Hozzon létre egy RSS News Aggregation Portal-ot a WordPress segítségével

Hozzon létre egy RSS News Aggregation Portal-ot a WordPress segítségével

2013-ban a Google elhagyta az RSS támogatását, és leállította népszerű szolgáltatásaikat, Google Olvasó. Ez egy lépés okozta sokk kiáramlását a blogoszférából. A webhelyek mindenhol arra törekedtek, hogy összeállítsák az alternatív szolgáltatások listáját RSS hírösszesítésükhöz, és sokan ezt látják az RSS végének.


Noha a Google úgy döntött, hogy nem akar időt vagy forrásokat az RSS formátum felhasználásával tölteni, még mindig sok felhasználásra van szükség, és az elmúlt években minden bizonnyal nem ment oda..

WordPress webhelyek, készítette alapértelmezett, RSS-hírcsatornákat hozhat létre telepítés közben. Ezek a hírcsatornák felhasználhatják az egyszeri olvasókat rendszeres feliratkozássá változtatni, de felhasználhatók más webhelyek tartalmának összesítésére és a saját webhelyükre való közzétételére is. Az RSS szolgáltatás ilyen módon felelősségteljes használata lehetővé teszi egy olyan webhely létrehozását, amely központi portál lehet, amely a niche számos webhelyének tartalmát jeleníti meg.

Ezt többféle módon meg lehet tenni.

A lehetőségek között szerepel:

 1. Készítsen egy egyszerű listát a hozzászólásokról, amelyek az eredeti cikkre mutatnak vissza.
 2. Mutassa meg az egyes elemeket a tartalom kivonataként, az eredeti forráshoz mutató hivatkozással.
 3. Az eredeti forrás jóváírásával jelenítse meg a teljes bejegyzését webhelyén.

én mindig javasoljuk, hogy az eredeti forrás jóváírásakor mindig importáljon tartalmat, és amikor csak lehetséges, csak az eredeti cikk kivonatát importálja, nem egészét (kivéve, ha erre engedélyt ad az eredeti szerző).

Saját RSS-összesítő webhelyének létrehozásának legegyszerűbb módja egy WordPress-bővítmény használata. Van néhány lehetőség odakinn. Vessen egy pillantást a jelenleg elérhető legerősebb elemre: WP RSS összesítő.

A WP RSS összesítő beépülő modul

WP RSS összesítő bővítmény

WP RSS összesítő a legnépszerűbb RSS importáló bővítmény, amely lehetővé teszi több webhely-hírcsatornák összesítését, és két különböző módon történő megjelenítését a webhelyén. Ezek a megjelenítési lehetőségek:

 1. Rövid kódok segítségével jelenítheti meg az elemeket egy posta / oldal / widget listájában.
 2. Hozzon létre WordPress hozzászólásokat hírcsatorna elemekből (hírcsatorna a postába).

Mindegyik lehetőség a sajátos módon hasznos.

Például, a rövid kód használatakor létrehozhat egy új oldalt (vagy hozzáadhat egy meglévőhöz) vagy egy hozzászólást, amely megjeleníti a rést tartalmazó kapcsolódó cikkek listáját. A rövid kód opció számos paraméterrel kombinálható egy lista létrehozásához, amely tartalmazza az olvasók számára szükséges részleteket. Különböző módokon is kialakítható.

A Feladás a postba opció blogbejegyzéseket hoz létre, amelyek tükrözik az RSS-hírcsatornán keresztül behúzottkat. Ez a beállítás lehetővé teszi annak diktálását, hogy egyszerűen a cím, eltérő hosszúságú kivonat vagy a teljes bejegyzés kerül importálásra. Nem gondolok semmilyen jogszerű indokot egy másik webhely teljes tartalmának újbóli közzétételére, kivéve, ha az a saját. Azt javaslom, hogy kerülje ezt a lehetőséget teljesen, ha nincs a tulajdonos egyértelmű engedélye.

Nézzük közelebbről az egyes lehetőségeket.

1. lehetőség: A rövid kód használata

WP RSS aggregátor rövid kód

A rövid kód lehetővé teszi, hogy annyi hírcsatornát gyűjtsön, amennyit csak kíván, egy weboldal egyetlen üzenetére vagy oldalára. Egyes témák olyan widget-területeket is tartalmaznak, ahol használhatják a rövid kódot. Ez különösen akkor hasznos, ha saját blogbejegyzéseit közzéteszi, valamint a webhely hírcsatornáit máshol összevonja.

A rövid kód lehetővé teszi több paraméter használatát annak ellenőrzésére, hogy egyes elemek hogyan és hogyan jelenjenek meg. Korlátozhatja a megjelenített hírcsatorna-elemek számát, felveheti a oldalra a listát és így tovább.

