Menü létrehozása a WordPress programban

Menü létrehozása a WordPress programban

Eddig élvezte a WordPress kalandját. Kiválasztott egy nagyszerű WordPress témát, elkészített egy szép weboldalt, és életre keltette a WordPress SEO gépeit. A látogatók becsapódtak az új WordPress-alapú üzletbe, de kevesen válnak hűséges rajongókká vagy ügyfelekké.


Nézze meg a Google Analytics szolgáltatást, és a visszafordulási arány a tetőn keresztül történik. Tehát úgy dönt, hogy ellenőrzi a webhely minden aspektusát, de nem tudja megtalálni, hol van a probléma. Mi a fene?

Nos, ezt elmondom neked: a WordPress navigációs menüje okozhatja bánatát. A rossz navigációs menürendszer miatt a látogatók nem találják meg azt, amire szükségük van a webhelyén, és ha nem találják meg, akkor csak azt csinálják, amit minden ésszerű ember csinál – rákattint a Vissza gombra, és betölti a versenytárs webhelyét.

A nagyszerű navigációs rendszer viszont olyan, mint egy térkép, amely pontosan megmutatja a látogatóknak, hogy hova menjenek, hogy utána kerüljenek. Ez azt jelenti, hogy nagyszerű navigációs menü nélkül elveszítheti az ügyfeleket jobbra, balra és középre. Igen, haver, nagyszerű navigációs menüvel rendelkezik – akárcsak a rally sofőrnek megvan a navigátora -, rendkívül fontos.

Ebben a lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell megtervezni a tökéletes navigációs rendszert. Akkor pontosan megmutatjuk, hogyan állítsuk be a menüket az intuitív WordPress menükezelő segítségével.

Hogyan lehet létrehozni a tökéletes WordPress navigációs rendszert

WordPress navigáció

Készen állsz valamilyen menükalandra? Nos, enni al carte-t … Ebben a részben megnézzük, mi készít egy nagyszerű navigációs rendszert.

Ne komplikáld túl

A legjobb navigációs rendszer könnyen kezelhető.

Ne bonyolítsa túl a navigációs menüket oly módon, hogy felveszi azokat a oldalakat, amelyekre a felhasználónak szükségszerűen nincs szüksége. Ragaszkodjon a legfontosabb tartalomhoz – a tartalomhoz, amelyet a felhasználónak elég hosszú ideig ragaszkodnia kell ahhoz, hogy átalakítsa. Csak a legfontosabb WordPress oldalakhoz kapcsolódjon, mint például a névjegy, a kapcsolattartás, a bérlés / termék stb., Valamint a népszerű tartalom, amely segít az ügyében.

Ha egyszerűen tartjuk a dolgokat, akkor valóban szükség van-e erre a mega menüre a kis személyes blogodban? Nem hiszem; A mega menük nagyszerűek, de ideálisak egy milliárd bájtnyi tartalommal rendelkező, és egy milliárd termék elindításához szükséges mamut WordPress-webhelyekhez. Legyen egyszerű hülye.

A webhelytérképek is számítanak

A webhelytérképet a tökéletes navigációs rendszer elengedhetetlen fogantyújának tekintik. Míg a keresőmotor-pókok segítenek a webhely könnyedén és megfelelő feltérképezésében, a webhelytérképek hasznosak lehetnek akkor is, amikor egy felhasználó elveszik, és / vagy a rettegett 404-es hibaoldalra találkozik. Gondolj rá, mint egy teljes oldalon található navigációs menüre, amelyet egy speciális oldalon jelentenek meg. A webhelytérképeket nem kell félni, hanem egyszerűen olyan oldalak, amelyek linkeket tartalmaznak a webhely összes forrásához.

A legjobb az, ha könnyen készíthet webhelytérképeket olyan pluginek segítségével, mint a Google XML webhelytérképek, vagy csak vegyen részt egy WordPress témával, amely eredendően támogatja a webhelytérképeket. Hozzon létre egy speciális webhelytérkép oldalt, és győződjön meg arról, hogy betöltéskor látja-e a WordPress-webhely összes erőforrásának listáját http://www.yousite.com/sitemap/. Hivatkozhat webhelytérképére a 404 hibaoldalon vagy a főmenüből.

