Hogyan követjük nyomon a szociális mutatókat a WordPress webhelyekhez

Hogyan követjük nyomon a szociális mutatókat a WordPress webhelyekhez

Mikor vizsgálták meg utoljára, hogy a felhasználók hogyan osztják meg az Ön üzeneteit és oldalait közösségi média-fiókjaikba? Kezdetben furcsának tűnik aggódni amiatt, hogy hány ember tweetelt az utolsó blogbejegyzésedben. De az ilyen számok és trendek betekintést nyújtanak webhelyed népszerűségéhez, és az oldalak vagy hozzászólások működéséhez. Szerencsére könnyű hozzáadni és nyomon követni a szociális mutatókat a WordPress webhelyén.


Mivel a közösségi média ilyen erős mérőszám a hitelesség és a keresőmotor bátorsága szempontjából, nézzük meg, hogyan nyomon követheti a WordPress-webhely közösségi mutatóit. A közösségi mutatók követésének első része az összes grafikon és statisztika összeállítása, amelyek kapcsolódnak a közösségi média oldalaihoz.

Ideális esetben hozzáférhet a WordPress olyan fontos társadalmi mutatóihoz, mint például:

 • Elérés: általános benyomások, megemlítések vagy egyéb láthatósági források, amelyeket a hozzászólásai kaphatnak (elkötelezettséggel vagy anélkül)
 • eljegyzés: kedvelések, megjegyzések, retweettek és bármilyen más interakció, amelyet a közönség a tartalommal folytat
 • konverziók: hány kattintás vezet a közösségi bejegyzésedhez egy cél teljesítéséhez (üzletértékesítés, hírlevél feliratkozás stb.)
 • A hang megosztása: ez azt mutatja be, hogy összehasonlítja a versenyt és a befolyását

De ezek csak néhány nagyméretűek – rengeteg más mérőszám követhető, például a közönség növekedése, a megtérülés, a csatornák, a válaszidők, a kulcsszavak és más, a céloktól és a keresett adattípustól függően. Szerencsére számos megbízható szolgáltatás használható automatizálni ezt a folyamatot az Ön számára.

jegyzet: A felsorolt ​​árak 2020. június 4-én állnak, a frissítés idején.

1. Sprout Social

Sprout Social

Sprout Social Analytics

A Sprout Social úgy reklámozza magát, hogy elérheti és bevonhatja a közönséget a beépített all-in-menedzsment és jelentéstétel segítségével. És nem hibáztathatjuk őket. Ez a prémium szolgáltatás rengeteg nagyszerű funkciót kínál a WordPress webhelyének társadalmi mutatóinak nyomon követéséhez, nagyon kevés erőfeszítéssel az Ön részéről. A Social Sprout segítségével csatlakozhat szociális média-fiókjaihoz a közzétételi ütemterv megtervezéséhez, az elkötelezettség nyomon követéséhez és nyomon követéséhez, az elemzés nyomon követéséhez és akár a hallgatási funkciók lehetővé tételéhez a közönség részletes adatainak (életkor, nem, eszköz és egyéb) megtekintéséhez..

Sprout Social Reporting Social Metrics

A beépített közösségi médiajelentések megkönnyítik az adatok gyűjtését és értelmezését, a célok nyomon követését és a közösségi média stratégiájának optimalizálását. A Sprout Social speciális jelentéseket is kínál csoportosított közösségi fiókokhoz, címkézett üzenetekhez, versenytársakhoz, fizetett hirdetésekhez és csapatokhoz / feladatokhoz. Még testreszabható jelentéskészítő, 150+ mutató, fejlett szűrés és összehasonlítási lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy a legtöbbet hozhassa ki a közösségi adatokból.

Kompatibilis platformok: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn
Ár: Havonta 99 dollár felhasználónként, akár 5 társadalmi profil segítségével

2. HootSuite

HootSuite

HootSuite Analytics

A listánk következője a Hootsuite közösségi médiakezelő platformja. A hozzászólások ütemezésének, a tartalom kurálásának, a teljesítményfigyelésnek, az elemzésnek és akár a csapatmenedzsmentnek a lehetőségeivel együtt még egy remek eszköz, amelyet figyelembe kell venni a társadalmi mutatókkal kapcsolatban. A Hootsuite akár egy 30 napos próbaverziót is kínál, amely különösen nagyszerű lehetőséget kínál, ha csak először próbálkozik a mutatók megfigyelésével..

Hootsuite beszámoló társadalmi mutatókról

Tehát mit tartalmaz a Hootsuite? Miután összekapcsolta a fiókjaival, megtekintheti a hozzászólások, elkötelezettség, teljesítmény, időkeretek és egyéb jelentéseit. Több mint 200 mutató közül választhat, így testreszabhatja jelentéseit az igényeinek megfelelően, így még könnyebbé válik a stratégia optimalizálása. A Hootsuite integrálódik más szociális metrikus eszközökhöz, például a Brandwatch, Unmtric, Weibo és más eszközökhöz a további ROI elemzéshez..

