Rövid útmutató a WordPress frissítéséhez – Miért és hogyan kell frissíteni?

Rövid útmutató a WordPress frissítéséhez - Miért és hogyan kell frissíteni?

Mindannyian tudjuk, hogy a WordPress egy népszerű tartalomkezelő rendszer, amely nyílt forráskódú szoftvert használ a felhasználóknak a könnyű blogok és webhelyek beállításához. Mint minden más szoftver, rendszeresen frissítik, hogy lépést tartsanak a felhasználók növekvő igényeivel. A WordPress csapata folyamatosan frissíti a WordPress alapvető funkcióit, rendszeresen javítja a hibákat és kiadja a biztonsági frissítéseket. És ahhoz, hogy a WordPress webhelyét csúcsteljesítményen tartsa, ezeket a változtatásokat is végre kell hajtania a WordPress telepítésében.


Ez a bejegyzés rövid útmutató a WordPress frissítéséhez. Pontosan megmagyarázjuk, miért és mit kellene frissítenie a rendszeresen. Kezdjük el!

Miért kellene frissítenie a WordPress programot?

Sok oka van annak, hogy miért kellene rendszeresen frissítenie a WordPress-t.

1. Új funkciók: Ha bármilyen új funkciót tartalmaz a csomag felülvizsgált WordPress verziójában, akkor frissítenie kell. Például a WordPress 5.0 bemutatta a Gutenberg tartalomkészítőt. Melyiket, ha alapértelmezés szerint használni szeretné, frissítenie kell a WordPress magot.

Ugyanez vonatkozik az új alapértelmezett témára, amelyet minden WordPress kiadásnál megjelentek. Ha tetszik a Twenty Nineteen által kínált új funkciók, és szeretné hozzáadni webhelyéhez, akkor frissítenie kell.

2. Javítja a kompatibilitást a pluginekkel: Gyakran előfordul, hogy sok plugin-író ellenőrzi munkáját, hogy megtudja, vajon a pluginek kompatibilisek maradnak-e a WordPress-maggal egy nagyobb frissítés után. Frissítik a beépülő modulokat, ha szükséges. Ahhoz, hogy ezek a bővítmények a webhelyén bármilyen konfliktus nélkül működhessenek, szükség lehet a kompatibilis WordPress verzióra való frissítésre.

3. Hibajavítás: Számos apró hiba jelent meg a nagy frissítés után. Tehát a WordPress kisebb frissítéseket bocsát ki ezen hibák kiküszöbölésére, és ezeket is meg kell tennie.

4. Javítja a teljesítményt: A frissítés olyan funkciókat is hozzáadhat, amelyek javítják a WordPress teljesítményét. Olyan képességeket és funkciókat adhat hozzá, amelyek javítják az általános teljesítményt.

5. Biztonság: Mivel az összes webhely több mint 33% -át a WordPress működteti, ez csábító célpont a hackerek számára. A WordPress és a WordPress közösség csapata figyelmeztet a biztonsági résekre, és gyorsan megoldja azokat. A webhely biztonságának megőrzése érdekében mindenképp ellenőriznie kell a frissítéseket a webhelyén.

Mit kellene frissítenie?

Itt van az, amit meg kell figyelnie és frissítenie:

 • WordPress mag – nagyobb és kisebb
 • Témák
 • Dugó

Ugyanakkor ellenőrizze, hogy vannak-e elérhető frissítések harmadik féltől származó témákra és beépülő modulokra is, ha telepítettél ilyeneket. Az elavult pluginok és témák sok veszélyt hordoznak, ezért érdemes ezeket is naprakészen tartani!

