WordPress.com vs WordPress.org Különbség és előnyei és hátrányai

WordPress.com vs WordPress.org: különbségek, előnyeik és hátrányai

Mint WordPress blog és WordPress témaszerző, láthattuk, hogy mennyire zavarodott a WordPress.com és a WordPress.org közötti különbségek. Ez teljesen érthető, mivel mindkettő a WordPressen fut, mindkettő témákat és beépülőket használ, és mindkettő ingyenesen elérhető online. De a két különbség között nagy különbségek vannak, és ezek a különbségek teszik a WordPress.org-ot a WordPress kedvenc ízének.


Az alábbiakban megosztjuk a WordPress.com és a WordPress.org főbb jellemzőit, valamint egy praktikus, dandy infographic képet a pontok megjelenítéséhez. Elmagyarázjuk azt is, hogy miért részesítjük előnyben a WordPress.org alkalmazást, valamint egy egyszerű, három lépésből álló útmutatót, ha meg akarjuk próbálni a WordPress-t. Tehát ásunk be!

WordPress.com, ingyenesen kezelt webhelyek

WordPress.com, ingyenesen kezelt webhelyek

WordPress.com egy ingyenes platform blog és weboldal létrehozásához a WordPress segítségével. Teljesen kezeli Automattic (a WordPress mögött álló alkotók), és ami a legjobb, ez az egyik legegyszerűbb blogplatform az interneten. Csak annyit kell tennie, hogy regisztrál egy ingyenes fiókot, válassza ki az aldomaint (példa: yourwebsite.wordpress.com), válasszon egy ingyenes témát, és kezdje el hozzáadni a tartalmat.

Az életben azonban semmi sem lehet teljesen tökéletes, tehát természetesen van néhány előnye és hátránya a WordPress.com-nak.

WordPress.com profik

A WordPress.com egyik legcsábítóbb tulajdonsága, hogy a felhasználók többsége számára ez a 100% ingyenes. Az ingyenes fiókokhoz ingyenes tárhely, ingyenes aldomain név, ingyenes témák, egyszerű testreszabási lehetőségek (például egyéni logó, háttér szín vagy kép beállítások) és 3 GB ingyenes tárhely a tartalom és a média számára.

A megfizethetőség mellett a WordPress.com szintén rendkívüli könnyen kezelhető. Készen áll arra, hogy a regisztrációtól kezdve elinduljon, tehát a fiók létrehozása után azonnal fel kell lépnie a blogba.

Ha további funkciókat szeretne korszerűsítése a prémium WordPress terv ugyanolyan egyszerű, mint egy ingyenes regisztráció. A fizetett tervek havonta 2,99 USD-t tehetnek ki az egyéni domain és a WordPress.com nélküli hirdetések esetén, akár 24,92 USD-t is havonta az olyan vállalkozások számára, amelyek még több olyan funkciót akarnak, mint például prémium témák, bevételszerzés, SEO, Google elemzés és még sok más.

WordPress.com Hátrányok

Olyan nagyszerű, mint a WordPress.com, van néhány korlátozás, amelyekkel tisztában kell lennie. Az első az, hogy függetlenül attól, hogy ez egy ingyenes vagy fizetett számla – soha nem valósítja meg teljes mértékben a webhely irányítását. A WordPress.com tulajdonosa az Ön tartalma mivel mindazt, amit létrehoz, tárolja és karbantartja a többoldalú webhelyen (kivéve ha 5000 dollárt használ fel havonta) WordPress VIP amely egyéni felhőgazda WordPress).

A WordPress.com webhelyen korlátozódik az ingyenes és prémium témákra is, amelyeket az irányítópulton keresztül nyújtanak. Ez azt jelenti ellenőrzik az Ön webhelyének megjelenését mivel a platformjuk használata azt jelenti, hogy korlátozódik a témákra és a beépülő modulokra, amelyek használatát lehetővé teszik.

Te is nem tudja használni a Google elemzését kivéve, ha frissítik a legmagasabb szintű prémium tervre (tehát ha nyomon szeretné követni a forgalmat, elemezni szeretné az olvasó viselkedését vagy meg szeretné tudni, mi a legnépszerűbb üzenet, akkor ez 299 dollárt fog fizetni + egy év alatt).

A WordPress.com második fő hátránya az, hogy még a legalapvetőbb lehetőség is a blog bevételszerzése extra költségeket jelent. Tehát, ha el akarja távolítani a WordPress.com alapértelmezett hirdetéseit (amelyek jövedelmet generálnak az ingyenes számlák költségeinek fedezéséhez), és / vagy integrálja a WordPress saját „WordAds”Hálózaton keresztül frissítenie kell a tervet.

