Online portfólió készítése a WordPress segítségével (és a teljes téma)

A portfólióval rendelkező weboldal tökéletes platform a kívánt elemek bemutatására. Lehet, hogy termékeket árul, a befejezett projekteket, a kapott díjakat, inspiráló fényképeket vagy grafikákat, amelyekre büszke vagy. Egy portfólióoldal a termékeit, szolgáltatásait és készségeit forgalmazza a célközönség számára. Ezenkívül hasznos lehet az ügyfelek létrehozásában. Ha kreatív szakember vagy (webdesigner, művész, festő, író, grafikus illusztrátor), a jól megtervezett webhely különösen fontos az ügyfelek vonzása és vállalkozásának növekedése szempontjából..


Ebben a bejegyzésben áttekintjük a portfólió-webhely létrehozásának lépéseit a WordPress használatával a Total téma használatával. Eleinte tudnia kell, hogy a Total téma tartalmaz egy beépített egyedi posta típust a portfólióhoz. Így könnyebb létrehozni portfólióját és hozzáadni portfólió elemeit. És ha tudod, hogyan kell dolgozni a standard hozzászólásokkal, akkor a portfólió létrehozása sokkal egyszerűbb lesz számodra.

Kezdjük el!

1. lépés: Válasszon egy webgazdagépet

A tárhelyről hatalmas számú tárhely található, amelyek minden zsebéhez igazodnak. De ha ne felejtsen el egyet kiválasztani, nézzen meg a WPExplorer által javasolt WordPress tárhely-megoldásokról.

A legjobb WordPress tárhely

A Bluehost kiváló lehetőség, ha csak most kezd el, mivel rengeteg erőforrást kínál alacsony áron – ami még alacsonyabb, ha linkünket használja. Az első évben mindössze 2,95 dollárért kaphat Bluehostot!

De ha azt akarja, hogy a tárhely használatát megkönnyítse, a Flywheel és a WP Engine a környéken a WordPress egyik legjobban menedzselt hostja. Mindkettő kiváló szolgáltatásokat kínál elfogadható áron, és ami a legjobb, még soha nem kell gondolkodnia a szerverén, mivel mindent gondoznak az Ön számára.

2. lépés: Válasszon egy domain nevet

Miközben feliratkozik egy gazdagéppel a kiszolgálóterületre, kéznél kell lennie a domain névvel. A domain név egyedi az Ön webhelyén, és ezeket a neveket a regisztrátoroktól szerezheti be, például a NameCheap és a GoDaddy. Válasszon egy nevet óvatosan, mert nagyon rendetlen lehet, ha később megváltoztatja.

3. lépés: Telepítse a WordPress-t

A WordPress telepítése egyszerű! A kezelt gazdagépeknél a WordPress telepítése már telepítve van az Ön számára. Ha a Bluehost beállítást választja, egyszerűen kövesse az egy kattintással történő telepítési folyamatot, és néhány perc múlva készen kell állnia a WordPress-re.

Amikor eléri a bejelentkezési képernyőt, írja be a felhasználónevet és a jelszót, amelyet a WordPress telepítésekor hozott létre, és lépjen be a webhelyére. Miután odament, elkészítheti a tényleges portfóliójának webhelyét.

4. lépés: Válasszon és aktiválja a témát

Ez a lépés könnyű lesz számunkra, mivel a Total-ot választjuk. Véleményünk szerint ez az egyik legjobb téma, amelyet bármelyik projekthez választhatott, mivel a téma rengeteg funkcióval és opcióval érkezik, amelyeket vállalkozások, jótékonysági szervezetek, portfóliók stb. És az egyszerű demoimport révén néhány kattintással gyönyörű portfóliás webhelyeket hozhat létre, például az alábbiak szerint:

A Total téma telepítése után aktiválja azt az irányítópulton kattintással Megjelenés> Témák> Új hozzáadása.

Ebben a szakaszban dönthet úgy, hogy egyszerűen bármilyen demo-webhelyet importálhat a Total segítségével a Demo Importőr.  Az Total 40+ előre elkészített weboldallal rendelkezik, beleértve a portfólióra vonatkozó bemutatókat. Bármelyik demót kiválaszthatja, importálhatja és hozzáadhatja saját tartalmát.

Egyszerűen válassza ki a kívánt bemutatót, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítéshez, majd aktiválja a szükséges plugineket és importálja a mintatartalmat (hozzászólások, postai típusok, kütyü, menük stb.).

5. lépés: Hozz létre és szerkeszthet portfólió elemeket, és készíthet portfólió elemeket

Természetesen nem kell behoznia egy demót az induláshoz, bármikor felépítheti saját webhelyét. A Total téma használatakor könnyű elkészíteni saját portfólióját.

