Podcast küldése WordPress segítségével a PowerPress használatával

Podcast küldése WordPress segítségével a PowerPress használatával

Podcast-ot szeretne fogadni a WordPress segítségével? Ha ez hangos igen, akkor határozottan imádni fogja ezt a bejegyzést. Ma pontosan megmutatjuk, hogyan hozhat létre sikeres podcastot a WordPress webhelyén egy remek PowerPress nevű beépülő modul segítségével. Miért a PowerPress? Nos, a pluginhez millió és egy olyan szolgáltatás tartozik, amelyek segítenek a podcastok fogadásában, mint főnök.


Ezenkívül a PowerPress segít elosztani podcastjait az Apple Podcastok (korábban iTunes Podcastok), a Spotify és a Google Podcastok között. Mint ilyen, a bővítmény lehetővé teszi, hogy több millió hallgatóval elérje hátrahajlás nélkül. A legjobb az, ha a plugin van ingyenes és hihetetlenül könnyen beállítható és használható.

Mindemellett fogjon magának egy forró bögre kávét, és tekercseljünk. Ó, ne habozzon feltenni kérdéseket és megosztani gondolatait a hozzászólás végén található megjegyzés szakaszban.

Töltse le a PowerPress szoftvert a WordPress.org webhelyről

Hogyan használhatjuk a PowerPress szoftvert a Podcast küldésére a WordPress segítségével

Egy másodperc pazarlása nélkül állítsuk be a PowerPress programot, hogy hozzon létre és fogadjon egy podcastot a WordPress segítségével. Ne aggódj egy kicsit; akkor is konfigurálhatja a beépülő modult, ha tökéletes kezdő vagy, kódolási ismeretek nélkül. Lássunk munkához.

A PowerPress telepítése

A PowerPress elérhető a WordPress.org plugin repo webhelyén, vagyis közvetlenül a WordPress adminisztrátori irányítópultján telepítheti. Hogyan? A WordPress rendszergazda menüjében keresse meg a következőt: Beépülő modulok> Új hozzáadása az alábbiak szerint.

új wordpress plugin telepítése

Ezután írja be PowerPress a keresőmezőben, és amint megtalálta a plugint, nyomja meg a Telepítés most gombra, amint az alábbi képen kiemeljük.

a powerpress wordpress plugin telepítése

Ezután nyomja meg a Aktiválja gomb.

a powerpress plugin aktiválása

A PowerPress aktiválása új elem hozzáadása a WordPress adminisztrációs menüjéhez. Kattintson erre PowerPress menüpontot, amint azt az alábbiakban bemutatjuk.

powerpress podcasting plugin a wordpress admin menüben

A PowerPress konfigurálása

A következő képernyőn konfigurálja a podcast alapbeállításait. Felvehet olyan beállításokat, mint például a podcast címe, beállíthatja az Apple Podcast programokat, integrálhatja a Blubrry szolgáltatásokat (médiatárolás és statisztikák), és összekapcsolhatja többek között a blubrry.com fiókot (ha van ilyen)..

powerpress beállítások a podcast fogadására a WordPress segítségével

Konfigurálja a beállításokat (ígérem, hogy könnyű, mint A, B, C), görgessen le az oldal aljára és nyomja meg a Változtatások mentése gomb.

mentse a powerpress beállításait

Az első podcast létrehozása

Az alapbeállítások készen állnak, és készen állnak a podcastok készítésére. Kattints a Hozzon létre egy blogbejegyzést egy epizóddal link az alábbi képen látható módon.

podcast létrehozása powerpress segítségével

Erre a linkre kattintva átirányítja Önt az ismerős WordPress postaszerkesztőbe. Lát? Nem mondtam, hogy a PowerPress megkönnyíti a podcast tárolását a WordPress segítségével?

powerpress wordpress podcast plugin

Mi a következő? Írja be podcast címét és tartalmát ugyanúgy, mint a blogbejegyzés létrehozásakor. De a podcast nem teljes az audio / video fájlkal. Hogy adod hozzá? Ez egyszerű, görgessen az oldal alja felé, amíg meg nem jelenik a következő szakasz.

Powerpress podcast médiafájl hozzáadása a wordpress post szerkesztőjéhez

Ezen a ponton készen kell állnia a podcast-fájlra. A legjobb az, ha fájljait bármilyen médiatárhelyen tárolhatja.

Hatalmas fájlok feltöltése ugyanarra a kiszolgálóra, ahol a WordPress-webhely él, lassú oldalsebességet eredményezhet, természetesen a gazdagéptől függően.

