WordPress Toolkit in Plesk – Gyors és átfogó útmutató

WordPress Toolkit in Plesk - Gyors és átfogó útmutató

A WordPress hihetetlenül hihetetlen, és számos előnnyel jár, amelyekre valószínűleg nem számíthat a tartalomkezelő rendszertől (CMS). A WordPress-en nagyon könnyű mindent kezelni, egy új blogtól kezdve a hírközlésig. Ez az oka annak, hogy sokféle csatornán olyan népszerű. A könnyen használható plug-ineknek és eszközöknek köszönhetően minden niche számára hozzáadott funkciók vannak.


A WordPress webhelyén történő futtatásakor néhány lehetőség maradhat. Az olyan menedzselt hosting cégek, mint a WP Engine, megkönnyítik a dolgokat, és telepítik a WordPress alkalmazást. De azoknak, akik megosztott tárhelyet használnak, gyakran választhatják a cPanel, az Ubuntu vagy a Plesk lehetőséget.

A Plesk egy webtárhely vezérlőpult, amely telepíthető mind Linux, mind Windows kiszolgálókra. A Media Temple VPS használata esetén előfordulhat, hogy látta már. De saját maga is telepítheti és felhasználhatja a WordPress telepítésének könnyebb kezelésére a saját szerverén.

Plesk 17 WordPress Toolkit a Plesk kiterjesztése a WordPress funkciók széles skálájának hozzáadására. Ez egy hasznos (és egyszerű) lehetőség a WordPress témák, beépülő modulok, biztonság, frissítések és egyebek egyszerű kezelésére..

WordPress Toolkit Plesk-ben

A Plesk egy teljes, sokoldalú és biztonságos eszközkészlet a WordPress számára, amely egyetlen irányítópultot biztosít a WordPress több példányának egyszerű kezeléséhez. A Plesk segítségével rendkívül egyszerű az új pluginek, szolgáltatások és tervezési ötletek tesztelése egy homokozóban, mielőtt azokat az élő webhelyen közzéteszi. Ehhez nincs szükség további beépülő modulokra vagy külön kiszolgálóra – a Plesk WordPress Toolkit kezeli mindent.

A WordPress eszközkészlet felhasználásával kiküszöbölheti a WordPress webhelyek kezelésének néhány bonyolultságát. Megfigyelés, klónozás, szinkronizálás, frissítés, áttelepítés és egyéb összetett feladatok – egyszerűen egyetlen kattintással megtehető..

WordPress Toolkit Plesk-ben

A WordPress Toolkit egyetlen kezelőfelületet biztosít a WordPress egyszerű telepítéséhez (egy kattintással történő telepítő), konfigurálásához és kezeléséhez. Telepítenie kell a WordPress Toolkit kiterjesztést a Plesk-ben, és ezzel megkezdheti a munkát.

A WordPress eszközkészlethez Plesk (természetesen), valamint egy szerver PHP 5.3 vagy újabb verziójára van szükség. Ha a szerver továbbra is PHP verziót használ ezen alatt, akkor hozzá kell adnia a egyéni PHP kezelő. Ennek engedélyezéséhez meg kell adnia a PHP bináris elérési útját, és át kell állítania az előfizetést a WordPress Toolkit segítségével az egyéni PHP kezelőre..

Ezenkívül a WordPress Toolkit ingyenes a Plesk Web Host és a Plesk Web Pro kiadások tulajdonosai számára. A Plesk Web Admin felhasználók számára egy másik SE verziót kínálnak kevesebb funkcióval.

Most nézzük meg, hogyan lehet használni a WordPress Toolkit-et Pleskben.

A WordPress telepítése a Plesk segítségével

Először be kell jelentkeznie a Plesk panelen. Innentől a következő telepítési lehetőségekkel kell rendelkeznie:

 • Webhelyek és domainok> WordPress> Telepítés
 • Alkalmazások> WordPress> Telepítés
 • Feliratkozás> WordPress> Telepítés

Telepítse a WordPress programot a Plesk segítségével

Kattintson a Weboldalak és domainok lapon, és a Plesk irányítópultjának jobb felső sarkában egy WordPress ikont kell látnia. Kattintson a WordPress ikonra és kattintson a gombra Telepítés gombra kattintva telepítheti a WordPress programot a Plesk panelen.

