Hogyan lehet megtudni, ha egy webhely Powered by WordPress

Hogyan lehet megtudni, ha egy webhely Powered by WordPress

Gyakran lát egy nagyszerű webhelyet, és azt kérdezi magától, hogy használja-e a WordPress-t? Időnként a válasz egyszerű – a lábléc mindent elmond, ám leggyakrabban detektív munkát kell végeznie. Ha egyre több webmester elrejti a WordPress használatának tényét, megtanítunk különféle módszereket annak megerősítésére, hogy egy webhely WordPress-t használ-e vagy sem, megvitatjuk, hogy egyesek miért érzik magukat elrejteni a WP használatának tényét, és mutatnak egy ügyes trükköt, hogy kiderítsék milyen témát használ egy webhely.


Mi van a bujkálással??

Biztosak vagyunk abban, hogy egy vagy másik összefüggésben már hallottál arról, hogy az emberek elrejtették azt a tényt, hogy webhelyük használja a WordPress-t, és hogy ez jó vagy rossz. Tehát tisztázzunk néhány dolgot.

Soha ne szégyellje a WordPress használatát! Valójában büszkén kell elmondanod mindenkinek, hogy webhelyét a nyílt forráskódú szoftverek egyik legjobb darabja hajtja végre. A WP pontos verziójának elrejtése egy teljesen más játék. A folyamatosan növekvő feltörési kockázat miatt ezt bölcs dolog megtenni, mivel a pontos verziószám feltárása nagyobb kockázatot jelenthet a hackelés miatt..

A legtöbb „hackerek” lusták

Fiatal hacker

Amikor a rossz emberek megpróbálják legrövidebb időn belül minél több helyet leszerezni, akkor az „alacsonyan lógó gyümölcs” elvet alkalmazzák. Ez csak egy képzeletbeli módja annak, ha azt mondják, hogy „csapd le először a legsebezhetőbb helyeket”. Vagy új WP sebezhetőséget találnak, vagy választanak egy régebbi biztonsági rést, amely már javítva van az újabb verziókban, de sok webhelyen létezik, mert az emberek nem frissítik a WP-t elég gyakran. A Google segítségével a webhelyek ezreinek listáját kapják, amelyek az adott verziót használják, majd automatikus támadást hajtanak végre, amely ugyanazt a sebezhetőséget felhasználva lecsökkenti az összes webhelyet.

Lehet, hogy webhelye továbbra is a WordPress adott (problémás) verzióját használja, de ha csak apró erőfeszítéseket tesz az általa használt verzió elrejtésére, az azt jelenti, hogy nem fog megütni az első hullámban, mivel nem „ alacsonyan levő gyümölcs.” Ez nem segít, ha valaki kifejezetten az Ön webhelyét célozza, de ezekkel az automatikus támadásokkal ez megtörténik.

Ezzel a lehetőséggel nézzen meg néhány módszer közül, amelyek segítségével megtudhatja, hogy egy webhelyet a WordPress táplál-e vagy sem.

1. Van egy szolgáltatás erre

Van egy szolgáltatás erre

Mint a legtöbb internetes dolognál, ha valamilyen szolgáltatásra van szüksége, amely automatizálja az egyszerű feladatot, akkor már esélye van rá. Ha nem a kódokkal való összekeverés nem a te dolgod, vegye fel a WP Loop-ot Ez a WordPress eszköz? írja be a webhelyek URL-jét, és megmondja, hogy használja-e a WordPress-t.

SoftwareFindr témaérzékelő eszköz

Egy másik nagy forrás a SoftwareFindr Téma-érzékelő eszköz. Ugyanúgy, mint korábban, illessze be a kíváncsi webhely linkjét, és egy pillanat alatt megtudhatja, hogy ez a WordPress, és ha ez egy téma, amelyet magad készíthet. A SoftwareFindr ajánlásokat és áttekintéseket is kínál a legnépszerűbb témákról és beépülő modulokról, tehát akkor is, ha nem tudja pontosan ugyanazt a témát használni, mint egy kedvelt webhely, akkor feltétlenül talál egy témát és néhány beépülő modult egy hasonló kialakítás létrehozásához..