Ennek az oktatóanyagnak a céljára azonban feltöltöttem egy zenei fájlt a WordPress médiakönyvtárba. Ezután beillesztettem a fájl URL-jét az alábbi képernyőképen látható módon.

Ezen a ponton másolja be és illessze be a fájl URL-jét a fenti szakaszba, ellenőrizze, hogy minden rendben van-e, és nyomja meg a gombot közzétesz gomb. Nézzük meg, mit eddig elértünk.

Egyáltalán nem rossz. Mit gondolsz? Könnyű volt, vagy mi?

Nyújtsa be Podcastját a Podcast könyvtárakba

Most, hogy készen állsz egy podcastra, itt az ideje, hogy még több szemgömbhöz juttassa el. Nyilvánvaló, hogy el kell készítenie a podcast marketingtervét, ugyanúgy, ahogyan más tartalmát is reklámozza.

Ezenkívül elküldheti podcast könyvtárakba. A PowerPress most hihetetlenül egyszerűvé teszi a podcast különféle könyvtárakba történő beküldését. Hogyan csinálod, hogy?

Lépjen vissza a PowerPress admin irányítópultján, és kattintson a Nyújtsa be podcastját az iTunes és más podcast könyvtárakba linkre, amint azt az alábbiakban kiemelem.

podcast beküldése a podcast könyvtárakba a powerpress plugin használatával

A rendszer átirányítja a Blubrry webhelyre. Ha még nem rendelkezik fiókkal, akkor a rendszer felkérést fog létrehozni. Ha már van fiókja, akkor átirányítja a következő oldalra.

A fenti oldalon elküldheti podcastját az Apple Podcast, a Google Podcast, a Spotify, a Google Play Music, a TuneIn és a Stitcher Podcast Radio számára. A podcast e könyvtárakba történő benyújtásához szükséges összes link megtalálható a navigáció jobb oldalon található menü (lásd a fenti képet).

Ez még nem minden, ennél sokkal többet tehet a Blubrry podcaster irányítópultján, tehát ne habozzon felfedezni.

Mi több?

A PowerPress további funkciókkal rendelkezik, amelyek nemcsak valósággá, hanem rendkívül szórakoztatóvá teszik a podcastingot. Például importálhat podcastokat a SoundCloud, LibSyn, PodBean, Squarespace, Anchor.fm és RSS csatornákból. Ezen felül importálhat beállításokat és epizódokat a podcasting pluginokból PodPress és Podcasting plugin a TSG által.

Ezenkívül podcast epizódokat importálhat más blogplatformokról, például a Blogger, a Joomla, a Movable Type és a TypePad. Mivel a Blubrry médiatárhelyt is kínál, néhány kattintással át tudja helyezni a médiafájlokat a szolgáltatásukba.

Aggódik a SEO miatt? A PowerPress SEO egy új szolgáltatás, amely segít a podcast-epizódok optimalizálásában keresők számára, izzadás nélkül. Ráadásul a PowerPress audio- és videolejátszókat teljes mértékben testreszabhatja a témájához.

Ezen felül meghatározhat MP3 ID3 címkéket (cím, album, előadó, év stb.), Amelyek megjelennek a podcast-epizódok mellett. A PowerPress számos más eszközzel érkezik, amelyek teszik a pluginnek az választott podcasting megoldást több mint 60 000 WordPress felhasználó számára az írás idején.

Következtetés

Alapvető fontosságú egy olyan webhely rendelkezése, amely lehetővé teszi a podcast tárolását és a több podcast könyvtárban való közzétételét. A webhely nemcsak lehetőséget ad a hallgatóinak, hogy meghallgassa és feliratkozzon, hanem platformot nyújt a közösségnek az egyes epizódok megvitatására..

Minden, a podcast epizódra mutató hozzászólást területként használhat részletes show-jegyzetekhez vagy további információkhoz. Az egyes bejegyzések megjegyzés szakaszában felhasználhatja visszajelzéseit a hallgatóktól az egyes epizódokról. Ráadásul egy weboldal archívumot kínál Önnek minden podcast-epizódjához anélkül, hogy harmadik fél szolgáltatására támaszkodna..

Ha egy nagy teljesítményű beépülő modul, például a PowerPress a podcast elhelyezésére szolgál a WordPress segítségével, kézzelfogható eredményekhez vezet. Miért? Ez a rossz fiú nagyon nehéz feladatokat végez egy ingyenes WordPress pluginért. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy jobb WordPress podcasting plugint szerezhet.

Rendezik podcastot a WordPress segítségével? Szeretnénk hallani, hogy Ön hogyan csinálja, valamint a megjegyzésekben az egész folyamatra vonatkozó gondolatait.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector