Képgaléria létrehozása a WordPress kezdő útmutatójában

Képgaléria létrehozása a WordPress kezdő útmutatójában

Halihó! Remélem, hogy remek nyaralási szezonja volt a saját egyedi módon. Ma beszéljünk a WordPress galériaról. Ha szeretné megosztani azokat a kedves fényképeket, amelyeket az ünnepi idény alatt vett át, akkor nem kell a WordPress galérián kívül néznie tovább. Így van, nincs szükséged pluginre. Nem, nem te.


A WordPress beépített galériával rendelkezik, amely boldogsággal szolgál együtt. Elküldheti elképesztő fényképeit, szerkesztheti őket; feliratokat, linkeket stb. adhat hozzá, és – a Jetpack Carousel modulnak köszönhetően – hozzáadhat egy fénydobozt, így az olvasók teljes fényűséggel megtekinthetik fotóik nagyobb verzióit.

Akár fotós, fotóblogger, akár csak szereti a képeket megosztani a webhelyén, a WordPress galéria pontosan azokat az eszközöket kínálja, amire szüksége van a nagyszerű nyeréshez. Ebben a bejegyzésben megtudhatja:

  • Színes WordPress galéria létrehozása
  • Néhány WordPress galéria plugin, ha feltöltenie kell a galériákat

Röviden: jó ideje van, tehát rögzítse ezeket a biztonsági öveket, és élvezze az utazást.

Színes WordPress galéria létrehozása

A képtárak színt és életet adnak a WordPress webhelyéhez, miközben fokozzák a felhasználók megtartását. És tekintve, hogy hihetetlenül könnyű hozzáadni a WordPress-hez, semmi nem akadályozhatja meg olyan izgalmas hozzászólások és oldalak létrehozását, amelyek lenyűgözik az olvasókat. Így adhat hozzá képtárat a WordPress-hez.

Válassza a Hely lehetőséget

A WordPress galéria bárhová eljuthat az oldalán vagy az üzenetén. Helyezheti egy üres üzenetre / oldalra vagy a szöveg közepére. Csak annyit kell tennie, hogy a kurzort az alább látható módon odahelyezi, ahová a galériát el szeretné helyezni:

Wordpress galériák új hozzászólás hozzáadása

Képek hozzáadása

Ezután hozzá kell adnia a képeit. Kattintson a Média hozzáadása gombra a Média beszúrása képernyő megnyitásához. Ezután kattintson a Galéria létrehozása linkre a galéria építésének megkezdéséhez:

A WordPress galéria létrehozza a galéria képernyőjét

Itt két lehetőség van. Feltölthet képeket a számítógépéről, vagy felhasználhatja a médiakönyvtárban már szereplő képeket. Mivel a miénk egy új WordPress telepítés, minden kép nélkül, az előzővel folytatjuk.

Kattintson a Fájlok kiválasztása elemre, vagy húzza át és dobja be a képeket a képernyőre a feltöltés megkezdéséhez:

Wordpress galéria képek feltöltése képernyő

Képek feltöltése a WordPress galériákba

Miután feltöltötte a képeket, választhat az egyes képek leírásáról. Akár néhány képet kizárhat a WordPress galériából. Ez egyszerű cucc; pont és kattintás önmagában. Adjon hozzá minden egyes képhez címeket, feliratokat, alt szövegeket és leírásokat, majd nyomja meg az Új galéria létrehozása gombot. Ezzel elkerül a Galéria szerkesztése képernyőre, ahol a galériát hosszú ideig szerkesztheti:

A WordPress galéria galéria képernyő szerkesztése

Galéria szerkesztése

A Galéria szerkesztése képernyőn számos műveletet végrehajthat. Például húzhatja és áthúzhatja a képeket az átrendezéshez, további képeket adhat hozzá a galériához, a képeket fordított sorrendben rendezheti, a képeket tetszőleges véletlenszerű sorrendben rendezheti el, megtekintheti a képek URL-jét, törölheti a teljes galériát, beállíthatja az oszlopok számát stb:

A WordPress galériák szerkesztik a galéria képernyőn végrehajtott műveleteket

Galéria beszúrása

Miután elégedett a galéria beállításaival, ideje továbblépni. Kattintson a Galéria beszúrása gombra. A galéria miniatűrök sorozataként jelenik meg a bejegyzésben / oldalon. A galéria ezen a ponton továbbra is szerkeszthető, egyszerűen a bélyegképek bármelyikére kattintva:

beszúrták a WordPress galéria galériáját

Csak annyit kell tennie, hogy megnyomja a Közzététel / Frissítés gombot, és aranyos vagy:

WordPress galéria közzétett galéria

Ez könnyű volt, ugye? Befizetheti ezeket a WordPress marketing tippeket, hogy a galéria az egész világ számára megjelenhessen. Ha rákattint a galéria bármelyik képére, akkor megnyílik a csatolmányok oldalán, amelyben egyet kell értenünk, nem túl vonzó:

WordPress galéria csatolmányok oldala

Világítódoboz hozzáadása a WordPress galériákhoz

Aktiválja a Jetpack körhinta modulját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a galériát gyönyörű fénydobozban tekinthessék meg. Ha el akarja kerülni a Jetpack-ot, a WPBeginner hűvös srácai villázták a körhinta modult, és most önálló pluginként kínálják. Galéria körhinta Jetpack nélkül.

