Hogyan lehet migrálni a WordPressre bármilyen webhelyről vagy CMS-ből

Hogyan válasszunk át a WordPress programra

Ha valaha is át akarja helyezni a jelenlegi webhelyét a WordPressbe, akkor gratulálok – bölcs döntést hozott. Az Ön által választott platformot több millió ember és vállalkozás bízza meg a világ minden tájáról, kezdve a fiatal bloggerektől kezdve, az íróktól kezdve az óriásokig, mint például A New York Times.


Ennek az oktatóanyagnak az a célja, hogy átfogó áttekintést adjon arról, hogy miként járhat el bármely webhelyről a WordPressre történő áttérés folyamatával. Megtanuljuk a következőket:

 • A migrációs folyamat tervezése
 • A webhely áttelepítése előtt tennivalók listája
 • A tényleges migrációs folyamat

Földi ellenőrzés

közlekedési lámpa-876055_1280

Kezdjük az elejétől. Megvan a mi forrás webhely és megvan a rendeltetési (vagy cél) webhely amit a WordPress fog táplálni. A forrás webhely az, amely jelenleg online. Útmutatónkban kétféle forrás-webhelyet határozunk meg:

 1. Futás CMS-en
 2. Nem CMS-alapú webhely

Ezt a különbséget azért végezzük, hogy megértsük a előttünk álló munkát.

Áttérés egy másik CMS-ről

Ha a forráswebhelyet CMS-platform működteti, akkor valószínűleg jó szerencsénk egy WordPress-bővítmény használata az átállási folyamat elősegítésére. 2016 márciusától kezdve a WordPress kódex 53 áttelepítési útmutatót sorol fel, hogy különféle tartalomkezelési megoldásokból, blogplatformokból stb. Importáljon tartalmakat. Ellenőrizze, hogy a CMS szerepel-e a listában (nagy esély van rá), és hajtsa végre a szükséges lépéseket. a migrációhoz. Ha a CMS nem szerepel a WordPress kódexben, érdemes ellenőrizni a WordPress plugin-lerakat, vagy keressen online oktatóanyagokat. A legrosszabb esetben manuálisan kell áthelyeznie a webhelyet.

Áttérés statikus webhelyről

A webhelynek a WordPress-hez történő kézi átállítása nehéz feladat lehet, ám ennek ellenére rendkívül fontos. Az alábbiakban látható néhány oldalsó oldal:

 • Nagyobb ellenőrzést gyakorol webhelye tartalma felett – tisztában van minden létrehozott bejegyzéstel, oldallal, kategóriával és címkével, főleg azért, mert kézzel készíti őket.
 • Szilárd tanulási tapasztalat – a webhely manuális áttelepítése a WordPress-hez szilárd megértést biztosít a WordPress funkcióiról és funkcióiról. Megkapja a teljes folyamat gyakorlati gyakorlati ülését.

Szilárd migrációs terv készítése

write-593333_1280

Ahogy látom, kétféle módon lehet megtervezni a migrációs folyamatot.

 • Gondolkodás az aktuális / forrás webhely szempontjából.
 • Tervezés a WordPress szempontjából.

Nem vagyok az (a) módszer rajongója, mivel ez sok szükségtelen fölösleget jelent az áttelepítési folyamat során. A dolgok folyamatos megtartása érdekében az átállási folyamatot úgy fogjuk megtervezni, hogy szem előtt tartsuk a cél CMS-t – azaz a WordPress-t.

A WordPress alapvetően tárolja a tartalmat üzenetek és oldalak formájában (és haladó felhasználók számára egyedi posta típusokként), és szervez kategóriák és címkék használatával. Így tartalmi átszervezési tervünk célja az lenne, hogy szerkesztsük azt postai és oldalak szempontjából, és címkék és kategóriák segítségével kategorizáljuk őket..