De mielőtt elkészíthetnénk a portfólióoldalunkat, létre kell hoznunk azokat a portfólió elemeket, amelyek belemegyek. A Total segítségével két lehetőség áll rendelkezésre a portfólióelemek létrehozására.

1. lehetőség: A Total portfóliójának egyedi postai típusának használata a jelenlegi formájában

Az első lehetőség az, hogy a portfóliófajtát használja a portfólió létrehozásához. A WordPress Irányítópulton kattintson a gombra Portfólió> Új hozzáadása.

A portfólió feladásának típusa összesen

Adja hozzá portfóliócikk címét, címkéit, kategóriáit és bármilyen szöveges tartalmat. A Total támogatja a különféle típusú tartalmakat – adjon meg egy a Kiemelt kép Ha egyetlen képet szeretne megjeleníteni, adjon hozzá több képet a Képgaléria szakaszban csúszkát hozhat létre, vagy linket adhat hozzá egy audio- vagy videofájlhoz a Portfólió elem szakasz. De ezekben az esetekben valószínűleg azt is meg akarja választani az oldal elrendezését a Fő beállítások alatt (bal, jobb vagy nincs oldalsáv), és beállíthat egy kiemelt képet az üzenethez, amelyet portfóliórácsokban, karusszelekben és a kapcsolódó hozzászólásokban használhat. Ha kész, mentse el a bejegyzést.

A teljes portfólióbejegyzés típusának beállításai

A következő lépés az, hogy megyünk Megjelenés> Testreszabás> Portfólió a portfólió-archívum oldalak (fő, címkék és kategóriák), valamint az egyedi portfólió-oldalak testreszabásához. Innentől kiválaszthatja az oldalsáv elrendezését, a kapcsolódó hozzászólások számát, és engedélyezheti a különböző oldalelemeket, majd húzza át a kívánt sorrendbe.

Ez az! Csak adjon hozzá további elemeket a portfólió kitöltéséhez.

2. lehetőség: Készítse el saját portfóliósablonját a Visual Composer segítségével

Ha több kéz szeretne lenni, akkor a saját tervezője is lehet a Total funkcióinak és a Visual Composer oldal készítőjének. A Visual Composer egy vizuális oldal-készítő, amely segíti a gyönyörű elrendezések elkészítését a drag and drop módszerrel. Felhasználóként azt jelenti, hogy nem kell tudnia a kódolást, és valóban élvezheti a webes építési folyamatot. A Total ingyenes, és a téma aktiválásakor felszólítást kell kapnia a plugin telepítésére a webhelyére. Ne felejtse el aktiválni.

A plugin beállításához keresse fel a Visual Composer beállításokat az irányítópulton. Kattintson Visual Composer> Szerepkezelő és módosítsa a beállításokat. A legfontosabb, hogy engedélyezze a zeneszerzőt a beküldött típusoknál. Alapértelmezés szerint a Visual Composer csak az oldalakon engedélyezett. Engedélyezze a portfólióbejegyzéstípusokhoz is, hogy a Visual Composer segítségével készítsen portfólió elemeket.

Csakúgy, mint az utolsó lehetőségnél, akkor rá kell kattintva új bejegyzés létrehozására Portfólió> Új hozzáadása. Adjon nevet, válassza ki a kategóriákat vagy címkéket, válassza ki az oldalsáv elrendezését a főbeállítások szakasz alatt, és állítsa be a kiemelt képet. Mentse el a postázási tervezetet. Most megkezdheti az építkezést!

Lehetősége van arra, hogy a Visual Composer elülső (vizuális) vagy háttér (blokk) szerkesztőjével kezdje el szerkeszteni a portfólió elemet. Mi inkább a frontend szerkesztőt részesítjük előnyben, mivel láthatja az oldal elemeit, az egyedi színeket, a párnákat / margókat és még sok más. De nem számít, hogy melyiket használja, egyszerűen válassza ki a Visual Composer lehetőséget Elem hozzáadása gomb az induláshoz.

Teljes portfólió-készítő

Az elemtárban elérhető összes elemet láthatja. Az Total számos speciálisan kialakított elemet tartalmaz a könyvtárban, a szokásos Visual Composer elemek mellett. Láthatja, hogy a fenti pillanatkép a Kép csúszka és a Szövegdoboz a portfólió elem létrehozásához. Szinte bármilyen más elemet felhasználhat a könyvtárhoz.

Ha elkészült a szerkesztéssel, mentse el a portfólió feladását és kattintson a gombra közzétesz. Ha sok hasonló elemet fog létrehozni, akkor ezt is megteheti mentse el a sablont ismételt felhasználásra. Az elrendezés sablonként történő mentéséhez térjen vissza a háttér-szerkesztőbe.

