LearnDash a WordPresshez: Hogyan lehet létrehozni az első online tanfolyamot

LearnDash a WordPresshez: Hogyan lehet létrehozni az első online tanfolyamot

Ha online tanulási tanfolyam létrehozását tervezi, akkor a LearnDash lehet a megoldás az Ön számára. A LearnDash egy WordPress Learning Management System (LMS) bővítmény, amely lehetővé teszi az online tanfolyamok megtervezését, népszerűsítését és eladását, bármilyen tantárgytól függetlenül..


Ebben a cikkben részletesen megvitatjuk a LearnDash által kínált legfontosabb funkciókat, és azt, hogyan lehet felhasználni a projekt sikerességének biztosítására. Ezután megvizsgáljuk, hogyan telepíthetjük a LearnDash-t a WordPress webhelyére, és hogyan készíthetünk, forgalmazhatunk és adhatunk el tanfolyamot. Tehát kezdjük el …

Mi az a LearnDash és kinek szól??

LearnDash

A LearnDash a prémium WordPress LMS plugin amely bármilyen WordPress-témával, valamint többoldalú weboldalakkal működni fog. Reagáló tanfolyamai különféle stílusokban és különféle eszközökkel állíthatók be. Ez biztosítja, hogy minden létrehozott kurzus dinamikus, érdekes, és biztosítsa, hogy a tanulás továbbra is szórakoztató legyen.

A LearnDash mindenkinek szól, aki arra törekszik, hogy webhelyét tanulási irányítási rendszerré alakítsa. Ideális oktatási intézményekhez, a képzést szem előtt tartó cégekhez vagy a WordPress fejlesztőkhöz, akik online tanfolyamokra szorulnak. Ez a szolgáltatásban gazdag plugin különféle LMS igényeket szolgál fel..

A LearnDash legfontosabb jellemzői

Tehát most már egy kicsit tudjuk, mit csinál a LearnDash, és kinek kellene azt használni, nézzük részletesebben annak legfontosabb funkciók

Tanfolyamok létrehozása

A LearnDash korlátlan kurzusokat hozhat létre. Minden kurzushoz számos lehetőség közül választhat, amelyek segítenek olyan tanfolyamok megtervezésében, amelyek számos feladatot és tanulási stílust tartalmaznak. Ezek magukban foglalják a többszintű tanfolyamok létrehozását, a tanulás egyesítését válogatásba, témákba és kategóriákba, valamint bármilyen típusú média használatát, a videóktól az audióig és még sok minden mást. Felveheti vetélkedőket, osztályos könyveket, lecke-időzítőket és fórumokat, hogy minden kurzus körül zümmögést hozzon létre. És csepegtetési tartalmat egy meghatározott ütemezés szerint. Biztosíthat tanúsítványokat azoknak is, akik kurzust végeznek.

Értékesítési tanfolyamok

A LearnDash rendkívül egyszerűvé teszi a tanfolyamok eladását. Kiválaszthatja a saját árait az egyes tanfolyamokhoz, beállíthatja a fizetési ütemtervet, és közvetlenül a webhelyéről tudja eladni. Adjon hozzá egy bevásárlókosárot webhelyéhez, és válasszon a fizetési átjárók közül. Ezután számoljon fel egyszeri díjat tanfolyam vagy ismétlődő előfizetés megvásárlásáért, tagsági tervek készítéséért, tanfolyamok csomagokban történő értékesítéséért és még sok másért.

Adminisztrátor vezetése

A LearnDash teljes ellenőrzést nyújt a tanfolyamok és a hallgatók felett, biztosítva ezzel, hogy az LMS rendszergazdájának kezelése egyszerű és fejfájásmentes folyamat. Hagyja a diákoknak online profilt létrehozni és nyomon követni saját tanulását. Küldhet automatikus e-mailes értesítéseket is a felhasználói elkötelezettség fokozása, az emberek csoportba helyezése és mások kezelésének lehetővé tétele érdekében, valamint még sok más.

Bővítmények hozzáadása

A LearnDash által nyújtott alapvető funkciók mellett telepíthető további kiterjesztések fejlett funkciók hozzáadása az LMS-hez. A LearnDash számos ingyenes, prémium és harmadik féltől származó kiegészítőt kínál, beleértve a WooCommerce, a BuddyPress és a MemberPress integrációt..

Mint láthatja, a LearnDash sok mindent kínál, és lenyűgöző eszköz. Ezután megtanuljuk, hogyan lehet felhasználni egy alaptanfolyam létrehozására, így láthatja, hogyan működik, és hogyan kezdje el az e-tanulási útját…

Az első lépések a LearnDash használatával

A LearnDash telepítése gyors és egyszerű folyamat. Először a plugint közvetlenül a LearnDash webhelyről kell vásárolnia. Miután megvásárolta, töltse le a bővítményt, és töltse fel a WordPress webhelyére.

