Mi a WordPress gyorsítótár és miért fontos?

 1. 1. Kezdő útmutató a WordPress belső funkcióinak megértéséhez
 2. 2. Jelenleg olvas: Mi a WordPress gyorsítótár és miért fontos??
 3. 3. Hogyan működik a WordPress gyorsítótárazása??
 4. 4. A WordPress gyorsítótárazásának telepítése és beállítása a WP Super Cache segítségével
 5. 5. A WordPress gyorsítótárazásának beállítása a W3 teljes gyorsítótárával (W3TC)
 6. 6. MaxCDN áttekintés: A WordPress legjobb CDN-je?

Örülök, hogy elolvastam az unalmas régi cikkemet a WordPress belső működéséről – kudos! Várj, mi? Ugye? Ne aggódjon, csak gyorsan olvasd el – különösen a „Mi történik, ha valaki megtekinti a WordPress blogját?” Részben..


Ahogy a cím is sugallja, megtanuljuk a WordPress gyorsítótárazását. Ebben a sorozatban részletesebben megismerjük a gyorsítótárazás egyes aspektusait.

 • Miért fontos?
 • Hogyan működik
 • És végül, hogyan kell megvalósítani.

Miért olyan fontos a WordPress gyorsítótárazása??

Gyorsítótárazás dióhéjban

A főiskolán, amikor olyan témát tanítanak, amelyről semmit sem tudok, inkább az alkalmazásokra gondolok, ahelyett, hogy megtanulnám a témát. Például – visszatérési viszonyok. Ezeket a számsorozatok n. Számának kiszámításához használják, mint például a Fibonacci sorozat. Miután megértettem annak fontosságát – hogy a visszatérési viszonyok sok értékes számítási időt takaríthatnak meg – nos, érdeklődtem iránta. Ha szeretne tudni egy kicsit a visszatérő viszonyokról, szerencséd van – röviden leírom a következő bekezdésben. Azok, akik nem akarnak erről tudni, kihagyhatják – nem bánnám. ��

Hűvös dolgok, amelyeket a Fibonacci Sequence képes megtenni

A Fibonacci szekvencia egyszerűen az előző két szám hozzáadása a sorrendben. Szinte mindenki, a számítógépes tudomány háttéréből, tudja, miről beszélek – köteles írni egy programot (bármilyen nyelven) Fibonacci sorozat előállításához. Ha 0-ból indulok, akkor a Fibonacci-sorrend megváltozik:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. a végtelenig.

A fenti sorozatból, ha megkérném tőlük a sorozat ötödik számát, a válasz 3 lesz. Most, ha az 500-os számot kérem, az egész sorozatot ki kell számolnia az 500. ciklusig. . Egy modern számítógéphez, franc, a telefon kevesebb, mint egy másodperc alatt kiszámítja azt. De a modern processzor szempontjából ez sok! Növelje ezt az 500-tól 50 000 000 000 (50 milliárd ezred) Fibonacci-számot, és igen – sokkal több időre lenne szüksége.

Itt áll a megismétlődés reláció. A visszatérési viszonyokat alkalmazva olyan képletet kaptunk, amely kiszámítja a n. Fibonacci kifejezést. Legyen az ötödik, az 50. vagy az 50 billió Fibonacci kifejezés, akkor a kapott képlet mindegyiket pontosan ugyanannyi időben, azaz állandó időben képes kiszámítani. Ez hihetetlenül hasznos, mivel sok értékes számítási időt takarít meg, és segít a program összetettségének kiszámításában is..

Szóval mi ez a nagy zavar a WordPress gyorsítótárazásával kapcsolatban??

Lamb2

A Google szereti a gyorsabb webhelyeket. Mindannyian szeretjük a gyorsabb webhelyeket. A Google egyik legfontosabb SERP (Keresőmotor-eredményoldal) rangsorolási tényezője a weboldal sebessége és a válaszidő.

