Hogyan lehet áthelyezni egy blogot közepes értékről a WordPressre

Hogyan lehet áthelyezni egy blogot közepes értékről a WordPressre

A közepes egy hibrid egy blogplatform és a közösségi hálózat között. Sophie Maoura, a Medium B2B partnerségének vezetője ezt társadalmi tartalmi platformnak nevezi. Saját szavakkal, „A közepes olyan hely, ahol a szavak számítanak” tehát nem meglepő, hogy a Medium kedvelt a bloggerek által, ám népszerűsége szempontjából továbbra is a WordPress mögött marad.


A WordPress továbbra is a legnepszerubb Mindegyik blogplatform 70 millió új blogbejegyzéssel jelenik meg a WordPress-en minden hónapban. Az ellenőrzés hiánya és a bizonytalanság a harmadik fél platformon történő közzététel miatt azt eredményezte, hogy az emberek átmentek a WordPress-hez a Medium-ról, elvégre egyetlen blogger sem akarja, hogy beragadjon a „fekete tükör” epizódjába, és nincs ellenőrzése a sors vagy cselekedetek. Számos ipari sztrájk, köztük a Slack, az Awl, a filmiskola visszautasítója szállította kiadványait a médiumból a WordPressbe.

Áttérés közepes értékről a WordPressre

A Mediumgal való blogolás előnyei vannak. beépített terjesztési csatornát kínál, amely elkötelezettség-alapú algoritmust használ, amely megkönnyíti az új közönség elérését. Ezenkívül rendszeres időközönként e-maileket küld e-mailben a közösség számára, ezzel növelve esélyét a szélesebb közönség elérésére. A közepes szintű potenciális keresési eredmények javulását is kínálja, mivel domainjének rangsorolása 94 (ami még a Wikipedia szintjét is meghaladja). Mivel ez már mobilra optimalizált, és rendelkezik egy dedikált alkalmazással is, a bloggereknek nem kell aggódniuk reagáló weboldal tervezése a blogjukhoz. És mivel a Medium egy saját üzemeltetésű platform, nincs szükség technikai ismeretekre. A Bloggereknek nem kell foglalkozniuk műszaki, tárhelyhez kapcsolódó kérdésekkel.

A számos előnye ellenére a közepes nem minden szivárvány és egyszarvú. Ez nem felel meg a WordPress által kínált rugalmasságnak és testreszabhatóságnak. A tartalom és a bevételszerzési stratégiák feletti ellenőrzés, a CTA-k egyedi tervezésének képessége az előfizetések előmozdításához, a SEO rangsor növekedése és a néző figyelmen kívül hagyásának esélye a versenytársak tartalmára a fő okai a WordPress-re való átállásra a Mediumból. Ha ezek közül valamelyik relevánsnak tűnik, a következő útmutató minden, amire szükséged lenne, amikor áthelyezed a blogod a WordPress-re.

WordPress.com vagy WordPress.org, és mi a különbség?

A WordPress.com a WordPress által a freemium számára nyújtott webhelyszolgáltatás, míg a WordPress.org egy önkiszolgáló szolgáltatás. A WordPress.com ingyenes terve nem adja meg a saját egyéni domain nevét, és csak aldomaint kap. Webhelyének URL-je név.wordpress.com/ jelenik meg, amely az olvasók számára nem néz ki profinak, és akadályozza az Ön személyes márkáját.

A WordPress.com blog bevételszerzése szintén kihívássá válik, mivel nem végezhet társult marketing programokat és nem tehet közzé közvetlen hirdetéseket olyan hirdetési hálózatokon keresztül, mint a Google Adsense. A forgalom bevételszerzéséhez regisztrálhat a WordPress nyereségrészesedési programjában, a WordAds-ban. A testreszabás és a pluginok a bloghoz való hozzáadásának korlátozása is korlátozott lehet.

A WordPress.org viszont megbízhatóbb, hozzáférést biztosít a WordPress által kínált összes szolgáltatáshoz, lehetővé teszi előfizetőinek számának növekedését és a blog bevételszerzését. Tehát ebben a bejegyzésben azt tárgyaljuk, hogyan helyezze át közepes méretű blogját a WordPress.org oldalra, hogy felszabadítsa a WordPress valódi erejét (találja meg miért a WordPress.com és a WordPress.org teljes összehasonlításában).

Hogyan helyezze át közepes méretű blogját a WordPressbe?

A közepes méretű önálló ökoszisztéma, így a blog tartalmának átvitele a közepes méretűről a WordPressre nem egyszerű folyamat. Az export fájl formátuma nem XML, hanem HTML. A közepes RSS mezői szintén nem követik a szokásos RSS előírásokat, de a megfelelő eszközökkel és tudásukkal felfelé hajtva a lehető legkevesebb erőfeszítéssel megtehetők..

Itt található lépésről lépésre a Medium blog átállítása a WordPressre.