Hogyan frissítjük a WordPress-et: Áttekintés

Ezek az egyszerű lépések segítik a WordPress telepítésének frissítését,

1. Egy fontos óvintézkedés a WordPress frissítése előtt: A nagyobb módosítások elvégzése előtt mindig készítsen biztonsági másolatot a WordPress webhelyről. A WordPress telepítését többször is frissítettem, akadály nélkül. Az enyém azonban egy igazi karcsú telepítés, kevés témával és bővítménnyel. Több témával és sok pluginnel rendelkező webhely esetében a frissítés kockázatos lehet, ha bármilyen inkompatibilitást tapasztal, ezért mindig készítsen biztonsági másolatot.

2. Keresse meg a változási naplót, hogy megértse, mi változik: Ha nincs szüksége szolgáltatásra, dönthet úgy, hogy nem frissíti a WordPress programot.

3. Tesztelje a frissítéseket a webhely szakaszos verziójában: Így megtudhatja, hogy van-e összeférhetetlenség a WordPress telepítése és a frissítés között, amelyet megpróbál végrehajtani. És ha úgy történik, hogy valami megszakad, akkor a hibaelhárításhoz fordulhat, mielőtt a változásokkal élni kezdené.

Az WP Staging plugin létrehozhat webhelyének átmeneti változatát. Ez létrehozza az élő webhely másolatát, beleértve a teljes adatbázist, a jelenlegi WordPress telepítés almappájában. Itt tesztelheti a frissítést, mielőtt megismételné azt egy élő oldalon. További előnye, hogy segíthet elkerülni az állásidőt a frissítés során. Jelenleg azonban a beépülő modul nem képes visszatükrözni a frissített verziót az élő webhelyre.

4. Telepítse a kívánt frissítéseket: Ne feledje, hogy a biztonsági frissítésekkel kapcsolatban nincs sok választásod, és esetleg mindenképpen telepítenie kell azokat.

5. Felülvizsgálat:  Nézze át webhelyét, különös tekintettel a frissített szolgáltatásokra.

A WordPress frissítése

Beállíthatja, hogy a WordPress automatikusan frissítsen kis kódrészletek segítségével, vagy választhat az egyetlen kattintással történő frissítésről.

Egy kattintással frissíthető

A WordPress beépített rendszerrel rendelkezik, amely minden frissítés elérésekor értesíti Önt. Ezt látja az irányítópulton, amikor bejelentkezik a WordPressbe. Itt egy képernyőkép a WordPress 4.7-es verziójának megfélemlítéséről.

A frissítés egyszerűen egy kattintással történik. A frissítés befejezése után ez a képernyő jelenik meg.

Ha nem szokott rendszeresen bejelentkezni a webhelyére, akkor nem is ismeri a frissítéseket. Ebben az esetben érdemes követni a WordPress-t a Twitteren vagy a közösség befolyásolóját (ahem – WPExplorer).

Vagy könnyebbé teheti az életét, és váltson a kezelt WordPress tárhelyre. Sok oka van annak, hogy miért tartjuk a legjobb WordPress-tárhelynek. Az egyik legfontosabb az, hogy ha a WordPress számára kulcsfontosságú biztonsági frissítés érkezik, akkor a kezelt gazdagép frissíti az Ön webhelyét. Noha ez néhány csuklást okozhat, sokkal biztonságosabb, ha a WordPress legfrissebb verziója van a webhelyén, és meg kell tennie néhány csípést, mint hogy felépüljön a csapkodból..

Automatikus frissítések

A WordPress alapértelmezés szerint frissítésre van állítva kisebb változások automatikusan, és így nem is fog tudni róluk. De nem erről van szó nagyobb frissítések.

Ugyanakkor nem mindenki részesíti előnyben az automatikus frissítéseket. Mindig fennáll annak a veszélye, hogy a frissítés nem kompatibilis a webhely bármely pluginjával vagy témájával. Az is előfordulhat, hogy nem akarja aktiválni a frissítés által hozzáadott funkciót, vagy egyszerűen jobban szeretné ellenőrizni, hogy mi van a telepítésben.

Ebben az esetben engedélyezheti / letilthatja az automatikus frissítéseket, vagy módosíthatja úgy, hogy csak a kisebb jelentőségű verziókra / nagyobb frissítésekre vonatkozzanak, módosítva a wp-config.php fájl.

