Lépésről lépésre a WordPress webhely áttelepítésére egy új gazdagépre

Lépésről lépésre a WordPress webhely áttelepítésére egy új gazdagépre

A webhely új gazdagépre helyezése félelmetes és stresszes élmény lehet, ám ennek nem kell lennie. Annak ellenére, hogy fontos lépések vannak a WordPress-webhely áttelepítésében, ha az útmutatóunkat követjük, akkor sikerrel járhat.


Sokan szembesülnek azzal a szükségességgel, hogy új gazdagépbe költözzenek a jelenlegi szolgáltatóval kapcsolatos problémák miatt, és éppen eleget tettek. De túl gyakran a megbízhatóbb gazdagépre való áttérés később és késleltetésre kerül, attól tartva, hogy hibát követ el, és károsíthatja webhelyét.

A probléma kiküszöbölése érdekében az emberek nagy díjat fizethetnek egy szakemberek számára, akik helyükre költöztetik őket. Vagy keressen új gazdagépet, amely az új tárhelycsomag részeként migrációs szolgáltatást kínál. És akkor azok az emberek olvasják ezt a cikket, akik a harmadik lehetőséget választják, hogy maguk is megvizsgálják.

Ha egy kis időt töltenek a saját webhely elkészítésével, a migrációval nem kell aggódni. Nagyon egyértelmű projekt lehet, ha helyesen közelítik meg, és bármilyen probléma esetén könnyen megfordítható.

Végezzük el a szükséges lépéseket, hogy a WordPress webhelyét egy új gazdagépre költözhessük, de mielőtt elkezdenénk bemutatni, hogyan telepítheti át webhelyét, kérjük, ne feledje, hogy a legjobb WordPress hosting cégek valójában az Ön weboldalát költöztetik, tehát ha nemrégiben vásárolt egy új tárhely-tervet, és először az új tárhelyszolgáltatóval szeretné megkeresni webhelyét, hogy kiderüljön-e ingyenes áttelepítésük?.

Tartalomjegyzék

Gyorsan görgessen le bármelyik szakaszhoz, vagy akár megjelölheti az alábbi linkek bármelyikét, hogy megkönnyítse a visszatérést, ha a folyamat során szünetet kell tartania:

1. lépés: Biztonsági másolatot készít a webhely fájljairól

FTP-Transfer

Az áttérés előtti első lépés a webhely minden aspektusának biztonsági mentése. Ennek a WordPress általános biztonságának részét kell képeznie, és ez jó gyakorlat minden nagyobb változtatás előtt. Ugyanakkor a WordPress telepítésének migrációjára is szükség van, mivel annyi adat mozgatódik.

Tehát hogyan készíthet biztonsági másolatot a webhelyről? Rengeteg olyan plugin található, mint például a VaultPress vagy a Duplicator, amelyet a WordPress biztonsági mentéséhez használhat. A biztonsági mentés-bővítménnyel általában telepíti, majd a beépített beállításokat használja annak kezelésére, hogy mely fájlokról készül biztonsági mentés, milyen gyakran és hol tárolódnak a biztonsági mentések..

Alternatív megoldásként manuálisabb megközelítést is alkalmazhat. A gyors összefoglalás érdekében a manuális biztonsági mentésekhez fájlátviteli eszközre (FTP) van szükség a webhely fájljainak eléréséhez. Két népszerű FTP program a FileZilla (PC) és a adás (Mac). A telepítés után SFTP-hitelesítő adatokkal (a webes host fiókjáról) kell kapcsolódnia a webhely szerveréhez. A csatlakozás után válassza ki és töltse le az összes fájlt a webhely könyvtárába. Ez magában foglalja a .htaccess rejtett fájl. Keresse fel az FTP-program súgófájlját, hogy rejtett fájlokat jelenítsen meg, ha nem tudja látni ezt a fájlt.

Attól függően, hogy hány médiafeltöltést tölt be a webhelyén, ez eltarthat egy ideig. Amíg a letöltés folyamatban van, megkezdhetjük a második lépést, és készíthetünk másolatot az adatbázisáról.

2. lépés: Exportálja a WordPress Database-t

Adatbázis exportálása

Az adatbázis exportálása egy egyszerű folyamat, amelynek elvégzéséhez csak néhány lépés szükséges. Bejelentkezés a cPanel fiókját, és nyissa meg a phpMyAdmin Alkalmazás. Válassza ki a WordPress telepítést tartalmazó adatbázist a bal oldali sáv listájából, majd a kiválasztás után kattintson a Export fülre a navigációs menüben.

