Hogyan lehet online tanfolyamot létrehozni a WordPress segítségével

Hogyan lehet online tanfolyamot létrehozni a WordPress segítségével

Tehát online tanfolyamot szeretne létrehozni, de nem tudja hol kezdje? Bonyolult lehet, ha valaki professzionálisan felállítódik, ha csak online tanítani akar; talán kiegészítésként az Ön által kínált való világbeli képzésekhez, vagy vadul sikeres webhelyének bővítéseként.


Szerencsére a WordPress megkönnyíti egy online tanfolyam felállítását, amelyben megoszthatja ismereteit és szakértelmét a világgal. Különféle témák és plug-inok érhetők el, amelyeket arra terveztek, hogy a felhasználók tanfolyamokat hozzanak létre és biztosítsanak WordPress webhelyükön..

Ez a cikk ismerteti, hogy mit kell tennie egy online tanfolyam létrehozásához a WordPress segítségével, majd megnéz néhány rendelkezésre álló plugin és témaopciót..

Példák online tanfolyamokra

Az online tanfolyamok széles körben elérhetők, és sokan a WordPress segítségével épülnek fel. Számos kurzus el van rejtve az eladási oldalak mögött, de találtunk egy párat, amelyek megtekinthetők, hogy megértsék, hogyan vannak felállítva. Például a WP101 hű marad a küldetésében, ha a WordPress használatával felajánlja a WordPress kezdőknek szóló képzési tanfolyamokat:

WP101

A WordPress alapjaira vonatkozó bevezető tanfolyamuk ingyenes. Vagy megnézheti a WordPress tanfolyamok teljes listáját, hogy további példákat találjon.

A webhely felállítása

Most kezdjük el egy rövidített verzióval a webhely WordPress használatával történő beállításáról. Először be kell szereznie a WordPress példányát, amely fut, ‘helyileg’ (azaz a számítógépen) vagy online. Ha készen áll a WordPress tárhelyére, akkor azt javasoljuk menedzselt tárhely amely foglalkozik az Ön telepítésével, biztonsági másolataival és frissítéseivel. Néhány nagyszerű lehetőség a következő:

 1. WP motor: Havonta 35 dollárral kezdődik.
 2. Lendkerék: Havonta 23 dollárral kezdődik.
WP motor

A WP Engine az iparág egyik vezetője a kezelt WordPress tárhely területén.

A Bluehost rendszeres tárolása olcsóbb lehetőség, havonta 2,95 dollárért. Annak ellenére, hogy a promóciós ár a megosztott tervért fizetett, a Bluehost rendelkezik a WordPress gyors telepítési opciójával, amely segít a WordPress elkészítésében percek alatt.

Ha inkább egy helyi telepítéssel szeretne kezdeni, akkor a WordPress programot az OS X, Windows vagy Ubuntu rendszert futtató számítógépen elég könnyen beállíthatja. Miután elégedett vagy a webhelyével, áthelyezheti WordPress-webhelyét a localhost-ról az élő internetes hostra. Mi történik a WordPress beállítása után? Nézzük meg a tanfolyam megtervezését.

A tanfolyam megtervezése

Most, hogy webhelye készen áll, az izgalom növekszik, de le kell lassítania és alaposan meg kell fontolnia a következő lépést. Mielőtt olyan plugint vagy témát választana, amely segít az online tanfolyam beállításában, tudnia kell, hogy milyen kurzust szeretne létrehozni.

Nagyon sok megy egy online tanfolyam megtervezésébe, de itt van néhány alapvető szempont a legjobb megközelítés meghatározásához:

 • A kurzus vázlata. Ez talán a tanfolyam megtervezésének legfontosabb lépése. Ha nem tudja, hogyan szeretné strukturálni a kurzus anyagát (szakaszok és órák, altémák stb.), Akkor nehéz lesz a kurzus megfelelő felállítása az igényeinek kielégítésére, és rossz megoldást választhat.
 • A tartalom típusa. A csak szöveges kurzusok nagyon eltérően kezelhetők, mint a multimédia tanfolyamok. Át kell gondolni azokat a tartalom típusokat, amelyeket a kurzus tartalmaz (pl. Szöveg, videó vagy vetélkedők).
 • Kurzus korlátozások. Lehet, hogy egy ingyenes tanfolyam létrehozása lényegesen könnyebb, mint az, amely bonyolult tagsági szabályokat igényel. Meg kell határoznia, hogyan kívánja beállítani a kurzust, és mely tartalom lesz elérhető az egyes közönségek számára.
 • Az elosztás módja. Kényelmesebb lehet, ha a hallgatói feliratkozáskor rendelkezésre áll az összes tanfolyam tartalma, ám inkább inkább az ütemtervben elérhető anyagot (azaz „csepegtett tartalmat”) bocsáthat rendelkezésre..

Most, hogy tudja, mit készít, vessünk egy pillantást néhány segítséget nyújtó megoldásra.

Online tanfolyam-bővítmények

Az alábbiakban kiválasztottuk a rendelkezésre álló beépülő modulok közül néhányat – az online tanfolyam kezelésének legjobb beépülő moduljait.

