Időtakarékos SQL lekérdezések a WordPress számára

SQL Admin rendszergazda bejelentkezési felhasználóneve

Ha Ön egy WordPress webhelytulajdonos, nagyon sok dolgot kell vigyáznia.


A blog tartalmának folyamatos frissítése, új termékek hozzáadása, az árak megváltoztatása, és nem is említjük a rendszeres plugin-frissítést, amely hozzáférést biztosít a fejlesztõknek és még sok más dolgot megtesz a napi WordPress rutin részeként.

Időnként, ha módosítania kell a beállításokat, egy hosszú weboldal bemutatója található, amelyben sok utasítás található egy művelet végrehajtásához. De mi lenne, ha tudná, hogy ezeknek a változásoknak a nagy részét meg lehet változtatni egy egyszerű SQL lekérdezéssel, egy paranccsal, amelyet az adatbázis-kezelő menüben futtat.

Mivel elfoglalt ember és az időmegtakarítás prioritást élvez, íme az alapvető SQL lekérdezések, amelyek segítenek az eredmények elérésében néhány perc alatt.

Első lépések

Ha egynél több webhely található a tárhelyfiókban, az SQL lekérdezések végrehajtása előtt meg kell győződnie arról, hogy módosította-e a megfelelő adatbázist. Megtalálja az adott WordPress telepítéshez hozzárendelt adatbázisnevet a wp-config.php fájl a karakterláncon:

határozza meg ('DB_NAME', 'saját név')

A WordPress adatbázis meghatározása

Fontos figyelmet fordítani a tábla előtagjára is, mivel ehhez meg kell adnia az SQL parancsok futtatását. Ugyanazon fájlban található, az oldal beállításainak alján.

WordPress tábla előtag

A fenti példában az adatbázis neve _wp622. A táblázat előtagja wpc7_. Most, amikor tudjuk, menjünk az adatbáziskezelőhöz. A vezérlőpanelek többsége a PHPMyAdmin programot használja az adatbáziskezeléshez.

phpMyAdmin

Miután ott van, keresse meg az adatbázis nevét a listában, és kattintson rá:

Válassza az Adatbázis lehetőséget

Mielőtt bármilyen változtatást elvégezne, győződjön meg arról, hogy készített biztonsági másolatot ehhez az adatbázishoz, hogy gyorsan visszaállíthassa azt minden esetre, ha valami rosszra fordul..

Az általános biztonsági mentési útmutatóban részletesen ismertetjük a WordPress biztonsági mentésének részleteit. De ahhoz, hogy gyors áttekintést kapjon, válassza a Export lehetőséget, válassza ki a kívánt módszert és formátumot, majd nyomja meg a gombot Megy (itt minden alapértelmezett beállítást beállítottunk):

Export adatbázis

Ha kész, biztonságban folytathatja. Nyomja meg a menüt SQL és kezdjük el:

SQL menü

Cserélje ki az URL-t

Ha a webhely URL-jét az SSL-tanúsítvány hozzáadásával vagy más módosításokkal kívánja frissíteni, akkor feltétlenül használja a következő parancsot:

UPDATE wp_options SET option_value = csere (opció_érték, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') WHERE option_name = 'home' VAGY opció_neve = 'siteurl';

Tegyük fel, hogy azt szeretném, ha az URL-cím https //: és domain nevem az example.com. Ebben az esetben módosítanom kell a wp_options tábla nevét és az URL-t:

UPDATE wpc7_options SET option_value = csere (opció_érték, 'http://www.example.com', 'https://www.example.com') WHERE opció_neve = 'otthon' vagy opció_neve = 'siteurl';

SQL Cserélje ki a Sitename-et

És várjon egy sikeres üzenetet.

SQL sikeres üzenet

Miért olyan fontos látni? Ha megnyomja Megy de vannak hibák a lekérdezésben, a rendszer nem lesz képes teljesíteni a kérést, és olyan hibákat fog kapni, amelyek azt jelentik, hogy a végrehajtás sikertelen. A hiba a következőképpen néz ki, és megmutatja a folyamat sikertelenségének okát.

SQL hibaüzenet

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a parancs alapvető és csak a webhely fő URL-jét fogja kicserélni, tehát ha a webhely domain nevét a example.com-ról a test.net-re szeretné változtatni, akkor módosítania kell azt az összes táblázatok, ahol a webhely URL-je megfelel, mint például a wp-hozzászólások, a wp-postmeta, és ügyeljen a táblák sorokra, amelyek a pluginok által generált URL-t tartalmaznak (például a WooCommerce).

Ehhez legalább szüksége lesz alapvető SQL képzés. Egy további lehetőség az, hogy bármelyik szövegszerkesztőben megnyitja az exportált adatbázist, és a Ctrl + H billentyűkombinációval cserélje le a régi domain összes említését az újra. Ha ez túl bonyolultnak tűnik, számos más eszköz létezik, amelyek segítenek automatizálni ezt a folyamatot (például a összekapcsolás / adatbázis keresés és csere szkript vagy a Jobb keresés és csere plugin ugyanazon szkript alapján), miközben csak feltölti a fájlt a munkahelyi webhely mappájába, és megnyitja azt egy böngészőben.

Hozzon létre új rendszergazdai felhasználót

Ha új felhasználót kell hozzáadnia a rendszergazdai szerephez, akkor a következő parancsot kell használnia, és a preferenciáitól függően módosítania kell:

INSERT INTO `wp_users '(` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
ÉRTÉKEK ('yourlogin', MD5 ('yourpassword'), 'firstname lastname', '[email protected]', '0');

INSERT INTO "wp_usermeta" ("umeta_id", "user_id", "meta_key", "meta_value")
ÉRTÉKEK (NULL, (max. Azonosító kiválasztása wp_felhasználóktól),
'wp_kapacitások', 'a: 1: {s: 13: "adminisztrátor"; s: 1: "1";}');

INSERT INTO "wp_usermeta" ("umeta_id", "user_id", "meta_key", "meta_value")
ÉRTÉKEK (NULL, (max. Azonosító kiválasztása wp_felhasználókról), 'wp_felhasználó szint', '10');

Vegye figyelembe, hogy a táblákat és a bejelentkezési értékeket a kívántnak megfelelően módosítania kell felhasználónév és adatbázisok.

