Hogyan növekszem online közösségét a WordPress segítségével

Hogyan lehet kibővíteni online közösségét a WordPress segítségével

A WordPress, mint rugalmas tartalomkezelő rendszer, amelynek itt kell maradnia, kiváló hely az online közösség felállításához. Előfordulhat azonban, hogy csak hozzászokott a blogokhoz való platform használatához, és nem biztos abban, hogyan lehet ezt a legjobban adaptálni egy közösségi webhelyre.


Szerencsére szinte bármilyen online közösséget létrehozhat, amelyet el tud képzelni, a releváns pluginek sokféle köszönhetően, amelyek tökéletesen integrálódnak a WordPress-hez. Vannak olyan eszközök, amelyek segítenek rajongói webhelyek, támogató hálózatok, érdeklődésen alapuló csoportok és még sok más felépítésében.

Ebben a bejegyzésben arról fogunk beszélni, hogy miért érdemes elsősorban online közösséget létrehozni. Ezután kiemezzük az erre szolgáló legjobb beépülő modulok néhányát, és bemutatjuk azok főbb jellemzőit. Kezdjük el!

Miért hozzon létre egy online közösséget?

Envato fórum

A fórum egy nagyszerű példa egy olyan közösségi webhelyre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összejussanak és megbeszéljék egy rést.

Az online közösség – például fórum, közösségi média hálózat, weboldal vagy tagsági oldal – olyan platform, ahol a hasonló gondolkodású egyének csatlakozhatnak egymáshoz. Ezeket a közösségeket támogatásra, hálózatépítésre vagy akár csak szórakozásra szánhatják.

Saját közösségének létrehozása számos előnnyel jár, függetlenül attól, hogy Ön üzleti tulajdonos, blogger vagy csak valaki, aki online helyet keres. Például:

 • Ha Ön üzleti tulajdonos, ez segíthet abban, hogy kiemelkedjen a versenytársak között, és mélyebben vonzza be a célközönséget.
 • Ha blogger vagy befolyásoló tényező, akkor lehetősége van elérni egy konkrét, szűk körű közönséget, és létrehozni egy dedikált olvasóközönséget.
 • Nem számít a közösségi webhely célja, ellenőrizheti annak tartalmát és kialakítását, ellentétben egy olyan korlátozó platformon, mint a Facebook.

Természetesen minden közösségi webhelynek megvan a maga egyedi célja és célja. Szerencsére a WordPress számos hasznos bővítménnyel lehetővé teszi a közösség igényeinek kielégítését.

Az alábbi öt eszközt gondosan választottuk meg, az értékelésre, áttekintésekre és a főbb jellemzőkre összpontosítva. Noha ez nem egy teljes listát, úgy gondoljuk, hogy ezek a legjobb választások a jobb láb elindításához vagy a meglévő webhely bővítéséhez. Ugorjunk be!

1. BuddyPress

BuddyPress

A BuddyPress lehetővé teszi közösségi médiahálózat létrehozását kollégái, különleges érdekcsoportok, családtagok vagy bárki más számára. Egyszerű, de testreszabható platformot kínál a közösség felépítéséhez és kapcsolattartásához.

A BuddyPress segítségével a hálózat tagjai személyes profilokat készíthetnek, kapcsolatba léphetnek más felhasználókkal, és akár saját csoportjukon belül is létrehozhatnak és együttműködhetnek. Minden exkluzív közösségi médiaplatformjának előnyeit felhasználhatja, bármilyen kódolás nélkül.

A legjobb dolog a BuddyPress-nél, hogy ingyenes, és csakúgy, mint a WordPress, rengeteg BuddyPress-kiegészítő található, amelyeket ingyenesen letölthet, vagy megvásárolhat, hogy kibővítse alapvető funkcióit..

2. A felhasználó által benyújtott hozzászólások

A felhasználó által beküldött hozzászólások plugin

A Felhasználói beküldött hozzászólások lehetővé teszi, hogy a WordPress webhelyét több szerzőből álló blogmá alakítsa. Ez hasonló a BuddyPress-kompatibilis plugin felhasználói blogjához, de több funkcióval rendelkezik.