Például, ha a jelenlegi CMS a Tumblr volt, akkor a legjobb megtervezni az átszervezés módját a ti tartalmat annak érdekében, hogy megfeleljen a WordPress webhelyszerkezetének, ahelyett, hogy beépítést telepítenének, amelyek megismétlik a Tumblr viselkedését a WordPress-ben.

Az új WordPress webhelyet a következő címsorokba fogjuk tervezni:

1. Szervezze át a meglévő tartalmat

irodai kellékek-1149055_1280

 • Tisztán azonosítsa a jelenlegi webhelyén található bejegyzéseket és oldalakat. Ha nem egyértelmű, hogy mi a bejegyzés és az oldal, akkor érdemes tisztázni ezt. A statikus webhelyek nem rendelkeznek a tipikus „postával”.
 • Vegyünk például egy forráshelyet, amely bemutatja egy étterem menüjét. A kezdőlap, a rólunk és a menüoldalak WordPress kategóriába sorolhatók oldal. Másrészről az olyan bejelentések, mint például új események, promóciók és hírfrissítések, WordPressnek minősülnek posta.

2. Válassza a megfelelő webtárhelyt

webtárhely

 • Ha WordPress-webhelyet szeretne egy megosztott tárhely-környezetben futtatni, akkor két alapvető elemnek rendelkezésre kell állnia – a PHP és a MySQL. Majdnem minden Az olyan megosztott hosting cégek, mint a HostGator és a BlueHost, ezeket az összetevőket (és még sok más) telepítenek az indító csomagokba. Egyes megosztott tárhely szolgáltatók, például a SiteGround speciális WordPress tárhelyet kínálnak megosztott tárhely árakon.
 • Alternatív megoldásként a WordPress.com webhelyén is otthont adhat webhelyének, amely ismét a saját korlátozásainak és előnyeinek a készletével jár.
 • Ha nagy forgalmú webhelyről érkezik, akkor a legjobb megoldás az, ha olyan Felügyelt WordPress tárhelyszolgáltatást választ, mint például a WPEngine, aki általában számláz Önnek az egyedi oldalmegtekintések száma alapján. A Menedzselt WordPress tárhely fő előnyei között szerepel a csúcsminőségű biztonság, a gyors töltési idő és a garancia arra, hogy webhelye nem csökken a forgalom növekedésekor..

3. Tervezze meg az új webhely felépítését

hierarchia

 • Tartomány: Ideális esetben telepítse az új WordPress webhelyet ugyanabban a tartományban. Ez nem ártana a meglévő SEO pontszámodnak.
 • Telepítési könyvtár: Ha a WordPress-t szeretné használni blogplatformként, külön a fő webhelytől, akkor érdemes telepíteni egy másik mappába vagy aldomainbe. A WordPress telepítése közben óvatosan kell választania a telepítési könyvtárat.
 • Aldomainek: Tartományok vagy aldomainek esetében a WordPress-t az alap- vagy a „gyökér” könyvtárba szeretné telepíteni, és nem egy mappába. Az alapértelmezett telepítő mindig készít egy új mappát, melynek neve „wp” – valószínűleg nem akarja.
 • Menü: A menü tervezése kritikus jelentőségű a jó felhasználói élmény és a SEO szempontjából. Tervezze meg a menü szerkezeti elemeit úgy, hogy könnyen követhető legyen..

4. Kövesse nyomon a SEO változásait

seo

 • Metaleírások: A WordPress SEO-nál soha nem lehet ilyen is óvatos. A WordPress SEO megtanulásának legjobb módja az, hogy kövesse az útmutatásokat Moz vagy Yoast. Ha az idő megengedi, olvassa el és hajtsa végre az útmutatót teljes egészében.
 • átirányítása: Ha korábbi webhelyén be van építve egyéni URL-ek, akkor ellenőrizze, hogy azok továbbra is működnek-e az áttelepítés után, a Átirányítási plugin. A beépülő modul alapvetően 301 átirányítást kezeli és 404 hibát követi nyomon anélkül, hogy szükség lenne az Apache .htaccess fájlok ismeretére..

