Teljes útmutató az RSS-hez és hogyan kell használni a WordPress-rel

Teljes útmutató az RSS-hez és hogyan kell használni a WordPress-rel

Mi lenne, ha a felhasználóknak nem kellett volna meglátogatniuk a WordPress webhelyet azért, hogy elolvassák az Ön cikkeit? Ez minden bizonnyal megkönnyíti a felhasználókat, mivel nem kellene navigálniuk tíz kedvenc blogjukhoz és hírforrásukba napi információik megszerzése érdekében. Jó lenne a weboldaltulajdonosok számára is, mivel ez lehetővé tenné a tartalom hatékonyabb terjesztését, a tartalom odajuttatásához, ahol az ügyfelek azt akarják..


Ez az egész ötlet az RSS mögött.

Az RSS 1999 óta működik, és az interneten a tartalom terjesztőjeként működik. Ezen felül egyesíti az aggregátorokkal az egyszerűbb olvasást, összeállítást és szervezést.

Röviden: az RSS lehetővé teszi, hogy az olvasók az összes kívánt tartalmat egy helyen olvassák el. Ilyen módon nem kell könyvjelzőket hozzáadniuk kedvenc hírportálokhoz vagy keresniük a Google-on, amikor jó olvasást akarnak.

Hogyan működik az RSS

RSS vagy Nagyon egyszerű szindikálás, lehetőséget kínál az olvasóknak arra, hogy feliratkozzanak a blogodra. Ezt követően az olvasónak RSS-olvasóval vagy aggregátorral kell felvennie a tartalmat.

Feliratkozáshoz az olvasó rákattint a Feliratkozás gombra. Ez az. Időnként nehéz megtalálni egy RSS feliratkozás gombot a weboldalon vagy a blogon, de gyakran megtalálhatja őket a közösségi média gombjai közelében, a láblécben, vagy a „Webhely neve” és „RSS hírcsatorna” kereséssel a Google-ban.

Időnként nehéz megtalálni egy RSS feliratkozás gombot a weboldalon vagy a blogon, de gyakran megtalálhatja őket a közösségi média gombjai közelében, a láblécben, vagy a „Webhely neve” és „RSS hírcsatorna” kereséssel a Google-ban.

Az RSS-hírcsatornákat kategória vagy téma alapján is fel lehet bontani. Ez sokkal relevánsabb a nagy online magazinokban (például a Wall Street Journal vagy az USA Today). Miért van ez a helyzet? Mivel ezekben a publikációkban tucatnyi, ha nem több száz szakasz található.

Miért van ez a helyzet? Mivel ezekben a publikációkban tucatnyi, ha nem több száz szakasz található.

Ezért az olvasó úgy dönthet, hogy feliratkozik a teljes papírra vagy csak a sportrészre.

És ez egy másik előnye az RSS-hírcsatornának. Teljesen valószínű, hogy egyes olvasóknak csak néhány cikke vonzónak találja az Ön cikkeit. Ezért előfordulhat, hogy csak iratkozni akar valamire, például az utazási vagy üzleti szekciókra.

Miután feliratkozott az RSS-hírcsatornára, a felhasználónak meg kell határoznia, hogyan fogja felhasználni az információkat. Mint már említettük, ehhez valamilyen aggregátor vagy RSS olvasó szükséges.

A legnépszerűbb lehetőség erre a Google Reader volt. Ez egy tiszta, rendkívül hatékony módszer tucatnyi RSS-hírcsatornának összehozására.

Sajnos a Google Reader 2013-ban leállította működését. Tehát ez már nem lehetséges. Ma azonban sok más RSS-olvasó van használatban.

Melyik RSS olvasók nagyon ajánlottak?

A Google Reader leállítása után a Google elsősorban azt ajánlotta, hogy az összes ügyfelet átszervezzék Feedly. Ez határozottan a leginkább hasonlít a Google Olvasóra, de minden a saját preferenciáitól függ.

Több tucat RSS-olvasó közül választhat, de itt van a legnépszerűbb:

Mint már említettük, mindegyiknek megvan a maga varázsa. Például, a Feedly tisztaságával és szervezettségével utánozza a Google Reader programot, míg a Panda inkább több webhely böngészését teszi lehetővé egyetlen felületen. Azt javaslom, hogy tesztelje mindegyiket, hogy megtudja, melyik a megfelelő, ha a tartalom összesítését tervezi. Végül is ez lesz a fő csomópont a cikkek olvasásához.

RSS használata a WordPress-webhelyen

Most, hogy megértette, hogy az olvasók miként használják fel az RSS előnyeit, ideje átgondolni, hogy mit és hogyan tegyenek a WordPress webhelytulajdonosok.

A kezdéshez tudnia kell, hogy egy vagy két módon kölcsönhatásba lép egy RSS-vel. Az RSS első és legfontosabb szempontja a webhelytulajdonosok számára az, hogy az RSS Feliratkozás gombot megkapja a webhelyen. Ez terjesztési hálózatként működik az Ön tartalma szempontjából, mindezt anélkül, hogy sok munkát végezne a végén.

Hogyan lehet linket és ikont hozzáadni az RSS-hírcsatornához

Néhány választási lehetősége van erre a folyamatra. Technikai szempontból megragadhat egy RSS-képet a Google Képből, elhelyezheti azt egy widgetben, és összekapcsolhatja a képet az oldalsávban. Ez megtakarítana egy plugin telepítésének szükségességét, de gyakran nem a legtisztább út az RSS gomb beépítésével..