Kezelje a WordPress telepítéseit

A WordPress és a Plesk telepítésének sikeres telepítése után (vagy webhely importálása a Webhelyek és domainok> WordPress> Importálás), akkor a következő lépés a WordPress Toolkit irányítópultjára jutni, hogy átfogó képet kapjon a szerveren futó WordPress webhelyekről. Ezen a fõ oldalon egy pillantással megtekintheti az összes telepítést.

Könnyedén válthat a kártyák, listák vagy lapok között a vizuális preferencia szerint.

Kezelje a WordPress telepítéseit a Plesk alkalmazásban

Tól Információk és eszközök kártya lapon hozzáférhet a webhely vezérlőkhöz és eszközökhöz. A kapcsolóval gyorsan letilthatja a keresőmotorok indexelését, engedélyezheti a karbantartási módot és a hibakeresést, bekapcsolhatja a gyorsítótárazást vagy korlátozhatja a nyilvános hozzáférést a jelszóvédelem bekapcsolásával..

Ezenkívül gyorshivatkozásokat talál a szinkronizáláshoz, a klónozáshoz, a fájlok kezeléséhez és a fájlok biztonsági mentéséhez / visszaállításához.

Tipp: Használja a Clone gombra kattintva gyorsan beállíthatja az átmeneti webhelyet a tesztelési célokra.

Kezelje a WordPress beépülő modulokat

A WordPress Toolkit használatával a Plesk-beépülő modulban is egyszerűen kezelhető. Telepítheti, aktiválhatja és eltávolíthatja a bővítményeket az összes műszerfalról.

Kezelje a WordPress beépülő modulokat a Plesk alkalmazásban

Telepítse a beépülő modulokat

két lehetőség van a pluginek telepítésére. Adjon hozzá egy plugint egy adott webhelyhez, keresse fel: WordPress> egy webhely Plugins lapja> Install

Vagy ha új beépülő modult szeretne telepíteni az összes WordPress-webhelyre, keresse meg az általánosabb címet: WordPress> Bővítmények> Telepítés

Mindkét esetben kattintson a keresés ikonra és keressen egy plugint. Alapértelmezés szerint, amikor egy plugint telepít a WordPress Toolkit segítségével, az automatikusan aktiválódik.

Feltölthet harmadik féltől származó plugint (például egy, amelyet a CodeCanyon-en vásárolt meg, vagy egy új kiterjesztést a WooCommerce-tól). Egyszerűen lépjen ide: WordPress> Bővítmények> Bővítmény feltöltése

Ezután válassza ki a plugin zip fájlt, és kattintson a Feltöltés gombra. A plugin telepítéséhez és aktiválásához keresse fel: WordPress> Bővítmények

Kattintson az új plugin telepítéséhez, majd válassza ki azokat a WordPress-webhelyeket, amelyekhez hozzá szeretné adni.

Távolítsa el a beépülő modulokat

A WordPress-ből eltávolítandó bővítményeket azonban kiválaszthatja úgy, hogy kiválasztja és kiválasztja a törlés ikont a kiválasztott telepítésből.

Most válassza ki azt a WordPress telepítést, amelyet aktiválni szeretne, és deaktiválja a telepített plugint.

Menj a Kiszolgálókezelés> WordPress> Bővítmények fülön válassza ki az aktiválni vagy deaktiválni kívánt plugint.

Kezelje a WordPress témákat

A Plesk használatával nagyon könnyű bármilyen WordPress témát hozzáadni, eltávolítani, aktiválni vagy deaktiválni.

Kezelje a WordPress témákat a Plesk alkalmazásban

Témák telepítése

Menj WordPress> Témák fül> Telepítés új téma felvételéhez. A keresés segítségével találjon meg egy témát, és jelölje be a hozzáadni kívánt téma jelölőnégyzetét.

Csakúgy, mint a beépülő modulok, ugyanazt a témát hozzáadhatja az összes WP-példányhoz, vagy adhat hozzá egy adott témát csak egy (vagy több) példányhoz. Ehhez kattintson a legördülő menüre, majd válassza ki a hozzáadni vagy eltávolítani kívánt témákat.

