Hogyan testreszabhatja a WordPress rendszergazda felhasználói felületét

  1. 1. Testreszabhatja a WordPress adminisztrátori körét a White Label Branding használatával
  2. 2. Jelenleg olvas: Hogyan testreszabhatja a WordPress rendszergazda felhasználói felületét

A WordPress legújabb kiadásával drámai változást tapasztaltunk az admin irányítópultjának stílusában és kialakításában. A műszerfal teljes felhasználói felületét frissítették, hogy modernabbnak és tisztábbnak tűnjön, és lehetőséget biztosít számunkra, hogy a színsémákat felhasználónként megváltoztassuk..


Mindazonáltal, még ezekkel a tervezési paraméterekkel is, korlátozott az Ön számára elérhető testreszabási lehetőségek. Nem történt jelentős javulás abban, amit felhasználónként vagy szerepkörönként korlátozhat.

A WordPress irányítópultjának fejlesztése, mint a szoftver többi része is, folyamatosan folytatódik, de ha el szeretne kezdeni néhány nagyobb változtatást az adminisztrátori területen, akkor megteheti.

Csak egy pluginre van szüksége.

A WP Admin felhasználói felülete testreszabható bővítmény

csatlakoztat

A WP Admin felhasználói felület testreszabása pluginja jelentős változtatásokat hajthat végre az elemek elérhetőségében a webhely adminisztrátori irányítópultján..

Például, mindig engedélyezi a webhely rendszergazdájának teljes hozzáférését az adminisztrátori irányítópult mindenthez. Ha azonban több szerző is van a webhelyén, akkor használhat másik felhasználói szerepet, például közreműködőket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy korlátozott hozzáféréssel rendelkezik-e az irányítópulthoz, és csak azt látja és tudja elérni, amellyel azt kívánja..

Ez a beépülő modul akkor működik a legjobban, ha két tiszta szerepe van a webhelyén, de felhasználható más szerepek módosítására is, ugyanazokkal a beállításokkal.

Szerezd meg a WP adminisztrátor felhasználói felületének testreszabását

Vessen egy pillantást a plugin-ra és annak képességeire.

A beépülő modul konfigurálása

Miután telepítette és aktiválta a beépülő modult a webhelyén, kap egy új oldalsáv menüpontot, a különféle beállításokkal, amelyeket konfigurálhat..

A beépülő modul első beállítási oldala diktálja, hogy mely felhasználói szerepkörre szeretné alkalmazni az összes beállítást. Van egy prémium plugin, amely lehetővé teszi az egyes felhasználói szerepkörökre vonatkozó speciális beállítások alkalmazását. Ha azonban csak webhely adminisztrátora és közreműködői vannak, megszabadulhat az ingyenes verzióról.

Beállítások oldal

A menü következő eleme a Webhelybeállítások. Ez lehetővé teszi különböző dolgok diktálását, például azt, hogy az admin sáv megjelenik-e a szerephez, vagy hogy a felhasználó megjeleníti-e a WordPress által használt különféle metamezőket. Ez nagyrészt alapértelmezett állapotában maradhat. Nagyon kevés előnye van annak, ha bármilyen változtatást végrehajtunk ezen a beállítási oldalon.

A harmadik menüpont a Általános képernyőbeállítások. Itt kezdődik a felhasználói szerepkörrel kapcsolatos döntések meghozatala. Ezen a beállítási oldalon eldöntheti, hogy a testreszabott szerepet kap-e értesítés az alkalmazandó frissítésekről, hogy megváltoztathatják-e a képernyő beállításait, vagy bármilyen adminisztrációs oldalon megnézhetik a súgó fület, információt adhatnak a lábléchez, vagy töltenek be további CSS-fájlokat.

Általános képernyőbeállítások

Az irányítópult menüeleme lehetővé teszi az irányítópult különféle elemeinek elrejtését, hogy ez a felhasználói szerep ne tudjon róla, hogy léteznek. Miközben elrejtheti ezeket a kütyüket a Képernyő beállításai fül felhasználóonként, amely nem akadályozza meg a felhasználókat abban, hogy újból hozzáadják őket az irányítópulthoz.

Irányítópult szerkesztése

Az elemek elrejtése ezzel a bővítménnyel teljesen eltávolítja az opciót. Ezek az elemek tartalmazzák az összes telepített műszerfal-modult, függetlenül attól, hogy ez az legutóbbi hozzászólások műszerfal widget vagy a WordPress statisztika műszerfal widget. Ez különösen akkor hasznos, ha csak azt kívánja, hogy a közreműködők hozzáférjenek azokhoz a konkrét dolgokhoz, amelyekre szükségük van a webhely tartalmának írásához.

