Hogyan tarthatjuk SEO juice-t, amikor a WordPress-tartalmat új domainbe helyezzük

Hogyan tarthatjuk SEO juice-t, amikor a WordPress-tartalmat új domainbe helyezzük

Megállapodni fog azzal, hogy a WordPress tartalom új domainbe helyezése sok WordPress felhasználó számára ijesztő feladat. Mit kell tenni? Hol kezdjem? Mely szolgáltatásokra számíthat? És hogyan tudja fenntartani a SEO rangsorát a költözés után? Ez csak néhány kérdés, amelyekkel szembe kell néznie, amikor a WordPress tartalmát áthelyezi egyik domainről a másikra.


Az új domainbe való áttelepítés ugyanolyan, mint a webhely áthelyezése a gazdagép között, de egyetlen kivétellel; utána állandó 301 átirányítást kell létrehoznia. Ez kivitelezhető, bár bizonyos fokú óvatossággal kell eljárnia. Ne feledje, hogy itt a vállalkozásodról beszélünk, ami azt jelenti, hogy semmibe sem szabad belemenni. Ne gondold, nehogy zaklató migrén lépjen fel a problémáidért.

Csak azért, hogy a dolgok gördüljenek, lássuk a madárképét a mai bejegyzésről:

 • Mielőtt bármit is készít, készítsen teljes biztonsági másolatot a WordPress webhelyről
 • Tisztítsa meg az új domainjét
 • A WordPress tartalom áthelyezéséhez használja a Duplicator WordPress bővítményt
 • Töltse fel a WordPress tartalmát az új domainbe
 • Setup 301 átirányítás
 • Értesítse a Google-t és a felhasználókat
 • Csináld boldog táncodat

Mivel pedig a SEO juice fenntartását szeretné fenntartani költöztetése után, az a legjobb, hogy érdeke legyen néhány SEO-n iskolába járni. Íme néhány üzenet, amelyek a helyes irányba mutatnak:

 • A legjobb WordPress SEO eszközök 2017-re a keresőmotorok rangsorolásának javításához
 • Kezdő útmutató a WordPress SEO-hoz [Post Series]
 • WordPress SEO: Magasabb rangú a keresőmotorokban
 • Yoast a WordPress SEO 10 legfontosabb funkciója
 • A WordPress SEO bevált gyakorlatai 2015-re és az utána

Ezzel a preambulummal mi lenne, ha belemerülnénk, és ezt megtesszük? Íme a lé:

A WordPress tartalom áthelyezése: Előfeltételek

A WordPress tartalmának új domainbe helyezése nem mindenki számára elérhető. Dőljön hátra, és értékelje meg, hogy szükséges-e a lépés. Továbbra is virágzik-e vállalkozása költözés nélkül? Ha igen, akkor nem kell új domainbe költöznie.

Új domainbe költözik, mert a Google a vékony WordPress tartalom miatt több büntetéssel sújtotta a régi domainjét? Ugyanazon tartalom új domainre történő áthelyezése továbbra is büntetést von maga után. Ha a vékony tartalom sújtja rangsorolását, akkor rendbe kell hoznia házát. Nem kell új domainbe költöznie.

Készítsen előre

Sok oka van annak, hogy szeretné áthelyezni WordPress tartalmát egy új domainbe. Lehet, hogy a régi domain elragadja az életét. Gyűlölöd a domaint és azt, amit képvisel. Lehet, hogy márkanévvel rendelkezik, és egy új domainnek sokkal értelmesebb a régi domainénél.

Lehet, hogy több webhelyet egyesít, és szeretné, hogy mindezt egyetlen domain alatt tartsa. Lehet, hogy elérhetővé válik egy felhasználóbarátabb domain, és ezt szeretné megtenni. Mindez és még több olyan érvényes ok, amelyek szükségessé tehetik a mozogást.

Egyszerűen fogalmazva, előzetesen fel kell készülnie. Mivel az üzleti és SEO rangsorod függ az egyensúlyon, ügyelnie kell arra, hogy a lépés jobb legyen.

Megjegyzés: Miután a WordPress tartalmát egy új domainbe helyezte, egy ideig alacsonyabb a forgalom, mivel a Google és a felhasználók alkalmazkodnak a változáshoz. De ne izzadj erről; pár héten belül helyrehozza rangsorát.

Az előkészületekről a legfontosabb lépéssel kell kezdenie, amely bemutatja nekünk a következő szakaszunkat.

A WordPress tartalom áthelyezése előtt: Hozzon létre teljes biztonsági másolatot webhelyéről

A tévedés emberi. Minden rendben van egy percre, a másikra, s * eltalálja a ventilátort. Elkerülhetetlen, ezért készen kell állnod. Mielőtt bármit megkísérelne, fontos, hogy készítsen teljes biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről.