Először ellenőrizze, hogy a WordPress témája tartalmaz-e egy egyedi widgetet a szociális ikonok számára. Ha rendelkezésre áll egy widget, akkor képesnek kell lennie arra, hogy bármilyen készenléti területre beillesztheti (oldalsáv, lábléc vagy akár felső sáv)..

Teljes közösségi widget

A fenti példa a Teljes téma társadalmi widgetre (amely a gomb stílusához, méretéhez, sorrendjéhez és egyebekhez is tartozik). De ha a témád nem tartalmazza ezt a beépített funkciót, akkor előfordulhat, hogy a plugin használata a legjobb.

Adjon hozzá egyetlen RSS gombot

Először megpróbálhatja önmagában beilleszteni az RSS gombot. Ez akkor fordulhat elő, ha külön akarja tartani a közösségi gomboktól, vagy esetleg a webhely aljára irányítja.

Ha ez a helyzet, van néhány beépülő modul, például RSS feed ikon vagy RSS Icon Widget. Mindkettő jól működik, de nem kap semmilyen olyan kiegészítő funkciót, mint például a gombok a közösségi követés fokozásához.

Gyakoribb az RSS gombot látni a Facebook, Twitter és Pinterest linkek mellett, feltételezve, hogy vannak.

Add RSS-t a közösségi média linkeivel

Ha ezeket a gombokat egymás után szeretné kombinálni, általában olyan szociális médiagomb-bővítményeket találhat, amelyek egyéni ikont és linket, vagy valójában RSS ikont is lehetővé tesznek..

Végső közösségi média ikonok megkísérli a szociális gombokat és az RSS-t, mivel tartalmaz egy RSS ikont és egy mezőt az RSS URL beszúrásához.

Mi a My RSS URL?

A WordPress automatikusan létrehoz egy RSS-hírcsatornát az Ön számára. Ez a hírcsatorna a cikkeidből áll, és megosztható az RSS URL-címmel. Amint az a fenti képernyőképen látható, a felhasználóknak RSS-címre van szükségük a gomb megnyomásához. Legtöbbször ezt az URL-t illessze be egy plugin-mezőbe, de néha egyszerűen összekapcsol egy képet.

Függetlenül attól, hogy RSS URL-je így néz ki: http://www.wpexplorer.com/feed/

Csak annyit kell tennie, hogy a „wpexplorer.com” szöveget kicseréli a tényleges webhelyére. Miután megszerezte ezt az URL-t, meglehetősen könnyű elkezdeni terjeszteni az RSS-csatornát a webhelyén.

Több RSS-hírcsatorna megjelenítése a WordPress-webhelyen

A második ok, amiért kihasználhatja az RSS előnyeit, az, ha harmadik féltől származó hírcsatornákat szeretne megjeleníteni saját WordPress-webhelyén. Például, talán pénzügyi blogot működtet, és szeretne egy részvénytrendeket megjeleníteni egy korszerűbb, hiteles forrásból. Végül is nem fogja saját maga frissíteni a részvényárfolyam-változásokat. Jobb, ha megragadja a CNNMoney vagy a Reuters RSS-hírcsatornáját, és beilleszti az oldalsávba.

Ugyanez vonatkozik a legtöbb hírblogra, mivel gyakran lehetetlen lépést tartani a hírciklus minden sarkával. Egy filmblog nem akarja kihagyni a Rotten Tomato pontszámok megosztását. És itt játszik szerepet a Rotten Tomatoes RSS feed.

Tehát ez az RSS taktika inkább az, hogy a felhasználók számára értékes információkat szolgáltasson, ellentétben a tartalom terjesztésével az interneten.

RSS Feed Display Frontend

A legfrissebb plugin, amely RSS-hírcsatornát hoz létre a webhelyén, a WP RSS Aggregator.

Töltse le és telepítse a WP RSS Aggregator bővítményt. Lépjen az irányítópulton az RSS összesítő fülre, és töltsön ki mindent, az RSS URL-től a hírcsatorna forrásának nevéig. Más beállításokat fog kérni tőled, például azt, hogy szeretne-e linkelni a forráshoz, és el szeretné-e távolítani az ismétlődő címeket.

Új hírcsatorna hozzáadása

Ezután kezelheti az összes hírcsatornáját, és megjelenítheti azokat egy állandó folyamatban a webhelyén. Helyezze a hírcsatornát az oldalsávba vagy a saját oldalára.

Miért van szüksége RSS-re a WordPress webhelyén

Egyes bloggerek elutasíthatják az RSS-t mint régi technológiát. Ez a gondolat messze nem igaz, különösen a tech-hozzáértésű olvasók esetében. Egyes bloggerek szerint ez inkább a nagy folyóiratokra vonatkozik. Ez sem igaz.

Egyes bloggerek szerint ez inkább a nagy folyóiratokra vonatkozik. Ez sem igaz.

Még ha öt vagy tíz RSS-olvasóval is rendelkezik, ez eléggé jó egy kis vagy közepes méretű bloghoz. Ez egyszerűen más módszer a felhasználók számára a tartalom elérésére, tehát olyan, mint egy alternatíva az e-mail listádhoz, vagy amikor a közösségi médiában felad.

Ha bármilyen kérdése van az RSS és a WordPress használatáról, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map