Kezdő útmutató a BuddyPress és a bbPress használatához – Két bővítmény a beszélgetés folytatásához

Az interaktív blog sokkal izgalmasabb, mint egy olyan blog, ahol csak a blog írója beszél. Két ember közötti beszélgetés vagy sok olvasó közötti beszélgetés még többet érdekelhet az olvasók számára. Egy helyen meghallgatják a különféle nézeteket, megismerkednek másokkal, akiknek ugyanazok az érdekek, és megtanulnak a beszélgetésekből.


A WordPress megkönnyíti a blogok számára a visszajelzések fogadását, a beszélgetések és a beszélgetések megkezdését. Két plugin – a BuddyPress és a bbPress nagyjából megszerezheti a munkát a WordPress blogok és webhelyek számára. A BuddyPress egy plugin egy közösségi hálózat felvételéhez, és a bbPress segít fórumok felvételében. Mindkét beépülő modult a WordPress csapata készítette, így szorosan integrálva vannak a WordPress programba.

BuddyPress

Val vel BuddyPress, felépítheti saját közösségi hálózati közösségét. Ez egy népszerű bővítmény, amely jelenleg több mint 200 000 aktív telepítést élvez. Ideális eszköz a kis online online közösségek felépítéséhez, mint például egy sportcsapat, egyházi csoport, drámaklub vagy zenei együttes rajongói klubja. Nagyobb közösségek számára is működik.

A beépülő modult közvetlenül a WordPress irányítópultjáról telepítheti. A telepítés után össze kell állítania az összetevőket, az oldalakat és a beállításokat a saját közösségének speciális követelményeihez igazítva.

Alkatrészek

A közösségi hálózatnak számos összetevője van. És ezen komponensek többsége – számukban tíz – jelen van a BuddyPress-ben. Ezeket az összetevőket engedélyezheti,

 • Bármely felhasználó regisztrálhat, fiókot hozhat létre, módosíthatja vagy törölheti – mindezt profiljukból.
 • Részletes profilok a felhasználók számára, hogy leírják magukat.
 • A felhasználók kapcsolatba léphetnek másokkal a közösségen belül, és követhetik őket.
 • A felhasználók új barátokat szerezhetnek a közösségben.
 • Bármely számú felhasználó folytathatja a beszélgetést privát módon.
 • Csoportok létrehozása, amelyekbe a felhasználók csatlakozhatnak és részt vehetnek.
 • A legfrissebb csereprogramok megjelenítése egy tevékenységfolyamban, RSS-hírcsatornával és e-mail értesítési támogatással.
 • Értesítések küldése bármilyen tevékenységről, lehetővé téve a felhasználók számára az értesítési beállítások testreszabását.

BuddyPress-komponens-settiings

Számos összetevő alapértelmezés szerint engedélyezve van. Ugyanakkor engedélyezni kell a baráti kapcsolatok, a privát üzenetküldés, a webhely-követés és a felhasználói csoportok összetevőit, ha szüksége van rájuk.

Oldalak

Miután kiválasztotta a közösségéhez szükséges összetevőket, lépjen az Oldalak lapra, és konfigurálja azokat az oldalakat, amelyeket a BuddyPress fog használni. Három már megtörtént az Ön számára – Tagok oldal, Tevékenység oldal és Felhasználói csoportok oldal. Kettőt kell létrehoznia – a regisztrációhoz és a tevékenységhez. Használja a WordPress irányítópultjának Oldalbeállításokat, és válassza ki az egyes funkciókhoz tartozó oldalakat. Mentés, ha kész.

BuddyPress oldalas-settings-1

Opciók

A harmadik és az utolsó fül az Opciók lapra vonatkozik, és a kívánt módon engedélyezheti / tilthatja az opciókat. Ezt követően a BuddyPress a hozzárendelt oldalakat használja a webhely releváns tartalmának megjelenítésére.

BuddyPress-opciók-beállítások

Ha több webhelyen áll, akkor dönthet úgy, hogy a plugint a teljes hálózaton keresztül, vagy csak a kiválasztott webhelyeken aktiválja. A multi-blog funkció engedélyezésével a sma központi adatokkal a BuddyPress tartalmat jelenítik meg az összes webhelyen.

A nemrégiben hozzáadott szolgáltatás lehetővé teszi a tevékenységek beágyazását. Bármely tevékenység, amelyet egy közösség tagja megoszt, bemutatható egy bejegyzésben vagy oldalon, ha egyszerűen lemásolja a tevékenység URL-jét, és beilleszti a bejegyzésbe vagy az oldalra..