Telepítés

Az aktiválás után egy LearnDash LMS menü került hozzáadásra a WordPress menübe.

Új LearnDash tanfolyam létrehozása

Tanfolyam példa

Új online tanfolyam felvételéhez válassza a lehetőséget LearnDash LMS> Tanfolyamok> Új hozzáadása a WordPress menüből.

Új tanfolyam hozzáadása 1

Ezen az oldalon hozza létre a kurzus bevezetését, és kiválasztja a kurzusok beállításait. A tanfolyam egyéb elemeinek, például órák, vetélkedők, bizonyítványok és egyéb elemek előállításához más LearnDash oldalakat kell megnyitnia. Ez azonban a fő honlap, ha szereti a kidolgozni kívánt kurzust.

Új tanfolyam hozzáadása

Az induláshoz adja hozzá a kurzus címét, majd írja be a kurzus bevezető szövegét a WordPress postaszerkesztőbe.

Kiemelt kép

A tanfolyamnak fő képet kell adnia. Ehhez töltsön fel egy képet a alatt Kiemelt kép.

A kurzus URL-je

Kész Állandó link

A kurzusok URL-címének megváltoztatásához kattintson a gombra, hogy emlékezetesebbé váljon a hallgatók számára Beállítások> Permalinks a WordPress menüből.

permalinkekhez

Ezután válassza a lehetőséget Bejegyzés neve> Változtatások mentése.

postname

Visszatérve a tanfolyam oldalára, látni fogja, hogy a kurzusok URL-jét a megfelelő névvel látják el.

Tanfolyam beállításai

A tanfolyam beállításai testreszabhatók a kurzus oldalán. Ez magában foglalja a tananyag hozzáadásának, a tanfolyam árának meghatározását, a tanfolyam lebonyolítását, a kurzus előfeltételeinek vagy a lejárat dátumának kiválasztását, valamint a tanfolyam bizonyítványának a hozzáadását néhány opció megnevezéséhez..

Tanfolyam beállításai

Fizetett kurzus létrehozásához görgessen le Tanfolyam és válassza ki a Tanfolyami ár típusa. Itt kiválaszthatja, hogy az Ön tanfolyama…

 • Nyitva – mindenki számára elérhető
 • Ingyenes – ingyenes, de a felhasználóknak regisztrálniuk kell
 • Vásárlás most – fizetett kurzus
 • Ismétlődő – ismétlődő fizetés a kurzushoz való hozzáférésért

Miután kiválasztotta a fizetett lehetőséget, adjon hozzá árat, és ha szükséges, hozzon létre egy számlázási ciklust.

Tanfolyam beállításai 1

Alatt Rendezés a lecke szerint akkor is válassza a Menü sorrend, majd az Emelkedő lehetőséget Rendezés az óra iránya. Ez biztosítja, hogy miután létrehozta a tanfolyamokat (a következő tárgya), kiválaszthatja az órák megjelenítésének sorrendjét.

Rövid kód

Végül az oldal tetején található a Rövid kódok fül. Itt található a rövid kódok listája, amelyek segítségével további releváns felhasználói információkat adhat a tanfolyamokhoz, órákhoz vagy vetélkedőkhöz..

Ha elégedett az eddig hozzáadott tartalommal, és a kiválasztott beállításokkal, válassza a Közzététel lehetőséget.

Bónusz: Engedélyezheti a felhasználók számára az előző tanfolyam létrehozását. Ha oktatói csoportot irányít, de nem akarja teljes hozzáférést biztosítani számukra a WordPress webhely hátteréhez, akkor érdemes beépíteni egy plugint, például Kezdeti tanfolyam létrehozása. Ez a LearnDash kiterjesztés megkönnyíti a „Tanfolyamíró” felhasználói szerepkör létrehozását, így ezek az emberek hozzáférhetnek kurzusok, órák vagy vetélkedők létrehozásához és kezeléséhez a webhely elejéről..

LearnDash órák létrehozása

Leckék példa

Minden, a LearnDash segítségével létrehozott online tanulási tanfolyam lebontható órákra. Ez elősegíti a hallgatók számára a kurzus tartalmának harapás méretű darabból való elérését, és biztosítja, hogy ne veszítsék el érdeklődését vagy megsemmisüljenek a nyújtott információ mennyiségével kapcsolatban..

Hozzon létre egy leckét

A kurzusok első leckének létrehozásához válassza a lehetőséget LearnDash LMS> Leckék> Új hozzáadása. Adjon nevet az órának, és adja hozzá a szükséges tartalmat. Itt feltölthet bármilyen médiát, vagy ha YouTube-videót szeretne megjeleníteni, másolja az URL-t, és illessze be a megfelelő helyre a post szerkesztőbe.

