Telepítse a WordPress-t az AWS-be – Amazon Web Services

 1. 1. A WordPress telepítése a Microsoft Azure-ban
 2. 2. A WordPress telepítése a Google Cloud-on
 3. 3. Jelenleg olvas: Telepítse a WordPress-t az AWS-be – Amazon Web Services
 4. 4. Bevezetés a Cloud Computing szolgáltatásba a WordPress segítségével
 5. 5. A WordPress telepítése a DigitalOceánban

Üdvözöljük a vadonatúj útmutatóban A WordPress telepítése a felhőre sorozat. Ma megtanuljuk a WordPress telepítését az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatásban. Csakúgy, mint a Microsoft Azure és a Google Cloud korábbi felhő telepítési útmutatójain, a WordPress előre telepített képét fogjuk használni.


Most, mielőtt elkezdenénk, van néhány kulcsfontosságú kifejezés, amelyet szeretnék megvitatni az AWS működésének előzetes megértése érdekében..

Mennyire nagy az AWS?

AmazonWebservices_Logo

Kezdetként nézzük meg – az AWS hatalmas. Úgy értem, őrülten hatalmas. Ez az egyik legrégebbi felhő-tárhely-szolgáltatók az interneten. Rengeteg szolgáltatás van – az élő videó kódolásától a műholdakból és más nagy teljesítményű érzékelőkből származó gyors adatfolyam elemzéséig a világ minden tájáról.

Itt van valami, ami elképzelést ad Önnek arról, hogy az AWS milyen erős – NASA – igen, NASA, használt AWS ” felhőalapú számítástechnika a Mars Rover misszióból származó adatok feldolgozására. De telepítünk egy kis WordPress példányt, ugye? Az AWS megkapta a hátunkat! Gondoljunk bele az alapvető dolgokba.

amazon ec2 hős

Amazon EC2: Ismert, mint Rugalmas felhő számítás, gondoljon erre, mint egy számítógépre a felhőben. Nem kell tudnia, hogy hol létezik, ki tisztítja és porítja a hardvert, vagy mi történik, ha az áram lemerül. Az Amazon kezeli.

Amit tudnod kell – az egyetlen dolog, amit tudnod kell – a szerver műszaki specifikációi, azaz a számítógép. Ez az. Ez a felhő szépsége.

Amazon Machine kép: AMI – amint a fejlesztők ezt szeretnék hívni (nevezzük úgy, hogy nagyon jól hangzik), nem más, mint egy példány, vagy egy számítógép operációs rendszerrel, egy csomó más előre telepített szoftverrel.

Képzelje el, hogy telepíti a Windows 10 szoftvert az új számítógépére, majd telepít néhány alkalmazást, például a MediaMonkey, a Microsoft Word és a Google Chrome. Ha az operációs rendszer jelenlegi állapotában lévő képet exportálna, akkor rendelkeznie kell egy gépi képpel. Az export kifejezés alatt egy fájlt értünk, amely egy másik hasonló eszközhöz csatlakoztatva telepítés nélkül fut. A Linux-kal dolgozó emberek ezt mindig végzik (azaz gépi képeket vagy pillanatképeket készítenek). Ez homályosan a Docker mögött rejlő ötlet is.

Miért beszélünk az Amazon EC2-ről és az AMI-kről??

Jó kérdés. Mivel megállapítottuk, hogy az EC2-hez olyan, mint egy számítógépnek / kiszolgálónak a felhőben, használjuk az Amazon EC2 egyetlen példánya (más néven: EC2 Példány) a WordPress webhely üzemeltetésére.

De várj. Megvan a gép – igen! De mi lesz az operációs rendszer telepítésével? A Linuxot vagy a Windowsot választjuk? Linux? Bírság. De várjunk meg (ismét) – melyik ízt választjuk a Linuxnak? Ubuntu? Fedora? Debian? Tegyük fel, hogy az Ubuntut választottam. Bírság. Melyik verziót választom? Aarrghh! Túl sok választás egy kis célkitűzéshez!

Ha ez nem túl nagy, gondolkozzon a következő folyamatra. Telepítettük a WordPress futtatásához szükséges szoftvercsomagot – a LAMP veremét. Miután telepítette és konfigurálta, telepítenie és konfigurálnia kell a WordPress-t. Hiányzó engedélyek, hozzáférés a könyvtárhoz és az egész tétel.

Nem tudok rólad, de ez egy hosszú folyamat. Hosszú minden sapkában és félkövér. Valószínűleg kitalálta, hogy hová kerülök most – és igazad van. Itt van a Amazon Machine kép játékba kerül.

Képzelje el, hogy valaki telepített egy EC2 példányt, telepítette az Ubuntut, frissítette és telepítette a WordPress-t – az összes szükséges szoftverrel (például a LAMP verem). A személy ezután képet készített az operációs rendszerről a jelenlegi állapotában – azaz a WordPress érintetlen, alapvetően „használatra kész” telepítésére. Ez lenne a tökéletes AMI példája, amelybe a WordPress telepítve van. Most már nem szabad elképzelni, mert létezik ilyen AMI, és a Bitnami készítette. (Hurrá!)