Az a alapértelmezett beállításai Gyors export és a SQL az export formátum elegendő ahhoz, amire szükségünk van. Kattints a Megy gombra kattintva elindul az adatbázis exportálási folyamata, és letölt egy fájlt a helyi számítógépre.

Miután az adatbázis-exportálás és a fájlok FTP-átvitele befejeződött, készen áll a következő lépésre.

3. lépés: Hozza létre a WordPress adatbázist az új gazdaszerveren

Mielőtt megkezdenénk az új webes hostra történő áttérést, meg kell teremteni egy környezetet a WordPress telepítéséhez. Ehhez létre kell hoznia egy adatbázist, amelybe az SQL-adatok importálhatók.

Jelentkezzen be új webhelyére a megadott felhasználói hitelesítő adatokkal, és csatlakozzon a cPanel szoftverhez. Útmutatónk a MySQL Databases alkalmazást fogja használni. Ha az internetes gazdagépen nem fut ez az alkalmazás, akkor kapcsolatba kell lépnie a támogatási csoporttal, hogy felfedezzék az új adatbázisok létrehozásának módszerét..

Az adatbázis létrehozásának lépései meglehetősen egyszerűek:

 • Nyisd ki MySQL adatbázis és hozzon létre egy új adatbázist a webhelyének megfelelő nevével.
 • Hozzon létre új MySQL felhasználót (biztonságos jelszóval).
 • Adja hozzá ezt a felhasználói fiókot az új adatbázishoz, és adja meg az összes jogosultságot.

Írja le az adatbázis nevét, az új MySQL felhasználónevet és jelszavát. Hamarosan szüksége lesz rájuk.

4. lépés: Szerkessze a wp-config.php fájl

Keresse meg a helyi számítógép mappáját, ahová letöltötte a webhely fájljait. Ebben a mappában található egy fájl wp-config.php , amely szabályozza a WordPress és az adatbázis közötti hozzáférést.

Készítsen másolatot erről a fájlról, és tárolja egy másik mappában a helyi számítógépen. Ez szükséges a változtatások visszaállításához, amelyeket hamarosan végrehajtunk, ha később valami rosszra fordul.

Nyissa meg a fájl eredeti verzióját a kedvenc szövegszerkesztővel, és hajtsa végre a következő három módosítást:

1. Változtassa meg az adatbázis nevét

Keresse meg a következő sort:

define ('DB_NAME', 'db_name');

Az db_name ennek a sornak a része jelenleg a régi webgazda MySQL adatbázisának neve lesz. Ezt meg kell változtatni a most létrehozott új adatbázis nevére.

2. Változtassa meg az adatbázis felhasználónevét

Az alábbiakban megtalálja a sort:

define ('DB_USER', 'db_user');

Ebben a sorban meg kell változtatnia a DB_USER a régi gazdagép felhasználónevének egy része, amely megegyezik az éppen létrehozott új felhasználónévvel.

3. Módosítsa az adatbázis felhasználói jelszavát

Végül szerkessze a harmadik sort:

define ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

A többihez hasonlóan db_pass ennek a sornak a szakaszát meg kell változtatni a MySQL felhasználójának létrehozott új biztonságos jelszóra.

Megment wp-config.php és zárja be a fájlt.

5. lépés: Importálja a WordPress adatbázist

Adatbázis-importálás

Most, hogy van egy új adatbázisa, amellyel együtt dolgozhatunk, megkezdhetjük az importálást.

Indítsa el a phpMyAdmin szoftvert az új szerver cPanel szoftveréből, és válassza ki az új adatbázist a bal oldali oldalsáv listájából. Miután megnyílt, válassza a import fülre a navigációs menüben.

Ban,-ben Importálandó fájl szakasz kattintson a Válassz fájlt gombot, és válassza ki a korábban exportált SQL fájlt.

Törölje a jelölést a Részleges importálás jelölőnégyzetet, ellenőrizze, hogy a formátum beállítása-e SQL majd kattintson a Megy gomb. Most megkezdődik az adatbázis importálása.

Az importálás időtartama az adatbázis méretétől függ. A befejezés után üzenetet kell kapnia az import sikeréről.

6. lépés: Töltse fel a WordPress fájlokat az új gazdagépére

Most, hogy elkészítette az új adatbázist, és újrakonfigurálta a wp-config.php fájlt, ideje elkezdeni feltölteni a webhely fájljait.

