Miért és hogyan lehet elindítani a blogot a WordPress-ös nyugdíj után?

Hogyan indítsunk el egy WordPress öregségi blogot

Nyugdíjba vonult – gratulálok! Tudjuk, hogy az újonnan felszabadult ütemtervéhez való alkalmazkodás kezdetben eltarthat egy ideig, de még sok tennivaló van. A WordPress blog létrehozása és karbantartása fantasztikus nyugdíjazási hobbi lehet, a meglévő érdeklődés kiegészítésének módja, vagy akár a WordPress használatával is pénzt kereshet. Noha a WordPress meglehetősen intuitív, a webhely felállításának és futtatásának ötlete kissé ijesztőnek tűnhet.


Szerencsére rengeteg ingyenes és könnyen használható eszköz áll rendelkezésre a tökéletes webhely létrehozásához. Ezek kihasználásával (amelyek közül sok ingyenes) felépítheti saját webhelyét, és elkezdheti a blogolást.

Ez a bejegyzés témákkal kapcsolatos javaslatokat fog nyújtani, és lépésről lépésre bemutatja Önt webhelyének kidolgozásának folyamatában – beleértve a tárgy választásától a pénz elkezdéséig. Rengeteg linket is biztosítunk a további olvasáshoz, hogy segítsen mélyebben belemerülni a különféle témákba.

Miért indítson öregségi blogot??

Bármely típusú WordPress blog indítása hasznos lehet, de a nyugdíjazási blog különösen kielégítő lehet. Az írásnak számos bebizonyított érzelmi és fizikai egészségügyi előnye van, ideértve a stressz csökkentését és a jobb hangulatot. Ezenkívül egy blog lehetőséget kínál a tudás megőrzésére és továbbadására a jelenlegi és a jövő generációk számára. Ez akár néhány dollárt is beszerezhet az út mentén.

Mielőtt elkezdenénk a blog elindítását, az alábbiakban felsoroljuk néhány előnye te, ha van néhány második gondolata:

 • Adj magadnak valamit (sok szabadideje lesz)
 • Ossza meg emlékeit / tapasztalatait a családdal (és a világgal)
 • Segítsen másoknak azáltal, hogy megtanítja számukra az évek során megtanultakat (blogot indíthat a korábbi munkahelyéről)
 • Vegye ki az új kihívásokat (mindig jó kihívást jelentni magadra)
 • Utazzon a világon (talán soha nem volt korábban, de most utazhat a világon, és blogolhat róla)
 • Keressen egy kis extra pénzt (talán a blogja vírusos lesz)

Indítsa el blogját 7 egyszerű lépésben

Az alábbiakban felvázolunk egy hétlépcsős útmutatót, amely a blogírás sikeréhez vezet. Kezdjük el!

1. lépés: Döntse el a tárgyát

Mielőtt megtervezné webhelyét, érdemes átgondolni, hogy mit szeretne blogolni. Íme néhány népszerű útmutatás a nyugdíjazási blogokhoz:

 • Online napló: Lehet, hogy egyszerűen megosztja gondolatait és tapasztalatait.
 • Téma-specifikus blog: Talán szeretne beszélni a karrierjéről, vagy írni egy hobbiról vagy érdeklődési köréről.
 • Helyi niche blog: Lehet, hogy érdekli a közösségről szóló blogok, ideértve a vállalkozásokat, eseményeket vagy kérdéseket is.
Sydney Lagier nyugdíjazási blogjának honlapja

Sydney Lagier blogja online nyugdíjazási folyóiratként és fórumként szolgál

2. lépés: Válasszon egy webgazda és domain nevet

A webhely létrehozásához a WordPress Tartalomkezelő Rendszert (CMS) fogjuk használni (az alábbiakban kifejtjük). Ez azt jelenti, hogy szeretne egy WordPress-barát szolgáltatót keresni. Noha a webhely nagy részét ingyen beállíthatja, a tárhely egy olyan elem, amely díjat igényel.

A ti domain név az a név, amely megjelenik a webhely URL-jében (pl. www.domain-name.com). Ezt megvásárolhatja egy web hosting csomagban (az első év ingyenes, ha úgy dönt, hogy megpróbálta a Bluehost szolgáltatást), egy regisztrátorral vagy a domain név piacokkal. A domain név egyedi, és később megváltoztatása bonyolult lehet, tehát érdemes átgondolni.

3. lépés: Telepítse a WordPress-t

Miután rendezte a tárhelyét és domainjét, itt az ideje telepítse a WordPress programot. A WordPress egy rendkívül testreszabható és könnyen kezelhető platform hatalmas támogatási közösséggel. A web több mint egynegyedét birtokolja, és naponta több mint ötszáz új WordPress-webhely jön létre.

Ha az egyik ajánlott gazdagépet választotta, akkor előnyeit élvezheti a WordPress egyszerű, egy kattintással történő telepítési folyamata. A legtöbb házigazda kiváló támogatást nyújt, hogy végigvezesse ezt a lépést, és megoldja a problémákat.