Adjon hozzá navigációs menüket több helyhez

Ha javítanád például a lottó nyerési esélyeit, akkor párszor kell játszanod. Mindent összekapcsol a valószínűség elméletével. Hasonlóképpen, hogy az olvasók rákattinthassanak a linkjeire, meg kell mutatniuk ezeket a linkeket néhányszor, a webhely különböző helyein. A logika itt egyszerű: minél könnyebben megtalálja a hivatkozásokat, annál gyorsabban kattinthatnak rá.

Alapértelmezés szerint a legtöbb WordPress téma lehetővé teszi a navigációs menü megjelenítését a fejléc szakaszban, és talán a láblécben, de ennyi. A kütyüket azonban használhatja a navigációs menük megjelenítéséhez, ahol csak akar.

A legjobb expozíciós menüpontok a fejléc, az oldalsáv és a lábléc területei. Az oldalsáv a kategóriák, archívumok és címkék kiváló helyszíne is, ezért nyugodtan használhatja ki ezeket a funkciókat, hogy továbbfejlessze navigációs rendszerét.

Adjon hozzá egy keresési űrlapot

A rendszerek a legkevésbé megfelelő időben szakadnak meg. Hajlandóak engedni vagy kudarcot tenni, amikor a legkevésbé számítasz rá. A navigációs menü nem kivétel, minden alkalommal megbukik, főleg, ha egy harmadik fél WordPress menü pluginját használja, és megpróbálkozik. Más esetekben a felhasználónak egyszerűen nincs ideje, hogy több szintet mutasson a menükbe, hogy információkat találjon. Mit kell tenni?

Végrehajt egy keresési űrlapot, amely megkönnyíti a felhasználó számára a kívánt keresés megtalálását. Ezután helyezze jól látható helyre a WordPress webhelyén. Ne rejtse el például a lábléc szakaszban, amely csak akkor látható, amikor a felhasználó lefelé görget. Ha végtelenül görget a helyén, akkor az említett felhasználó soha nem látja a keresési űrlapot.

A keresési űrlap egy hibabiztos intézkedés, valamint olyan eszköz, amely jelentősen javítja a felhasználói élményt. Relevanssi segít elképesztő keresőmotorok felépítésében a WordPress-alapú vállalkozásához.

Fő elvitel: A nap végén csak ellenőrizze, hogy a navigációs menük könnyen megtalálhatók és használhatók. Tegye elsőként a fontos tartalmat, így hihetetlenül könnyű megtalálni.

A WordPress navigációs menük hozzáadása

Hozzunk létre egy nagyszerű navigációs menüt a hasznos WordPress menükezelővel. A dobozból a WordPress egy nagyszerű menükezelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi egyszerű menük létrehozását, beleértve a legördülő menüket is. Ez egy egyszerű drag-and-drop-menedzser, amely megkönnyíti a menük hozzáadását, mint a pite. Még egy ötödik osztályos képes perc alatt hozzáadni a WordPress menüket.

Hogyan? Csak keresse meg Megjelenés> Menük  a WordPress rendszergazda területén:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-megjelenés-menük

Ez elindítja a Menük szerkesztése képernyő. Ha Ön vagy a fejlesztő még soha nem adott hozzá menük a WordPress-webhelyhez, akkor látnia kell ezt a képernyőt:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-new-menü

Adja meg a nevét az új menüjének. Példánkat „főmenünek” nevezzük. Írja be a kívánt nevet, és nyomja meg a gombot Fő létrehozása gomb. Ez megnyitja ezt a képernyőt:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-kiegészítő menüelemek

Mint láthatja, számos lehetőség áll rendelkezésre. Balra észreveszi az oldalak listáját, a kategóriákat, az egyéni hivatkozások lapot és esetleg néhány egyéb funkciót is, a témától függően.