A statikus fájlok és az adatbázis (ok) biztonsági mentéséről beszélek. Nem fogok belemenni a részletekbe, mert – hozzászólások:

 • Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WordPress webhelyről (plusz hasznos bővítmények)
 • A legjobb biztonsági mentési szolgáltatások és beépülő modulok a WordPress webhelyekhez

A helyére helyezett biztonsági mentéssel ideje lefeküdni és szennyeződni.

Tisztítsa meg az új domainjét

Abban az esetben, ha új domainjét már korábban regisztrálták, fontos ellenőrizni, hogy nem rendelkezik-e előzetes szankciókkal. Ne aggódjon, de bármilyen domain megtisztítása olyan egyszerű, mint az A, B, C. Csak annyit kell tennie, hogy igényli az új domain Google Webmaster Tools alkalmazását, és keresse meg a Keresési forgalom -> Kézi műveletek menüpontot..

Ha nincsenek problémák, aranyos vagy, és folytathatja a lépést. Ha problémák merülnek fel, javítsák ki őket, és nyújtsák be újbóli felülvizsgálati kérelmet. Csak akkor lépjen tovább, ha és amikor a kérelmet jóváhagyják.

A WordPress tartalom áthelyezése

Annak ellenére, hogy a webhely méretétől függően sok időt vesz igénybe, a WordPress tartalom áthelyezése egy új domainbe a folyamat második legegyszerűbb része. A webhelyet manuálisan mozgathatja az FTP vagy a Duplicator plugin használatával. Az utóbbitól kerüljük az előzőt, mert kinek van ideje egy teljes webhely manuális letöltésére.

A WordPress tartalom áthelyezése a Másoló beépülő modul segítségével

sokszorosító-plugin

Milyen életmentő ez a plugin. A Duplicator beépülő modul lehetővé teszi a WordPress webhely áthelyezését a domainek vagy a gazdagépek között, a webhely lehívását a localhost fejlesztéshez, a webhely biztonsági másolatának készítéséhez, az élő webhely másolatát az átállási területre, és egy teljes WordPress webhelyet csomagolva az egyszerű elosztáshoz.

Több mint 800 ezer aktív telepítéssel és kiváló 4,9 / 5,0-os besorolással soha nem baj lehet a Másolóval. Csak annyit kell tennie, hogy telepíti és aktiválja a beépülő modult a régi domainjén, amely hozzáadja a „Másoló” menüpontot az adminisztrátor menüjéhez..

Ezután kattintson a Másoló menü elemre a képernyő megnyitásához:

mozgassa wordpress tartalmát folyamatosan seo juice

Ezután nyomja meg az „Új létrehozása” gombot az új csomag létrehozásához. A következő képernyőn adjon nevet a csomagnak (ez csak az azonosítás céljából), majd kattintson a „Tovább” gombra:

mozgassa a WordPress tartalmát tartsa a SEO levet

A Duplikátor átvizsgálja webhelyét, és állapotjelentést kap. Ha minden jól néz ki, folytassa a felépítéssel. Ezen a ponton látnod kell:

sokszorosító-building-csomag

Légy türelmes, ha hatalmas weboldala van, mivel a teljes folyamat időtartama a webhely méretétől függ. A körülbelül 100 MB kapacitású teszthelyem (témák, beépülő modulok, képek stb.) Körülbelül 2 percet vett igénybe. A sikeres építkezés végén ezt a képernyőt kell látnia:

sokszorosító-siker képernyőn

Töltse le az installer.php fájlt és az archivált csomagot a számítógépére, és készüljön fel a következő részre.

A WordPress tartalom áthelyezése az új domainbe

Ha még nem tette meg, állítsa be az új domainjét a gazdagépével. Ennek az új domainnek egy teljesen üres könyvtárra kell mutatnia, ahol az új webhely fog élni. Csatlakozzon ehhez a könyvtárhoz a File Manager vagy az FTP segítségével. Töltse fel a csomag- és a telepítőfájlokat az új webhelyre. Indítsa el a telepítőt a következőhöz: http://újdomain.com/installer.php:

feltöltés-wordpress-content-to-új domainek

A fenti képernyőn meg kell adnia az új webhely adatait. Vegye figyelembe, hogy a Duplicator plugin üres adatbázisokkal működik, ezért ügyeljen arra, hogy a tied ne tartalmazzon semmilyen információt. Ezután jelölje be a „Minden figyelmeztetést és figyelmeztetést elolvastam” négyzetet, majd kattintson a „Telepítés futtatása” gombra. Ez ahhoz vezet:

telepítése-wordpress-content-on-új domainek

A Duplicator telepítője beállítja a WordPress tartalmát, témáit, beépülő moduljait és adatbázisát, majd átirányítja Önt a frissítés URL képernyőjére:

update-url-beállítások

Itt frissítheti az URL-eit. Ezután a telepítő eljuttatja a végső képernyőre, a telepítés utáni képernyőre, amely megmutatja, hogy mit kell tennie a továbbiakban. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy frissítse a permalinkjeit. Jelentkezzen be az új WordPress telepítésbe a régi bejelentkezési adatok használatával, keresse meg a Beállítások -> Permalinks elemet és kattintson a Módosítások mentése gombra..

