Újrafelhasználható tartalomblokkok létrehozása a WordPress használatával

Újrafelhasználható tartalomblokkok létrehozása a WordPress használatával

Ha úgy találja, hogy rendszeresen hozzáadja ugyanazokat a szöveg- vagy oldalkészítő elemeket a WordPress-üzenetekhez, akkor ez egy hatékonyabb módszer. Ezt újrahasznosítható tartalomblokkoknak nevezzük, és ez a megoldás sokkal könnyebbé teszi a bejegyzésed vagy oldalad létrehozását.


Webhelyétől függően előfordulhat, hogy állománya van, amelyet gyakran hozzáad a bejegyzésekhez és az oldalakhoz. Ez tartalmazhat szöveges részeket, például bevezetést vagy felelősségkizárási nyilatkozatot. Lehet, hogy a képek, gombok, linkek vagy bizonyos formázások gyakran alkalmazzák a szöveget. Lehet, hogy hírlevélre feliratkozási űrlapot is jelent.

Bármi legyen is a tartalom, amit rendszeresen megismétel, azt az újrafelhasználható tartalomblokkok segíthetnek. Sok időt és energiát takarít meg, mindezt segítve abban, hogy termelékenyebbé váljon.

Ebben a bejegyzésben megtudhatja 3 egyszerű módszer egy tartalomrészlet egyszeri létrehozására, majd egyetlen gombnyomással hozzáadása több üzenethez és oldalhoz. Először a WordPress beépített opcióját fedjük le, majd két népszerű oldalkészítő lehetőségről beszélünk. Most vessünk egy pillantást a WordPress újrahasznosítható tartalomblokkok létrehozására!

Jegyzet: Ez az útmutató a globális tartalomblokkok ingyenes bővítményének fedezésére szolgál, de mivel eltávolították, és sokkal könnyebb módszerek állnak rendelkezésre, a (legjobb véleményünk szerint) a 3 legjobb lehetőséget választottuk annak helyettesítésére..

1. Készítsen újrafelhasználható tartalmi blokkokat a Gutenberg segítségével

Ha WordPress 5.0 vagy újabb verziót használ, akkor már rendelkezik a Gutenberg beépített szerkesztő. Noha sok ember megoszlik az új szerkesztőben, Gutenberg néhány hasznos eszközt hozzáad a WordPress magához. Nevezetesen intuitív blokk alapú oldalkészítő rendszer.

Noha sok beépített Gutenberg blokk van (fejlécek, galériák, legfrissebb hozzászólások, listák és egyebek), Önnek lehetősége van arra is, hogy elmentje saját újrafelhasználható blokkjait.

A Gutenberg újrafelhasználható tartalomblokkjai 1. lépés

Miután elkészítette az újrafelhasználni kívánt tartalmat, kattintson a hárompontos ikonra. Ezután válassza a „Hozzáadás az újrafelhasználható blokkokhoz” lehetőséget.

A Gutenberg újrafelhasználható tartalom blokkolása 2. lépés

Csak adja hozzá a tartalomblokk nevét, és mentse.

A Gutenberg újrafelhasználható tartalomblokkjai 3. lépés

Most új blokkok hozzáadásakor kiválaszthatja az újrafelhasználható felhasználót (keresse meg a blokk nevét, vagy keresse meg az „Újrafelhasználható” részben). Ne felejtse el, hogy a tartalomblokkban szereplő elemeknek ugyanabban a sorban kell lenniük.

2. Adjon hozzá újrahasznosítható tartalomblokkokat a WP Pékséghez sablonnal

Az egyik legnépszerűbb építő a WP Bakery Page Builder (korábban Visual Composer). Nem meglepő, hogy egyszerű módon újrahasznosítható tartalomblokkok és elrendezések készítését kínálják.

Az utóbbi lehetőséggel ellentétben, az újrafelhasználható tartalomblokkok alapértelmezés szerint nem képezik a WP Bakery részét. Ehelyett meg kell vásárolnia, telepítenie és aktiválnia kell a Templatera kiegészítőt.