Órabeállítások

Órabeállítások

Görgessen le az oldalon a következőre Lecke a beállítások testreszabásához. Itt kell kiválasztania azt a tanfolyamot, amelyhez a leckét társítják. Ezután dönthet úgy, hogy hozzáad egy órás időzítőt, vagy kötelezővé teheti a hallgatók számára, hogy a feladatot az óra részeként töltsék fel. Dönthet úgy is, hogy csepegtetik a tartalmat azáltal, hogy láthatóvá teszik egy meghatározott dátumon vagy egy bizonyos időtartamon belül, miután a felhasználó feliratkozik a tanfolyamra. Ne felejtsd el közzétenni a leckét, miután elégedettek vagytok vele.

Kvíz hozzáadása a LearnDash programhoz

Kvízpélda

A kvíz hozzáadása a tanfolyamhoz hatékony módja annak, hogy segítse a hallgatókat a tudásuk megszilárdításában. Kvíz létrehozásához válassza a lehetőséget LearnDash LMS> Kvízek> Új hozzáadása.

Add Quiz

Adja meg a kvíz címe, és ha bevezetést szeretne írni a kvízhez, add hozzá a postaszerkesztőhöz.

Kvízbeállítások

Görgessen le az oldalon a következőre kvíz majd csatlakoztassa új kvízjét a megfelelő tanfolyamhoz és leckéhez.

Kvízbeállítások

Ha súlyos sikeres vagy sikertelen tesztet készít, megadhatja, hányszor engedélyezik a hallgatók a kérdések megismétlését, és beállíthat egy sikeres tesztpontot..

Kvízbeállítások 2

Számos egyéb beállítás közül választhat, beleértve az időzítő hozzáadását a kvízhez, az automatikus indítás engedélyezését, amint a kvíz oldal betöltődik, a ranglistát megjeleníti, hogy a hallgatók összehasonlíthassák a pontszámaikat, vagy automatikus automatikus e-mail értesítés aktiválását a felhasználók tájékoztatására. eredmények.

Vizsgálati eredmények

Felvehet további szöveget is, amelyet a kvíz végén meg kell jeleníteni a diákoknak. Miután módosította a vetélkedők beállításait a kurzus igényeinek megfelelően, válassza a „Közzététel” lehetőséget..

Hozza létre a kvízkérdéseket

Látni fogja, hogy további lapok hozzáadódtak az oldal tetejéhez. A kvíz kérdéseinek létrehozásához válassza a lehetőséget Kérdések> Kérdés hozzáadása.

Új kérdés

Itt létrehozhat minden kérdést és választ, valamint választhat a kérdés különböző stílusai közül, beleértve a feleletválasztást, az üres kitöltést és a válaszok rendezését a megfelelő sorrendbe. Megadhat egy a Célzás hogy segítsen a diákoknak, ha elakadnak.

Most áttekintettük az online tanfolyam létrehozásának alapjait. Most a te sorod, hogy elinduljon a saját tanfolyamának megtervezéséhez, a megfelelő órák, kvízek és további tartalmak elkészítéséhez..

Bónusz: Kvíz eredményeket szeretne exportálni? Olyan bővítmény hozzáadásával, mint a Kvízjelentés könnyedén elemezheti a kvízválaszokat, nyomon tudja követni a felhasználói pontszámokat és így tovább.

A LearnDash fizetési beállításai

A tanfolyam létrehozásának befejezése után online fizetési rendszert kell beállítania a webhelyén. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára a tanfolyam gyors megvásárlását és használatának megkezdését.

Paypal

A LearnDash a Paypal integrációval együtt jön be. Telepítheti azonban a számos LearnDash-bővítmény egyikét további fizetési rendszerek felvétele céljából, ideértve a következőket Csík, 2Checkout, Zapier, és még sok minden, ingyen. A Paypal fizetési átjárójának beállításához egyszerűen válassza a lehetőséget LearnDash LMS> Beállítások a WordPress menüből. Ezután töltse ki a „Paypal beállításokat”. Miután ellenőrizte a Paypal szolgáltatással, az Ön webhelye fel lesz állítva az új tanfolyam eladására.

Végső gondolatok egy online tanfolyam létrehozásáról a LearnDash segítségével

A LearnDash számos olyan funkciót és funkciót kínál, amelyekre még ebben a cikkben még nem kerültünk sor. Miután megvásárolta ezt a prémium plugint, az átfogó támogatási dokumentáció és számos YouTube oktatóvideó segít megtanulni, hogyan kell tovább használni ezt a fejlett eszközt, és érdekes és változatos tanfolyamokat dolgozhat ki, amelyek vonzóak lesznek a közönség számára..

Készen áll arra, hogy online tanulási kurzusokat hozzon létre a LearnDash segítségével? Kérjük, ossza meg gondolatait a projekttel kapcsolatban az alábbi megjegyzésekben …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map