Hogyan lehet hozzáadni a Google betűkészleteket a WordPress programhoz

Hogyan lehet hozzáadni a Google betűkészleteket a WordPress programhoz

A nagyszerű betűtípusok használata az egyik módja annak, hogy drasztikusan javítsák webhelyének kialakítását és professzionalizmusát.


A legtöbb ember soha nem gondolkodik újra a weboldalukon használt betűtípusról. Ha azonban a saját témáját fejleszti ki, vagy szerkeszti a jelenleg telepített témát, akkor a helyes betűkészlet-választásnak a folyamat nagy részét kell képeznie..

A betűtípus vagy a betűtípus-kombináció kiválasztása a webhelyre régen egyszerű és őszintén szólva nagyon unalmas feladat volt. Nagyon kevés internetes biztonságos betűkészlet volt elérhető az Ön számára, de mivel a folyamatosan nagyszámú webre optimalizált betűtípust készítenek, nehéz lehet kitalálni, melyiket használja..

Létrehozásával Google betűtípusok és a rendelkezésre álló 900+ betűkészlet-család segítségével a megfelelő betűkészlet kiválasztásának folyamata még bonyolultabb. Az utóbbi években a Google Fonts körüli fejlesztés azonban minden eddiginél sokkal könnyebbé tette a választott lehetőségek végrehajtását.

Miért kellene használni a Google Betűtípusokat??

A Google Betűkészletek ma az egyik legnagyobb elérhető betűkészlet-forrás az interneten.

Nem csak több, mint 900+ betűtípuscsalád használható, mindegyik nyílt forrású betűkészlet, amelyet bárki létrehozhat és fejleszthet.

A betűkészleteket létrehozó tervezőknek fontolóra kell venniük annak fontosságát, hogy betűkészletük szerepeljen a Google könyvtárában. Ez azt jelenti, hogy a betűkészleteket nemcsak a tervezők ezreihez férhetnek hozzá szerte a világon, de nem adhatók hozzá a könyvtárhoz anélkül, hogy először megbizonyosodnának arról, hogy teljesek és a webre optimalizáltak.

A múltban a különféle betűtípusok használata azt jelentette, hogy az embereknek telepíteniük kellett a betűtípust a saját számítógépükre, hogy a böngésző megfelelően megjelenítse azokat. A Google Fonts használatával az összes betűkészlet közvetlenül elérhető a Google könyvtárból, biztosítva, hogy gyakorlatilag minden gépen működjenek, bármilyen böngészővel. Ez példátlanul nagy szabadságot enged a weboldalak fejlesztésének.

Hogyan használhatom a Google Betűtípusokat a webhelyemre?

Néhány WordPress-téma, például a Teljes WordPress-téma a témába beépített lehetőségeket tartalmaz a Google betűtípusainak egyszerű módosításához. Csak keresse meg a testreszabói és kattintson a Tipográfia fül a fő betűtípusok, betűméret, betűméret és egyenletes sorközök szerkesztéséhez az egész témában.

Összes téma betűkészlet-opció

Ha azonban más témát használ, akkor manuálisan hozzáadhat a Google Fonts-hoz, vagy használhat egy plugint.

WordPress plugins a Google Betűtípusok hozzáadásához

Az egyik legjobb ingyenes plugin a Google Fonts webhelyéhez történő hozzáadásához az ingyenes Easy Google Fonts plugin használata, amelyet letölthet a WordPress tárolóból. A legegyszerűbb és legközelebbi letölthető közvetlenül a WordPress műszerfalából. Csak jelentkezzen be a WordPress webhelyére, és lépjen ide Beépülő modulok> Új hozzáadása. Ezután keressen rá az „Egyszerű Google betűtípusok” elemre a gyors és egyszerű telepítéshez.

Információ és letöltésView a Demo

Egy másik nagyszerű bővítmény a betűtípusok testreszabásához az oldalon a Yellow Pencil Live CSS szerkesztő plugin (amelyet ingyen tartalmaz a New York WordPress téma). Ennek a pluginnak az az előnye, hogy nemcsak lehetővé teszi a webhely betűtípusainak megváltoztatását egy egyszerű kattintás és szerkesztés módszerrel. Testreszabhatja a WordPress témájának összes színét, betűméretet, betűtípus súlyát, párnáját, margóit stb..

Mely betűtípusokat kell használni??

A Google Betűtípus-könyvtár legnagyobb ereje megnehezítheti az életét is. Olyan nagy számú betűkészlet áll rendelkezésre, hogy a megfelelő betűtípus-kombináció megtalálása és kiválasztása kihívást jelenthet.

