinBlue tai MailPoet – jotka kaikki tarjoavat ilmaisia ​​suunnitelmia pienemmille luetteloille.

1. Laita lomake sivupalkkiin

Sivupalkin muoto

Toki, lomakkeen koodi on helppo kopioida ja liittää tai asentaa laajennus, joten voit siirtyä nopeasti eteenpäin, rentoutua ja rentoutua ja katsella luettelosi kasvavan … eikö niin? No, ei tarkalleen. Jos tekisit niin, sinulla olisi todennäköisesti kauhea muuntokurssi. Lähes kukaan vierailijoista ei kirjaudu sisään. Ensinnäkin sinun on työskenneltävä jossain lyhyessä kopiossa kommunikoidaksesi, miksi on hyvä idea ilmoittautua. (Voit aina jäljitellä kirjautumislomakkeita, jotka ovat saaneet sinut luovuttamaan sähköpostisi aiemmin, mutta varmista, että se on samassa äänessä kuin muu sivustosi.)

Yhteinen strategia vie asiat entistä pidemmälle, on lisätä vähän jotain potin makeuttamiseksi. E-kirja, työkirja, videokurssi tai jopa tuotteen ilmainen kokeilu. Kun näitä asioita käytetään luettelon laatimiseen, niihin viitataan usein laajasti lyijymagneetti. Jotain, joka rohkaisee enemmän ihmisiä jättämään sähköpostinsa.

Tonnit bloggaajia ja markkinoijia vannovat tämän strategian mukaisesti, kuten olet todennäköisesti huomannut, jos olet vuosien varrella ollut useita (tai useita) blogeja. Jotkut ihmiset pitävät kuitenkin uutiskirjeen tarjoamista ainoana syynä ilmoittautumiseen, kerätäkseen vain niiden ihmisten sähköposteja, jotka ovat todella kiinnostuneita seuraamaan ja lukemaan muutamia uutiskirjeitä tulevaisuudessa

2. Lisää ilmoittautumislomake viestien jälkeen

Voit tietysti liittää lomakkeen koodin manuaalisesti jokaisen kirjoittamasi viestin jälkeen, tai voit käyttää yksinkertaista laajennusta suunnitellaksesi ja sijoittaaksesi hyvän näköisiä lomakkeita viesteihisi ja sivuillesi. Upea optiini on WPForms – joka integroituu saumattomasti MailChimp, AWeber, Campaign Monitor, GetResponse, Constant Contact, Drip ja Zapier kanssa. Asenna vain, luo mukautettu uutiskirje-lomake ja lisää sitten sivuille. Jälleen on tärkeää laittaa pieni työ käsityökappaleeseen, joka kuuluu verkkosivusi äänen ja luonteen kanssa.

3. Onko sivullasi dia- tai ponnahdusikkuna

Liukuva tai ponnahdusikkunainen Optin-muoto

Jos käytät MailChimp-sovellusta, heillä on todella liukukytkentägeneraattori, jonka avulla voit luoda sivun ja sitten liittää koodi pelkästään osa valitsemasi teeman header.php-osaa käyttääksesi sitä verkkosivustollasi (voit käyttää laajennusta kuten Ylä- ja alatunniste lisätäksesi tämän koodin, jos teet tiedostojen muokkaamisen vaivattomasti suoraan.)

Jos ei, on olemassa pari loistavaa WordPress-laajennusta (joissa on enemmän toimintoja ja ennalta suunniteltuja teemoja), jotka ovat enemmän kuin tehtävän mukaisia. Kukki ja SumoMe ovat kaksi hienoa vaihtoehtoa. Tai voit käyttää täysin varustellun erillisen lyijyn sukupolven ohjelmistoa, joka toimii kuten MailOptin, OptinMonster tai henkilökohtainen suosikki Optimonk.

Sekä MailOptin että OptinMonster ovat maksettuja vaihtoehtoja, mutta ne tarjoavat paljon toiminnallisuuksia, mukaan lukien a / b-testaus, helposti sulavat analytiikat ja helppo optiinimuodostin. Molemmat ovat sijoituksen arvoisia. Myös Bloomille maksetaan, mutta se ei mielestäni tarjoa samaa joustavuutta. Jotta saat SumoMe-luettelonmuodostajan, sinun on kirjauduttava sisään SumoMe-palveluun. Voit kokeilla ilmaiseksi ja saat pääsyn myös moniin muihin markkinointityökaluihin (loistava esimerkki työssä olevasta lyijymagneetista).

4. Tee kotisivustasi omistettu (tai osittain omistettu) aloitussivu.

Aloitussivu

Monet suuret bloggaajat ja pienyritysten omistajat tietävät, että sähköpostien kerääminen on niin tärkeä osa liiketoimintaa, että he omistavat kotisivunsa lyijyjen keräämiseen. Joskus tämä tarkoittaa kokonaisen aloitussivun luomista erittäin hienovaraisella poistumisvaihtoehdolla, kuten ”Jatka blogiini”. Muina aikoina he keskittyvät alueeseen taiton yläpuolella, näkyvä alue, joka ladataan ensin selaimeen, kerättäessä sähköpostia, jolloin kotisivusta tulee eräänlainen puolivälisivu.

Jos valitset ensimmäisen vaihtoehdon, voit käyttää aloitussivun luojaa, kuten Thrive, luodaksesi aloitussivun ja määrittää sen sitten vain sivustosi hakemistosivuksi. Toinen lähestymistapa osittain aloitussivun kanssa saattaa tuntua vaikealta luoda, mutta ei vain aiheita, jotka on kokonaan omistettu tälle lähestymistavalle (kuten Landing by Themify), mutta voit myös luoda kauniita toimivia sivuja sivunmuodostajan tai teeman, kuten Kaikki yhteensä.

