Hogyan kezdjük el a WordPress: 2020 útmutatóval

Hogyan kezdjük el a WordPress programot?

Tehát új webhelyet szeretne felállítani. Jó elképzelése van arról, hogy mi lesz a webhelye, milyen tartalma van rajta, hogy elad-e valamit, a lista folytatódik. Most kezdjük el a WordPress használatával!


Úgy tűnik, hogy készen állsz a kezdésre, igaz? De várj, mi lenne a platformoddal? Ha ezt olvassa, valószínűleg a WordPress-t választotta – vagy fontolgatja-e a választást. De talán nem biztos benne, hogyan kezdje el. Vagy csak szüksége van egy frissítőre, hogyan működik. Ez a cikk megkönnyíti a folyamatot, mivel lépésről lépésre bemutatja, hogyan kezdje el a WordPress webhelyet.

Felhívjuk figyelmét: nagy különbségek vannak a WordPress.com és a WordPress.org között, ebben az útmutatóban a .ORG kifejezetten tippeket osztunk meg.

1. lépés: Keresse meg webhelyének legjobb tárhelyét

A WordPress.org használatának megkezdése előtt hostolási szolgáltatásra van szüksége. Beállíthatja saját kiszolgálóját, és telepítheti a WordPress-t a számítógépére, de amikor csak elkezdi, könnyebb feliratkozni egy olyan szolgáltatásra, amelyben már vannak kiszolgálók beállítva és készen állnak a WordPress-webhely üzemeltetésére. Néhány szolgáltatás ingyenes, mások fizető; javasoljuk a fizetett használatát, mivel ezek jobb minőségű szolgáltatásokat és szolgáltatásokat biztosítanak.

Nem biztos benne, hogy melyik típusú hostot vagy melyiket választja? Teljesen megértjük (és már ott voltunk, a WPExplorer néhányszor váltotta a házigazdákat, mielőtt tökéletes illeszkedést találtak). Néhány különféle típusú tárhelyet kell fontolóra venni, mindegyik saját előnyeivel és hátrányaival rendelkezik. Elolvashatja a legjobb WordPress-tárhelyről szóló útmutatónkat, vagy átnézheti praktikus infografikánkat, amely bemutatja azokat a legfontosabb tárhely-lehetőségeket, amelyeket az új WordPress-felhasználóknak ajánlunk..

WordPress tárhelybeállítások

A legjobb WordPress tárhely

Közös tárhely a legtöbb új WordPress-felhasználó kezdődik. Ez egy egyszerű költségvetés-barát lehetőség, amelynek elegendő forrása van egy új webhely tárolásához. A legtöbb megosztott gazdagép egyetlen kattintással telepíti a WordPress szoftvert, ésszerű mennyiségű tárhelyet és sávszélességet, és néha néhány kedvezményt (például a Google Adwords kuponokat vagy akár egy ingyenes domain nevet). Véleményünk szerint a legjobb megosztott tárhely-terv a Bluehost cégtől származik. Havonta mindössze 2,95 USD-tól (speciális linkünkkel) kiváló lehetőség azok számára, akik csak a WordPress-rel kezdik el.

A KÉKHOSZTOS MEGOSZTOTT NÖVEKEDÉSI HOSTING

Kezelt VPS (amely a Virtual Private Servers kifejezést jelenti) egy lépés a megosztott tárhelytől. Még mindig megoszt egy szervert más felhasználókkal, de a szerver fel van osztva szakaszokra, így mindegyik rendelkezik saját mini-kiszolgálóval a jobb biztonság, adatvédelem és a webhely működése érdekében. Plusz, a sikerült VPS, amelyet nem kell fenntartania a szerverén – a hosting cég kezeli a szoftverfrissítéseket és kódolja a WordPress frissítéseket az Ön számára, így összpontosíthat webhelyére. A legjobban menedzselt VPS-hez a lendkerék választhat. Fantasztikus szolgáltatásokat kínálnak, például ingyenes migrációt, beépített gyorsítótárat, automatikus biztonsági mentéseket és még sok minden más, ami sok energiát jelent Önnek.

Lendkerék VPS WordPress tárhely

És az utolsó fogadási lehetőség az Menedzselt WordPress tárhely, amikor a tárhelyszolgáltató teljes mértékben kezeli az Ön kiszolgálóját. A menedzselt tárhely több szolgáltatást és webhely-erőforrást kínál, mint megosztott, és sok menedzselt gazdagép méretezhető tárhely-terveket kínál, így kicsivel elindíthatja és frissítheti a szervert, amikor vállalkozása növekszik. Évek óta használunk menedzselt tárhelyet a WP Engine-től, és rendkívül elégedettek vagyunk a hostolás minőségével, valamint a támogató csapatuk fantasztikus szolgáltatásával. Nagyszerű személyes tervet kínálnak az új bloggerek számára, valamint csodálatos prémium és vállalati szintű terveket kínálnak a nagy forgalmú webhelyek számára.

WP Engine által kezelt WordPress tárhely

2. lépés: Válasszon egy domain nevet

Valószínűleg már kiválasztotta a webhely nevét vagy egy névlistát. Nagyszerű! Ha nem, rengeteg cikk található, amelyek segítenek ötletgyűjtésben. Csak tartsa szem előtt, hogy a domain névnek tükröznie kell a webhely célját, és elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy vonzza a látogatókat.