Miután bejelentkezett az új webhelyre, a WordPress irányítópultján értesítést fog látni, amely arra szólítja fel, hogy törölje a fenntartott másoló fájlokat:

műszerfal-sokszorosító-nyilatkozat

Kövesse az utasításokat, hogy távolítsa el az említett fájlokat.

Ezután ellenőrizze az új webhelyén, hogy nincs-e hibás linkek, hiányzó képek, és ellenőrizze, hogy minden a megfelelő módon működik-e (tetszik a Broken Link Checker a WordPress számára, valamint a Sértetlenség Mac esetén). Ezen a ponton a WordPress tartalma létezik az új domainben, de ez nem elég. Állandó 301 átirányítást kell végrehajtanunk, hogy fenntartsuk az összes olyan SEO levet, amelyet annyira keményen dolgoztunk, hogy megszerezzük.

Az állandó 301 átirányítás beállítása

A 301 átirányítás hasznos, mivel elküldik a keresőmotorokat és a felhasználókat a régi domainről az új domainre. Bármely felhasználót, aki a régi hozzászólásaira érkezik, átirányítják az új webhelyére, és pontosan ez az, amit mi horgászunk. Éppen ezért fontos fenntartani a régi domain tulajdonjogát, ameddig csak lehet.

De hogyan lehet átirányítani a forgalmat az új domainre? Ez egyszerű. Ha továbbra is tárolja a régi domaint, akkor a File Manager vagy az SFTP / FTP segítségével csatlakozhat a régi webhely URL-jéhez. Adja hozzá a következő kódot a .htaccess fájlhoz:

#Opciók + FollowSymLinks
RewriteEngine be
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.újdomain.com/$1 [R = 301, L]

Cserélje ki az newdomain.com webhelyet az új domain URL-jére. Látogasson el a régi domainbe és ellenőrizze, hogy az átirányítás működik-e. És ez az! Éppen most helyezte át a WordPress tartalmát egy új domainbe, miközben megtartotta a SEO léjét. Ez a legjobb megoldás, mivel a régi oldalakat ugyanarra az oldalra irányítja az új domainben, amely jobb a SEO számára.

Egy másik lehetőség az, hogy bejelentkezik a domain regisztrátorába (például Hajrá apu) a domain továbbítás beállításához, de ez az összes régi oldalt a megfelelő tartalom helyett az új honlapjára irányítja.

Korábban megemlítettük, hogy átmeneti forgalomvesztést szenved, amint a felhasználók alkalmazkodnak és a Google indexeli az új domainjét. Ha tudsz egy percet megtakarítani, kezdje azzal, hogy értesíti felhasználóit blogbejegyzések útján. Fontos, hogy közvetítse a mozdulatot, mert ezt csinálják fantasztikus emberek. Értesítse a címet a Google-ról is. Csak jelentkezzen be a Google Webmester-fiókjába, és keresse meg a Konfiguráció -> Címváltoztatás menüpontot.

Végül ki kell próbálnia webhelyét, mint egy teljesen új webhelyet. Kihúzza az összes hibát, amely mozoghatott mozgatás közben, és kapjon visszajelzést a felhasználóktól. Megtudhatja, miért kell létrehoznia a költözést bejelentő blogbejegyzéseket?

Záró szavak

A WordPress tartalom új domainbe történő áthelyezése és a SEO rangsor fenntartása egyszerű, feltéve, hogy gondosan követi ezeket a lépéseket. A dolgokba való behatolás csak olyan hibákat hagy maga után, amelyeket nehéz megoldani, és időt és pénzt igényel. Ismét, ha nem biztos benne valamiben, kérlek, ne sejtsd.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített sikeresen áthelyezni a WordPress tartalmat egy új domainbe. Ha problémába ütközött, kérdése vagy javaslata van, akkor ne habozzon, ha egy sorot dob ​​be az alábbi megjegyzésekbe. Mindig várjuk visszajelzését.

Mi lenne azzal a boldog tánccal? Vidám és boldog költözés!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map