Útmutató a WordPress Image Crop Méretekhez

A WordPress 3.9 nagyon sok extra energiát kapott a motorháztető alatt. Fantasztikus új szolgáltatás a sok közül, az a hozzáadott képesség, hogy mostantól ellenőrizzék a WordPress-ben feltöltött képek vágási helyzetét – ez valóban sima!!


Mielőtt folytatnám, nagy köszönet Brad Touesnard Ki tette ezt a fantasztikus hozzájárulást, amelyet már belefoglaltak a WordPress magába! Úgy gondoltam, hogy ez remek alkalom lesz arra, hogy ne csak kidolgozza, hogyan lehet kihasználni ezt az új funkciót, hanem hogy átfuthasson és jól megfoghassa ennek a funkciónak a teljes körét..

A nagyon kezdete – képméret hozzáadása vagy testreszabása

Alapértelmezés szerint a WordPress a kép háromszori további verzióját generálja. „Miniatűr”, „Közepes” és „Nagy” verzió. A feltöltött eredeti képméretet „teljes” verziónak nevezik.

Az alapértelmezések testreszabása

Meglehetősen egyszerűen felülírhatja az egyes terményméretek alapértelmezett értékeit. Vagy mehet a saját WordPress Irányítópult, Beállítások >> Média és változtassa meg az értékeket, vagy megteheti a téma vagy a plugin funkcióinak fájlján keresztül, például:

frissítés_opció ('thumbnail_size_w', 250);
frissítés_opció ('thumbnail_size_h', 250);
update_option ('thumbnail_crop', 1);

További méretek hozzáadása

Ezt a funkciót gyorsan és egyszerűen elhelyezheti a téma vagy a plugin funkcióinak fájljában:

add_image_size ($ név, $ szélesség, $ magasság, $ termés);

Végül valami ilyesmit keresne:

add_image_size ('homepage-thumb', 250, 250, igaz);

Normál kemény termés

Tipp: Ne felejtsen el megadni minden egyes képméretnek saját egyedi nevét ;-).

Minden, amit tudnia kell, megtalálható a WordPress kódex.

Néhány WordPress 3.9+ varázslat – a kivágási helyzet vezérlése

A $ crop paraméter korábban csak logikai érték volt, igaz vagy hamis. Tehát akár puha, arányos növény, akár kemény termés, ha igazra van állítva (olvassa tovább tovább, hogy lássa a különbséget a kemény és a lágy termés között). Most azonban egy tömb segítségével meghatározhatja a növényterület pozícióját (x_crop_position, y_crop_position). Szeretem a közepéből levágott képeket, így például a funkciód így nézhet ki most:

add_image_size ('homepage-thumb', 250, 250, tömb ('center', 'center'));

A felhasználó által kiválasztott kemény vágás

A $ crop paraméter továbbra is elfogadja a valódi / hamis értékeket, és Brad szerint teljesen visszafelé kompatibilis. A szintaxis megegyezik a CSS háttér-helyzet tulajdonságával, tehát ismerős mind a tervezők, mind a fejlesztők számára, de itt mindenképpen az érthetőség kedvéért vannak..

bal felső
bal középső
bal alsó
jobb felső
jobb központ
jobb alsó
középső tetején
központ központjában
középső alján

Tehát levágtam, most hogyan lehet használni?

A nagyszerű hír … pontosan ugyanaz! A teljes lebontáshoz, mint mindig, nézze meg a WordPress kódex. Itt mindenképpen emlékeztető. Ennek az egyéni képnek a meghívása a témában vagy a beépülő modulban. Az általunk használt példában a következőképpen beszélünk:

the_post_thumbnail (honlap-hüvelykujj ');

vagy…

wp_get_attachment_url (get_post_thumbnail_id ($ post-> ID, 'homepage-thumb'));

De mi van az összes létező képemmel?

Mint valószínűleg tisztában van vele, a növény méretét áttörli és generálja a feltöltés idején. Ez azt jelenti, hogy miután felhasználták ezt az új funkciót az egyedi vágási pozíció hozzáadásával vagy az új termény méretének megváltoztatásával / hozzáadásával, megmaradunk a feltöltéskor generált formában, és ezen új képverziók egyike sem áll rendelkezésére, nem menő!

Aaah, de várj. Szerencsére rengeteg okos és félelmetes ember van a WordPress közösségében, hogy megmentse a napot. Itt van a miniatűrök bővítményének regenerálása. Ez a plugin már régóta létezik, fantasztikus! Átkerüli az összes meglévő feltöltött képet, és regenerálja az összes hozzáadott vagy testreszabott új képméretet. Woohooo probléma megoldva ��

Hard Vs. Puha termés – Ön döntött

Kemény termés

Normál kemény termés
A képet méretezzük, majd a megadott pontos méretekre vágjuk. A kép arányának függvényében a kivágás méretéhez viszonyítva a kép mindig levágásra kerül.

Lágy termés

Lágy termés
A puha vágás soha nem vágja le a képet, addig méretezi a képet, amíg el nem illik a megadott méretekbe, megőrizve az eredeti oldalarányát.

Valami érdemes tudni …

Abban az esetben, ha a feltöltött kép bármely mérete (szélessége vagy magassága) kisebb, mint a beállított méret, a program kihagyja, és erre a méretre nem készül verzió! A WordPress az összes beállított képméretben átkerül, és csak azoknak a képeknek a verzióit hozza létre, amelyek nagyobbak, mint a létrehozni kívánt verzió. Ebben az esetben, ha egy képet a témán vagy a plugin-en belül vesznek le, és nem létezik, akkor az alapértelmezés szerint az eredeti, „teljes” kép lesz tartalékként.

Élvezze ennek a nagyszerű új szolgáltatásnak a megvalósítását a témáin és a beépülő modulokon. Ideje elindítani néhány szamárot, és vágni néhány képet ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map