5. Kapcsolattartási űrlapok és spam

betű-1

 • Kapcsolattartó űrlapok: Még akkor is, ha éppen indul, és úgy tűnik, nincs ok arra, hogy bárki felvegye Önnel a kapcsolatot, azt javaslom, hogy tartsa fenn a kapcsolatot. Azt mondja az olvasóknak, hogy nyitott a javaslatokra, visszajelzésekre, új üzleti lehetőségekre stb Kapcsolatfelvételi űrlap 7, mivel ez nagyon egyszerűen beállítható és a kedvencem. Emellett megnézheti a WordPress kapcsolattartó űrlap legjobb beépülő moduljait is.
 • Spam: A spam minden webhely számára mindig fájdalom. A blogokban ez egy nagyobb probléma, mivel minden hozzászólásnak megjegyzés formája van. Ezért erősen ajánlott egy anti-spam plugin telepítése, mint pl Akismet.

6. Válasszon témát

wpexplorer

 • Ingyenes vagy prémium téma? Válasszon egy témát, amely megfelel a jelenlegi és jövőbeli igényeinek. Ha ez egy ingyenes téma, akkor győződjön meg arról, hogy neves forrásból származik, például a WordPress témaraktárból. A prémium témákat, például a WPExplorer összes témáját általában jobban megtervezik, és több olyan funkciót kínálnak, amelyek számos portfóliónak megfelelnek.
 • Témasebesség: Sok téma nem lett optimalizálva az oldalsebességhez. Ez véletlenül befolyásolja SEO-ját, és megrontja a felhasználói élményt. Mielőtt kiválasztana egy témát, értékelje azt a Google mobilbarát teszt és a Pingdom oldal betöltési teszt.
 • Témakeretek: Ha azonban azt szeretné, hogy az új WordPress webhely pontosan úgy néz ki, mint az előző webhely, akkor érdemes fontolóra vennie az egyedi témafejlesztést. Ez általában sokkal drágább, mint egy prémium WordPress téma vásárlása. Ilyen esetben feltétlenül válassza ki a WordPress témakeretét, például a tézist, a Headway témát vagy a Genesis keretet. Alapvetően jövőbiztosak lesznek a témájára szerkezetének és biztonságának szempontjából.

7. Biztonsági mentések

Biztonsági másolat kulccsal kék archiváláshoz és tároláshoz

Nem tudom hangsúlyozni a biztonsági mentések fontosságát – ők voltak, vannak és mindig életmentővé válnak szinte bárki számára, aki saját webhelyet üzemeltet. Nézze meg a Vishnu a WordPress biztonsági mentési bővítményeinek listáját, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő megoldást.

8. Biztonság

Biztonság

A WordPress biztonság a WordPress közösség kezdőinek egyik leginkább aláásott dolga. Nagyon javasolnám, hogy olvassa el ezeket a tippeket, és telepítse ezen biztonsági bővítmények egyikét a WordPresshez.

9. E-kereskedelem

e-kereskedelem-1

Ha azt tervezi, hogy elindít egy e-kereskedelmi áruházat a WordPress használatával, azt javasolnám, hogy a WooCommerce a fejem fölött legyen. A WooThemes-et, a fantasztikus ingyenes bővítmény mögött álló vállalkozást a közelmúltban az Automattic (a WordPress-t létrehozó cég) vásárolta meg, amely a piacon az egyik legjobb e-kereskedelem-bővítményt teszi..

10. Egyéb tényezők

easter-1247634_1280

Tekintettel a témánk széles körére, nagyon valószínű, hogy ebben a listában nem foglalta magában egy olyan tételt, amelyet kereshet. Ezek a nyomkövetési szkriptektől, a közösségi média megosztó bővítményeitől, a beágyazott videolejátszóktól, például a Wistia-tól stb.

Itt a jó hír. A WordPress óriási népszerűsége miatt valószínű, hogy az Ön által használt webes szoftver / szolgáltatás fejlesztői rendelkeznek egy külön WordPress kiterjesztéssel. A Google kulcsszavak “ wordpress számára ”vagy„ hogyan kell használni wordpress-ben ”- lehet, hogy meglepődik azzal, amit talál.