Felhasználót akarok létrehozni mydeveloper jelszóval jelszavam, a fejlesztõm neve gipsz Jakab és az e-mail az [email protected]. Tehát a lekérdezésem a következőképpen fog kinézni:

INSERT INTO "wpc7_users" ("user_login", "user_pass", "user_nicename", "user_email", "user_status")
ÉRTÉKEK ('Mydev', MD5 ('jelszó'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

INSERT INTO "wpc7_usermeta" ("umeta_id", "user_id", "meta_key", "meta_value")
ÉRTÉKEK (NULL, (max. Azonosító kiválasztása wp_felhasználóktól),
'wp_kapacitások', 'a: 1: {s: 13: "adminisztrátor"; s: 1: "1";}');

INSERT INTO "wpc7_usermeta" ("umeta_id", "user_id", "meta_key", "meta_value")
ÉRTÉKEK (NULL, (max. Azonosító kiválasztása wpc7_felhasználóktól), 'wp_user_level', '10'

SQL Új rendszergazda felhasználó létrehozása

Vegye figyelembe, hogy nem kell módosítanom a sorneveket (azaz. wp_user_level vagy játszani számokkal 0, 10, 13 mivel ezek a felhasználói szerepet és a megfelelő jogokat jelentik. Miután kész, megnyomom Megy.

A kimenetnek a következő eredményt kell mutatnia:

SQL Hozzon létre egy új rendszergazdai felhasználói eredményt

Admin bejelentkezési felhasználónév módosítása

A felhasználónév bejelentkezési nevének megváltoztatásához menjen vissza a MySQL fülre, és futtassa a következő parancsot:

UPDATE wp_users SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

Tegyük fel, hogy alapértelmezett felhasználóneved mydeveloper, amelyet előzőleg létrehozott, és beállítani szeretne secureduser ahelyett. Konkrét esetben a következő parancsot futtatjuk, mivel a wp7c_ alapértelmezett előtaggal is rendelkezünk:

UPDATE wpc7_users_users SET user_login = 'secureduser' WHERE user_login = 'mydeveloper';

A sikeres eredmény a következőképpen néz ki:

SQL Admin rendszergazda bejelentkezési felhasználóneve sikere

Admin Jelszó módosítása

A rendszeres jelszóváltás biztonsági szabályait követõen érdemes lehet megváltoztatnia a jelszavát secureduser. Itt van a lekérdezés erről:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ('new_password') WHERE user_login = 'youruser';

Erre a jelszóváltási parancsra a következő parancsunk van:

UPDATE wpc7_felhasználók SET felhasználói_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'secureduser';

SQL admin jelszó megváltoztatása

nyomja meg Megy és várja meg a sikeres üzenetet:

SQL admin jelszó megváltoztatása siker

Törölje a Spam-et

Azoknak a felhasználóknak, akik sok hozzászólást tesznek közzé, és nyitva hagyják a megjegyzéseket az interakcióra, a spam-megjegyzések problémája valóban fájdalmas lehet. Miközben szűrheti a megjegyzéseket kézi jóváhagyással, valószínűleg meg akarja találni a módját, hogy gyorsan töröljön mindent, amelyet még nem hagyott jóvá. Itt van, hogyan:

TÖRLÉS wp_kommentekről WHERE wp_comments.comment_approved = 'spam';

Az egyedi esethez igazítva itt tárgyaljuk:

TÖRLÉS a wpc7_comments-ből, ahonnan wpc7_comments.comment_approved = 'spam';

SQL Spam törlése

jegyzet: az előtagot mindkét helyen módosítani kell, ahol teljesül wp_comments.comment_approved a táblázat külön mezője.

Itt van a sikeres eredmény:

SQL SAM törlése siker

Az összes nem jóváhagyott hozzászólás törlése

Előfordulhat, hogy egy bizonyos ponton már belefáradt a cikkek megjegyzésének szűrésébe és elolvasásába, mielőtt meghozza a végleges közzétételi döntést, ezért törölni szeretné azokat. Erre van egy parancs:

TÖRLÉS wp_kommentekről, Ahol komment_ja jóváhagyva = 0

Vegye figyelembe, hogy a comment_approved szakasz nem igényel módosítást, mivel ez a lap a táblázat alapértelmezett funkcióját ábrázolja, amely változatlan.

A módosított parancs a következőképpen néz ki:

TÖRLÉSE wpc7_kommentekről, Ahol a comment_approved = 0

SQL nem jóváhagyott megjegyzések törlése

Ha elkészült, láthatja a sikeresen végrehajtott parancsok szokásos eredményét:

SQL nem elfogadott megjegyzés sikeres törlése


Noha úgy tűnik, hogy az utasítások követése hosszabb időt vehet igénybe, mint a dolgok manuális elvégzése, ez nem így van. Minél nagyobb a webhelye, annál több időt kell rá költenie. Egyetlen művelet elvégzése külön-külön 10 hozzászólásnál, és a végrehajtáshoz tízszeres időt igényel.

Tehát valójában egy csomó drága időt takaríthat meg, ha futtatja ezeket a parancsokat, és ezt az időt felhasználhatja fontosabb dolgokra, például tartalomtervezésre vagy inspirációs ötletek keresésére..

Boldog blog!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map