Hogyan lehet áthelyezni a WordPress webhelyet a localhostról az élő szerverre

Hogyan lehet áthelyezni a WordPress webhelyet a localhostról az élő szerverre

A számítógépére (vagy a helyi kiszolgálóra) telepített virtuális webszerver lehetővé teszi a WordPress webhely egyszerű és gyors létrehozását és testreszabását. Mivel minden szerkesztés mentést és frissítést igényel, a WordPress webhely élő kiszolgálón történő fejlesztése könnyen rémálommá válhat, tekintettel a sávszélesség és az internetes forgalom korlátozására.


Ezért a legtöbb fejlesztő helyesen választja, ha a WordPress fejlesztésének minden apró apróságát egy helyi szerveren végzi el, majd a kész weboldalt később feltölti az élő szerverre. Hasonlóképpen a weboldal jövőbeli frissítéseit helyben tesztelik és tesztelik, mielőtt feltöltik őket az élő környezetbe.

Ebben a bejegyzésben megyek a WordPress webhely áthelyezésének folyamatáról egy helyi szerverről egy élő szerverre. Ez a folyamat lehetővé teszi webhelye összes tartalmának (képek, hozzászólások és oldalak), valamint a témák és beépülő modulok biztonságos áthelyezését a számítógép könyvtárából a gazdagép kiszolgálójára. Nyilvánvaló, hogy van néhány praktikus plugin, amely megkönnyítheti ezt a folyamatot, de mindig előnyös megtanulni a kézi folyamatot.

Előfeltételek

Ebben az oktatóanyagban azt feltételezem, hogy már teljesített néhány előfeltételt. Ez csak néhány egyszerű követelmény, amelyre szükséged van az induláshoz.

1. Helyi WordPress telepítés

Szüksége van egy WordPress webhelyre, amely fut a számítógépen. Ha többet szeretne megtudni a saját localhost környezetének beállításáról, nézze meg a WordPress helyben történő telepítésével kapcsolatos útmutatásainkat, vagy a Local by Flywheel fizetési útmutatót..

2. Hosting terv

Szüksége lesz továbbá egy aktív hostolási tervre, amely PHP és MySQL támogatást kínál. Szerencsére a legtöbb tárhely-szolgáltató támogatja a PHP-t és a MySQL-t. Sokkal jobb, hogy sok szolgáltató egy kattintással telepít szkripteket a WordPress programhoz, így nem kell átvinnie a kézi beállítást..

Természetesen javasoljuk a WP Engine által kezelt WordPress tárhelyet – ez az, amellyel minden weboldalunkat és az élő témákról szóló demókat tápláljuk. Ráadásul a WP Engine intuitív adminisztrációs paneljének köszönhetően megkönnyíti a webhelyek kezelését. A tervek havi 29 USD-tól indulnak egy telepítésnél (de 2 hónap ingyenes lehet az éves tervekben, ha a linkünket használja). Ha még nem áll készen az árakra, akkor havonta kb. 3 dollár nagyszerű kezdő megosztott tárhely-tervet találhat olyan cégektől, mint a Bluehost vagy a SiteGround.

3. SFTP hozzáférés

És végül, SFTP hozzáféréssel kell rendelkeznie a hostfiókodhoz, valamint egy olyan ügyfélprogrammal, mint például FileZilla. Ezt fogja használni a fájlok feltöltésére a gazdagépére. Alternatív megoldásként a File Manager lehetőséget is használhatja a cPanelben, de az SFTP-vel ellentétben a cPanel nem nyújt képet a helyi könyvtárszerkezetről. Oké, mindezek helyett készen kell állnunk az indulásra.

1. módszer: Tartalom exportálása és importálása a Core WordPress szolgáltatások használatával

A WordPress webhely gyors és egyszerű áthelyezése a helyi kiszolgálóról a termelési környezetre a WordPress beépített export eszközének használatával. Ez a módszer feltételezi, hogy a WordPress már telepítve van és be van állítva az élő tárhely-fiókba, és hogy van nincs tartalom az élő webhelyen. Ez nagyon fontos, mivel a WordPress import funkció nem felülírja a meglévő tartalmat, hanem csak hozzáteszi. Ha van régi tartalma, akkor mindig felhasználhatja útmutatónkat a WordPress webhely alaphelyzetbe állítására, így tiszta telepítéssel rendelkezik a.

Rendben – a webhely mozgatásának megkezdéséhez lépjen a helyileg telepített WordPress irányítópultra, és görgessen le Eszközök. választ Export és ellenőrizze az „Összes tartalom” radiális gombot.

