Miért és hogyan kell hozzáadni a nem eladás gombot a WordPresshez

Miért és hogyan kell hozzáadni a nem eladás gombot a WordPresshez

Az elmúlt években sok online vállalkozás tulajdonosa tett lépéseket az adatvédelmi törvények és rendeletek betartása érdekében.


Sok webhelytulajdonos számára a legnagyobb változás az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) bevezetése volt 2018-ban. Amikor a GDPR hatályba lépett az EU-ban, az online vállalkozásoknak olyan süti-bannereket kellett bevezetniük, amelyek az EU látogatóitól opt-in hozzájárulást kértek. hogy elhagyja a sütiket.

Ennek oka az volt, hogy a rendelet bevezetett szabályokat arra vonatkozóan, hogy a vállalkozások hogyan gyűjthetnek felhasználói adatokat – amit sok webhely tesz sütik segítségével. Pontosabban, a törvény szerint a vállalkozások csak akkor gyűjthetnek adatokat, ha érvényes hozzájárulást kaptak a felhasználótól. Szerencsére rengeteg GDPR-kompatibilis WordPress-bővítmény került kiadásra, néhány alapvető WordPress-frissítéssel együtt, a szabályok követésének egyszerűsítése érdekében.

A GDPR hatálybalépése óta sok más ország és állam saját szabályokat hozott létre. Az egyik ilyen szabálykészlet a kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvény (CCPA), a magánélet védelméről szóló rendelet, amely hatással lesz a kaliforniai ügyfelekkel működő vállalkozásokra (amelyet a GDPR vs. CCPA cikkben hasonlítottak össze).

Míg a sütik elhagyására vonatkozó beleegyezés összegyűjtése jelentős változást jelentett a webhelyeknek a GDPR betartása érdekében, a CCPA webhelyeinek legnagyobb kihívása a Ne eladja a rendelet része.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a nem eladási szabály, valamint azt, hogy a WordPress felhasználók miként használhatnak egyszerű plugint, hogy megfeleljenek a közelgő CCPA-rendeletnek.

Mi a CCPA és a Do not Sell Rule??

CCPA - Kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvény

A CCPA 2020. január 1-jén lép hatályba. A rendelet befolyásolja, hogy a vállalkozások – ideértve azokat is, amelyek teljes mértékben online működnek – tudják gyűjteni és feldolgozni a kaliforniai emberek adatait. A webhelytulajdonosok számára ez befolyásolja, hogyan használhatják a cookie-kat és más online nyomkövetőket felhasználói adatok gyűjtésére.

Az Ne eladja A szabály a rendelet kulcsfontosságú része. Azt állítja, hogy a vállalkozásoknak lehetőséget kell biztosítani a fogyasztók számára a személyes adataik értékesítésétől való lemondásra.

Pontosabban, a rendelet szerint a vállalkozásoknak:

  • Van egy weboldaluk a „Ne adják el a személyes adataimat” címmel. Ezen az oldalon a kaliforniai székhelyű fogyasztók lemondhatnak személyes adataik értékesítéséről.
  • A vállalkozásnak egyértelműen hivatkoznia kell a kezdőlapon a „Ne adja el a személyes adatait” weboldalra.
  • A weboldalnak ismertetnie kell a fogyasztónak a személyes adatok eladásától való leiratkozási jogát, és adatvédelmi politikájában hivatkozást kell mutatnia a „Ne adja el a személyes adatait” oldalra..
  • Miután a felhasználó azt kéri, hogy a vállalkozás ne adja el személyes adatait, a vállalkozásnak legalább 12 hónapig tiszteletben kell tartania ezt a döntést.
  • Végül, a weboldalaknak rendelkezniük kell annak módjával, hogy bebizonyítsák, hogy tiszteletben tartják ezeket a vevői igényeket.

A vállalkozásoknak és a webhelyek tulajdonosának olyan folyamatokat kell létrehozniuk, amelyek elősegítik a fenti iránymutatások betartását.

