Hogyan lehet migrálni a webhelyet a Joomla-ról a WordPress-re

Hogyan lehet migrálni a webhelyet a Joomla-ról a WordPress-re

Van weboldala, amelyet át szeretne helyezni a Joomla-ról a WordPress-re? Véleményünk szerint ez egy fantasztikus ötlet. WordPress: Ha jelenleg a Joomla-t használja CMS-ként, ez a cikk pontosan bemutatja, hogyan kell kétféle módon áthelyezni webhelyét..


Az egyik CMS-ről a másikra való áttéréshez általában három módszer van erre:

 1. Manuálisan
 2. Eszközön vagy szolgáltatáson keresztül (plugin, kiterjesztés vagy külső szoftver)
 3. Foglaljon szakembert

Az a tény, hogy ebben a cikkben végződött, valószínűleg azt jelenti, hogy kíváncsi vagy arra, hogyan csináld magad, tehát le is tehetjük a 3. lehetőséget az asztalról (de ne feledd, hogy ott van, ha később ütközésekbe ütközel az úton, és ha ha nagy vagy összetett webhelyed van, akkor ez valószínűleg a legjobb választás). Az első opciót csak akkor szabad használni, ha tapasztalt fejlesztő vagy. Ismét az a tény, hogy ezt felkeresi, valószínűleg azt jelenti, hogy nem vagy SQL és PHP szakértő, aki készen áll a kézmozgásra. Ez jó számokat hagy nekünk.

Ebben a bejegyzésben foglalkozunk azzal, hogyan mozgathatjuk el webhelyünket egy eszköz vagy szolgáltatás, ebben az esetben egy ingyenes FG Joomla nevű plugin segítségével a WordPress segítségével.

Különbségek a Joomla és a WordPress között

Először vessünk egy pillantást néhány kihívásra, amelyekkel felmerülhet, mielőtt átgondolnánk, hogyan helyezze át webhelyét a Joomla-ról a WordPress-re. Az egyik CMS-ről a másikra való áttérés során talán a legtöbb aggodalom az, hogy a Joomla és a WordPress „tartalomkezelő rendszerek” -ben egyaránt eltérő célpiacok szem előtt tartásával indultak el. Ennek eredményeként egészen másfélé váltak.

A Joomlát eredetileg CMS-nek szánták, míg a WordPress egyszerűen egyértelmű, könnyen használható blogplatformként indult. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az adminisztrációs felületek különböznek egymástól, hanem az is, hogy az egyes CMS-struktúrákkal a weboldal tartalma valóban eltérő.

Alkatrészek vs kütyü

A Joomla alkotóelemei a cikkben kívüli tartalom minden formájával foglalkoznak, ideértve a Menük, a fejlécképek és hasonlókat is, amelyeket a WordPress meglehetősen eltérően kezel..

A WordPress programban a kütyü általában egy vagy több kijelölt területet kap, ahol kiválaszthatja, hogy megjelenítsék őket – eddig nagyjából ugyanaz..

Témák vs sablonok

Itt nincs igazán különbség. A sablonok és a témák egyaránt foglalkoznak azzal, hogy az adatbázis tartalma hogyan kerül kinyerésre és rendezésre a látogatók számára.

Bannerek, kapcsolattartó űrlapok stb

Ezek olyan szolgáltatások, amelyek szerepelnek a standard Joomla-ban, és amelyeknek nincs közvetlen párja a WordPress magjában. De biztos lehetsz benne, vannak olyan bővítmények, amelyek telepíthetők és kezelik az ilyen fajta dolgokat.

Az FG Joomla to WordPress plugin főbb jellemzői között sokuk valójában azzal foglalkozik, hogy ezeket a dolgokat megfelelő WordPress-megfelelőkre konvertálják (de a plugin ingyenes verziója esetén a kapcsolattartó űrlap adatait nem exportálják – bár elég könnyű hozzon létre egy kapcsolatfelvételi űrlapot pluginnal).

Tehát a megválaszolt aggodalmakkal kezdjük elmozdulni!

A Joomla áttelepítése a WordPress-be egy bővítménnyel

Mielőtt ténylegesen megkezdené a webhely mozgatásának megkísérlését, az a legjobb, hogy a webhelyről készítsen biztonsági másolatot. Használhatja például a Joomla-t Akeeba kiterjesztés, vagy saját webhelyről készítsen biztonsági másolatot. Vizsgálnia kell a helyi fejlesztés irányát is. Nézze meg a WordPress helyben történő telepítéséhez szükséges útmutatót, hogy megtudja, hogyan kell beállítani. Vagy egyszerűen telepítse a WordPress-t egy új mappába, ha már van helyi beállítása a Joomla-hoz.