WordPress Töltse le az Export fájl fájlt

Ezzel letölt egy XML fájlt a számítógépére. A fájl tartalmazza a webhely tartalmának minden részletét (kivéve, ha egy egyedi tartalom letöltési lehetőséget választott, például csak a hozzászólásait, oldalait, egyéni üzenet típusát vagy a médiát).

Jelentkezzen be az élő WordPress webhelyre, majd aktiválja a témát és a helyi kiszolgálón használt pluginokat. Ha ez megtörtént, keresse meg Eszközök> Importálás.

WordPress HelyiHost-tartalom importálása

Ha a program felszólítja a WordPress import plugin telepítésére, tegye meg, majd aktiválja. Végül használja a beépülő modult a helyi gazdagépről exportált .xml fájl importálásához. Ehhez először kattintson a Az Importőr futtatása lehetőségek a WordPress címsor alatt (Megjegyzés: Az importőr funkciót is felhasználhatja tartalom áthelyezésére más forrásokból, például a Bloggerből, a Tumblrből stb.).

WordPress Válassza az importálandó XML fájlt

Ezután használja a Válassz fájlt lehetőséget, hogy kiválassza az XML-fájlt, majd kattintson a feltöltéshez és az importáláshoz. Most csak várjon, amíg a tartalma importálódik. A várakozási idő attól függ, hogy mennyi tartalmat importál, és a tárhely tervétől.

Ez a módszer a bejegyzéseit, oldalait, médiáját és menüit áthelyezi az élő webhelyre. Természetesen be kell állítania a menüpontjait és újra hozzá kell adnia a kütyüket, de figyelembe véve, hogy minden más átkerült az Ön számára, ez egy remek lehetőség, ha nem akar további kiegészítőket telepíteni, vagy az áthelyezést manuálisan feldolgozni..

2. módszer: Használjon egy bővítményt a WordPress webhely áthelyezéséhez

Ha webhelyének zökkenőmentes továbbítását szeretné, akkor a legjobb, ha fontolgat egy plugint. A gyors Google-keresés tonna ingyenes és prémium lehetőséget kínál, de itt van a három kedvencünk (plusz egy gyors magyarázat arra, hogyan lehet ezeket felhasználni webhelyének migrálására)..

DesktopServer

Miért érdemes használni a DesktopServer szolgáltatást?

A DesktopServer egy prémium szoftver, amelyet a WordPress telepítéséhez használhat a számítógépére (Mac vagy PC). Ez megkönnyíti a virtuális gazdagép beállítását, a tesztoldalak másolatát, a helyi többoldalú helyek létrehozását, az archívumhelyeket és még sok más. A DesktopServer egyik legjobb tulajdonsága az, hogy könnyen áttelepítheti a helyi webhelyet a szerelmi szerverre ingyenesen DesktopServer plugin.

Egyszerűen telepítse a beépülő modult, exportálja a webhelyet a helyi DesktopServer beállításokból (feltétlenül válassza a „Live hosting szerver adatainak letöltése” lehetőséget), és importálja a beépülő modulon keresztül. Voálá! De meglátogathatja online dokumentumaikat, hogy további útmutatásokat találjon a DesktopServer telepítése az élő szerverre.

BackupBuddy

Biztonsági másolat készítése a WordPress webhelyről a BackupBuddy segítségével

Egy másik fantasztikus megoldás az iThemes által készített BackupBuddy. Ez a kedves bővítmény a legjobb megoldás a webhelyről készített biztonsági mentések kezelésére. Ezzel teljes webhelyről készíthet biztonsági másolatot (adatbázisok és minden), ütemezheti a rendszeres biztonsági mentéseket, tárolhatja saját példányait (helyileg vagy a BackupBuddy Stash segítségével), és akár visszaállíthatja webhelyét az ImportBuddy segítségével..

De tudta, hogy a BackupBuddy-t is felhasználhatja a helyi webhely áthelyezésére az élő oldalra? A BackupBuddy beépített migrációs szolgáltatásai segítségével áthelyezheti webhelyét számítógépről internetre (vagy hostról hostra). A plugin kezeli a domain változásait, automatikusan helyettesíti az URL-eket, és mindezt annak érdekében, hogy zökkenőmentesen átalakítsa webhelyét a nagyszerű debütálása érdekében.

Duplikátor

Másoló WordPress beépülő modul

Végül, a Duplicator egy fantasztikus freemium plugin, amelyet felhasználhat saját webhelyének biztonsági mentéseinek és migrációinak kezelésére. A … val Másológép ingyenes plugin könnyedén létrehozhat saját igény szerint készített biztonsági mentéseket, webhely-csomagok létrehozását (tartalom, téma és beépülő modulok csomagját az ügyféloldalak újbóli felhasználásához), és könnyen áthelyezheti webhelyét a helyről élőre (telepítse a bővítményt helyileg a csomagoláshoz, majd telepítse a az élő webhelyed ugyanazt a bővítményt használja).