Témák és kiterjesztések a BuddyPress-hez

A BuddyPress a legtöbb WordPress témával működik. Ha azonban a felhasználók közötti hálózatépítés jelentős jelentőségű az Ön blogja szempontjából, akkor inkább olyan témákat részesíthet előnyben, amelyek minden beépített BuddyPress összetevő számára tartalmaznak sablonokat..

Buddy többcélú BuddyPress WordPress téma

Az egyik téma, amelyet ajánlunk, a Buddy – a WordPress többcélú BuddyPress témája. Ez a téma egy tiszta és testreszabható kialakítású, teljes BuddyPress integrációval, így könnyedén létrehozhatja saját közösségi hálózatát. Egyéb fantasztikus téma funkciók közé tartozik a könnyen használható rövid kódok, retina támogatás, egyedi vagy globális postai lehetőségek, korlátlan oldalsávok, gyermek téma és fordítási fájlok.

Sőt, több száz harmadik fél fejlesztés és kiegészítő van, amelyek kibővítik a BuddyPress szolgáltatásait. A hálózati összetevők fejleszthetők ezekkel a kiegészítőkkel. Néhány kiegészítő, amely segíthet,

 • iFlyChat – Valós idejű csevegő plugin, amely támogatja az automatikus integrációt a BuddyPress-rel. A tagok privát módon beszélgethetnek egymással, vagy sokan egyidejűleg beszélgetést kezdenek egy csevegőszobában. A felhasználói beszélgetéseket naplózza.
 • WangGuard – A spam felhasználói regisztrációval és a sploggerekkel szembeni védelem érdekében. Ez több helyről és a bbPress-ről kompatibilis, és vírus elleni megközelítést alkalmaz.
 • rtMedia a WordPress, a BuddyPress és a bbPress számára – Lehetővé teszi albumok, fényképek, audio, video és előlapi feltöltések hozzáadását. A mobil első megközelítés esetén jól működik táblagépeken és mobiltelefonokon is.

Fontos, hogy a BuddyPress telepítésekor gondosan válasszon host szolgáltatót. A közösségi szoftverek gyakran nagyok az adatbázis-erőforrásokon, és a BuddyPress sem kivétel.

A BuddyPress programmal kapcsolatos további információkért és támogatásáról keresse fel a BuddyPress webhely.

bbPress

bbPress hozzáad egy vitafórumot a blogjához. Ez a bővítmény az Automatic termékét is tartalmazza. Könnyen telepíthető és használható.

A bbPress programot a WordPress irányítópultjáról telepítheti. A bbPress telepítése és aktiválása után látogasson el az irányítópulton a „Fórumok” oldalra, és hozzon létre egy új fórumot.

create-új fórum

Alapértelmezés szerint az összes fórum aktív lesz az egész weboldalon. Ez azt jelenti, hogy bármely csoport bármely tagja hozzáférhet a fórumhoz. (További információkért lásd a hozzáférés korlátozásának lehetőségeit).

Miután létrehozott új fórumokat, folytassa a következővel Beállítások> Fórumok. Válassza ki a fórumok konfigurálásának lehetőségeit, és engedélyezze vagy tiltja a felhasználók számára a jogosultságokat. Anonim közzététel engedélyezése vagy tiltása, és a fórumok különféle szerepeinek hozzárendelése a látogatókhoz, például résztvevő, moderátor, kulcskezelő vagy bármely felhasználó blokkolása. Megengedheti a felhasználóknak, hogy a témákat kedvencként jelöljék meg, feliratkozzanak a fórumokra és témákra, beágyazhassák a médiát a témákba és válaszokba, javítsák a válaszokat és címkézzék a témákat, vagy fórumon átívelő keresést végezzenek..

bbPress-fórum-beállítások

Számos rövid kód áll rendelkezésre a fórum tetszés szerinti megszervezéséhez.