A Joomla-ról a WordPress-re történő migráció tesztelésével helyben saját időben és saját helyi szerverének magánéletében dolgozhatja ki az összes rokonságot. Miután a webhely WordPress verzióját tökéletesen megcélozta, ezen útmutató segítségével áthelyezheti webhelyét a localhost-ról az élő szerverre.

1. Telepítse a WordPress-t egy új mappába a Helyi Fejlesztés beállítása során

Ha Softaculous vagy hasonló szoftvere van a Cpanel-ben a helyi dev szerverhez, akkor egyszerűen egyetlen kattintással telepítheti a WordPress-t.

Ha nem, töltse le a WordPress legújabb verzióját a webhelyről. Ezután hozzon létre egy új mappát a www vagy a htdocs mappába (a beállítástól függ), például a joomlamove.

Telepítse a WordPress helyileg

Ezután nyissa meg a helyi phpMyadmin szoftvert, hozzon létre egy új adatbázist, és ellenőrizze a felhasználói fiókokat.

Most nyissa meg a WordPress mappát a böngészőjében, és látnia kell egy telepítési képernyőt, amely felszólítja a nyelvet. Válassza ki a választott nyelvet, majd töltse ki az adatbázis adatait.

Most csak válassza ki a webhely nevét és a felhasználónevét / jelszavát, és kész. Most már Önnek mozgó teszthelyzete helyben van beállítva, tehát itt az ideje, hogy továbblépjen a következő lépésre.

2. Telepítse az FG Joomla-t a WordPress beépülő modulra a helyi teszthelyen

FG Joomla a WP-hez egy ingyenes bővítmény, amelyet az összes tartalom áthelyezésére az egyik CMS-ről a másikra fejlesztettek ki. Mint már említettük, ingyenes és szerencsés az irányítópulton található WordPress plugin könyvtárban.

Adjon hozzá új bővítményt - Joomla a WordPress-hez

A plugin bejelentkezés telepítéséhez a helyi verzióhoz a wp-login.php oldalon, és nyissa meg a plugins képernyőt. Egyszerűen keresse meg az FG Joomla to WordPress bővítményt a telepítéséhez és aktiválásához.

Telepítse az FG Joomla szoftvert a WordPress bővítménybe

3. Kezdje a Joomla migrációját a WordPress-hez

A plugin fejének használata a Eszközök> Importálás szakaszban, és kattintson az „importőr futtatása” linkre Joomla (FG) cím.

Most használja a „WordPress összes tartalmának ürítése” funkciót.

Nyissa meg a plugin képernyőt, és törölje az összes WordPress adatot.

Amikor a rendszer kéri, gondosan töltse ki webhelyének URL-jét és az összes kapcsolódó adatbázis-információt. Ne felejtse el kétszer ellenőrizni a táblázat előtagját a PhpMyAdminban. Miután kitöltött mindent, ellenőrizze az adatbázis-kapcsolatot.

Ezután töltse ki az egyéb igényeket kielégítő beállításokat. Például a meta kulcsszavak importálása címkékként. Azt is javaslom, hogy ne importáljon kiemelt képeket a plugin ezen verziójával, mivel a tesztek során nem sikerült a megfelelő képek importálása.

4. Mozgás ideje

Most egyszerűen kattintson az Indítás / folytassa az importálás lehetőségre, és hagyja, hogy a plugin varázslatos módon csinálja. Ez a webhely méretétől függően némi időt vehet igénybe. Ha sikeres, akkor kapjon egy „Import befejezve!” üzenet az alább látható módon.

Indítsa el az Import + FG Joomla szoftvert a WordPress beépülő modulba

Ha bármilyen belső link van a tartalmában (amit kellene), feltétlenül görgessen lefelé a napló előtt, és kattintson a belső linkek módosítása gombra.

Belső hivatkozások módosítása - FG Joomla a WordPress beépülő modulhoz

5. Cím a kiemelt képekre

Ha a kiemelt képek funkciót használja a Joomla-ban, itt a dolgok kissé bonyolultabbá válnak. Ha nem tiltotta le a kiemelt képek funkciót, és átnézi az eredményeket. Látni fogja, hogy a beépülő modul véletlenül a bejegyzés első képét a beküldött kép helyett a tényleges kiemelt kép helyett készítette el..

De az összes többi tartalom sértetlen, beleértve a különféle bejegyzésben lévő képeket, és a belső linkek is működnek (a legfontosabb, hogy az állandó linkeket pontosan ugyanúgy formázza, tehát nem kell átirányítania a meglévő tartalmat).

Ha csak néhány cikk van a Joomla-ban, ahol a teljes cikkképe eltér a magának a cikknek az első képétől, akkor jobb, ha törli a kiemelt kép importálási opcióját az importálási beállításokban, majd egyszerűen manuálisan frissíti a hozzászólásokat a az új WordPress verzió.