Alternatív megoldásként, ha tavasszal a Duplicator Pro alkalmazáshoz prémium szolgáltatásokat használhat ütemezett biztonsági másolatok készítéséhez, szinkronizált tároláshoz (Amazon, Dropbox, Google Drive stb.), Többoldalú kompatibilitásra, cPanel API-ra, e-mail értesítésre, pro támogatásra és még sok másra. Egy év kevesebbet fizet, mint egy pár Nike oktató, és a webhely biztonságának ismerete több, mint megéri.

3. módszer: A fájlok kézi átvitele a helyi szerverről a helyi szerverre

Az utolsó lehetőség a webhely fájljainak kézi áthelyezése. Ehhez szerver hozzáférésre van szükség. Alapvetõen a folyamat magában foglalja az adatbázisfájl letöltését a helyi telepítésbõl, a helyes elérési utak szerkesztését a szerver új adatbázisba való importálása elõtt, és végül a helyi WordPress telepítésének összes tartalmának feltöltését..

Exportálja az adatbázisfájlt

Az induláshoz indítson be helyi kiszolgálót, és keresse meg phpMyAdmin – csak gépelj localhost / phpmyadmin a böngészőbe. Ebben a példában az XAMPP-t használom, és itt van az, ami az én phpMyAdmin felület így néz ki:

phpMyAdmin

A bal oldali panelen az összes adatbázis szerepel. Válassza ki a helyi WordPress webhely adatbázisát és kattintson a gombra Export a tetején phpMyAdmin ablak. Alapértelmezés szerint a „Gyors” exportálási módszer van kiválasztva. Hagyja érintetlenül, majd kattintson Megy.

Exportálja az adatbázis táblákat

Egy SQL fájlt (például a my_test.sql) exportálunk a számítógép letöltési mappájába.

Módosítsa a fájl elérési útjait

Amikor a WordPress webhelyét az alapoktól kezdve építi fel, ne feledje, hogy az összes URL abszolút útvonal lesz. Más szavakkal, a tartalomfájlokra mutató összes link (hozzászólások, képek, postai típusok) kezdődik http: // localhost /. Az élő telepítéshez módosítania kell ezt a hivatkozási struktúrát, különben a tartalma nem jelenik meg megfelelően az adatbázis-fájl feltöltése után.

Ehhez használja a kódszerkesztőt az „exportálás és cseréje” elvégzéséhez az éppen exportált adatbázisfájlban. A Notepad ++ segítségével keresem és lecserélem a „http: // localhost / my_test” kifejezésre, és lecserélem az élő URL-re. Egyszerűen létrehoztam egy „my_test” mappát a domain gyökérmappájában. Ha közvetlenül a gyökérkönyvtárba telepíti, akkor nem kell létrehoznia semmilyen mappát, így a helyettesítő URL-nek egyszerűen a http://www.yourdomainname.com címet kell megadnia. A helyi WordPress mappákat feltölti a következőre: public_html (a hostfiók gyökere).

Módosítsa a fájl elérési útjait

Miután befejezte az URL-ek cseréjét, mentse el és zárja be.

Hozzon létre új adatbázist a tárhely-fiókján

Most már elkészült a helyi szerver fő részével. Ideje beállítani az élő környezetet, és végül feltölteni a fájlokat, hogy webhelye élővé váljon. Az, hogy hogyan állít be új adatbázist a WordPress-webhelyhez, a tárhelytől függ.,

Ha a terv cPanelt használ (például a Bluehost vagy a HostGator), nyissa meg a tárhelyfiókjából, és keresse meg MySQL adatbázisok.

Hozzon létre új adatbázist

Amikor kiválasztja MySQL adatbázisok, a rendszer felkéri a felhasználónév és a jelszó megadására. Ez az új felhasználói fiók lesz társítva a webhely új adatbázisához. Vegye figyelembe a személyes adatokat, például a felhasználónevet és a jelszót, mert szüksége lesz rájuk, amikor az adatbázis fájlt a WordPress-ben konfigurálja. Az újonnan létrehozott adatbázis neve megegyezik a választott felhasználónévvel.

Ha kezelt tárhely-fiókot használ, akkor lehet, hogy nincs a cPanel. Például a WP Engine használatával létrehozhat egy új telepítést a tervében, egyszerűen bejelentkezve a fiókjába, és kattintva a Add Install link.