Toistaiseksi mainitsemieni menetelmien ongelma on, että ne kaikki luottavat tekijään, jota on paljon vaikeampaa parantaa lyhyellä tähtäimellä., liikenne. Jos sinulla ei ole paljon ihmisiä, jotka vierailevat sivustossasi, luonnollisesti sinulla ei ole paljon ihmisiä, jotka ilmoittautuvat uutiskirjeesi tai kurssiisi. Voit tehdä tämän, vaikka et ole vielä käynnistänyt sivustoasi kokonaan, käyttämällä pian tulevaa laajennusta. Siksi seuraavat menetelmät keskittyvät sekä liikenteen että sähköpostin tilaajiin.

5. Laske vierasposti ja lähetä liikenne aloitussivulle.

Vieras lähettäminen

Vierasviesti on yksinkertaisesti viesti, jonka kirjoitat ja julkaista jonkun toisen blogissa tai verkkosivustossa. Jos olet jo luonut suhteesi muihin bloggaajiisi / yritysomistajiisi omassa kapeallasi, voit tavoittaa heidät ja levittää ideoita, jotka luulet olisivat hyväksi heidän yleisölleen (jos ei, rakenna suhteita omassa tilassasi oleviin ihmisiin).

Muista seuranta. Tämä on asia, joka on saanut minut oven sisään muutaman kerran aikaisemmin, on yksinkertainen seurantaviesti noin viikon kuluttua ensimmäisestä. Pidä se kohteliaana ja yksinkertaisena, sulje ehdotuksesi nopeasti.

Vaikka se saattaa toimia lyhyellä aikavälillä puhtaasti määrän takia, suosittelen “roskapostista ja rukoile” -lähestymistapaa, jossa sähköpostitse vain surmatut ihmiset lähettävät mallin perusteella, koska se voi polttaa siltoja sinne, missä muuten saisit loi loistavan suhteen.

Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi valitse blogeja, jotka ovat joko suoraan tai epäsuorasti (esimerkiksi vierasviesti nopeasti vaikuttavista liikunnoista terveellisen ruokavalion blogissa) liittyen aiheeseen / aiheisiin, joita käsittelet sivustossasi. Ponnistele sitten tutkia, millainen sisältö näyttää vastaavan yleisölle eniten. Tämä eroaa blogista toiseen. Joissain paikoissa on luetteloa rakastava yleisö, toiset rakastavat syviä henkilökohtaisia ​​tarinoita oikeudenkäynnistä, virheestä ja lopulta menestyksestä.

Sitten voit joko lähettää ne normaalille aloitussivulle tai jopa mennä ylimääräisen mailin ja lähettää heille aloitussivulle, joka on 100% räätälöity kyseisen vierasviestin yleisölle. Kirjoitettu heidän kielellään, ja ehkä antaa heille yksinoikeuden tai tarjouksen yhdessä normaalin ‘lyijymagneetin’ kanssa.

Hienoa tässä strategiassa on, että se on toistettava. Voit jopa vierasvieraita useammin kuin kerran samalla sivustolla. Jos teet sen oikein, aka vie todella paljon aikaa ja vaivaa luodaksesi muistamisen (ja jakamisen) kannattavan kappaleen, se auttaa myös parantamaan suhteitasi ihmiseen, joka antaa sinun lainata hänen näyttämönsä.

6. Kumppaniksi jonkun kanssa (tee yhteisyritys)

yhteisyritys-ryhmätyöskentelyä

Jos kamppailet liikenteen kanssa, mutta sinulla on jo laadukas e-kirja / kurssi / tuote, johon uskot, voit yrittää rekrytoida muiden ihmisten apua. Voit tarjota bloggaajille eksklusiivisia tarjouksia yleisölleen, esimerkiksi mahdollisuuden hankkia kirjasi / kurssi ilmaiseksi.

Jos sisältösi on korkealaatuista ja olet jo perustanut jonkin verran raporttia muutamalla vaikuttajalla omassa tilassa, tämä voi olla paljon helpompaa kuin luuletkaan. Suosittelen jälleen “spam and rukoile” -lähestymistapaa. Ja jälleen kerran, muista seurata.

Lopuksi vinkkimme kasvattaa sähköpostiluetteloa

Vaikka ensimmäinen askel yleisön rakentamisessa ja sen muuttamisesta asiakkaiksi, on tietysti liikennettä, kävijöiden saaminen ensin, toisena vaiheena on varmistaa, että he tulevat takaisin. Jos he eivät tule takaisin, he ovat vain satunnaisia ​​henkilöitä, jotka uskalsivat sivustoosi kerran. Mutta jos he liittyvät uutiskirjeesi, he tietävät hitaasti sinut ja mitä olet tekemässä. Tai jos sinulla on jo liikennettä tulossa, käytä mitä tahansa tai yhdistä menetelmä 1-4. Jos kuitenkin yrität saada ihmisiä käymään sivustossasi, työskentele kohti 5-6.

Käytätkö uutiskirjettä, sähköpostikurssia tai muunlaista sähköpostiluetteloa? Haluaisimme kuulla joitain vinkkejäsi (ja olen varma, että myös muut lukijamme tietävät) – kuten kuinka aluksi kasvatit sähköpostiluetteloasi tai miten pidät ihmisiä tilaamassa?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map