“Mi lenne az AMI-k piacra?”

Aws piactér tartalomkezelő szoftverrel

AWS Marketplace tartalomkezelő AMI-kkel

Te kérdezted. Amazon hallgatta. Az Amazonnak egy piaca van AWS Marketplace – egy olyan hely, ahol vásárolhatunk (igen, vásárolhatunk) előre konfigurált gépi képeket különféle szoftverekhez, amelyeket egyébként nehéz telepíteni. Az ötlet az, hogy egyszerűsítse a tárolási folyamatot, hogy az alkalmazást a lehető leggyorsabban felhőbe telepítse. Ez nagyon hasonló ahhoz, amit Google Cloud és Microsoft Azure alkalmazásképként vagy sablonként kínál fel.

Szerencsére a legnépszerűbb nyílt forráskódú szoftverek ingyenes AMI-kkel rendelkeznek – ami hihetetlenül hasznos olyan kezdőknek, mint mi magunk. Az ingyenes AMI-k egyik legnépszerűbb támogatója a Bitnami – egy olyan cég, amely naprakész AMI-kat biztosít a legnépszerűbb nyílt forráskódú szoftverek – köztük a WordPress!

Szóval odamegyünk. EC2 a WordPress telepítésének tárolására. A WordPress AMI a Bitnami-tól, hogy megmentse a telepítési folyamatot. Most csak annyit kell tennünk, hogy összekapcsoljuk őket.

EC2 példány + WordPress AMI = WP az AWS felhőn 2 perc alatt!

Ingyenes Amazon-fiókjának beállítása

aws szabad szint

AWS ingyenes felhasználási szint korlátozások

Az AWS ingyenes fiókja tartalmazza a sok hegyezés és aktív egy teljes év. Ez a legfeljebb azon ingyenes idő, amelyet bármely felhő szolgáltatótól kaptunk. Vannak azonban bizonyos korlátozások.

A teljes listát megtekintheti a AWS Free Tier honlap, de céljainkhoz ezt csak tudnunk kell:

 • Az Amazon EC2 egy mikropéldánya megengedett a szabad rétegben, havonta 750 órán keresztül – ez elég ahhoz, hogy a WordPress 24x7x365 órán keresztül működjön és működjön.
 • 5 GB-os Amazon S3 tárolóhely, amelyet biztonsági másolatként használhatunk más webhelyeink számára.

Hogy őszinte legyek, ennek az oktatóanyagnak a leghosszabb része az ingyenes Amazon Web Services-fiók létrehozása. Könnyű, mint 1-2-3, de ennek ellenére is jelentése hosszú folyamat. Önnek a következőkre van szüksége:

 1. Iratkozzon fel új e-mail címmel
 2. Használjon érvényes hitelkártyát vagy betéti kártyát a fiókja ellenőrzéséhez
 3. Használja a mobilszámát a fiók összekapcsolásához (az Amazon felhívja Önt, és be kell írnia az ellenőrző kódot)

Felhívjuk figyelmét, hogy az AWS számlázási fiókjában ne használjon előre fizetett hitelkártyát vagy virtuális hitelkártya szolgáltatást (például az Entropay szolgáltatást). Bár ez az technikailag oké, megpróbáltam, és ez csak a fiókjának betiltását fogja eredményezni. Kérjük, használjon érvényes kártyát. Ha az összes lépést megfelelően elvégezte, fiókja perc alatt aktiválódik, és megkezdheti a WordPress telepítési eljárását..

Első lépés – A WordPress kép telepítése az AWS Marketplace-ről

wp hajtja a bitnami

Menj tovább a AWS Marketplace > Tartalomkezelés > A WordPress alapja a Bitnami. Ezt a képet szeretnénk telepíteni. Ha kíváncsi vagy arra, hogy miért nem hoztak létre EC2 példányt eddig – először tedd magad hátul, hogy feltegye ezt a ragyogó kérdést.

Oké, tehát eddig nem tettük meg, mert az AWS lehetővé teszi, hogy az EC2 példányt közvetlenül az AMI oldalról állítsuk be. Ez egyszerűvé teszi a dolgokat, mivel nem kockáztatunk egy korábban konfigurált EC2 példány felülírását az új AMI-vel.

A 01-aws piactérben válassza ki a wordpress képet

A WordPress AMI by Bitnami oldal – Kattintson Folytatni az induláshoz!