1. Szerezzen egyéni domain nevet a blogjára

GoDaddy domain név keresés

A saját házigazda WordPress blogjának első lépése egyéni domain név használata. A domain név az URL, amely az Ön webhelyének címe az interneten. Mivel a Medium már nem kínál egyedi domaineket, valószínű, hogy nem regisztrált domainnevet a Medium blogjához.

Számos gyártótól származhat domain név megvásárlása blogjához (például a GoDaddy egy promóciót kínál egy prémium domain név beillesztésére, csupán 4,99 USD-ért az első évben). Ha már van regisztrálva egy domain név, akkor csak annyit kell tennie, hogy átirányítja a DNS-t (Domain name system) vissza a WordPress webhelyre. Használhatja a WordPress DNS útmutatót, ha segítségre van szüksége.

A domain név kiválasztásakor javasoljuk az SSL hozzáadását és a HTTPS protokoll kiválasztását a WordPress webhelyének biztonsága érdekében. Ez nem csak azt teszi, hogy blogod megbízhatóbbnak tűnik, hanem enyhe lendületet adhat a Google keresési rangsorának is.

2. Állítsa be web hostingját

A WordPress-webhelynek kiszolgálóterületre van szüksége a tároláshoz, és a web hosting cégek ezt megteszik az Ön számára. Számos WordPress-kompatibilis tárhely-szolgáltató van, változatos árszinttel, amely közül választhat. Ez a útmutató a legjobb WordPress tárhelyi lehetőségekről ismerteti a különféle tárhelytípusokat és azokat a vállalatokat, amelyeket a WPExplorer ajánl.

A legtöbb webtárhely-szolgáltató közvetlenül rögtön megmondja, szolgáltatásaik kompatibilisek-e a WordPress-rel. A WordPress webhely hostinghoz a PHP 7.3 és újabb verziói, valamint a MySQL 5.6 és újabb verziói szükségesek a WordPress tárhely támogatásához (az írás idején). Bár érdemes megismételni a hivatalos személyt a WordPress jelenlegi követelményei csak a biztonság kedvéért.

Az élet megkönnyítése érdekében javasoljuk a kezelt WordPress tárhely használatát, ha lehetséges. A felügyelt tárhelynél nem kell aggódnia a WordPress telepítésével vagy karbantartásával kapcsolatban, mivel a tárhely szolgáltatója ezt vállalja Önnek. Figyelemre méltó menedzselt tárhelyszolgáltatók, amelyeket ajánlunk, ide tartoznak a WP Engine, a Kinsta és a Media Temple.

3. Telepítse a WordPress alkalmazást

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a kezelt WordPress-tárhelyet megosztott, felhő- vagy VPS-terv esetén, akkor a WordPress-t telepítenie kell a kiszolgálóra. A WordPress hosting cégek többsége lehetővé teszi a WordPress telepítését azáltal, hogy egyetlen kattintással telepítik a C-panelen. Ha nem, ellenőrizze a terv online dokumentációját, vagy vegye fel a kapcsolatot a tárhely támogatási csoportjával a telepítési folyamat rendezéséhez.

4. Exportáljon cikkeket a közegből

A Medium blog tartalmának exportálása HTML formátumban történik, nem XML formátumban. Ez és az RSS-hírcsatornákban alkalmazott különbségek kihívást jelentenek a WordPress.org-ra való importálás szempontjából, és a formátum összeférhetetlenségének leküzdésére körkörös megközelítést kell alkalmaznia..

Maga a tartalom exportálása egyszerű feladat. Csak annyit kell tennie, hogy megnyitja a felhasználói beállításokat, kattintson a „Fiók” szakaszra, görgessen le és kattintson a „Töltse le adatait” elemre. Az összes, a Mediumon megosztott blog és tartalom .zip fájlját, a meglévő bejegyzéseket és vázlatokat, a profiloldalán elérhető információkat HTML-fájlok formájában elküldjük a regisztrált e-mail azonosítójára..

Exportálja a cikkeket a Közepes kategóriából

A link 24 órán keresztül aktív lesz az e-mail kézhezvétele után. A Közepes lehetőséget ad arra is, hogy megváltoztassa az e-mail azonosítót, amikor tartalmát exportálja tőle.

5. Cikkek importálása a WordPress programba

A WordPress.org esetén futtathatja a közepes fájlt egy WordPress to Medium importőr eszközben, amely konvertálja a fájlt, és készen áll a WordPress formátumra. Lépjen a WordPress webhelyének adminisztrációs szakaszába, kattintson az Eszközök elemre, és válassza az importálás lehetőséget. Miután kiválasztotta a WordPress importőr bővítmény Telepítse és telepítse, mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson a „Futtatás az importőrre”, és elindítja.

Cikkek importálása a WordPress-ben

Ennek másik módja a közepes hírcsatorna URL-jének nyers kódjának használata. Miután elérte az oldalkódot, és a jobb egérgombbal kattintva elment a számítógépére, létrehoz egy XML fájlt. Az XML fájl letöltő plugin használatával a WordPress-ben a Medium blogbejegyzéseinek teljes tartalmát a WordPress-hez helyezheti el..