Azok, akik nem tesznek eleget a szabályoknak, akkor veszélybe sodorják, hogy szándékos jogsértésenként 7500 dollár, és nem szándékos jogsértésenként 2500 dollár bírságot kapnak..

Mi a Nem elad gomb??

A Nem értékesítés gomb egy lebegő gomb, amelyet a webhelytulajdonosok felvehetnek a webhelyükre, lehetővé téve a látogatók számára, hogy leiratkozhassanak személyes adataik értékesítéséről, és irányítsák őket olyan kulcsfontosságú oldalakra, mint például a „Ne adja el személyes adataimat” oldal.

A Nem elad gomb egy szélesebb körű megoldás egy darabja, amely segít a webhelytulajdonosoknak megfelelni a Nem eladási követelményeknek.

A Do not Sell kiegészítő elem a A CookiePro fogyasztói jogok Menedzsment megoldás. A megoldás segít a webhelytulajdonosoknak a CCPA-kompatibilis webes űrlapok létrehozásában, amelyeket felvehetnek a „Ne adja el a személyes adataimat” gombra és a dedikált oldalra. A webhely látogatói ezeket az űrlapokat használhatják személyes adataik értékesítésének letiltására. Ezután a CookiePro feldolgozza ezeket a kérelmeket, és az Ön webhelyén használt egyéb technológiákkal történő szinkronizálás révén megállítja az adatok eladását azoknak a fogyasztóknak, akik lemondtak.

Szükségem van egy CCPA nem eladási gombra?

Annak megismeréséhez, hogy szüksége van-e a Nem elad gombra, először meg kell határoznia, hogy vállalkozása alá tartozik-e a CCPA, és ha vállalkozása személyes adatokat értékesít. Ha teljesíti mindkét követelményt, akkor szüksége van egy Nem elad gombra.

A CCPA befolyásolja azokat a vállalkozásokat, amelyek adatokat gyűjt a kaliforniai lakosoktól, függetlenül attól, hogy az üzlet az államban székhellyel rendelkezik-e vagy sem. A GDPR-rel ellentétben, amely a területen működő összes társaságot érinti, a vállalkozásokra azonban csak akkor vonatkoznak a CCPA, ha megfelelnek a következő három követelmény egyikének:

  • Ha 25 millió dollár éves bevételt generálnak.
  • Abban az esetben, ha egy év alatt több mint 50 000 kaliforniai információt gyűjt, vásárol, fogad vagy értékesít.
  • Ha bevételük legalább 50% -át keresik a kaliforniai személyes adatok eladásával.

Ezek elég magas követelményeknek tűnhetnek. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy az IP-cím és az online azonosítók személyes adatoknak számítanak, a webhelyek számára valójában meglehetősen könnyű elérni a küszöböt. Alapvetően csupán az összes éves napi 137 kaliforniai weboldal látogató adatainak összegyűjtése szükséges.

Ezenkívül nemcsak a sütikből származó adatok tartoznak a CCPA előírásainak hatálya alá. A személyes adatok egyéb, a rendelet által említett típusai között szerepel minden olyan információ, amely „azonosít, vonatkozik, leír, képes közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódni, vagy ésszerűen összekapcsolható egy adott fogyasztóval vagy háztartással”.

Ez magában foglalja a neveket, címeket, online azonosítókat, IP-címeket, társadalombiztosítási számokat, útlevélszámokat stb. Ezeket az adatpontokat bele kell foglalnia a számításaiba annak meghatározásához, hogy meg kell-e felelnie a CCPA-nak.

A következő lépés annak meghatározása, ha vállalkozása eladja-e a gyűjtött személyes adatokat. A vállalatok, például az adatközvetítők számára ez nyilvánvaló lesz. Nagyon sok más vállalkozás létezik kevésbé egyértelműen.