Jobbra van a Menü felépítése terület, ahol szerkesztheti és megrendelheti a menüelemeket. Megvan a Menübeállítások terület, amely lehetővé teszi a menü helyének kiválasztását, és egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi új felső szintű oldalak automatikus hozzáadását a menübe.

Itt csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja az oldalakat, kategóriákat, vagy adhat hozzá egyéni linkeket a bal oldali panelen, majd kattintson a gombra Hozzáadás a menübe gomb. A villanás alatt a menüelemek megjelennek a jobb oszlopban, ahol egyszerűen csak húzza át, és dobja be őket, ahogy szereted.

Miért szeretne kategóriákat felvenni a WordPress menübe? Ha különféle kategóriákban (tanfolyamokban) hozott létre üzeneteket (pl. Órákat), ezt a funkciót felhasználva csoportosíthatja az órákat tanfolyamokra. Ez egy hasznos szolgáltatás, ha egy hírportált is működtet. Előreléptem, és különféle kategóriákat adtam hozzá a példamenühöz, például:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-add-kategóriák

Adjunk hozzá néhány egyéni linket a harmadik felek webhelyeire, vagy akár a saját webhelyeinkre, amelyek aldomainben élnek. Csak keresse meg a Egyéni linkek lapon:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-add-custom-linkek

Adja hozzá linkjét a URL szövegmező és a menü neve Link szöveg. Akkor csak nyomja meg a Hozzáadás a menübe gomb. Mindig tartalmazza http: // vagy a linkei nem működnek:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-add-custom-linkek-példa

Ha elégedett a menüvel, válassza ki a menü helyét, majd kattintson a gombra Mentés menü gomb:

kezdők-guide-to-wordpress-menük hozzáadott menü

Használni a Helyek kezelése lapon ellenőrizheti, hogy hol jelenik meg a menü. Megjegyzés: létrehozhat több különböző menüt, és a témától függően több helyen is megjelenítheti őket. Minden téma eltérő számú menüt támogat:

kezdők-guide-to-wordpress-menük kezelhető-location

Visszatérve a Szerkesztés menü képernyőn láthatja, hogy menünk egyre hosszabbá válik, és a front-end szempontjából nem fog kinézni. Nézze meg, hogyan néz ki például a példa a front-end:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-front

Itt hasznosak a legördülő menük. Megyek és csoportosítom az összes példakategóriát Ismerje meg a webdizájnot. Ez nagyon könnyű. Tól Szerkesztés menü képernyőn, csak húzza kissé jobbra az almenüt jobbra, így:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-kiegészítő legördülő menük

Ezután kattintson a Mentés menü gomb. Most a menü így néz ki:

kezdők-guide-to-wordpress-menük hozzáadott legördülő menük

Rövidebb és tisztább? Több almenüt hozhat létre a meglévő almenük alatt, többszintű legördülő menük létrehozásával:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-több-szintű legördülő listákból

A példa WordPress navigációs menüje így néz ki most:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-több-szintű legördülő listákból a front-end

Mi több? A menüelemeket a WordPress menükezelőből szerkesztheti. Csak kattintson a menü jobb oldalán található nyílra:

kezdők-guide-to-wordpress-menük-edit-menü-tétel

És ha valóban különleges menüt szeretne létrehozni, próbálkozzon a WordPress menü egyik legjobb pluginjával. Ezek gyors és egyszerű módja a meglévő WordPress menük felépítésének vagy fejlesztésének.

Végső gondolatok

A WordPress navigációs menüi a WordPress webhelyének alapvető részét képezik. Útmutatást nyújtanak a felhasználóknak, lehetővé téve számukra, hogy megtalálják a követett tartalmat. Kiválóan alkalmasak a felhasználói élmény és következésképpen az Ön konverziós arányának javítására. A legjobb az, hogy ezeket meglehetősen könnyű megvalósítani, tehát semmi nem hátráltat téged.

Ne hagyjon több pénzt az asztalra, fektessen be egy WordPress menübővítménybe, amely megfelel az üzleti igényeinek. Van kérdése vagy észrevétele? Ossza meg az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map