Teljes portfólió oldalsablon-készítő

Kattintson a Sablon gombra (amely egy kis szürke elrendezés ikonnak tűnik).

Teljes portfólió oldalsablon

Ezután adjon nevet a sablonnak, és mentse el. Ha új sablonként szeretné használni a sablont, kattintson a Sablon ikonra a mentett elrendezés beillesztéséhez. Alternatív megoldásként beállíthatja a sablont alapértelmezésként minden új üzenethez egy adott típusú üzenetben.

A portfólió oldalsablonjának összes alapértelmezése

Ehhez keresse meg a Visual Composer> Általános beállítások és állítsa be a kívánt sablont minden egyes üzenettípushoz. Ha azt tervezi, hogy sok elemet felvesz portfóliójába, munkatársaiba stb., Ez tényleg időt takarít meg, mivel az összes szokásos oldal elem automatikusan beillesztésre és formázásra kerül az Ön számára.

6. lépés: A portfólióoldal létrehozása

Most, hogy megvan a portfólióelemek listája, amelyeket megjeleníteni szeretnénk portfóliónkban, itt az ideje létrehozni az oldalt, amely ezeket a portfólióelemeket tárolja. Hozzon létre egy oldalt a WordPress szokásos módon. Menj Oldalak> Új hozzáadása. Nevezze el az új oldalt, és mentse el.

Ezután kattintson a Visual Composer opcióra, amellyel dolgozni szeretne – ismét lehetősége van a frontend szerkesztő vagy a háttér szerkesztő használatára. Ez megnyitja az élő drag and drop szerkesztőt. Kattintson a kékre Elem hozzáadása gomb. A portfóliólap létrehozásához a Portfolio Rács elemet fogjuk használni. Válassza a Portfolio rács lehetőséget. Ha ez egy körhinta, amelyet szeretne a portfólió oldalán, válassza a Portfólió körhinta elemet.

Beállíthatja a Portfolio Rács elem beállításait, hogy finomítsa a portfólió oldalának megjelenését. Kiválaszthatja a képek méretét, felveheti a szegélyeket, elnevezheti őketkategorizáljon kategóriákat, válassza ki a sorrendet, az oszlopok és az oldalankénti hozzászólásokat, engedélyezze a lapozást, válasszon rácsstílusokat, kivonatok hozzáadását és még sok minden mást. Megment a portfólió oldal a szövegszerkesztő alatti beállítások kitöltése után.

A változtatások akkor is megtekinthetők, amikor azokat végrehajtja. Így néz ki a portfólióoldalom az előlapban, miután elmentettem a Portfóliórács elem módosításait.

7. lépés: Testreszabhatja portfólióját

Az élő WordPress testreszabó beállításai segítségével beállíthatja a zsemlemorzsakat, az archívumok elrendezését, az egyéni üzenet stílusát, a képek kivágását és még sok másat.

Ha módosítani szeretné az admin ikonját, akkor a post típusának nevét, csigaját és taxonómiáját használja a Portfólióbejegyzés-szerkesztő.

8. lépés: A portfólió hozzáadása a menübe

Egy portfólió-webhelyen célszerű, ha a portfólióoldal megjelenik a főmenüben, így a látogatók azonnal hozzáférhetnek a „Portfólióhoz”, és megtekinthetik a portfólió oldalait. Az új portfólióoldal hozzáadásához menjen a Megjelenés> Menü, válassza ki a Portfólió oldalt és kattintson a gombra Hozzáadás a menübe.

Most a portfólió könnyen elérhető menüpontként jelenik meg a kezdőlapon (és minden más olyan oldalon, amelyen a főmenü engedélyezve van).

Ha azt szeretné, hogy a portfólióoldal legyen a kezdőlap, keresse meg a következőt Beállítások> Olvasás, állítsa a kezdőlap megjelenítését statikus oldalra, majd válassza ki a portfóliót. Könnyű borsó!

Befejezés

A webhely portfóliójának a helyén érdemes lehet továbblépnie, és további oldalakat felvenni a webhelyére. Vegyünk egy kapcsolattartó oldalt, információt vagy szolgáltatást, amelyek hihetetlenül hasznosak és a portfólió webhelyének szükséges részei. Hozzon létre annyi oldalt, amennyire csak szüksége van, vagy szüksége van rá, emlékezve arra, hogy a menübe belefoglalja a fontos oldalakat, hogy teljes értékű portfólió-webhely legyen..

Ha elkészült a portfólióval, akkor forgalmat generálhat portfóliójához, optimalizálhatja képeit, vagy akár webhelyét is pénzbe hozhatja. Milyen további tippeid vannak a portfólió online létrehozásához?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map