1.1 – Hozza létre a WordPress AMI-t

02-AWS-wordpress-AMI-config

 • Változat: Válassza ki az Ubuntu legújabb verzióját.
 • Vidék: Válasszon bármelyik amerikai régiót.
 • EC2 példány típusa: Ennek kell lennie t1.micro instance. Bármi nagyobb, és számlát kell fizetnie.
 • VPC beállítások: Ha nem hagyja, automatikusan konfigurálja magát a régiója alapján.
 • Biztonsági csoport: Bár figyelmeztetést mutat, válassza a lehetőséget Válasszon új lehetőséget a felhasználói beállítások alapján. Itt a felhasználó az AMI (azaz a Bitnami) fejlesztője.
 • Kulcspár: A kulcspár létrehozása három lépésből áll. Bár opcionális, azt javasoljuk, hogy hozzon létre egyet, mivel lehetővé teszi az SSH-n keresztüli bejelentkezést az EC2-példányra.

1.2 – Hogyan hozhatunk létre kulcspárt az EC2-ben

Győződjön meg arról, hogy az EC2 példányhoz kiválasztott és az AWS-konzolon megjelenített régiók megegyeznek. Egyébként a folyamat nem működne.

03-00-create-key-pair-utasítások

1. Kattintson a képernyőképernyő 1. hiperhivatkozására.

03-create-kulcs-pár

2. A rendszer átirányítja az EC2 konzolra. Kattintson Hozzon létre kulcspárt.

04-key-pair-name

3. Írjon be egy megkülönböztethető kulcspár-nevet és kattintson a gombra teremt.

05-key-pair-ujjlenyomat generált

4. Új kulcspár jön létre.

1.3 – A WordPress AMI indítása

06-AWS-wordpress-AMI-config-komplett

Térjen vissza az előző lapra, és frissítse az oldalt. Most látnia kell a választott lehetőséget az éppen létrehozott új kulcspár kiválasztására. Győződjön meg arról, hogy kiválasztotta a t1.micro instance ismét a kiválasztás előtt Fogadja el a feltételeket és indítsa el egy kattintással.

07-AWS-wordpress-AMI-config-komplett

Másodperccel később megkapja ezt az üzenetet. Most sikeresen telepítette a WordPress AMI-t. Ideje megnézni.

Második lépés – a WordPress AMI konfigurálása

08-AWS-EC2-konzol

Az AWS EC2 műszerfal

Menj tovább a sajátodhoz AWS konzol és válassza ki EC2. Ezzel megnyílik az EC2 műszerfal. Látnia kell a szöveget 1 Futópéldány az oldal felső és középső részén. Kattintson a szövegre.

09-AWS-EC2-console-running-példányok

Az aktív példányokat megjelenítő EC2 műszerfal

Ez megjeleníti az AWS-fiókjában található EC2 példányok listáját. Csak egy lesz, ami a WordPress telepítésünk. Ezután, felfelé, másolja az alpontot Nyilvános DNS. Ez a WordPress telepítésének URL-je. Illessze be egy böngészőbe a (frissen telepített) WordPress webhely megtekintéséhez!

2.1 – A rendszer által generált WordPress rendszergazdai jelszó letöltése

Emlékszel a híres 5 perces WordPress telepítésre? Nos, a Bitnami is ezzel gondoskodik. De hé! Mi a helyzet a WordPress felhasználónevével és jelszavával ?! Nos, az alapértelmezett felhasználónév a használó és a jelszó a rendszer által generált – azaz véletlenszerűen generálódik, amikor a WordPress AMI telepítésre került. Ezt meg kell találnunk. Ehhez kövesse a következő képernyőképeket:

0x-get wp jelszó aws panel

Kattintson az AWS EC2 példányok irányítópultján (a második képernyőképe a 2. lépésben) Műveletek> Példánybeállítások> Rendszernapló beolvasása. Ez megjeleníti a teljes rendszernaplót attól a naptól kezdve, amikor a WordPress AMI telepítésre került.

10-system-konzol

Egy tipikus rendszernapló, amelyet egy EC2 példány generál

Görgessen jobbra lefelé, és megtalálja a WordPress véletlenszerűen létrehozott jelszavát. Másolja be és illessze be ezt a WordPress-bejelentkezési névbe, és máris jól megy!

0x-bitnami kész képet

A WordPress AWS rendszeren a t1.micro EC2 és a Bitnami WordPress AMI használatával

Következtetés

Mivel az Amazon egy teljes év ingyenes felhasználást biztosít, nagyszerű lehetőség lenne kipróbálni a WordPress webhelyét vagy blogját. Megtakaríthat egy egész év tárhelyköltségét, és megtapasztalhatja a felhő erejét és egyszerűségét. Egyszerűen mutassa meg domainjének rekordját a Nyilvános DNS az Ön EC2 példányán, és teljes jogú WordPress webhelyed lesz!

Reméljük, hogy valami újat megtanult ebből az oktatóanyagból, és annyira tetszett, hogy elolvastam, és mi örültünk annak kurátorainak. Ha bármilyen észrevétele, javaslata vagy kérdése van, mindig elérhető vagyok a @souravify webhelyen. Most menj és élvezd a felhő erejét – egész évig ingyenesen, az AWS jóvoltából!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map