Kövesse nyomon, hogy mit csinál a WordPress webhelyén, a patak segítségével

Patak plugin

A közelmúltban Alkalmazza a szűrőket, Pippin és Brad beszélgetett Frankie Jarrett-kel és Japh Thomson-nal, az X-Team fejlesztõivel, és megvitatták a legújabb projektüket, Folyam amelyről eddig nem tudtam.


Korábban már dolgoztam a tevékenységi naplózó pluginekkel, de ezek általában egy meghatározott műveletcsoportot céloznak meg (például a bejelentkezést), vagy nem túl jól átgondoltak, vagy valóban rendetlenek.

A Stream egy friss és izgalmas új plugin ezen az arénában. Ez követi minden ami történik a WordPress webhelyén, és rögzíti azt. Ez több okból is hasznos lehet, véleményem szerint a legfontosabb, hogy elháríthatja a problémák felmerülésének módját, különösen az ügyfelek webhelyein.

Például (és ez nagyon ismerős lehet más WordPress fejlesztők számára), e-mailt kaphat egy ügyféltől, amelyben azt mondja, hogy valami rosszul ment a webhelyükhöz, és nem tudják, hogy történt. Valószínűleg abban állnak, hogy valósak, vagy csináltak valamit, és nem tudják, hogy valami megtört, vagy a webhelyükön lévő másik felhasználó rosszindulatú vagy jóindulatú módon tett valamit, ami okozta a problémát.

Mindazonáltal most szembesül azzal a feladattal, hogy megpróbálja kitalálni, mi okozhatja a problémát. Ez magában foglalhat egy kevés kérdést és kérdést az ügyféllel, hogy megtudhassuk, mi történt a közelmúltban, milyen beépülő modulokat lehetett telepíteni, és mit próbáltak megváltoztatni az utóbbi időben. Ezután szükség lehet a webhely megnézésére és a szakértelmének felhasználására, hogy értelmezze azt, amit lát, és mi okozhatja azt.

Mindez jó és jó, és a jó fejlesztők számára is elegendőnek kell lennie a probléma megoldásában, de ennek a problémának nagy részét meg lehet küzdeni a Folyam. Mint említettem, a Stream mindent, ami a webhelyén történik, akár egy bejelentkezett felhasználónak, akár egy pluginnek köszönhetően, így egy gyors pillantással pontosan láthatja, hogy mi történt a közelmúltban (vagy a múltba, ha a probléma létezett egy ideig). Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen típusú dolgokat követ a Stream:

 • Hozzászólások
 • Oldalak
 • Egyéni postai típusok
 • felhasználók
 • Témák
 • Dugó
 • Címkék
 • Kategóriák
 • Egyéni taxonómiák
 • Beállítások
 • Egyedi háttérrel
 • Egyéni fejlécek
 • menük
 • Médiakönyvtár
 • Widgets
 • Hozzászólások
 • Témaszerkesztő
 • WordPress Core frissítések

Szóval, akkor minden!

A Patak használata

Most, hogy ismeri az összes hasznos információt, amelyet nyomon tudja követni, érdemes tudni, hogy hogyan tárolja és bemutatja ezeket az információkat. Szerencsére a felhasználói felület gyönyörű: az egyik legjobb, amit láttam.

Patak nézet

A Stream mind az irányítópult-widget egy gyors pillantást vehet a közelmúltban zajló eseményekre, mind a saját rendszergazdai képernyőjét, ahol kicsit mélyebben bemélyedhet. Az admin képernyőn lehetősége van szűrni az idő, a felhasználó és a kategória, vagy a végrehajtott konkrét művelet alapján. Ilyen módon gyorsan láthatja, hogy mi történik egy adott időkereten belül egy adott felhasználó által, vagy aki konkrét műveleteket hajtott végre, például módosította a kütyüket, vagy létrehozott törlő oldalakat..

Beállítások

A plugin beállításaiban található néhány hasznos eszköz, például az, hogy kizárhatunk bizonyos tételeket rögzítésből. Például, figyelmen kívül hagyhatok mindent, amit a felhasználói fiókom tesz (mert ismerelem és bízom abban, amit csinálok). Vagy figyelmen kívül hagyhatja az Ön számára nem fontos információkat, például a bejelentkezéseket és a kijelentkezéseket.

Egy másik hasznos szolgáltatás az a képesség, hogy korlátozni tudja, mennyi ideig tartja a Stream az adatait. Az alapértelmezett beállítás 90 nap, ami véleményem szerint tökéletes: elég hosszú ahhoz, hogy nyilvántartást vegyenek a potenciálisan releváns információkról, de nem olyan hosszú, hogy hatalmas adatbázis-felfúvódással járjon, ha a felesleges információkat körül tartja.

Patak-bővítmény-bővítmények

Meggyszedés

Ez a kiterjesztés lehetővé teszi az összes adatfolyam áttekintését és törlését, amelyek külön-külön vagy ömlesztve nem fontosak.

Adat Exportőr

Ha adatait CSV, JSON vagy XML fájlba kell exportálnia, szerencséje van. Csak szűkítse le a dátumokat, a szerzőket, az összekötőket, a kontextusokat vagy a műveleteket, ahonnan adatokat szeretne, vagy lépjen dióba, és mindent exportáljon!

értesítések

Tudja azt a bosszantó felhasználót, aki folyamatosan zavarja az Ön kütyüit? Ezzel a kiterjesztéssel rendkívül testreszabható szabályokat állíthat be, amelyek értesítést küldnek, ha valami konkrét történik a webhelyén. Sokkal jobb, ha értesítéseket kap e-mailben vagy push értesítésként az okostelefonra (Android és iOS támogatott, az ingyenes Pushover alkalmazáson keresztül)..

jelentések

Készítsen érzékeny és interaktív jelentéseket, amelyek lehetővé teszik az adatok könnyen olvasható formában történő elemzését. Nagyszerű, ha látja, hogy ki írt a legtöbbet, vagy aki válaszolt a megjegyzésekre.

WooCommerce csatlakozó

Ez a kiterjesztés csatlakozik a Streamhez a népszerű e-kereskedelmi platformmal, a WooCommerce-val, lehetővé téve a megrendelésekkel, kuponokkal, termékekkel vagy beállításokkal kapcsolatos összes tevékenység nyomon követését..

Úgy gondolom, hogy a kiterjesztések valóban megfizethető áron járnak: 1 webhelyért az összes bővítményt mindössze 5 dollárért kapja meg, és ha fejlesztő vagy, akkor akár 25 webhely is elérhető, mindössze 49 dollárért..

Következtetés

Örülök, hogy tudom, hogy a bővítményt a legjobb kódolási szabványokkal fejlesztették ki. Az X-Team fejlesztői rendkívül hozzáértők, és Pippin az Apply Filters epizódban megemlítette, hogy egy nagyobb webhelyen kipróbálta, és nulla hatással volt a teljesítményre. És mindaddig, amíg a pluginok és témák a megfelelő kampókat és szűrőket használják a webhelyén történő változtatások végrehajtására, a Stream mindent rögzíthet, amit csinál, teljesítmény elérése nélkül. Fantasztikus!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map