Képek egyszerű szerkesztése a WordPress programban

Képek szerkesztése a WordPress programban

Lehet, hogy a múltban csak egy képet töltött fel a bejegyzésébe vagy oldalába a WordPress-ben, csak hogy észrevegye, hogy egy-két csínyre van szüksége. Ne aggódjon – szerkesztheti a képeket a WordPress alkalmazásban, és ez rendkívül egyszerű. Ezenkívül nincs szükség pluginre.


Ilyenkor történik egy beépített nagyszerű képszerkesztő, amelyről a legtöbb felhasználó nincs tudatában, így általában nem használják ki a WordPress-ben található képek egyszerű szerkesztésének lehetőségeit. A képszerkesztő fantasztikus eszköz a képek átméretezéséhez, kivágásához és egyéb módon történő manipulálásához, miután már feltöltötte őket a médiakönyvtárba. Csak kövesse az alábbi lépéseket, és megtanulja, hogyan szerkesztheti a képeket a WordPressben közvetlenül az irányítópulton!

1. lépés: Válassza ki a képet

Az első dolgok először – szükség van egy képre. Új kép feltöltéséhez keresse meg a Média> Új hozzáadása, majd húzza át és dobja be a képet, vagy kattintson a „Fájl kiválasztása” gombra a kép kiválasztásához.

Töltse fel a képet szerkesztésre a WordPress programban

Alternatív megoldásként használhatja a már meglévő képet is Média> Könyvtár és válasszon ki egy képet innen. Kattintson a kép címére annak megnyitásához.

2. lépés: Nyissa meg a Szerkesztőt

Miután kiválasztott egy képet, és kinyitotta, látnia kell egy ehhez hasonló oldalt.

Nyissa meg a WordPress Image Editor alkalmazást

Innen megadhatja képének címét, feliratait, alt és leírását. De mi érdekel az „Kép szerkesztése” gomb, közvetlenül a kép előnézete alatt, így elkezdheti a képek szerkesztését a WordPress programban.

3. lépés: A kép szerkesztése

Amikor a szerkesztő megnyílik, láthat néhány lehetőséget a kép megváltoztatására.

Kivágja és szerkesztheti képeit a WordPress alkalmazásban

Vág

A kép kivágásához egyszerűen használja az egérmutatót a vágás kiválasztásához. A kivágás méretét a kiválasztott szélek húzásával és leejtésével állíthatja be. Miután elégedett vagy a vágási szegéllyel, csak kattintson az ikonra, hogy a képet új méretére vágja.

Forgatás az óramutató járásával ellentétesen

Ezzel forgathatja el a képet az óramutató járásával ellentétes irányban. Minden kattintással a képet 90 fokkal (vagy egy negyed fordulattal) balra elforgatja.

Forgatás az óramutató járásával megegyező irányban

Ezzel forgathatja el a képet az óramutató járásával megegyező irányban. Minden kattintás a képet 90 fokkal (vagy egy negyed fordulattal) jobbra forgatja.

Flip függőleges

Fordítsa függőlegesen a képet, így a kép alja tetején lesz.

Vízszintesen megfordít

Fordítsa el a képet vízszintesen, így a kép bal oldala most jobbra lesz.

Visszavonja a szerkesztést

Kattintson a módosítások visszavonására. Kattintson vissza egy változtatásra egyszerre.

Újra szerkesztés

Kattintson a visszavonott módosítás módosításához. Kattintson előre egy változtatásra egyszerre.

Méretarányos kép

Használja a kép méretarányát a kép arányos átméretezéséhez. Ez egy nagyszerű eszköz, ha tetszik a kép, de ehhez csak bizonyos pixelszámnak vagy szélesnek vagy magasnak kell lennie. Csak írja be a kívánt pixeleket (szélesség x magasság), majd kattintson a „Méretezés” gombra a méretezéshez.

Kép vágása

A húzás és kivágás eszközön kívül ezt a részt is felhasználhatja a kép meghatározott méretre vágására. Írja be a vágási arányt (szélesség magasság szerint). Ezután tartsa lenyomva a Shift billentyűt, amikor rákattint és húz, hogy kivágja a kivágást. A kurzor húzásával a kivágás mérete pixelekben jelenik meg a beállított arány alatt. A képarányt akkor is beállíthatja, ha már elvégezte a kivágást.

Miniatűr beállítások

Az utolsó képszerkesztési lehetőség a bélyegkép beállításai. Dönthet úgy, hogy a változtatásokat a kép minden variációjára alkalmazza, csak a miniatűrre vagy miniatűr kivételével.

Mentsd el a változtatásokat

Ne felejtsd el menteni! Amikor a képeket a WordPress-ben szerkeszti, el kell mentenie, különben elveszíti a módosításokat. Nem akarod, hogy visszamenjen, és újra elvégezze az összes szerkesztést?

visszaállítás

Csak arra az esetre, ha határozatlan személy vagy, vagy véletlenül rossz képet szerkesztett, van egy beépített WordPress biztonsági hálózat. A változtatások mentése után visszakerül a média elem oldalára. Csak kattintson ismét a szerkesztés gombra.

A WordPress visszaállítja az eredeti képet

Most a kép előnézete jobb oldalán észleli a „Kép visszaállítása” új lehetőséget. Kattintson erre a gombra, és a kép (és annak miniatűrje) visszatér az eredeti formájához.

Speciális képszerkesztő beállítások

WP PRO Image Editor WordPress bővítmény

Szeretne fejlettebb beállításokat a képek szerkesztéséhez a WordPress programban? Mint például az alakfedések, hozzáadott szöveg- vagy képszűrők? Akkor pontosan helyes a WP Pro Image Editor bővítmény. Egyszerűen telepítse ezt a prémium plugint, hogy a Canva vagy a Photoshophoz hasonló képszerkesztési lehetőségeket egészítsen ki az irányítópulton.

Csomagolás fel

Most, hogy tudod, hogyan kell használni a WordPress képszerkesztő funkcióit és beállításait, próbáld ki! Rendkívül praktikus és hasznos eszköz, amikor képeket ad hozzá hozzászólásokhoz vagy oldalakhoz, és akár néhány másodpercet is megtakaríthat (a képi szerkesztő szoftver / alkalmazás megnyitásához a számítógépen). És ha elkészült, próbálja ki ezeket a képoptimalizálási tippeket.

Van más tippje a képek szerkesztéséhez a WordPress programban? Vagy bármilyen kérdése? Hagyj megjegyzést az alábbiakba – szívesen meghalljuk Önt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map