Hasonlóképpen, ha egy online áruház létrehozását reméli, a WordPress.com nem az Ön számára készült. jelenleg Az e-kereskedelem nem támogatott. Noha a munkákban ez nem érhető el, ezért nem javasolnánk, hogy megvárjuk a sújtott lélegzetet.

Végül a WordPress.com nem támogatja a többoldalú oldalt a felhasználók számára. A WordPress.com valóban egy hatalmas több webhely (ezért az ingyenes fiókok ingyenes aldomaineket kapnak), tehát ha a saját WordPress.com webhelyének létrehozását reméli, valószínűleg nem megfelelő.

WordPress.org, önkiszolgáló WordPress

WordPress.org, önkiszolgáló WordPress

WordPress.org Lehet, hogy ugyanaz a névnév, és ugyanazt a tartalomkezelő rendszert használja, mint a WordPress.com, de önmagában egy teljesen különálló entitás. Ahelyett, hogy mindazt az Automattic kezeli, teljes mértékben Ön irányítja a webhelyet.

A WordPress.org a WordPress saját üzemeltetett változata, amelyet felhasználhat saját webhelyének online létrehozására. És bár ennek még vannak előnyei és hátrányai, ez a WordPress személyes kedvenc formája.

WordPress.org profik

Először a WordPress.org rendelkezik a WordPress.com összes funkciójával, de szteroidokra vonatkozik. Főként nem számít, mit akar létrehozni 100% -os ellenőrzés és a tartalmához fűződő jogok.

Mivel a WordPress.org csak a tartalomkezelő rendszert kínálja, és nincs más lehetősége a egyéni domain név, a te tárhely választás tervek, és az Ön által választott bármilyen ingyenes vagy prémium WordPress téma vagy plugin talál az interneten.

Ha kisvállalkozás-tulajdonos vagy, aki online szeretné hozni termékeit vagy szolgáltatásait, akkor a WordPress.org az egyetlen lehetőség az Ön számára. Kínál teljes e-kereskedelmi támogatás ingyenes pluginek segítségével, mint például WooCommerce és az Easy Digital Downloads, valamint a harmadik részből származó szolgáltatások, például a Shopify és az Ecwid.

Végül a WordPress.org oldalán az ég az a határ, amit megtehetsz a saját webhelyével. tudsz építs bármit. Szeretne tagsági oldalt létrehozni? Online tanfolyamokat kínál? Adjon jogdíjmentes képeket? Adja el saját WordPress témáit? Adományokat gyűjtsön jótékonysági tevékenységéhez? Ossza meg epikus videóit? Bármi, amit önálló üzemeltetett WordPress-hoz szeretne létrehozni, támogathatja azt. Ez gyakran olyan egyszerű, mint a WordPress bővítmény telepítése.

WordPress.org Hátrányok

Nehéz találni hátrányait valami olyasmire, amit szeretek és mindennapi használatra használom, de vannak ilyenek. Az első a WordPress.org használata pénzbe kerül annak ellenére, hogy maga a WordPress ingyenes. Domainregisztrációjának és tárhelyének terve legalább évi 50 USD lesz. Ez feltételezi, hogy egy megosztott tárhely-tervet választ, és csak ingyenes témákat és bővítményeket használ.

Ha olyan fantasztikus témát szeretne, mint például a Teljes többcélú téma és a nagy hatékonyságú, menedzselt WordPress-tárhely egy jó hírű társaságtól, például a WP Engine-től, akkor évi 400 dolláros kezdőárral számol. Bár továbbra is azt állítanám, hogy ez egy alacsony ár, amelyet fizetni kell egy 100% -ban testreszabható weboldalért, amelyet bármilyen célra felhasználhat, és ez sokkal jobb ajánlat, mint a WordPress.com üzleti terve, mivel teljes szabadsággal rendelkezik, hogy bármit megtehessen a saját webhelyével..

Továbbá telepítenie kell a WordPress programot a szerveren. A telepítés a kezedben van, bár a legtöbb tárhely szolgáltató egy kattintással történő telepítést kínál (például Cloudways és Bluehost), így ez valójában nem nagy ügy, hacsak nem olyan egyedi felhőt vagy dedikált szervert használ, amelyet saját kezűleg kell kezelnie..

Az utolsó hátrány az, hogy Ön felelős a webhelyéért biztonság és karbantartás. A WordPress.com használatakor mindent felelnek a tartalom létrehozása kivételével, azaz a WordPress alapvető frissítéseit és a biztonsági javításokat mindegyik kezeli. A WordPress.org használatával Ön felelős a WordPress verziójának naprakészen tartásáért és az alapvető WordPress biztonsági intézkedések, például az erős jelszavak és a rendszeres webhelyről készített biztonsági mentések használatáért..