Az Kivonatok és miniatűrök és a Kategóriák kiegészítők segítségével egy lépéssel tovább léphet a rövid kód megjelenítésére. Az első opció lehetővé teszi az Ön által használt RSS-hírcsatornákban biztosított tartalom javítását a kijelző rövid részletekkel és miniatűrökkel történő készítésével, míg az utóbbi lehetővé teszi a hírcsatorna-források jobb rendezését..

WP RSS összesítő részletek és bélyegképek

A rövid kód paraméterei e két kiegészítőre is kiterjednek, lehetővé téve, hogy eldöntse, melyik rövid kód megjelenítés tartalmazza képeket, kivonatokat vagy mindkettőt.

Ez hasznos módszer lehet más webhelyek tartalmának megjelenítésére, de ez nem a legjobb megoldás, ha webhelyének célja vagy kizárólag a tartalom összesítése, vagy az olvasó jobb élményének biztosítása..

2. lehetőség: A hírcsatorna használata a feladáshoz

WP RSS összesítő: WPNewsDesk RSS hírösszesítő

A Feed to Post kiegészítő használata a leghasznosabb és legátfogóbb módszer számos weboldal-hírcsatornák egy webhelyre történő összesítéséhez, függetlenül attól, hogy milyen rést jelent, vagy milyen formátumban van a tartalom; legyen az szöveg, képek vagy videók.

Ezzel a kiegészítővel minden hírcsatorna elem a saját webhelyén jelenik meg. Alapértelmezés szerint a WordPress hozzászólásokat használja, de beállíthatja, hogy bármilyen egyedi üzenettípusba importáljon. Ezek a hozzászólások beállíthatók úgy, hogy az eredeti tartalom annyi részét jelenítsék meg, amennyire szükségesnek tartja. A 100 szóból álló kivonat általában elegendő képet mutat az eredeti bejegyzésből, hogy felkeltse az olvasók érdeklődését.

Az eredeti forrás jóváírásához használhatja az általános beállítást, amely ugyanazt az általános üzenetet adja hozzá minden egyes hozzászóláshoz, vagy használja a Függelék hozzáadása / Kiegészítés a tartalomhoz lehetőséget, hogy minden forráshoz egyedi linket adjon hozzá..

WP RSS összesítő hírcsatorna a postához

Nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre Önnek ezzel az aggregálási módszerrel. Beállíthatja, hogy a hozzászólásokat automatikusan közzétegyék vagy vázlatként hozzák létre, hogy manuálisan eldönthesse, melyik feladja a webhelyét. Bekapcsolhatja a részletekhez fűzött megjegyzéseket, megváltoztathatja a képek megjelenítésének módját, ha úgy dönt, hogy ezeket egyáltalán megmutatja, meglévő felhasználókat rendelhet szerzőknek, vagy importálhatja az eredeti szerző adatait, és még sok más.

Az ezzel a módszerrel létrehozott hozzászólásokhoz további kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyeket a pluginbeállítások menüben vezérelhetnek. Ezek a kezelési lehetőségek magukban foglalják a hírcsatornák által létrehozott összes hozzászólás gyors és egyszerű törlését, annak konfigurálását, hogy mikor kell a hozzászólásokat törölni a webhelyről (ha egyáltalán), és még sok más.

Az RSS News Aggregation Portal létrehozásának záró szavai

A webhelyek gyűjteményének tartalmát egyetlen helyre történő összesítésére többféle módon lehet felhasználni, és ez a plugin egyszerűsíti ezt a folyamatot.

Előfordulhat, hogy hub-ot épít a saját webhelyeire, egyetlen portált az Ön niche-jében létrehozott összes üzenetre, vagy akár egyetlen helyet is, amellyel beolvashatja a követni kívánt több webhely tartalmi kivonatait..

Például a WP RSS Aggregator csapata felépített WP News Desk – egy hírportál, amely a WordPress mindent tartalmaz, és több mint 100 legfontosabb forrásból gyűjt üzeneteket. Mindegyik üzenet közvetlenül az eredeti forráshoz kapcsolódik, és megkapja az általuk megérdemelt hitelt. Az ilyen webhelyeket hirdetésekkel, társult linkekkel és egyebekkel lehet bevételszerzésre is felhasználni.

Ez a bővítmény többféle módszert tesz lehetővé e célok elérésére, és a legjobb és legnépszerűbb RSS-aggregátor WordPress.org plugin-lerakat.

Létrehozott már egy RSS hírösszesítő portált a WordPress segítségével, vagy gondolkodott már valaha? Az RSS-t más módon használja tartalom hozzáadására a webhelyére? Szeretnénk hallani gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

És ha érdekel többet megtudni, akkor tetszik nekünk egy útmutató, amely a WordPress használatával létrehozhatja a közösségi hírcsatornát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map