De ha sok bejegyzés befolyásolja, akkor ez meglehetősen bonyolult feladat lesz, amely magában foglalja sok olyan adat áthelyezését, amely megfelelő téma a saját teljes mélyreható bejegyzéséhez (ha érdekli a megoldás, tudassa velem a megjegyzésekben, máris megtették az út 30% -át, mielőtt felismertem volna a feladat komplexitását).

6. Vigye a modulokat a kütyüre

Itt van egy másik pont, ahol a két CMS közötti különbség egy kissé bonyolulttá teszi a Joomla-ról a WordPress-re történő átállást: modulokat és kütyüket. Az jó hírek az, hogy a gyakran használt oldalsávoknak vagy a fejléc / lábléc terület alapú moduloknak sok a pontos párja a WordPress-ben.

Az rossz hírek az, hogy általában nem rendelkezik annyi szabadsággal a kütyü elhelyezésével kapcsolatban, mint amit különféle modulok elhelyezésével teszel a Joomla webhelyére. Tehát a migráció lehet, hogy nem tökéletes.

Oldalsáv / lábléc (Header)

A legtöbb témának van widget területe az oldalsávban és a láblécben. Ha csak ezekben a helyekben vannak moduljai, akkor ez meglehetősen egyszerűvé teszi a dolgokat, mivel sok hasonló lehetőség áll rendelkezésre. Így néz ki a Joomla-példa webhely modulterülete:

Joomla modulterület

És a következőképpen néz ki a WordPress widget terület:

WordPress Widget terület

Talán sok hasonlósága is van. Menj Megjelenés> Widgetek és megnézheti, hogy a WordPress rendelkezik-e a dobozból amire szüksége van.

Használt egy keresési modult a Joomla-ban? Egyszerűen húzza át a kereső widget a WordPress alkalmazásból a widget területére. Ugyanezt megteheti a navigációs menükben, a képekben, a legújabb hozzászólásokban vagy megjegyzésekben, csak néhány említésére.

Search Widget - WordPress

Aztán vannak olyan modulok, amelyekhez nincs beépített widget a WordPress-hez, de telepíthetnek bővítményeket a hozzáféréshez. Például ott van a „legnépszerűbb cikkek” modul, amelyet a Joomla webhelyemre használok, és telepíthetek egy megfelelő plugint, amely ugyanazt a funkciót kínálja..

Menj tovább Beépülő modulok> Új hozzáadása, és keressen a „legnépszerűbb hozzászólások” kifejezésre. Van néhány különféle lehetősége, de megengedi magának WordPress népszerű hozzászólások, ebben a példában.

WordPress népszerű hozzászólások beépülő modul

Telepítse és aktiválja a plugin-t. Most térjen vissza oda Megjelenés> Widgetek, és görgessen az aljára, és látnia kell a WordPress Népszerű hozzászólások modult.

WordPress népszerű hozzászólások widget

Meg lehet ismételni ezt a folyamatot más Joomla modulokkal, amelyek a WordPress magjában, widgetként nem állnak rendelkezésre, mivel a legtöbbnek van egy megfelelő ingyenes pluginje.

Egyéb területek (logók, fejlécképek, ETC)

Tehát van egy modul, amelybe bele szeretne illeszteni, például egy logó vagy fejléc kép, amely nem megy a hozzárendelt widget területeken. Ha fejléckép vagy logó van, a legújabb témákkal, akkor egyszerűen a WordPress Customizer segítségével hozzáadhatja azt.

Keresse meg a Megjelenés> Testreszabás és megnézheti, milyen lehetőségek vannak a választott témára vonatkozóan (a logó általában egy opció a „Webhely azonosítója”, „Fejléc” vagy hasonló részben)

WordPress testreszabó

A legtöbb téma esetében itt általában korlátozott lehetőségek vannak, és még ha sokan is vannak, akkor bármilyen lehetőséget kínálhatnak, hogy a tartalmat pontosan a kívánt helyre tegyék..

Ha összetett Joomla webhelye van, sok mozgó alkatrészkel, érdemes lehet átnézni a WordPress témákat a mellékelt oldalkészítőkkel (például a Teljes WordPress téma), amelyek lehetővé teszik a tartalom blokkok egyszerű elhelyezését pontosan oda, ahova akarják anélkül, hogy egyetlen sornyi kódot kellene írniuk. Vagy próbálkozzon az egyik legjobb drag and drop oldalépítővel az aktuális témával (csak tudd, hogy ha a témát nem csomagolták be a plugin-rel, vagy ha nem határozza meg kifejezetten a kompatibilitást, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a téma szerzőjével) győződjön meg róla, hogy a plugin használatával nem lesz problémája).