Teljes bbPress többcélú WordPress téma

A BuddyPresshez hasonlóan számos fantasztikus téma is működik, amelyek jól működnek a bbPress-rel, de kedvencünk a Total WordPress téma. Készítettünk egy teljes bbPress bemutató webhelyet, hogy mintavételhez vehesse az űrlapokat

A bbPress több száz kiegészítővel érkezik, amelyek kiterjeszthetik a funkciókat. Véletlenszerűen felsoroltak itt,

 • bbPress moderálás – Hozzáteszi az új témák és válaszok bbPress-ben történő jóváhagyásának képességét. Segít a spam csökkentésében azáltal, hogy a téma állapotát függőre változtatja, és felfüggeszti, amíg a moderátor jóvá nem hagyja.
 • GD bbPress Mellékletek – Segít az olvasóknak a témához tartozó mellékletek és válaszok feltöltésében a médiakönyvtáron keresztül. A fájlméret korlátozható, és a képek miniatűrökben is megjeleníthetők. Támogatja a BuddyPress-t is. Ezenkívül elérhető egy továbbfejlesztett mellékleteket és kiegészítő kütyüket lehetővé tevő profi verzió is.
 • bbPress Szavazatok – Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen témát, illetve választ bbPress-en szavazzanak le, vagy lemondjanak. Jól integrálódik a BuddyPress-hez.

BuddyPress és bbPress Integráció

A Blogja segítségével a BuddyPress-rel hozzáadott közösségek lehetővé tehetik a tagok számára a közösségben létrehozott fórum megvitatását. Az egyetlen közösségi hálózaton belül sok fórum lehet. Ahhoz, hogy a fórumok közösségi hálózaton belül működjenek, együttesen kell használni a BuddyPress-t és a bbPress-t.

Mint korábban említettük, a fórumokhoz bármely csoport tagja hozzáférhet. A hozzáférés korlátozásához és a fórumok és közösségek szervezéséhez a blogodban kell,

 • Rendelje hozzá a fórumokat egy szülőcsoporthoz.
 • Engedélyezze a bbPress csoportokat.

Miután telepítette, aktiválta és konfigurálta mindkét beépülő modult, keresse fel a bbPress beállításokat, és hozzon létre egy csoport- vagy szülőfórumot a BuddyPress által használt összes fórumhoz. Állítsa az attribútumot a Kategória mezőre, és tegye közzé.

A bbPress beállításain belül maradjon, folytassa a BuddyPress integrációval, és írja be az éppen létrehozott BuddyPress fórum nevét. Mentse el a beállításokat. Új csoportok létrehozásakor hagyja, hogy minden csoport felállítson saját fórumot.

integráció

Ha még nincs meglévő csoportja, keresse meg a Csoportok> Új hozzáadása opció, és kövesse a lépéseket egy új csoport létrehozásához. Ügyeljen arra, hogy bejelölje a négyzetet, amely lehetővé teszi a csoport számára fórum létrehozását. Meglévő csoportok esetén keresse meg a beállításokat a Csoport fórumok alatt, és jelölje be azt a lehetőséget, hogy az egyes csoportoknak fórumok legyenek. Mentse az összes változást.

A Csoportmenüben megjelenik egy fórumbeállítás, amelyet az adminisztrátorok vagy az engedélyezett fórumtagok új fórumok létrehozására használhatnak különböző témákhoz.

bemutató-fórum

A webhely minden egyes csoportja eldöntheti, hogy rendelkezik-e saját fórummal. Minden felhasználó témája, válaszai, kedvencei és előfizetései megjelennek a profiljukban. Integrál a BuddyPress csoportokkal, profilokkal és értesítésekkel.

A BuddyPress és a bbPress jól működnek együtt, és egymástól függetlenül is használhatók. Telepíthetők bármilyen sorrendben. És ha valamelyik plugin deaktiválódik, akkor ez nem érinti a másikot.

Végső gondolatok

Vannak hasonlóságok a BuddyPress és a bbPress között, de ezek is különbségek. Mindkettőt az Automattic fejlesztette ki, és a felhasználók számára ingyenes. Hatékony kommunikációs eszközként szolgálnak a felhasználói csoportok számára. A két plugin célja a tagok közötti interakció és eszmecsere fokozása. Számos kiegészítő, amelyek kiterjesztik a funkciókat, mindkét plugin számára elérhetők, a BuddyPress inkább, mint a bbPress.

A BuddyPress azonban inkább a közösségek létrehozásáról és a hálózatépítésről szól, a bbPress pedig inkább a vitafórumokról és fórumokról szól. bbPress meglehetősen egyszerű, a BuddyPress sokkal gazdagabb. Használhatja őket egymástól függetlenül – válassza ki, hogy csak fórumot kíván tartani a bbPress-szel vagy egy olyan közösséggel, amely hálózatba lép a BuddyPress-szel. Vagy telepítse mindkettőt – fórumokat és közösségeket -, és tegye blogját valóban részvételi jelentőségűvé.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map