Kompatibilis platformok: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest, LinkedIn
Ár: Havonta 29 dollár egy felhasználó számára, legfeljebb 10 közösségi fiókkal

3. SEMRush

SEMRush

SEMRush Social Media Toolkit

A SEMrush rengeteg funkcióval rendelkezik, amelyek optimalizálják webhelyét SEO-hez, ideértve a könyvvizsgálatot, a pozíciókövetést, a versenyinformációkat, a linkeket, az elemzést és még a közösségi média eszközkészletét is. Noha a SEO oldal nagyon hasznos, a hozzáadott társadalmi mutatók még vonzóbbá teszik a SEMrush-ot, ha egy szolgáltatást keres mindkét szempont kezelésére.

SEMrush Reporting Social Metrics

A SEMrush közösségi média eszközkészlettel összekapcsolhatja fiókját a Facebook, a Instagram és a Linkedin weboldalakkal a hozzászólások ütemezéséhez, hirdetések létrehozásához, a hozzászólások növeléséhez és a versenytársak nyomon követéséhez. Ezenkívül intuitív jelentéseket is láthat, amelyek betekintést nyújtanak abban, hogy mely bejegyzéseket találják meg, mikor vonzzák a közönséget, konverziót készítenek és így tovább. Ráadásul, amint már említettük, a SEMrush teljes tehergépjármű-terhelést kínál SEO optimalizálási funkciókkal, amelyeket a szociális mutatókkal együtt használhat az online marketingstratégiák további tökéletesítésére..

Kompatibilis platformok: A statisztikák csak a Facebookon, az Instagramon és a LinkedIn-n érhetők el (egyéb funkciók a Twitter, a YouTube, a Pinterest használatával is kompatibilisek)
Ár: Havonta 99,95 dollár egy Pro tervhez, amely lehetővé teszi akár 50 társadalmi profil megfigyelését

Nézze meg jelentéseit

Itt az ideje, hogy megnézze, hogyan teljesít. A közösségi mutatók segítségével keresse meg, mely bejegyzések a legnépszerűbbek. Jegyezze fel, hogy mely közösségi médiaplatformok (Facebook, Twitter, Pinterest stb.) Teszik ki az adott üzenet részvényeinek többségét. Ez segít megfejteni a legnépszerűbb tartalmat. Ezután megfogalmazhatja a jövőbeli hozzászólásokat annak alapján, hogy a közönség mi lesz a legvalószínűbb élvezni és megosztani, és tudni fogja, melyik közösségi platform a leghasznosabb az Ön webhelyén..

Mi a helyzet a barkácsmal??

Természetesen mindent megtehetsz. Teljesen lehetséges manuálisan követni a hozzászólásait, megjegyzéseit, közösségi médiabejegyzéseit, például az újra megosztást, a követőket és egyebeket. Valójában, Social Media Examiner egy nagy 10 lépésből álló útmutató arról, hogyan hozhat létre saját táblázatot az összes fontos mutató nyomon követéséhez. De ez munkaigényes és időigényes. Ezért javasoljuk a fent említett eszközök egyikének használatát, ha komolyan veszi a lapok megmutatását a saját társadalmi mutatóin.


A közösségi média mutatói nem csak annyira összetettek, mint az általános webhely-statisztikák kezelése, például a Google Analytics szolgáltatásban. Mivel azonban a közösségi média ilyen óriási szerepet játszik a hitelességben és a keresőmotorok rangsorolásában, bölcs dolog, ha egy közösségi média mutatóeszközt tart az arzenáljában.

Az említett szolgáltatások mindegyike olyan szociális mutatókat kínál, amelyek segítségével javíthatja a közösségi média stratégiáját, de igényeitől (vagy költségvetésétől) függően választhat egyet a másik felett. A Sprout Social az elemzési és jelentéstételi lehetőségeket kínálja a legjobban (különösen, ha frissíti a szaktervük 150 dollár havi szintjét). De ha a költségvetése korlátozott, a Hootsuite megfizethető árakat és sokféle szolgáltatást részesíthet előnyben. Vagy inkább, ha SEO-t és a szolgáltatást szeretné figyelemmel kísérni a szolgáltatással, akkor a SEMrush jobban megfelel.

Ha kérdései vannak a WordPress-webhely közösségi média mutatóinak nyomon követésével, ejtsen egy sort az alábbi megjegyzés szakaszban. Használt más közösségi média elemző eszközöket annak nyomon követésére, hogy teljesítesz jól olyan platformon, mint a Facebook és a Twitter? Szeretnék hallani róluk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map