Önálló bővítményként a Felhasználói beküldött hozzászólások kiváló lehetőség a tartalommal összpontosító webhelyek számára. Függetlenül attól, hogy Ön hobbi csoportot, iparági közösséget vagy speciális érdeklődésű webhelyet működtet, a felhasználók betekintést és tapasztalatot nyújtva a közösség részévé válhatnak. Természetesen ez a plugin lehetővé teszi a jóváhagyott bejegyzések teljes ellenőrzését. A bejegyzés engedélyezéséhez egyszerűen át kell másolnia és beillesztnie egy rövid kódot egy oldalra, bejegyzésre vagy widgetre.

A plugin ingyenes, alapszintű benyújtási űrlapot és korlátozott támogatást tartalmaz. Frissíthet prémium verzióra, és élettartamú frissítéseket, teljes támogatást és további benyújtási űrlap testreszabási lehetőségeket kaphat.

3. Mandula oldal-bővítmény

Mandula oldal-bővítmény

A Mongoose Page plug-in egy könnyű feed-bővítmény, amely lehetővé teszi az aktív Facebook-közösség – és minden követője – eljuttatását WordPress-webhelyére.

Rövid kód hozzáadásával egy oldalhoz, hozzászóláshoz vagy widgethez hozzáadhatja a Facebook-hírcsatornát közvetlenül a WordPress közösség webhelyéhez. Még jobb, ha a felhasználók interakcióba léphetnek az Ön hírcsatornájával – tetszik, megoszthatják és kommentálhatják – mindezt anélkül, hogy elhagynák a webhelyet!

Ez a plugin egyszerűsége és tiszta kialakítása nagyszerű kiegészítést jelent minden webhelyhez. Ráadásul a könnyen kezelhető műszerfal egyszerűvé teszi a testreszabást. A listánkban említett többi pluginhoz hasonlóan, a Facebook Page Plugin is teljesen szabadon használható.

4. Egyszerű tagság

Egyszerű tagsági bővítmény

Az Egyszerű tagság olyan webhelytagsági plugin, amely könnyű, felhasználóbarát és testreszabható. A bővítmény telepítésével könnyen létrehozhat tagsági webhelyet az online közösség számára.

Függetlenül attól, hogy egy privátabb webhelyet kíván létrehozni – csak lehetővé téve a jóváhagyott tagok részvételét -, vagy eltérő engedélyeket kínál különféle tagsági szintekre, ez a plugin elvégzi a munkát. Az egyszerű tagság korlátlan előfizetési szinteket hozhat létre, ingyenes és fizetett egyaránt. Fizetett előfizetések esetén további előnye van annak, ha elfogadja a biztonságos fizetéseket a PayPalon keresztül.

Ez a bővítmény ingyenes, és mivel az egyszerűségre összpontosít, további bővítményeket vagy kiegészítőket nem kínálnak. Önmagában teljesen működőképes, és időben elkészítheti és futtathatja.

5. bbPress

bbPress plugin

A bbPress fórum bővítmény lehetővé teszi, hogy teljes funkcionalitású fórumot hozzon létre a WordPress webhelyén, és ez egy nagyszerű lehetőség a beszélgetés elindításához a blogján. Mivel a fórumok egyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjenek a hasonló gondolkodású egyénekkel, ez egy nagyszerű plugin választás, ha gyorsan szeretné elindítani online közösségét..

Ráadásul ez a plugin mind kezdőknek, mind tapasztalt fórum moderátoroknak egyaránt jól megtervezett. A bbPress segítségével könnyedén beállíthatja és moderálhatja fórumait. Ezenkívül feloszthatja webhelyét szakaszokra, és még a felhasználó által létrehozott tartalmat is megengedheti.

Nyílt forráskódú szoftverként a bbPress ingyenesen letölthető és használható. Számos bbPress-kompatibilis plugin is létezik – például Értesítés (nincs spam) – amelyek kiterjesztik az eszköz funkcionalitását és javítják annak felhasználói élményét.


Függetlenül attól, hogy támogatást kíván nyújtani, rajongói bázist felépíteni, vagy helyet szeretne biztosítani a hasonló gondolkodású embereknek, a WordPress kiváló platform online közösségének létrehozására. Valójában erre a célra több tucat plugin érhető el.

Ebben a bejegyzésben öt ajánlott közösségépítő beépülő modulról mutattunk be Önnek. Ezek közül a közösségépítő bővítmények közül melyik érdekli Önt a legjobban, és miért? Vagy van egy, amelyet fel kell venni a listára. Értesítsen minket az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map