A nagyobb automatikus frissítések engedélyezéséhez adja hozzá a következő sort,

define ('WP_AUTO_UPDATE_CORE', igaz);

Az összes automatikus frissítés (beleértve a kisebb frissítéseket) letiltása,

define ('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', igaz);

Ha valamilyen okból nem akarja megbűvölni a wp-config.php fájlt, a frissítéseket szűrők hozzáadásával is kezelheti functions.php a téma vagy a bővítmény.

Az automatikus frissítések teljes letiltása,

add_filter ('automatic_updater_disabled', '__return_true');

Az automatikus kisebb frissítések letiltása,

add_filter ('allow_minor_auto_core_updates', '__return_false');

Az automatikus főbb frissítések engedélyezése

add_filter ('allow_major_auto_core_updates', '__return_true');

Témák és beépülő modulok

Csakúgy, mint a WordPress frissítése, a témákat és a bővítményeket is frissítheti. Ha frissítések érhetők el, akkor értesítést kapunk benne Irányítópult> Frissítések. És frissítheti őket az egy kattintással történő módszerrel.

A témák és beépülő modulok automatikus frissítése alapértelmezés szerint le van tiltva. Ezek engedélyezéséhez szűrőket adhat a functions.php a téma vagy a plugin fájlja. A téma és a bővítmény szerzői választhatják az automatikus frissítések továbbítását.

A témák és beépülő modulok automatikus frissítéséhez egyszerűen adja hozzá ezt a kódot a témájához functions.php fájlt vagy a plugin-t.

add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Harmadik fél témáinak vagy beépülő moduljainak frissítései valószínűleg egy mappában lesznek, amelyet le kell töltenie. Deaktiválja a régi verziót, töltse fel az új verziót a mappába, majd aktiválja újra a plugin-t.

Ha azonban prémium témákat vagy bővítményeket használ a Themeforest vagy a Codecanyon alkalmazásból, akkor az Envato Market bővítmény segítségével prémium elem frissítéseket is automatizálhatja. A részletekért olvassa el az Envato Market bővítmény útmutatóját.

Néhány megjegyzés:

Gyermek témák: Ha a témát frissíti, akkor a szülő témában elvégzett minden testreszabás elveszik. Ez nem így lesz, ha gyermeketémát használ a testreszabáshoz. Ha gyermektémát használ, akkor nyomon kell követnie a téma frissítéseit, és manuálisan kell frissítenie..

Plugin frissítés ellenőrzése: Ha nem biztos benne a plugin frissítésében, akkor kövesse ezt a teljes útmutatót a következő címen: Kérdezd meg a WP Girl-t.

Automatikus frissítések a plugin használatával: Az alapvető, a témák és a beépülő modulok főbb frissítéseihez az automatikus frissítéseket is bekapcsolhatja a Easy Update Manager csatlakoztat. Ez kockázatos, különösen akkor, ha nem tud jó a hibaelhárítás. Ugyanakkor, figyelembe véve a bővítmény aktív telepítésének számát (200 000+), sok WordPress-felhasználó úgy dönt, hogy az automatikus frissítés módszerével jár.

Egyszerű frissítések kezelője

Ez a plugin felülírja az összes frissítéssel kapcsolatos beállítást. Ez lehetővé teszi az összes frissítés – a WordPress mag, a témák és beépülő modulok legfontosabb és kisebb frissítéseinek, a fejlesztési frissítések, a fordítási frissítések és néhány harmadik fél beépülő moduljainak – kezelését. Ezenkívül elrejti a WordPress verziót a láblécben.

Következtetni

Legközelebb, amikor frissítési értesítést lát a WordPress-ben, ügyeljen arra, hogy ne hagyja figyelmen kívül. Nézze meg a változási naplót, hogy megértse, mi történik, és a WordPress frissítésével biztosítsa webhelyének biztonságát és megbízhatóságát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map