Ha nem elégedett az eredményekkel, vagy további műszaki információt szeretne kérni BuiltWith segíthet neked. Ismét írja be a webhely URL-jét, és kattintson a keresés elemre. Használhat speciális szolgáltatásokat is, mint például Mi az a WP téma? hogy megtalálják a webhelyet tápláló témát. De kérjük, ne feledje, hogy az összes ilyen webhely az alábbiakban ismertetett módszereket használja. Nincs mágia nekik.

2. Könnyű indítás – csak olvassa el

Számos webhely büszke arra, hogy a WordPress használatával büszke arra, hogy a WordPress-t használja, tehát ha csak az láblécre gördít, valószínűleg egy „Powered by WordPress” sort fog látni. Ha valószínűleg egy blogger webhelyén tartózkodik, akkor valószínűleg sokkal többet megtudhat a következő oldal meglátogatásáról: arról, hogyan készült, technológiai veremről vagy hasonló oldalról, ahol naprakész listát talál a webhely létrehozásához használt összes pluginról és eszközről megmutatva.

3. Beásás a forrásba – A rettegett generátorcímke

kód

Ehhez a módszerhez és néhány további lépéshez a weboldal kezdőlapjának HTML-forrására van szükség. Valójában bármely oldal forrása meg fog tenni, de ragaszkodjunk a kezdőlaphoz. Kattintson a jobb gombbal az oldal valamelyik oldalára (ez nem kép vagy hivatkozás), és válassza a „Oldal forrásának megtekintése” lehetőséget. Ha Chrome-on van, a Ctrl + U szintén meg fogja csinálni a trükköt.

Most, hogy megvan a HTML Ctrl + F, nyomja meg a keresőmezőt, és írja be a „generator” elemet. Olyan sort keresel, amely így néz ki:

Nincs ilyen vonal? Olvass tovább; rengeteg más módszer is van annak megerősítésére, hogy az apja WP-n van-e vagy sem.

Megtalálta, de nem így néz ki? Ez is lehetséges. Az egyik gyakran látott változat csak a „WordPress” – ez azt jelenti, hogy a webmester nem akarja nyilvánosságra hozni a pontos WP verziót (azaz, amint egy jó gondolatról már beszélgettünk). Egy másik lehetőség az, hogy a webhelyet nem a WP táplálja, tehát a generátor lehet valami más, mint például a Joomla.

4. Még mindig a forrásban – Néhány gyakran használt útvonal

A forrásnak továbbra is nyitva kell lennie a keresési mezővel együtt. Csak változtassa meg a keresési karakterláncot „wp-content” -re. Talált egy csomó sort ezzel a húrral? Nagyszerű – az oldal kétségtelenül WordPress-t használ.

Szeretné tudni, milyen témát használnak? Keressen a „wp-content / themes /” kifejezésre, és valószínűleg néhány találatot fog kapni. Most keresse meg a „style.css” vagy „style.css? V = x.y” sorral végződő sort – ez a fő téma CSS fájlja. Kattintson erre a linkre annak megnyitásához, vagy másolja / illessze be egy új lapra. A teljes URL úgy néz ki, mint „http://domain.com/wp-content/themes/twentysixteen/style.css?ver=4.6.1”. A fájl első tízszeres sora elegendő adatot fog adni a téma megtalálásához az interneten.

Nincs szerencséje ezzel a módszerrel? Úgy tűnik, hogy valaki nem akarja, hogy tudjuk, hogy WP-t használnak. Semmi gond. Folytassuk a nyomozó munkánkkal.

5. WP-specifikus URL-ek

Próbálja meg kinyitni readme.html fájl a webhely gyökérzetében, azaz: „http://domain.com/readme.html”. Ha működött, kapsz valami hasonlót ez. Nincs szerencse? Ezután próbálja ki a http://domain.com/license.txt weblapot, aminek kinéznie kell ezt a mintát. Még mindig nincs szerencse? Adj egy http://domain.com/wp-admin/ felhasználót, és a WP bejelentkezési képernyője felbukkan.

Csomagolás fel

Ha a fenti módszerek egyike sem működött, akkor valaki sok munkát fektetett be a WordPress használatának tényének elrejtésébe, vagy amint azt mondják, csak nem használják a WordPress-t. Mondja meg nekik, hogy váltsanak ��

Kipróbálta ezen módszerek valamelyikét? Vagy van még valami hozzá? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map