WP motor hozzáadása telepítés

Ezután töltse ki a szükséges információkat (mellesleg ezt beállíthatja átmeneti webhelyként, ha még nem áll rendelkezésre domain).

A WP Engine telepítési információk hozzáadása

Ez az! Az új webhely (és adatbázis) készen áll.

Töltse fel az adatbázis fájlt az új adatbázisba

Most, hogy van egy új (üres) adatbázis az élő szerveren, itt az ideje feltölteni a számítógépére mentett adatbázis-fájlt. Keresse meg a phpMyAdmin felületét, és válassza ki import. Keresse meg és válassza ki a webhelyről a helyi kiszolgálón exportált SQL adatbázis fájlt.

Ha a gazdagépen nincs phpMyAdmin, akkor használja a Adatbázis-visszaállítás opció MySQL adatbázisok. Ugyanezt teszi – lehetővé teszi az SQL fájl böngészését és kiválasztását.

mySQL adatbázis

A visszaállítási opcióval importáltam az adatbázis-fájlt. Ne feledje, hogy ez döntő jelentőségű lépés, mert lehetővé teszi a webhely helyreállítását pontosan úgy, ahogy a helyi telepítésnél volt. Most már csak a szerkesztése van wp-config.php fájl, feltölteni a webhely fájljait, és kijavítani az állandó linkeket, és készen állunk és működünk.

fix wp-config.php fájl

Nyissa meg a wp-config.php fájlt a kódszerkesztőben (keresse meg a helyi WordPress telepítési mappát). Csak az alábbiakat kell módosítania:

 • definiálja (‘DB_NAME’, ‘your_database_name’);
 • határozza meg (‘DB_USER’, ‘your_database_user’);
 • határozza meg (‘DB_PASSWORD’, ‘your_database_password’);
 • határozza meg (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Csak töltse ki a megadott beállításokat, miközben a 3. lépésben létrehozza az adatbázist az élő kiszolgálón. A gazdagépnévhez írja be a kiszolgáló IP-címét, vagy hagyja helyi kiszolgáló ha a házigazda kifejezetten így mondja. Az enyémet helyi szellemként hagyom, ahogy itt egyértelműen kijelenti: “Ahhoz, hogy csatlakozzon ehhez az adatbázishoz egy webkiszolgálón futó parancsfájlban, a “localhost” -t kell használnia gazdagépnévként. ” Ha végzett a beállítások szerkesztésével, mentse el és zárja be a fájlt. Ne változtasson mást.

Jegyzet: Ne felejtsen el menteni a régi értékeinek másolatát, csak arra az esetre, ha valami rosszra fordul, mindig visszatérhet.

Webhely fájlok feltöltése

Itt az ideje, hogy áthelyezzük a tényleges WordPress webhely fájljait, mivel mindent beállítottunk az élő szerveren. Tűzje ki az SFTP-klienst, és csatlakozzon a hostfiókhoz az SFTP-kapcsolat adatainak felhasználásával. A házigazdától szerezheti be őket, ha még nem rendelkezik velük. Néhány tárhely-szolgáltató esetében az SFTP-bejelentkezések megegyeznek a cPanel-adatokkal.

Miután csatlakozik, keresse meg a public_html vagy www mappát (vagy egy mappát a gyökérben, ahová telepíteni kívánja a WordPress webhelyet), és másolja át az összes fájlt a helyi szerver WordPress telepítési mappájából az élő szerver e könyvtárába.

A Permalinks módosítása

Az utolsó lépés az új webhely állandó link struktúrájának módosítása, hogy megfeleljen a régi kiszolgálón lévő régi webhely struktúrájának. Ehhez keresse fel új webhelyének adminisztrátori irányítópultját, és keresse meg Beállítások> Permalinks. Válassza ki a helyi telepítéshez használt struktúrát, és mentse el. A WordPress webhelyének most élőnek kell lennie.

Következtetés

Mostantól megfelelő betekintéssel kell rendelkeznie arról, hogy mi történik, ha a helyi WordPress telepítést áthelyezi egy élő szerverre. A WordPress sok rugalmasságot és könnyű használatot tesz lehetővé. A localhoston történő fejlesztés korlátlan csípéseket és testreszabásokat tesz lehetővé, mert engedheti meg magának, hogy hibákat kövessen el, amelyeket nem engedheti meg magának az élő, termelési környezetben.

Mi a legjobb módszer egy WordPress webhely feltöltésére a helyi gazdagépről az élő szerverre? Ha korábban már átélte ezt a folyamatot, milyen volt a tapasztalata? Kérjük, ossza meg gondolatait a megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map