Csatlakozzon az új webes hosthoz az FTP program használatával, és keresse meg azt a mappát, amelyet webhelye fog tartani. Ha ez az elsődleges, vagy egyetlen webhely van telepítve erre a webszerverre, akkor a fájlok feltöltése a public_html mappába a szokásos könyvtár.

A kiválasztott távoli könyvtár segítségével feltöltheti a webhely fájljait, amelyeknek most tartalmazniuk kell a wp-config.php frissített verzióját. A korábbi letöltéshez hasonlóan ez a folyamat időt vehet igénybe.

Ne törölje ezeket a fájlokat a helyi számítógépről, miután a feltöltés befejeződött. Az utolsó lépések befejezéséig továbbra is szükségük van rájuk.

7. lépés: Új domain meghatározása és keresés / a régi tartomány cseréje

Ha új / másik domainre költözik, akkor olvassa át ezt a lépést, ha nem, akkor ezt kihagyhatja, mert nem kell frissítenie a webhelyet, hogy más domainre mutatjon.

Úgy tűnik, hogy az emberek egyik problémája a webhelyük áthelyezésekor az, hogy linkeket csatoltak a webhelyük más hozzászólásaihoz, vagy közvetlenül képeket illesztettek a szerver URL-jére mutatva, és ezek eltörhetnek, amikor áthelyezik egy új domainbe. Ha gyorsan és egyszerűen meg akarja keresni a régi domain név bármely példányát, és helyébe az új nevet szeretné léptetni, akkor tekintse meg a Keresés Cserélje ki a DB-t szkript a githubon. Ez lehetővé teszi, hogy ezt nagyon könnyedén megcsinálja. Csak győződjön meg arról, hogy törli azt, amikor kész (biztonsági okokból), és ne tegye a gyökértartományba, hozzon létre egy ideiglenes mappát egy véletlenszerű névvel a szkript hostolásához.

A webhely URL-jének megváltoztatása: Ha keres és cserél a régi domainre, és felváltja az új domainre, akkor megváltoztatja a site_url és az otthoni URL-értékeket is az adatbázisban (A webhely URL megváltoztatása), amely biztosítja, hogy amikor megpróbál bejelentkezni a webhelyére az új domainben, akkor nem próbálja átirányítani téged a régi domainre.

8. lépés: Záró érintések

Ez a lépés valójában két különálló mini lépést tartalmaz, amelyek között (potenciálisan) több napos lehet.

Először – mielőtt új webhelyén használhatja a webhelyet, ezt meg kell tennie konfigurálja újra a domain DNS-beállításait. Ezeket úgy állítják be, hogy a régi gazdagépre mutatjanak, és a helyes rekordokat az új szerver IP-címére kell mutatnia.

Ez a folyamat attól függ, hogy hol regisztrálta domainjét. A folyamat befejezésének részletei túlságosan változatosak ahhoz, hogy megvitassák ezt a bejegyzésben, de a domain regisztrátorának rendelkeznie kell az összes, a változtatáshoz szükséges adattal..

A DNS-változások teljes elterjedése akár 48 órát is igénybe vehet. A legjobb, ha ezt akkor teszi meg, amikor alacsonyabb szintű forgalomra számít. A 48 órás időtartam alatt el kell kerülnie a webhelyén bármilyen változtatást, mivel valószínűleg megváltoztatja a webhely régi verzióját.

Másodszor – miután a 48 órás időszak lejárt, mostantól fel kell lépnie az új internetes fogadóra, amikor a webhelyére lép. Ezen a ponton megteheted Csatlakozzon a régi internetes hosthoz a fájlok és az adatbázis eltávolításához. Még mindig rendelkeznie kell ezeknek a fájloknak a helyi biztonsági másolatával és az adatbázis-exportálással, az eredeti wp-config.php fájlval együtt, arra az esetre, ha vissza kell vonnia az áttérést. Jó ötlet lehet ezeket a fájlokat hosszabb ideig megőrizni, hogy biztonságban lehessenek.


Mint láthatja, a fenti egyszerű lépésekre bontva a folyamat nem olyan nehéz. Mindössze annyit igényel, hogy minden lépésben vigyázzon, és adja meg magának a lehetőséget, hogy visszatérjen az eredeti változathoz az utolsó lehetséges pillanatig (bármilyen probléma esetén).

Áttelepítette a WordPress webhelyet a közelmúltban? Az alábbi megjegyzés szakaszban tudassa velünk a folyamat tapasztalatait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map