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ezt a feladatot könnyedén lehet elvégezni felügyelt WordPress-tárhely vagy automatikus frissítéseket kínáló megosztott gazdagép használatával. Az olyan hosting cégek, mint a WP Engine és a Flywheel, gondoskodnak az alapvető frissítésekről, a rosszindulatú programok ellenőrzéséről és akár a webhelyről készített biztonsági mentésekről is. Szabadon hagyva koncentrálhat a tartalmára.

Gyors WordPress Összehasonlító Cheatsheet

Sok elő- és hátrányt fedeztünk fel, tehát azt gondoltuk, hogy élvezheti a gyors útmutatást, így egy pillanat alatt megnézheti a WordPress.com és a WordPress.org szolgáltatásait..

WordPress.com vs WordPress.org

Miért választjuk a WordPress.org fájlt?

Ami azt illeti, úgy érezzük, hogy a WordPress.com a legmegfelelőbben a hobbisták, az online önéletrajzok és a kisvállalkozások számára, amelyeknek egyszerűen webhelyre van szükségük az alapvető online jelenlét létrehozásához. A fentiekön túl minden valóban jobban megfelel a saját üzemeltetésű WordPress.org webhelynek.

Most a nagy kérdés – miért választottuk a WordPress.org-ot? Az érvelésünk egyszerű volt.

Szeretjük ellenőrzést gyakorolni tartalmunk, tárhelyünk és jövedelmeink felett. Blogunk szó szerint a vállalkozásunk, és a weboldalunk teljes felhatalmazása lehetővé tette számunkra, hogy valamit sikeresen hozzunk létre.

Szabadságunk is van nőnek, ha szükséges. És van. Egy ponton megosztott hostolási tervben voltunk a HostMonster-től, majd egy Media Temple virtuális szerverre költözöttünk, és végül a WP Engine saját szupergyorsan kezelt szerverével landoltunk oda, ahol ma vagyunk (és nem lehetettünk boldogabbak – fantasztikusak!).

A WordPress.com nem ad neked szerver választás, minden tervüket megosztott szerveren tárolják (kivéve, ha természetesen megengedheti magának a felhő VIP lehetőséget). Mint már korábban kijelentettük, ha hobbija vagy blogja, akkor a megosztott szerver teljesen rendben van, és a WordPress.com valószínűleg nagyszerűen működne az Ön számára. De bárki számára, aki márkát vagy vállalkozást szeretne növekedni, akkor tényleg figyelembe kell vennie, hogy a jobb tárhely milyen hatással van az oldal betöltési idejére, és ezt a WordPress.com jelenleg nem kínálja..

A WPExplorer szintén csak blogként indult, de sok ingyenes WordPress témát és prémium témát is felvitt (a Themeforest és a Creative Market keresztül). Az összes témát bemutató demónk és online dokumentációs archívumaink saját szerverünkön tárolódnak a felhasználásával több gépen hálózatokat. Ez olyasmi, ami egyszerűen nem lehetséges a WordPress.com webhelyen.

És végül szeretjük a közösséget fejlesztők és felhasználók közül, akik a WordPress.org-t választották, mint mi. Események, mint WordCamps, WordPress MeetupsPressNomics, LoopConf, Prestige konferencia és WooConf mind a saját házigazda WordPress, mind a fantasztikus emberek köré összpontosul, akik minden nap használják. Természetesen továbbra is részt vehet ezeken az eseményeken, ha a WordPress.com webhelyet használja, de a témák és az előadások többnyire (vagy teljesen) az ön házigazdája WordPress köré koncentrálódnak..

Adódunk a WordPress.com számára azért, hogy hasznos lépésként szolgálnak egy nagyszerű blog létrehozása felé, ám véleményünk szerint a WordPress.org egyértelmű nyertes, ha sikeres online üzleti vállalkozást vagy márkát akar létrehozni..

3 lépés az önálló üzemeltetett WordPress használatának megkezdéséhez

Ha a WordPress.org neked is nagyon jól hangzik, akkor miért nem állíthat be blogot? Miért nem csinálja most? Kevesebb, mint 15 perc alatt készen áll egy weboldalra! A WordPress webhely felépítésének három egyszerű lépése a következő:.