GET TEMPLATERA

Jegyzet: A WP Bakery és a Templatera egyaránt megtalálható a Total WordPress témában! Tehát ha már használja a témánkat (vagy ha szeretne megragadni egy másolatot), akkor nem kell megvásárolnia a WP Bakery oldal készítőjét vagy a Templaterat. Csak telepítse őket, amikor a téma telepítése után kéri.

WPBakery újrafelhasználható tartalomblokkok 1. lépés

Miután a WP Bakery és a Templatera telepítve van és aktív, menjen át a „Szerepkezelő” fölé, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az építő aktív-e minden olyan postai típusnál, amelyen használni szeretné..

WPBakery újrafelhasználható tartalomblokkok 2. lépés

Akkor eljuthat az oldalépítéshez. Miután létrehozta az elrendezést, amelyet esetleg újra használni szeretne, kattintson a Sablon ikonra a bal felső sarokban.

Jegyzet: A Összes téma a fő fejlécben található Templatera ikont használja, de ha más témákat is használ, akkor a WP Baker kalap embléma helyett.

A WPBakery újrafelhasználható tartalomblokkjai 3. lépés

Adjon nevet az elrendezési sablonnak, és mentse.

A WPBakery újrafelhasználható tartalom blokkjai 4. lépés

Ha új sablonban szeretne új sablonokat használni, akkor kattintson az „Elem hozzáadása” opcióra.

A WPBakery újrafelhasználható tartalomblokkjai 5. lépés

Görgessen le és kattintson a „Templatera” oldalkészítő blokkra.

A WPBakery újrafelhasználható tartalomblokkjai 6. lépés

Válassza ki a sablont, és mentse. Ezután húzza és dobhatja át az újrafelhasználható tartalom blokkjának áthelyezéséhez, vagy más tartalom hozzáadásához.

3. Újrafelhasználható tartalom tervezése az Elementor blokkokkal

És nem beszélhetünk az újrafelhasználható tartalomblokkokról az Elementor lefedése nélkül. Az Elementor egy másik népszerű oldalkészítő, rengeteg egyszerű lehetőséggel az egyedi elrendezések elkészítéséhez.

Az utóbbi oldalkészítőktől eltérően, az Elementor újrahasznosítható funkciója szerepel a központi pluginben. Valójában még a plugin ingyenes verziójában is elérhető (bár az Elementor Pro-ra való frissítés valóban megéri).

Az Elementor újrafelhasználható tartalomblokkjai 1. lépés

Újrafelhasználható tartalomblokk létrehozásához az Elementor segítségével kattintson a mentés gomb melletti nyílra, és válassza a „Mentés sablonként” lehetőséget..

Az Elementor újrafelhasználható tartalom blokkolása 2. lépés

Ez megnyílik egy felugró ablak az új sablon elnevezésére. Feltétlenül kattintson a Mentés gombra.

Az Elementor újrafelhasználható tartalomblokkjai 3. lépés

Az új blokk használatához kattintson a mappa ikonra, amikor új oldalt hoz létre. Ez megnyitja az Elementor sablonkönyvtárat (az egyik ok, amit a Pro-ra való frissítésre javasolunk, az az, hogy több száz előre elkészített elrendezést tartalmaz a webhely létrehozásának felgyorsítása érdekében – amit itt találhat).

Az Elementor újrafelhasználható tartalom blokkolása 4. lépés

A blokk használatához lépjen a „Saját sablonok” pontra, és illessze be a blokkot. Ez az!

Következtetés

Remélhetőleg számos olyan helyzetet láthat, ahol az újrafelhasználható tartalomblokkok sok időt és energiát takaríthatnak meg. Mivel szinte bármilyen tartalmat hozzá lehet adni egy tartalomblokkhoz, és a blokkokat hozzá lehet adni a webhely szinte bármelyik részéhez – beleértve a kütyüket és a témasablonokat -, valóban kreatív lehet a WordPress erõteljes funkciójával..

Milyen tartalommal fog újrafelhasználható tartalomblokkot létrehozni az idő megtakarítása érdekében? Vagy van más módszere, amelyet nem említettünk ebben a listában? Ingyenesen megoszthatja tippeit (vagy kérdéseit) a megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map