Csak telepítse és aktiválja a plugin-t a WordPress-webhelyen, majd keresse meg a Beállítások -> Média elemet a Karusszel beállítások kiválasztásához:

Wordpress galéria körhinta lehetőségek

Frissítse a galéria üzenetét, és kattintson bármelyik képre. A galéria most egy gyönyörű fénydobozban nyílik meg:

Wordpress galéria képeket a lightbox-ban

Édes.

Most, hogy elkészítheti a WordPress galériákat, mint egy profi, mi lenne, ha kipróbálnánk néhány WordPress galéria plugin-t, amelyek nagyobb energiát adnak az egész WordPress galéria élményéhez? Nagyon hangzik, igaz?

WordPress galéria plugins

Ha szeretné feltölteni a WordPress galériákat, akkor a WordPress bővítmény piaca soha nem lesz elég a szükséges plugin (ok) hoz. Amint választja, ne feledje az olyan tényezőket, mint a plugin besorolása, sebessége, könnyű használat és a kínált szolgáltatások. Az útból itt van egy lista a legjobb beépülő modulokról, amelyeket találtunk:

Az Envira galéria

WordPress galéria galéria envira által

Indítsuk el a WordPress galéria pluginjával, mint senki más. Az Envira Galéria lehetővé teszi, hogy percek alatt gyönyörű és teljes mértékben reagáló WordPress galériákat készítsen. A web és a szerver legjobb teljesítményére van optimalizálva, mivel a szerzők szavai szerint „… a sebesség fontos a SEO és az átalakítás szempontjából”.

Amellett, hogy mobilbarát, ez a WordPress galéria plugin egy drag and drop galériakészítővel szállít, amely megkönnyíti a WordPress galéria létrehozását. Sőt, könnyedén hozzáadhatja a közösségi médiaintegrációt és eladhatja képeit izzadtság nélkül. Csak hozza létre a WordPress galériákat, és rövid kódok segítségével adja hozzá őket a hozzászólásaihoz / oldalaihoz.

világítódoboz az Envira galériában

A rendszerindításhoz videó galériákat hozhat létre, vízjeleket adhat hozzá a képek védelme érdekében, képeit albumokba borító képekkel együtt rendezheti, csodálatos diavetítéseket készíthet, jelszóval védheti a galériákat, hozzáadhat egyedi CSS stílusokat és még sok minden mást. A profi verzió kínálja a legjobb szolgáltatásokat.

WP vászon

WordPress galéria wp vászon galéria

Chris Baldelomar által kifejlesztett WP Canvas nem más, mint extra lehetőségek hozzáadása a WordPress galériákhoz. Más szavakkal: ez a bővítmény „… kiterjeszti a WordPress galériákat a falazott galéria, a körhinta galéria és a csúszó galéria megjelenítéséhez.”

És amikor extra opciókat mondunk, rengeteg olyan szép opciót értünk, amelyek lehetővé teszik a WordPress galéria elfordítását bármilyen módon..

WordPress galéria wp vászon

Például 5 feliratstílus, 6 felirattípus, 8 megjelenítési stílus, 15 felbukkanó méret közül választhat, egyedi linkeket adhat hozzá, képeket nyithat új lapokon és elrejtheti a galéria vezérlőit, hogy megemlítse a legfontosabb eseményeket.

Képgaléria

fotógaléria plugin

Miután telepítette és aktiválta ezt a WordPress galéria-bővítményt, hozzáad egy Fotógaléria elemet az adminisztrációs menübe, amely ugyanolyan egyszerűvé teszi a WordPress galéria létrehozását, mint a hozzászólások létrehozása. Olyan szomorú, hogy nem tudtam képeket választani a médiakönyvtáromból, ami azt jelentette, hogy ugyanazokat a képeket újra feltöltöttem. Ez azt is jelenti, hogy a plugin létrehoz egy további könyvtárat a feltöltések mappájába! Nem jó fiúk.

képgaléria admin képernyő

Miután feltöltötte a képeit, a galéria testreszabása ugyanolyan egyszerű, mint az A, B, C. Hozzáadhat egy előnézeti (borító) fotót, leírásokat adhat hozzá, vízjeleket állíthat be, hozzáadhat szöveget, publikálhatja a fényképeket, újból létrehozhatja a miniatűröket, adhat hozzá címkéket sok az egyetlen képernyőn.