1. Válassza ki a domain név és tárhely tervet

Bluehost 3,49 USD Webtárhely

Mindenekelőtt el kell döntenie a domain névéről. Győződjön meg arról, hogy bármi, amit választ, releváns az Ön webhelyén, és ha lehetséges, keresse meg a .com URL-t (míg a .xyz vagy .vegas dolgok aranyosak, a legtöbb felhasználó a klasszikus .com nevekkel még jobban bízol, és emlékszik rá). A (z) GoDaddy-nál 99 cent (első évre) domain név szerezhető be, de ellenőrizze, hogy a tárhely először tartalmaz-e egy ingyenes domain nevet (a Bluehost tartalmaz egy ingyenes domain-t az összes tervével).

Azt is ki kell választania egy jó tárhely-tervet. A megosztott tárhely rengeteg energiát kínál a vadonatúj webhelyek számára, és a felhőalapú tárhely rengeteg rugalmasságot kínál. Azonban a kezelt WordPress tárhely örökre lesz a mi választott hosting, mivel a gazda teljes mértékben kezeli a telepítést és a karbantartást az Ön számára, ezáltal megadva a szabadságot a tervezés testreszabására, a tartalom létrehozására és a márkaépítésre..

 • A Bluehost Shared WordPress tárhelyének ára 3,95 USD / hónap
 • A Cloudways által kezelt felhőtárhely havonta 5 USD-tól
 • A WP Engine által kezelt WordPress tárhely 29 USD / hónap áron

2. Válassza a Minőségi WordPress téma és bővítmények elemet

Themeforest prémium WordPress témák

Ha készen áll a domainjére és a fogadására, a következő lépés egy olyan WordPress téma kiválasztása, amely hozzáadja az üzleti stílusához és funkcióihoz kapcsolódó elemeket. A réstől vagy a fókusztól függően különféle WordPress témákat szeretne megnézni, hogy megtalálja az Ön számára megfelelőt, de itt van néhány kedvencünk, ha segítségre van szüksége a döntéshozatalhoz.

 • Az Infopreneurs legjobb prémium WordPress témáinak 4 oldala
 • A legjobb WordPress témák vállalkozások számára
 • A 10+ legjobb WordPress fotóblog témák
 • A rendelkezésre álló legjobb prémium WordPress video témák
 • 10 legjobb étterem- és kávézótéma a WordPress számára
 • És még a WordPress Témák blog kategóriában!

Csakúgy, mint a témád, válasszon néhány minőségi beépülő modult a webhely jobbá tételéhez.

 • Yoast WordPress SEO telepítési és telepítési gyors útmutató
 • Tegye WordPress webhelyét többnyelvűvé: 9 fantasztikus fordítási plugin
 • Hozzon létre egy sikeres online áruházat a WooCommerce segítségével
 • 50 alapvető WordPress-bővítmény, amelyet minden bloggernek tudnia kell
 • A 6 legjobb ingyenes bővítmény, amellyel fórumot adhat a WordPress Bloghoz
 • Számos egyéb javaslat található a WordPress beépülő moduljainak blog szakaszában

3. Adja hozzá tartalmát

Tartalom létrehozása

Az abszolút utolsó lépés egy fantasztikus, SEO-barát tartalom létrehozása, amely új olvasókat vonz és fenntart a jelenlegi felhasználók számára, így vállalkozása növekedhet. Csak légy magad és írja meg, mire szenvedélyes!

Segítségre van szüksége az induláshoz? Íme néhány hasznos cikk a szerzőktől, amelyek útmutatást nyújtanak a képoptimalizáláshoz, a címekhez és a címkevonalakhoz, és még sok más segítenek a blogod sikerében!

 • A WordPress Blogging-tippei a blog sikere érdekében
 • Hogyan lehet jobb címeket és címkéket írni a WordPress-hez
 • Legjobb beépülő modulok a WordPress mobil webhely-optimalizáláshoz
 • A képek optimalizálása a WordPresshez, teljes útmutató
 • Tartalommarketing-tippek a WordPress-t használó kisvállalkozások számára

Csomagolás

Remélhetőleg hasznosnak találta az útmutatónkat a WordPress.com és a WordPress.org közötti különbségek megértéséhez. A legnagyobb különbség az, hogy a WordPress.org használatával Ön teljes mértékben ellenőrzi a webhelyét – tárhely, témák, beépülő modulok, stílus, tartalom – és mindet. És ez a nagy különbség pontosan az, hogy miért használjuk az ön házigazdája WordPress-t itt a WPExplorer-en.

Tudassa velünk – melyiket részesíti jobban? WordPress.com vagy WordPress.org? Szeretnénk hallani, hogy miért választja a WordPress egyik verzióját a másikhoz, valamint minden egyéb tippet, amelyek a WordPress új felhasználóinak kaphatnak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map