Kapcsolatfelvételi űrlapok / bannerek

A Joomla elérhetőségi űrlapjai, szalagcímei és egyéb összetevői vonatkozásában valószínűleg hasonló taktikára kell támaszkodnia, mint a legnézettebb cikk esetében, és telepítsen egy plugint, amely hozzáadja a kívánt funkciókat a WordPress-hez..

Ha kapcsolattartási űrlapokat szeretne létrehozni és kezelni, akkor alig tud jobbat csinálni, mint a Vegye fel a kapcsolatot a 7. űrlap beépülő moduljával.

Concact Form beépülő modul - WordPress

Kövesse a fent leírt lépéseket, telepítse és aktiválja. Ez hozzáad egy új menüpontot az adminisztrátorok irányítópultjához, úgynevezett „Kapcsolat”, ahol a kapcsolatfelvételi űrlapokat kezeli. Most manuálisan áthelyezheti az információkat a Joomla kapcsolattartási űrlapokból:

A Névjegyek áthelyezése a Joomla-ból a WordPress-be

Az új kapcsolatfelvételi űrlapokhoz, amelyeket a Contact 7 bővítménnyel készít.

Névjegyek áthelyezése a Joomla-ból a WordPressbe - WordPress-kapcsolatok

Ez legyen! Ha vannak más Joomla szakaszai, amelyekkel át tud lépni, mint például az e-kereskedelem szakasz, akkor csak nézd meg a rendelkezésre álló WordPress pluginokat. Például kipróbálhatja a WooCommerce-t. Könnyen használható plugin, így néhány termék hozzáadása nem lenne probléma.

Bónusz plugin: CMS2CMS Joomla a WordPress-hez

CMS2CMS: Automatizált Joomla áttérés a WordPress alkalmazásra

Alternatív beépülő modult keres, hogy az összes tartalmat a meglévő Joomla webhelyéről a WordPressre helyezze? Néha örülök, hogy lehetőségeink vannak. A CMS2CMS által kifejlesztett Automated Joomla to WordPress adatáttelepítési bővítmény jó második.

Ezzel a plugin-rel mindössze 6 gyors lépés van abban, hogy a Joomla-alapú webhely-adatait áthelyezze a WordPressbe. Ezek:

 • Töltse le a bővítményt, és telepítse / aktiválja az új WordPress webhelyen
 • Hozzon létre egy CMS2CMS fiókot
 • Adja meg a meglévő Joomla webhely URL-címét
 • Töltse le a Connection Bridge zip fájlt (a meglévő és az új webhelyek összekapcsolására létrehozott szkriptet), majd bontsa ki a zip fájlban található CMS2CMS mappát.
 • Töltse fel a kibontott mappát a meglévő Joomla webhelyének gyökérmappájába (ahol az index.php fájl található) az FTP kliens szoftver segítségével
 • Miután minden beállítva, kattintson a kapcsolat ellenőrzése elemre

Miért érdekli a figyelmet az Automated Joomla to WordPress adatáttelepítési plugin? Egyszerű. Mindenekelőtt egy ingyenes demo-migrációt hajthat végre az áttelepítési eredmények megtekintéséhez, mielőtt regisztrálna egy szolgáltatásra (ez egy prémium szolgáltatás alapú plugin, amely a webhely méretének megfelelően számít fel). Ezenkívül kiválaszthatja, mely tartalomelemeket és hol kívánja áthelyezni.

Ez a bővítmény kényelmes módja annak, hogy elkerüljük a kézi tartalomvándorlást a Joomla-ból. A webhelyet a WordPress-hez néhány perc alatt átállíthatja (a webhely méretétől függően).

Következtetés

A CMS áthelyezése a Joomla-ról a WordPress-re összetett feladat lehet, de ennek nem kell, hogy ne legyen túl nagy. Valószínűleg nem lenne nagyszerű ötlet manuálisan megkísérelni, kevés fejlesztési tapasztalattal vagy egyáltalán nem, de a WordPress-hez hasonló FG Joomla plugin segítségével kezelni kell. Az alagút végén lévő jutalmak mindenképpen megéri. Mivel a WordPress piaci részesedése folyamatosan növekszik, a Joomla pedig csökken, nehéz érezni, hogy a WordPress hosszú távon nem jobb választás.

Remélhetőleg ez az útmutató segít megmutatni a webhely áthelyezésének folyamatát a Joomla-ról a WordPress-re. Ezeknek a lépéseknek a legtöbb blognál és kisebb weboldalnál kell működniük, de ha bonyolult vagy egyedi Joomla webhely-beállítással rendelkezik, akkor érdemes konzultálnia egy szakemberrel a segítségért..

Ha jelenleg áthelyezi webhelyét a WordPressbe, vagy ha bármilyen kérdése van a Joomla to WordPress áttelepítési folyamatával kapcsolatban, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map