Ez részben a CCPA meghatározásán nyugszik, amely szerint az „eladást” alapvetően a személyes adatok nyilvánosságra hozatalának bármilyen formájává kell tenni. A CCPA az eladást a következőképpen határozza meg:

„Eladás”, „eladás”, „eladás” vagy „eladott”: a fogyasztó eladása, bérbeadása, kiadása, felfedése, terjesztése, rendelkezésre bocsátása, átruházása vagy más módon történő kommunikációja szóban, írásban, vagy elektronikus vagy más módon. személyes információk az üzleti vállalkozás által egy másik vállalkozásnak vagy harmadik félnek pénzbeli vagy egyéb értékes ellenérték fejében.

Ez a meghatározás azt jelenti, hogy az online kiadók vagy webhelyek, amelyek személyre szabott hirdetések megjelenítésére szolgálnak fel látogatói adatokkal a hirdetők számára, értékesítési adatoknak minősíthetők.

Amikor az online kiadók hirdetési helyet adnak el, gyakran megosztják a webhelyen jelenleg található felhasználóval kapcsolatos információkat harmadik felekkel, ideértve a hirdetési hálózatokat és a tőzsdeket. Ez lehetővé teszi a hirdető számára, hogy hirdetéseit megmutassa azoknak a felhasználóknak, akiknek úgy gondolja, hogy érdekli a termékeik.

A „Értékesítés” és a „Személyes adatok” fenti meghatározásainak köszönhetően ezt a gyakorlatot valószínűleg értékesítésnek kell tekinteni, azaz a célzott hirdetéseket használó webhelyeknek lehetőséget kell biztosítani a felhasználók számára arra, hogy leiratkozzanak adataik értékesítéséről..

Ha ez úgy hangzik, mint amit az Ön weboldala tesz, akkor szüksége lehet egy Do not Button gombra a szabályozási problémák elkerülése érdekében.

Hogyan használhatjuk a CookiePro szoftvert a Nem értékesítés gomb hozzáadására az Ön weboldalához

A CookiePro nem értékesít plugint

A Do not eladás gomb hozzáadásának legegyszerűbb módja egy plugin használata (mint például a CookiePro által biztosított), amely gondoskodik az Ön teljes folyamatáról. A CookiePro Do not Sell plugin-ját kifejezetten a WordPress webhelyek számára fejlesztették ki. Itt található az alkalmazás webhelyén történő végrehajtásának útmutatása.

  1. Telepítse és aktiválja a CookiePro Do not plug-ot a WordPress webhelyén.
  2. Az aktiválás után a CookiePro CCPA bővítmény megjelenik a WordPress irányítópultjának bal oldali navigációjában.
  3. Testreszabhatja a Nem eladás gombot és a modált.
    Választható: Másolja és illessze be a A CookiePro fogyasztói jogok űrlapot mutat a CookiePro CCPA pluginhez
  4. Kattintson a Mentés és közzététel gombra.

A CookiePro nem ad el plugin makett-t

Miután telepítette a beépülő modult, a kaliforniai látogatók az Ön webhelyének meglátogatásakor egy gombot mutatnak, amely a Nem személyes adataim eladása oldalra mutató hivatkozással jelenik meg..

A CookiePro nem eladó gomb

Amikor a látogató rákattint a gombra, dönthet úgy, hogy lemond a személyre szabott hirdetésekről, vagy fogyasztói jogok iránti kérelmet nyújt be annak biztosítása érdekében, hogy az Ön webhelyének más technológiái ne adják el az ügyfél adatait.


A CCPA új szintű megfelelést hoz létre, amelyről sok webhelynek tudnia kell. Ellenőrizze a korábban felsorolt ​​feltételeket, és ha webhelye megfelel bármelyik feltételnek, akkor hamarosan hozzá szeretné adni a Ne eladja gombot. A szankciók elkerülése érdekében 2020. január 1-jéig frissítenie kell webhelyét. De szerencsére a WordPress-rel ez olyan egyszerű lehet, mint egy plugin telepítése.

Ha az online üzleti vállalkozása a CCPA hatálya alá tartozik, és be akarja helyezni a Nem értékesítés gombot a webhelyén, kattints ide hogy megtudja, hogyan segíthet a CookiePro az üzleti vállalkozása megfelelésében a CCPA és más adatvédelmi előírásoknak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map