1. Sensei (129 USD-tól)

Sensei plugin
A WooThemes-től (a WooCommerce mögött álló csapat) érkezik a Sensei (egyetlen webhelyen kezdve 129 dollárért). Tökéletes integráció a WooCommerce-vel és a WooThemes összes témájával, valamint a széles választékkal bővítmények a tanfolyam kínálatának testreszabásához tegye ezt szilárd választássá.

2. WP tanfolyam (99 USD-tól)

WP tanfolyam-bővítmény
Húzza be és dobja be útját egy kurzus felépítéséhez WP tananyag (99 dollárral kezdődik egy két site licencért). Ez a teljes funkcionalitású online tanfolyam-megoldás integrálódik az összes főbb elektronikus kereskedelem-bővítményhez.

3. LearnPress (ingyenes)

LearnPress bővítmény
Átfogó WordPress Learning Management System (LMS) csatlakoztat, LearnPress egy ingyenes lehetőség az online tanfolyamokhoz. Számos ingyenes kiegészítők állnak rendelkezésre a funkcionalitás kibővítéséhez, valamint néhány prémium (19,99 USD-tól kezdve) további fejlesztéshez.

4. Zippy tanfolyamok (199 USD)

Zippy Courses plugin

A Zippy Courses egy könnyen használható all-in-one tanfolyam-platform.

Derek Halpern, a Social Triggers alapítójának agy gyermeke, Zippy tanfolyamok egy prémium all-in-one online tanfolyami platform (elérhető 199 dollárért), amely beépített integrációt tartalmaz az e-mail marketingvel, a fizetési átjárókkal és a részletes elemzéssel.

5. LearnDash (199 USD-tól)

LearnDash bővítmény
LearnDash egy szolgáltatáscsomaggal ellátott, prémium LMS (egy webhelyen 199 dollárral kezdődik), amely valójában ipari szabványú LMS-integrációval rendelkezik, például a Tin Can API-val. Ha igaz LMS-integrációra van szüksége, ez egyértelmű választás.

6. LifterLMS (ingyenes)

LifterLMS plugin
LifterLMS új kiegészítés az online kurzusterülethez. Ez egy ingyenes bővítmény, de a prémium verzió (évente 99 dollár) további támogatást, hozzáadott grafikákat és prémium témákat kínál. A prémium kiterjesztések tovább bővítik a funkcionalitást.

Online tanfolyam témák

Számos témát terveztek online tanfolyamok biztosítására, tehát ez csak néhány válogatásunk közül választhat, hogy megmutassuk, mi lehetséges. Nézze meg néhányat a legjobb oktatási WordPress témák listáján.

1. WPLMS

WPLMS téma
A WPLMS egy olyan szociális tanulási menedzsment rendszer, amely a BuddyPress-en alapul, természetesen oktatóként és hallgatóként. Ez egy all-in-one megoldás egy online tanulási platform létrehozásához.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss a LearnDash számára nem csupán egy egyszerű téma – inkább egy platformon hasonlít. Beépített lehetőségekkel és funkciókkal az elrendezésekhez, testreszabható fejléchez és lábléchez, márkanévhez, oldalépítéshez és természetesen a LearnDash-hez (speciális vetélkedők, lecke-időzítők, felhasználói jelentések stb.) A BuddyBoss mindent megtalál, amire szüksége lehet. Az új LearnDash-Gutenberg felülettel az egyedi tartalom létrehozása még gyorsabb és könnyebb.

3. Akadémia

Akadémia témája
Az Akadémia Tanulási Menedzsment témája a beépített tanfolyamot és a felhasználói menedzsmentet, valamint a WooCommerce integrációját tartalmazza. Ez a téma lehetővé teszi, hogy megoszthassa és eladhassa tudását könnyedén.

4. Tanfolyammacskák

Tanfolyam macskák témája
Tanfolyammacskák egy mindent egybeeső WordPress téma, amelynek célja egy online tanfolyam létrehozása, a szükséges bővítményekkel való integráció és a tanfolyam-értékesítési webhely felépítése..

5. LMS

LMS téma
Az LMS téma egy erőteljes tanulási menedzsment téma, amelyet a Senseivel való együttműködésre terveztek. Fejleszti a fejlett tervezési és elrendezési lehetőségeket az online tanfolyam webhelyén.

6. Okos tanfolyam

Okos tanfolyam témája
A Clever Course egy prémium LMS WordPress téma elérhető. Úgy tervezték, hogy segítsen mind online, mind helyszíni tanfolyamok létrehozásában és értékesítésében, és a szolgáltatások teljes skáláját magában foglalja egy önálló csomagban.


Online tanfolyam létrehozása a WordPress-ben nem nehéz, és egy téma vagy egy plugin segítségével gyorsan megtehető. Kemény munkát kell végeznie a kurzus megtervezésében és az anyag elkészítésében, de a WordPress használatával magának a kurzusnak online formájában és a hallgatók számára elérhetővé válhat..

Áttekintést adott Önnek arról, hogyan lehet online tanfolyamot létrehozni a WordPress használatával, így elkészítheti webhelyét, megtervezheti tanfolyamát, kiválaszthat egy témát vagy egy plugint, és ma már kezdheti el az indítást..

Éppen megfosztottuk az online tanfolyam létrehozásának felületét, ezért ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzés szakaszban! Szeretnénk meghallgatni a WordPress segítségével online tanfolyamok létrehozására vonatkozó tippeket és trükköket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map