A választott betűtípusok teljesen attól függenek, hogy mit próbálsz közvetíteni a tervezéssel. Betűkészleteket használnak a webhely olvasói érdeklődés felkeltésére. Ezeket arra használják, hogy felhívják a figyelmet a weboldal különféle szempontjaira, és egy nagyszerű tervező csodákat csinálhat, nagyon apró különbségekkel az általuk használt betűtípusokban.

Az egyik dolog, amit meg kell értenie, a különbség a betűtípus és a betűtípus között. Ezt a két kifejezést gyakran és helytelenül használják felcserélhetően. A betűtípus a betűk, számok, szimbólumok stb. Teljes gyűjteménye. Amikor a gyűjtemény tervére utal, betűtípusnak nevezi.

Betűtípus-osztályozás

Különböző osztályozások léteznek, amelyek alkalmazhatók a betűtípusokhoz. Ezek a következők: Serif, Sans Serif, Display, kézírás (vagy forgatókönyv) és Monospace. Vannak mások is, amelyeket nyomtatásban használnak, bár most nem kell aggódnunk velük.

Szóval mi a különbség közöttük??

betűtalp A betűtípusoknak farok van, amely az egyes karakterek szélétől függ.

Serif betűtípus

Sans Serif A betűtípusoknak nincs farok.

Sans Serif betűtípus

Kijelző a betűtípusok szokatlanok és dekoratívak.

Kijelző betűtípusa

Kézírás A betűtípusok úgy néznek ki, mint kézzel írott kurzív vagy blokkos írás.

Kézírás betűtípus

Végül, monospace a betűtípusok olyan karakterekből állnak, amelyek mindegyike pontosan ugyanolyan helyet foglal el.

Monospace betűtípus

Betűtípusok legjobb gyakorlat a webdizájnban

Van néhány bevált gyakorlati útmutató, amelyet be kell tartani a használni kívánt betűkészletek kiválasztásakor.

Ez egy jó ötlet Kerülje el a kettőnél több betűkészlet használatát a weboldal tervezésében. Nehéz lehet kettőnél több betűtípus kiegyensúlyozása. És kétnél több betűtípus keverése egy webhelyen komoly vizuális problémákat okozhat.

Ha két különböző betűtípust használ, például egyet a címekhez és egy a tartalomhoz, akkor ügyeljen arra, hogy ne ugyanazt a betűtípust válassza. ez a betűkészletek kombinálása a legjobb. Más szavakkal, kerülje a két különféle Serif betűtípus vagy két különböző sans serif betűtípus használatát.

Vannak olyan betűtípusok, amelyek igazán jól működnek a címeknél, de nem ideálisak a testtartalomhoz és fordítva. Vannak olyan oldalak, amelyek betűkészleteket használnak tartalmukhoz, amelyek nehezen olvashatók. A tartalom betűkészletének tisztának és könnyen olvashatónak kell lennie mivel a cím betűkészleteit kell használni a maximális hatás elérése érdekében és felhívja a figyelmet webhelyének bizonyos területeire.

A Google Betűkészletek csomagolása a WordPresshez

Mint már valószínűleg felfogod, a betűkészletek kiválasztása a weboldal tervezéséhez bonyolult és bevont folyamat lehet. Sokkal több van a döntésnél, mint hogy bármilyen két betűtípust egyszerűen kiválaszthasson.

Számos dolog van, amelyet meg kell próbálnia választása során biztosítani. Győződjön meg arról, hogy a fejléc osztály hierarchiája kiegyensúlyozott, és hogy a fejléc címkék relatív méretben csökkennek.

A helyes webhelytervezés és a tipográfia harcának fele a konzisztencia a betűtípus-választásokkal. Ez magában foglalja a betűméreteket, a súlyokat és a távolságot. A Google Fonts és a Google Typography plugin használata az egész folyamatot sokkal könnyebbé teszi, mint valaha. Még ezeknek az erőforrásoknak a felhasználásával a professzionális és kiegyensúlyozott tipográfia továbbra is kihívást jelent.

Ha továbbra sem biztos benne, hogy melyik döntést hozza, és eltéved, amikor megpróbálja kitalálni a lehetőségek közötti különbségeket. Ideje lehet, hogy egy profi tervező vessen egy pillantást a webhelyére.

Bevezette-e a Google Fonts-ot a webhelyére? Épített egy témát a semmiből, amely magában foglalja a Google Betűtípusokat? Szeretnénk hallani a tipográfiával és a kedvenc betűtípusokkal kapcsolatos gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map