Az Menüsor A menübeállítások oldal lehetővé teszi a képernyő tetején lévő adminisztrátori sáv teljes megváltoztatását e felhasználói szerepkörhöz. Felvehet további menüelemeket az admin sávba, hogy növelje annak hasznosságát, mindent áthelyezhet saját személyes preferenciáinak megfelelően, vagy eltávolíthat minden idegen elemet, ha úgy gondolja, hogy nem szükségesek ehhez a felhasználói szerephez.

Rendszergazda szerkesztése

Az Oldalsó menü beállításai lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megváltoztassa a WordPress irányítópultjának oldalsávját. Ez kétségkívül a plugin leghasznosabb szolgáltatása. Ezek a beállítások lehetővé teszik, hogy elrejtse a menüelemeket a felhasználói menü bal oldali menüjében.

Side menü

Ezeket a beállításokat felhasználhatja minden olyan elem eltávolítására, amelyet a felhasználói szerep nem láthat, vagy csak azokat, amelyek szerinte elvonja őket a sajátos szerepüktől. Erre példa lehet, hogy csak a rendszergazda láthatja a Megjelenés, beállítások, eszközök, plug-inek és potenciálisan Oldalak menüelemek az oldalsávon. A közreműködőknek nem kell előírniuk, hogy tudják, hogy ezek a dolgok léteznek, és valójában nincs szükségük semmi másra Hozzászólások menü tétel.

Az Kezelje a Meta Boxot A beállítások képernyő lehetővé teszi a hozzászólás létrehozásának különféle aspektusainak testreszabását. Ez magában foglalja a különféle dolgok, például a kategória elrejtését, Kiemelt kép, formátum és számos más lehetőség. Ezeket a területeket is átnevezheti, ha úgy dönt.

Kezelje a Meta-t

Van néhány beállítás, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy új cikkeket megjegyzéseket tegyenek, és megváltoztassák a bejegyzés állandó linkeit, ha a WordPress alapértelmezett értékre vannak állítva. Ezeket a beállításokat valószínűleg soha nem kell megváltoztatni az alapértelmezett állapotból.

Az utolsó előző beállítások menü lehetővé teszi, hogy módosítsa, hogy a felhasználói szerepkör látja-e a Navigációs menü beállításai. Ezt akkor használják, ha azt akarja, hogy a szerepet kihasználja a már létrehozott menük használatát, és biztosítsa, hogy a webhely navigációs menüinek megváltoztatásához ne változtassanak meg..

A végleges beállítások menü a Bejelentkezés oldalra vonatkozik. Ezek a beállítások lehetővé teszik a WordPress bejelentkezési oldal kisebb módosítását, beleértve a logó címének és a kép elérési útjának cseréjét az alapértelmezett WordPress logó felülírására. Ezenkívül további CSS-t tölthet be az oldalra, és lábléc-üzenetet adhat az oldalhoz.

Bejelentkezés képernyő

Következtetés

Ez a beépülő modul lehetővé teszi a WordPress webhely adminisztrátori irányítópultjának teljes megváltoztatását. Még soha nem volt ilyen egyszerű, hogy tiszta élménnyé tegye sok felesleges menü és widget elrejtését.

Ezzel a bővítménnyel több szerepet is módosíthat, azonban minden megváltoztatott szerepkörnek ugyanazokat a beállításokat kell használnia. Ahhoz, hogy egy teljesen eltérő adminisztrátori irányítópult-konfiguráció szerepkör-alapon megkapjon, meg kell vásárolnia a WP adminisztrátor felhasználói felületének testreszabását a többszörös bővítményhez. A legtöbb ember képes lesz megbirkózni a plugin ingyenes verziójával, mivel nagyon ritkán több, mint két különböző felhasználói szerepkör van használatban. Az egyetlen alkalom, hogy ez a probléma több magazin közreműködőjével és szerkesztőivel foglalkozó magazinstílusú webhelyekről szól.

Szerezd meg a WP adminisztrátor felhasználói felületének testreszabását

Ez egy hasznos plugin a közreműködők által okozott lehetséges problémák korlátozására. Érdemes megnézni, ha több szerzője van, és különösen azokon a webhelyeken, amelyek gyakran használják a vendég szerzőket. Ideális esetben az ilyen funkciók a WordPress alapszoftver részeként lesznek elérhetők. Rendkívül hasznosak a több felhasználású webhelyek kezelésére, és ésszerű lépésnek tűnnek a központi fejlesztői csapat számára az admin irányítópultjának kezelésével..

Használta-e a WP Admin felhasználói felület testreszabási plugin-jét, vagy valami mást használ korlátozni az adminisztrátori irányítópulthoz való hozzáférést? Szeretnénk hallani erről a gondolatait a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map