Adja hozzá a WordPress témákat a Plesk alkalmazásban

Sőt, bármilyen témát könnyen frissíthet a WordPress> Témák fület. Egyszerűen válassza ki azt a témát, amelyet frissíteni kíván a telepítéséhez (bár a biztonság érdekében mindig frissítést javasolunk – ha a testreszabáshoz WordPress gyermek témát használ, akkor nem kell aggódnia).

WordPress biztonság

A Plesk WordPress Toolkit segítségével elvégezheti webhelyének biztonsági ellenőrzését. Láthatja, hogy az összes / readme.html / fájl üres-e. Könnyedén megváltoztathatja a biztonsági beállításokat, és megnézheti a biztonsági állapotát. Ehhez el kell mennie az S oszlopba a szakaszban Webhelyek és domain> WordPress.

Plesk WordPress biztonság

Kattintson a „Biztonság ellenőrzése” linkre az összes WordPress telepítés állapotának megtekintéséhez. Jelölje be a végrehajtani kívánt biztonsági fejlesztés jelölőnégyzeteit, majd kattintson a biztonságos gombra.

Plesk WordPress biztonsági ellenőrzés

Így drasztikusan csökkentheti annak valószínűségét, hogy valaki belép az Ön webhelyére, ha a WordPress webhelyének legmagasabb szintű biztonságát biztosítja..

Biztonsági mentés visszaállítása

Az általános WordPress-webhelybiztonság mellett a Pleskben található WordPress Toolkit is használható a webhely biztonsági mentésére.

A Plesk Toolkit for WordPress megkönnyíti az ütemezett biztonsági másolatok létrehozását a webhelyén. Kövesse a lépéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e naprakész adatai a visszaállításhoz, ahonnan szükség esetén biztonsági másolatot készíthet:

 • Először jelentkezzen be a Plesk műszerfalába
 • Kattintson a Domains elemre
 • Ezután kattintson a Domain kezelése vagy a Hosting kezelése elemre
 • Most kattintson a Webhelyek és domainek elemre
 • Kattintson a Backup Manager elemre
 • Kattintson az Ütemezett biztonsági mentés beállításai elemre

Plesk Backup Manager

Itt kiválaszthatja a Biztonsági másolat beállításai opcióit, amely magában foglal egy előtag hozzáadását a biztonsági mentési névhez, kiválaszthatja a többcsatornás biztonsági másolatot, a biztonsági mentés tárhelyét és a biztonsági mentés korlátozásának beállítását. (a biztonsági másolat példányainak száma) a szerveren. Még egy értesítési riasztást is beállíthat.

Ha megy a Menetrend szakaszban aktiválhatja és automatizálhatja a biztonsági mentési feladatot. Válasszon biztonsági mentési gyakoriságot webhelyéhez, rendszeres biztonsági másolatot készít az Ön számára. Csak válassza ki a biztonsági mentési folyamat megkezdésének és mentésének idejét.

Szerkessze a globális beállításokat

Végül a Világviszonylatban területen konfigurálhatja a karbantartási oldalt, valamint a klónozás alapértelmezett aldomain előtagját, amely lehetővé teszi az átmeneti webhely URL-jének megváltoztatását.

Plesk globális beállítások

Következtetés

A WordPress-helyek kézi kezelése meglehetősen bonyolult lehet. A Pleskhez hasonló erős vezérlőpanel megkönnyíti, és a Pleskben található WordPress Toolkit segítségével egyetlen weboldalon kezelheti az összes webhelyet.

Ha olyan ügynökség, amely több ügyféloldalt tárol, vagy lelkes író, akinek minden résében van blogja, akkor a Pleskben található WordPress eszközkészlet az egyik legjobb lehetőség az összes webhely kezelésére. Dolgozzon okosabban, ne keményebben, és gond nélkül kezelje WordPress-webhelyeket.

Mit gondolsz a WordPress Toolkit-ről a Plesk-ben? Vagy van valami kérdése az indulással kapcsolatban? Hagyj nekünk egy megjegyzést alább!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map