Ezután hozzáadja a WordPress galériákat a Hozzászólás szerkesztése képernyőn, ahol további lehetőségeket választhat. Olyan funkciókról beszélünk, mint például a több megjelenítési stílus, a hirdetések megjelenítésének képessége, a vezérlőelemek elrejtése / megjelenítése, a keresőmező, a teljes képernyős mód és még sok más.

Ezeknek a srácoknak mégis tennie kell valamit a felhasználói felülettel kapcsolatban, mivel a Fotógaléria nagyon sok kívánnivalót hagy a felhasználóbarátság szempontjából.

NextGEN Galéria

nextgen galéria

Valószínűleg a legnépszerűbb WordPress galéria-bővítmény, a NextGEN 2007 óta hullámzik a WordPress körökben. Évente mintegy 1,5 millió letöltést tölt át, nem is beszélve a lenyűgöző értékelésektől. Imagely, a WordPress fotós srácok hozta neked, számíthat a NextGEN-re, hogy életet adjon WordPress-galériáinak.

Gyorsan nézzük meg, mi van a zsákban. Először: a NextGEN egy robusztus WordPress galériakezelő rendszert kínál Önnek, amely számtalan lehetőséget kínál a képek feltöltésére, szerkesztésére és közzétételére..

nextGEN galéria varázsló

Az egyik olyan szolgáltatás, amely a napomat hordozta, az intuitív Galériavarázsló, amely lépésről lépésre viszi Önt az első NextGEN galéria létrehozásához. A varázsló használata olyan egyszerű, hogy másodpercek alatt létre kell hoznia egy galériát. A használat megkönnyítése érdekében ezt a bővítményt ki kell büszkélkedni.

WP Photo Album Plus

WP Photo Album Plus WordPress galéria

Miután aktiválta a WP Photo Album Plus programot, mutat egy linket (a WordPress admin képernyő felső részén) a beállítások oldalához a gyors kezdeti beállításhoz. Ez a gyors telepítési oldal tele van rengeteg lehetőséggel, amelyek lehetővé teszik, hogy álmaiból galériát tervezzen.

Például kiválaszthatja, hogy a témája érzékeny-e, és csökkentheti a feltöltött képeket, engedélyezheti a látogatók számára a képek feltöltését, a minősítési, kommentálási és közösségi megosztási rendszerek aktiválását, audio- és videofájlok hozzáadását, a kép szélességének beállítását (számtalan lehetőség létezik) itt!), adj hozzá zsemlemorzsát, tegye közzé a nap fotóját és még sok minden mást.

wp fotóalbum és a beállítások oldal

Ez a végső galéria plugin, amely több funkcióval rendelkezik, mint amennyire bármikor szüksége lenne. A beállításoktól távol egy új galéria létrehozása ugyanolyan egyszerű, mint a pite. A plugin hozzáad egy Photo Albums elemet a WordPress adminisztrációs menüjéhez, amely segít a WordPress galéria létrehozásában és elérésében. A felhasználói felület azonban nagyon kívánnivalót hagy, de az összes olyan lehetőséggel, amelyet ez a baba csomagol, alig panaszkodsz.

A fényképalbum létrehozása után lépjen a Bejegyzés / oldal szerkesztése képernyőre, és a WPPA + Shortcode Generator gomb segítségével adjon hozzá galériát a hozzászóláshoz vagy az oldalhoz:

wp fotóalbum, valamint galéria hozzáadása

Ez megadja neked a saját WordPress fotóalbumát, és itt van egy példa:

wp fotóalbum és hozzászólás

Kapcsolódó Reading

Ha szeretne többet megtudni a WordPress galériairól és a WordPress fényképezés kapcsolódó témájáról, a rövid megtekintési élmény érdekében a következő listát kuráltam:

Következtetés

A WordPress galéria hatékonyan képes közzétenni, megosztani és akár fényképeket eladni is. Könnyen létrehozhatók és kiterjeszthetők a WordPress galéria pluginek segítségével. Őszintén szólva, semmi nem akadályozhatja meg a gyönyörű WordPress galéria létrehozását, mint egy főnök.

Kihagytuk a kedvenc WordPress galéria-bővítményt? Melyik WordPress galéria-bővítményt vagy kiegészítőt használ az Ön webhelyén? Van kérdése vagy javaslata a WordPress galériákkal kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésterületen. Egészségére!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map