A gyorsítótárazás alapvető tényező a webhely általános teljesítményének meghatározásában. Különösen a WordPress programban, mivel dinamikusan generálja a HTML oldalakat – a PHP kód felhasználásával, a MySQL adatbázis lekérdezésekkel együtt. A megfelelően konfigurált gyorsítótárazási protokollokkal a WordPress webhely nagyságrenddel gyorsabb lehet. Segít megelőzni az redundanciát, és felgyorsítja webhelyének töltési idejét – ingyen! A WordPress webhely felgyorsítása 3 elsődleges módon használható fel:

 1. Használjon csúcsminőségű, őrülten nagy teljesítményű, fürtözött kiszolgálókat
 2. Használjon tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN)
 3. A WordPress gyorsítótár konfigurálása

Az első két pont (nagyon) drága lehet, és általában attól függ, hogy egy webhely látogatóinak száma van-e. A WordPress gyorsítótárazása azonban a legkisebb webhelyeken is használható (és ezt kell használni). Érdekes tudni, hogy a WordPress által kezelt tárhely legnagyobb neve – a WPEngine saját, az EverCache nevű, saját tulajdonú gyorsítótárazási technológiáját használja, amely ötvözi a gyorsítótárazás mindhárom fő formáját – az oldal, az adatbázis és az objektumok gyorsítótárazása..

Mi a WordPress gyorsítótár?

Ha elolvasta az előző cikkem, akkor tudni fogja, hány cucc történik minden alkalommal, amikor valaki meglátogatja az Ön webhelyét. Íme egy kép a memória elmozgatásához:

A WordPress belső működése

Mi lenne, ha ezeket a dinamikusan létrehozott weboldalakat a kiszolgáló merevlemezére vagy memóriájába (RAM) mentenék, és onnan kiszolgálnák, minden alkalommal, amikor valaki kéri az oldalt? Legyen ez egy vagy 1000 ember, ugyanazt az oldalt küldik el! Ez sok adatbázis-lekérdezést, a PHP-kód végrehajtását takaríthatja meg, ezáltal megtakarítva a legfontosabb tényezőt – az értékes számítási időt. Nagyon, nagyon gyors lenne.

Ez a WordPress gyorsítótárazása. A korábban generált adatok (vagy olyan kérések, mint például adatbázis-lekérdezések) újbóli felhasználása az új, későbbi kérelmek felgyorsításához.

De várjon, mi van, ha valaki megjegyzést fűz hozzá vagy frissít egy bejegyzést, vagy újat tesz közzé? Vajon azok a korábban létrehozott HTML oldalak nem tartalmaznak rossz vagy elavult adatokat? Igaza van, abszolút lenne! Tehát van valami, úgynevezett:

A gyorsítótár megtisztítása

A gyorsítótár ürítése lényegében az összes korábban tárolt adat gyorsítótárazását jelenti. Ez azt jelenti, hogy a régi törlésre kerül, az újakat pedig létrehozzák vagy újraépítik. Ez általában számos protokollon alapul, amelyek közül néhány a következőket tartalmazza:

 • Amikor megjegyzés kerül közzétételre
 • Amikor új bejegyzés kerül közzétételre
 • Amikor egy régi üzenet frissül

A WordPress mag és a gyorsítótárazási beépülő modulok tudják, mikor kell megtisztítani a gyorsítótárat, hogy a régi, irreleváns adatok ne kerüljenek kiszolgálásra a látogató számára.

Következtetés

Ez a témakör a két olyan tényezőt fedi le, amelyeket fontos megérteni, mielőtt elkezdenénk tanulni a WordPress gyorsítótárazását. Most, hogy jól megértetted a kettőt, itt az ideje megtanulni, hogyan működik a gyorsítótárazás.

A WordPress gyorsítótár előnyei

A fejezet befejezéséhez vessünk egy pillantást a gyorsítótárazás néhány előnyeire:

 • Ingyenesen felgyorsíthatja webhelyét
 • Ezáltal javítja a Google és más keresőmotorok rangsorolását
 • Takarítson meg jelentős mennyiséget a szerver erőforrás-felhasználásából – ez nagyon hasznos azoknak az embereknek, akik a webhelyet megosztott tárhelykiszolgálón tárolják

Milyen gondolatai vannak a WordPress gyorsítótárazásáról? Van valami, amit hozzá szeretne adni az előnyeinek listájához? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map