A WordPress áttelepítési folyamat végrehajtása

pit-crew-554352_1280

Íme egy lépésről lépésre a WordPress migrációs terv.

 1. Biztonsági mentés: Először készítsen biztonsági másolatot a jelenlegi webhelyről.
 2. Ha a WordPress-t ugyanabba a webgazdaba telepíti, akkor hozzon létre egy karbantartási oldalt, nevezze át az index.html névre.
 3. A WordPress telepítése: Ezután telepítse a WordPress új példányát.
 4. Ha az előző lépésben létrehozott egy index.html fájlt, törölje azt.
 5. A keresőmotor láthatóságának letiltása: Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és tiltsa le a keresőmotorok láthatóságát. Ez a lépés elengedhetetlen, mivel a weboldal szervezéséig tart a tartalom megjelenítésében a keresőmotorok számára.
 6. Tartalom importálása: Most elkezdi a tartalom importálását az előző CMS-ből. Nézd meg a hivatalos WordPress kódex hogy megtanulja, hogyan kell áttérni a CMS-ből a WordPress-be.
 7. Ha statikus webhelyet használt, itt az ideje, hogy piszkos legyen a kezed. Mindegyik oldalt kézzel kell lemásolnia és beilleszteni a régi webhelyre. Amíg itt vagy, ne felejtse el megkülönböztetni a bejegyzéseket és az oldalakat – ez segít jobban megszervezni a tartalmat.
 8. Tartalom szervezése: Most, hogy a tartalmat importálták, ideje strukturálni. Először hozza létre a szükséges kategóriákat, alkategóriákat, címkéket, kütyüket és menüket. Ha kész, rendezze meg tartalmát ennek megfelelően. Ez jelzi a tartalom importálási szakaszának végét.
 9. Telepítse az Alapvető tudnivalókat: Ezután telepítse a WordPress témát és az alapvető bővítményeket. Ne felejtsen el telepíteni egy kapcsolatfelvételi űrlapot, anti-spam, biztonsági mentés és biztonsági bővítményt. Lehet, hogy észrevetted, hogy nem említettem egy SEO bővítményt. Ennek oka az, hogy a WordPress beépített SEO meglehetősen erős.
 10. Minőségbiztosítási teszt: Futtassa webhelyét a Google mobilbarát teszt és a Pingdom oldal betöltési teszt – csak ezúttal, ez lesz a tartalmaddal. Ha az eredmények jól néznek ki, akkor egy jó WordPress témát választottál.
 11. Készítsen webhelytérképet: A webhelytérképek minden weboldal kritikus eleme. Miután befejezte a tartalom strukturálását, használhatja a Google XML webhelytérképek plugin a WordPress webhelyének webhelytérképének gyors létrehozásához.
 12. Fix Broken Links: A megszakadt linkek egy zümmögés. Természetes, hogy a webhely növekedésével sok olyan linket felhalmozhat, amelyek már nem relevánsak – megszakadt hivatkozásokat eredményezve. Ilyen esetekben egyszerűen átirányíthatja őket a webhely kezdőlapjára, vagy akár egy külön oldalra, amely magyarázza a link lejártát.
 13. Élesben: Engedélyezze a keresőmotor láthatóságát, frissítse webhelyét a Google Webmestereszközökben, és az új webhely élő.

Csomagolás fel

A WordPress-re történő migráció valóban az egyik legokosabb döntés a blogger számára. Sokoldalúságának köszönhetően a WordPress képes kezelni a webtulajdonosok általánosan alkalmazott általános követelményeket.

Megpróbáltam beépíteni a migrációs folyamat alapvető elemeit. Ha hiányoztam valami – elnézést kérek! Ha bármilyen kérdése van, tudja, hol találhat meg engem. Várom, hogy észrevételeit és javaslatait! Boldog migráció!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map