Távirányíthatja a WordPress webhelyet a mobilalkalmazásokkal

WordPress felhasználóként kétségkívül nagyon jól ismeri a Rendszergazda irányítópultot, elvégre sok idejét töltötte webhelyének beállításával és kezelésével. Amint a webhely feláll és működik, kiválasztotta a témát és a pluginokat, amelyeknek nem kell mindig tartalmat hozzáadnia az irányítópulton.


Valószínűleg tudja, hogy számos olyan mobil alkalmazás van, amely lehetővé teszi a WordPress-webhely tartalmának hozzáadását és kezelését. Kíváncsi vagyok azonban, hogy hányan közületek, mint én, figyelmen kívül hagyta ezeket az alkalmazásokat?

Körülbelül 12 hónappal ezelőtt kipróbáltam az iOS WordPress alkalmazást, és bár ez működött, az nem érezte magát olyan hasznos eszközként, amelyet nagyon sok idő alatt szeretne eltölteni. Nemrégiben, bár letöltöttem a frissítést, újból kinyitottam, beállítottam még néhány webhelyem, és most egy nagyon hasznos eszköznek találom – természetesen érett.

WordPress iPhone és iPad készülékekhez

WordPress-mobile-setup

Ha még soha nem próbálta, végezzen át egy áttekintést arról, hogy mit tud tenni. Még ha kipróbálta is, de mint egy ideje, mint nekem, nézd meg, hogy mire képes a jelenlegi verzió.

Az alkalmazás első indításakor be kell állítania a WordPress webhelyet, hogy vele működjön. Nagyon könnyű, megadja a webhely URL-jét és a felhasználónevét / jelszavát – ezután megteszi a többit.

Érdemes megjegyezni, hogy a mobilalkalmazásokat csak a saját üzemeltetésű WordPress-webhelyeken használtam, de a WordPress.com webhely kezelésére is felhasználhatja (akár új blogot állíthat be a WordPress.com webhelyen)

Ugyanezt a folyamatot követheti további webhelyek felvételéhez, megtöltöttem 3 webhelyet, és úgy tűnik, hogy boldog váltás közöttük.

Ezen a fő képernyőn van néhány egyéb lehetőség a képek és videók kezelésére.

Szóval, mit tehet??

WordPress-post képernyőnBár van egy link a Rendszergazda Irányítópult megnyitásához, az iOS alkalmazás valójában a tartalom hozzáadására (és kezelésére) szól..

Nagyon egyszerűen létrehozhat új bejegyzés (vagy oldal), és csak elkezdi írni.

A képen az utáni szerkesztő jelenik meg. Az ismerős WordPress felhasználók elég gyorsan megkapják a vágott felületet.

Ennek a felületnek az alján található a bejegyzés beállítása. Innentől megnézheti a közzététel dátumát (ha létezik hozzászólás), állapotát (azaz vázlatot, felülvizsgálatot vár vagy közzéteszi), valamint beállíthatja a kiemelt képet a bejegyzéshez.

Képek hozzáadhatók a telefon fényképezőgép-tekercséből, közvetlenül a fényképezőgéppel készítve, valamint más népszerű iOS-fotóalkalmazások támogatásához. Használom a Camera + szoftvert, és az alkalmazás felismeri, és fotó forrásként ad hozzá.

Ugyanez vonatkozik a videóra is: dönthet úgy, hogy videót tölt fel a fényképezőgép tekercséből, vagy azonnal készít egy videót a telefonnal, és hozzáadhatja azt a postához.

Az alkalmazás megmutatja az összes jelenlegi hozzászólást és oldalt is, tehát a meglévő tartalom szerkesztése ugyanolyan egyszerű. Semmi más, mint rögzíteni ezt a helyesírási hibát, amint valaki megmutatja neked!

Megjegyzések kezelése

WordPress-mobile-commentNoha néhány hozzászólást hozzáadtam az alkalmazáshoz, beismerem, hogy inkább azt használom, hogy webhelyemen megjegyzéseket kezelje.

Nagyon hasznos, ha bármikor megnézheted a megjegyzéseket és válaszolhatok a megjegyzésekre. Ha van egy forgalmas webhelye, amely sok kommentárt vonz, ez önmagában érdemes az alkalmazást telepíteni.

És igen, törölheti a megjegyzéseket vagy megjelölheti a témát spamként, ha erre szükség van.

Weboldal statisztika

Most ezt nagyon sok ember számára is hasznosnak találja. Az iOS verzió támogatja a Jetpack WordPress statisztikákat.

Ha a Jetpack szolgáltatást használja a WordPress webhelyén, akkor az alkalmazás bekapcsolódik ehhez, és dönthet úgy, hogy közvetlenül a telefonján látja a statisztikákat..

Nem biztos benne, miről szól a Jetpack? Nézze meg ezt a legutóbbi bejegyzést. 10 ok, amiért érdemes ma elkezdenie a WordPress Jetpack beépülő modul használatát.

Tegyen közzé sok fotót?

Van néhány barátom, akik egy éves hosszú utazásra indulnak a világ körül. A WordPress-t fogják használni blogként az utazásaik dokumentálására, és míg hosszabb blogbejegyzéseket írnak, sok mindent szeretnének, ha fotókat tesznek közzé napi tevékenységeikről. Ezeknek a mobil alkalmazásoknak a használata rendkívüli az ilyen alkalmazásokhoz, feltétlenül meg kell oldania a telefonnal való online hozzáférés problémáját, de ha a WiFi opció, akkor ez sokkal könnyebb, mint ha egy teljes számítógépet körül kellene kosárolni..

Ehhez kapcsolódik egy új alkalmazás az iPhone számára, amely még nem jelent meg, de a következő hetekben elérhető lesz. A Pressgram az Instagram gondolatát veszi igénybe, de azzal a csavarral, hogy a fotók közzététele helyett a közösségi hálózaton lehetővé teszi az alkalmazás összekapcsolását a WordPress-webhelyével, és közvetlenül a saját webhelyén való közzétételt..

Nézze meg a Pressgram rövid bemutatóját

Tudjon meg többet a Pressgramról

Ne használjon iPhone-t?

Csak ebben a bejegyzésben tárgyaltam az iOS szerint a történetet, vannak WordPress mobilalkalmazások más platformokra is, nézd meg ezeket a linkeket:

 • WordPress Andriod számára
 • WordPress a BlackBerry számára
 • WordPress Windows Phonehoz
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map