Noha a WordPress meglehetősen intuitív, még nagyon sok megtanulható, főleg az elején. Határozottan érdemes átnézni a rendelkezésre álló számos oktatóprogramot a WordPress használatának megkezdéséhez.

4. lépés: Válasszon témát

A WordPress telepítése után kiválaszthat egy témát, amely biztosítja webhelyének általános megjelenését, és további funkciókat kínálhat. Noha sok téma sok csengővel és síppel érkezik, valószínűleg inkább valami egyszerűt szeretne ragaszkodni a blogoláshoz, kivéve, ha kalandosnak érzi magát..

Szerencsére sok ingyenes és prémium téma közül választhat. Ha a választás túlnyomó, van néhány hasznos lista az ingyenes és prémium témákról, ezeket érdemes megnéznie. Miután kiválasztotta a témát, testreszabhatja azt manuálisan, vagy az eszközök között, amelyeket tartalmazhat.

Itt van néhány saját, egyszerű és intuitív téma:

1. Nulla (ingyenes)

A Zero honlap

Információ és letöltésView a Demo

Ezt a modern témát könnyű beállítani, és csodálatosan egyszerű hátteret biztosít minden blog számára. Minimális rendetlenséget kínál mind a nézőnek, mind a színfalak mögött, így egyszerűen csak a gondolatainak megosztására összpontosíthat.

2. New York

Információ és letöltésView a Demo

Ez a merész téma tökéletes professzionális megjelenésű bloghoz, hozzáadott zavar nélkül. A bemutató webhely könnyen telepíthető, és hozzá is fűzhet egy boltot saját termékeivel (vagy linkeket társult termékekhez az Amazonon stb.) A blog kiegészítéséhez.

5. lépés: Szolgáltatások és funkcionalitás hozzáadása a pluginekhez

Noha a WordPress-nél mindent megtalálhat, amelyre szükség van egy blog létrehozásához, a szinte minden bizonnyal funkciókat és funkciókat szeretne hozzáadni a bővítményekhez.

A beépülő modulok a WordPress alapvető funkcióinak kibővítésére tervezett szoftver-kiegészítők. Biztonságot nyújthatnak, javíthatják a munkafolyamatot, javíthatják a felhasználói élményt és még sok más. Bár nem az szükséges pluginek használatához néhányat alapvető fontosságúnak tekintik.

Ingyenes bővítmények megtalálhatók a WordPress.org adattár, és prémium alternatívákat találhat olyan piachelyeken, mint például a CodeCanyon. A plug-inek pár kattintással telepíthetők és aktiválhatók. A plugin-tól függően gyakran be kell lépnie Beállítások képernyőn, és állítsa be a megadott lehetőségeket. A Yoast SEO az egyik legnépszerűbb WordPress plugin, széles beállításokkal.

A Yoast SEO címképe a WordPress.org oldalról

Hosszú funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek javítani a keresőmotorok rangsorát, finomítani az íráskészséget, és tartalmát felhasználóbarátabbá tenni.

6. lépés: Adja hozzá tartalmát

A hozzáadott tartalom nagyban függ a tárgyától, de érdemes fontolni néhány elemet:

 • Az oldalról: Ez az oldal tartalmazhat egy rövid életrajzot, és elmondhatja az olvasóknak, mi a blogod.
 • Kapcsolat oldal: Ez praktikus kiegészítés, ha kérdéseket vagy más típusú leveleket szeretne üdvözölni.
 • Portfolio: Ha egy hobbival vagy érdeklődésről blogoz, akkor valószínű, hogy vannak olyan projektjei, amelyek bemutatják, amelyeket portfólió segítségével lehet megjeleníteni.
 • Képtár: Hasonlóképpen előfordulhat, hogy vannak olyan képei, amelyeket galéria formájában szeretne bemutatni.
 • Közösségi linkek: A tartalom megosztásához a közösségi médiában is fel kell lépnie. Először döntse el, mely közösségi hálózatok felelnek meg blogjának, majd használja néhány tippünket a közösségi megosztás automatizálásához.

Végül, de nem utolsósorban, tudnod kell, hogyan kell létrehozni első blogbejegyzését.

7. lépés: Keressen pénzt webhelyén

Noha ez a lépés teljesen opcionális, érdemes megpróbálnia a webhely pénzbevételét. Ha jó a látogatók száma, beállíthatja úgy, hogy folyamatos kiegészítő jövedelmet szerezzen, hogy még jobban élvezze a nyugdíját. Ennek sokféle módja van, ideértve a kapcsolt linkeket, a hirdetéseket, a saját termékek eladását és a szponzorált üzenetek írását..

Következtetés

A nyugdíjas blog nagyszerű módja annak, hogy dokumentálja nyugdíjas életedet, megossza tudását hobbival vagy érdeklődéssel, vagy jobban vegyen részt a helyi közösségben. Noha ez nagyszerű ötletnek hangzik, a gyakorlatba való átültetése elsöprő gondolat lehet.

Ebben a bejegyzésben hét lépést mutattunk be a nyugdíjazási blogod elindításához. Van kérdése a folyamatban, amelyet ebben a cikkben tárgyalunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map