Importálás a közepes bloghírcsatorna használatával

A harmadik út, bár egy körforgalom is használható. A közepes fájlokat importálhatja a WordPress.com webhelyre, majd a WordPress.com fájlokat (amelyek XML formátumban) exportálhatják, majd importálhatják a WordPress.org fájlba. Érthető, ha nem akarja átmenni az összes karika fölött, és így elkezdeni a dolgokat, ám az a tény, hogy tudomásul véve, hogy megvan ez a lehetőség, nem bántja.

6. Töltse le a médiatartalmat a WordPress-ben

A tartalom importálása közben a WordPress importőr megkérdezi a szerző hozzárendelését. Importálhatja a szerző profilját a közegből, vagy létrehozhat egy új profilt. A választás rajtad múlik.

Fontos megjegyezni, hogy a közepes exportfájl nem tartalmaz képeket, amelyeket esetleg használt a blogbejegyzéseiben. Az exportált fájlok HTML formátumban vannak, a képekkel a Medium saját CDN (Content Delivery Network) segítségével szállítják őket. Ez azt jelenti, hogy a képeit a WordPress blogjában tárolhatja, külső importőrrel kell foglalkoznia, vagy manuálisan kell feltöltenie a blogbejegyzéseibe..

7. Adjon hozzá URL-átirányításokat, ha szükséges

Korábban a Közepes nagyságrendű felhasználói engedélyeztek egyéni domaineket, így lehetőség volt a közepes bejegyzés átirányítására a WordPress webhelyre. Miután a domain nevet az új WordPress kiszolgálókra mutatta, csak átirányítási bővítményt kellett használnia. Egyszerűen adja hozzá a közepes URL-t, mint a forrás URL-t, és az új WordPress URL-t, mint a célt. Plugins tetszik Yoast SEO kínálják ezt a funkciót, így az irányítópulton keresztül könnyű kezelni.

Egyszerű WooCommerce tippek: A Yoast SEO átirányítja az elfogyott termékeket

Sajnos, ha rendelkezik Medium.com domainnel, jelenleg nincs mód arra, hogy beállítsuk az URL-átirányításokat a Medium blogodból az új WordPress bloghoz.

Most, hogy áthelyezted a blogod a WordPressbe, csak a testreszabása szükséges egy témával és néhány hasznos bővítmény.

8. Testreszabhatja a tervezést egy WordPress témával

Testreszabhatja a tervezést egy WordPress témával

Alapértelmezés szerint a WordPress hatalmas különféle ingyenes WordPress témákat kínál, elérhető közvetlenül a WordPress műszerfalán (Megjelenés> Témák). Több ezer prémium WordPress-téma van, amelyek még több funkcióval rendelkeznek. Ha nem biztos benne, hol kezdje, a következőkben felsoroljuk a WordPress blogging témáinak első lépéseit.

Mindenesetre válasszon egy olyan témát, amely visszhangzik azzal, ami blogodról szól, és beleolvad a személyes márka identitásába. Miután telepítette a témát, ne felejtse el beállítani a navigációs menüket, és hozzáadni kütyüket az oldalsávhoz vagy a lábléchez (a témától függően). A jól szervezett navigációs menü hasznos a látogatók számára, hogy megtalálják az utat a blogban.

9. Válassza ki és adjon hozzá hasznos bővítményeket

Válasszon és adjon hozzá hasznos bővítményeket

Noha számos beépülő modul közül választhat a WordPress-ben (csak keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása elemet az irányítópulton való böngészéshez), a megharapni kívánt tartalom megrágása nem bölcs stratégia. A túl sok plugin-ütközésekhez vezethet, amelyek viszont megtörhetik az Ön webhelyét. Tehát válasszon, és azok, amelyek ön szerint nélkülözhetetlenek a blogodhoz.

Általában azt javasoljuk, hogy használjon olyan optimalizáló bővítményt, mint a Yoast SEO, mint egy spamszűrő Akismet, és egy biztonsági bővítmény, például az iThemes Security vagy VaultPress. Ezen kívül rengeteg plugin található eseménynaptárakhoz, e-kereskedelmi üzletekhez, élő csevegéshez és még sok máshoz. Gondoljon rá, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb bővítményeket.


Bonyolultnak tűnhet a blog áthelyezése közepes méretűről a WordPressre. De a nap végén, amikor elkezdi ezt csinálni, azt találja, hogy ez nem olyan nehéz – még ha ez egy részletes folyamat is. Miután befejezte, végezze el teljes webhelyének áttekintését. Győződjön meg arról, hogy az összes belső és külső kapcsolat a helyén van, megfelelően működik, és készen áll arra, hogy teljes mértékben kihasználja a WordPress által kínált szabadságot és rugalmasságot..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map