Az elnevezés másik része, amely valamivel kevesebb figyelmet kap, a domain név. Technikai szempontból a domain név az URL azon része, amely azonosítja az IP-címeket (amelyek a hálózat számítógépeit vagy eszközeit azonosítják) és a weboldalakat. Egyszerűbben: ez a webcíme. Minden domain névhez tartozik utótag, például .com vagy .org. Regisztrálhat olyan tetszőleges domainnevet, amelyet még nem vett igénybe – éves díj ellenében. Néhány házigazda ingyenes domain regisztrációt nyújt Önnek az első évre. A regisztráció részeként a házigazdák automatikusan ellenőrzik, hogy a domain elérhető-e az Ön számára. A domain nevet azonban mindig közvetlenül olyan regisztrátoroktól is megvásárolhatja, mint például a NameCheap vagy a GoDaddy.

Miután egy domain névvel rendezte el, kövesse a tárhelyszolgáltató utasításait a telepítési folyamat befejezéséhez. Valószínűleg a domain nevet kell mutatnia a hostjára. Csak ellenőrizze online dokumentumaikat, vagy végezzen egy gyors Google-keresést a konkrét utasítások megtalálásához. Most kezdődik az igazi munka!

A következő lépéseknek nem feltétlenül kell egy meghatározott sorrendben megtörténniük. Most már hozzáférhet az irányítópulthoz, és arra fordíthatja a figyelmét, amire úgy érzi, hogy a leginkább sürgető.

Üdvözöljük a WordPress oldalán

Ezen a ponton hasznos lehet webhelyének megtekintése és az adminisztrátori beállítások áttekintése. Így tudja, hogy mire kell dolgoznia.

3. lépés: Testreszabhatja webhelytervezését

A WordPress alapértelmezés szerint egy adott témára vonatkozik, amelyet a jelenlegi állapotban maradhat, testreszabhat vagy módosíthat egy új témára.

Ingyenes témák

A WordPress számos előre telepített témát választhat. Látni a ingyenes WordPress témák könyvtára, kattintson Megjelenés> Témák. Ha rákattint a Új hozzáadása gombra kattintva megjelenik a WordPress.org könyvtár ingyenes WordPress témáinak listája, a témákkal kapcsolatos információk, valamint a lehetőségek előnézete vagy telepítése.

Új WordPress téma hozzáadása

Választhat egy harmadik fél által kifejlesztett téma telepítésére is. Számos elismert webhely ingyenes WordPress témákat kínál – a WPExplorer tartalommal együtt. A telepítés kissé eltér, mivel letöltenie kell a témát. Gyakran ez egy .zip a téma nevével. A telepítéshez keresse meg a témakönyvtárat, majd kattintson a gombra Téma feltöltése.

A WordPress téma feltöltése

A következő képernyőnek felszólítania kell arra, hogy keresse meg a témát a számítógépen. Válassza ki a témafájlt (a .zip fájlt, amelyet már említettünk), majd kattintson a telepítésre. Csak annyit kell tennie, hogy kattintson az aktivációra az új téma használatához a webhelyén.

Prémium témák

Míg az ingyenes témák nagyszerű módja az indulásnak, addig a prémium (vagy fizetett) témák az arany szabvány. A harmadik féltől származó prémium témák sokféleséget kínálnak, és gyakran sokkal több funkciót tartalmaznak, mint az ingyenes témakönyvtárban található témák.

Például a Total WordPress téma tartalmaz egy könnyen használható vizuális oldalkészítőt, a portfólió beépített lehetőségeit, testreszabható blogot, egyedi betűkészleteket, korlátlan színopciókat és még sok másat. De a legfontosabb, hogy tartalmaz egy egyszerű demo-importátort, amellyel importálhatja a téma bármely élő demóját. Tehát néhány kattintással jsut elindíthatja webhelyének tervezését.

Teljes reagáló többcélú WordPress téma

Információ és letöltésView a Demo

De ez csak egy lehetőség. Számos prémium témájú piactér található, ahol új témát vásárolhat webhelyére. A Themeforest jó hely a prémium témák felkutatására, több mint 11 000 téma közül lehet választani. Vagy böngészhet a sok témagyűjteményben, amelyeket itt összegyűjtöttünk a WPExplorer webhelyen.

Miután megtalálta, megvásárolta és letöltötte a kívánt témát, telepítenie kell azt (csakúgy, mint az ingyenes témák szakaszában). Menj tovább Témák> Új hozzáadása feltölteni, telepíteni és aktiválni. Ha a prémium témája tartalmazott mellékelt plugineket, akkor további javaslatok vagy értesítések jelenhetnek meg az ajánlott pluginek telepítéséhez.

Theme Customizer

Megjelenésének egyéb, a testreszabható részei a kütyü, a menü (k), a fejléc és a háttér. Mindegyik megváltoztatható a téma testreszabó amely megtalálható alatt Megjelenés (közvetlenül a témák alatt). Kattintson rá, hogy megnyissa a szerelem WordPress testreszabót:

WordPress Theme Customizer

A WordPress számos widgettel van előre betöltve, amelyek közül néhány aktiválva van, és megjelenik a webhely oldalsávjában. Szükség szerint átrendezheti őket, és ha többet szeretne, akkor mindig telepíthet egy plugint új hozzáadásához.

Adja hozzá a WordPress kütyüket

Témája különböző vagy több menüpontot támogathat (fő, felső sáv, lábléc stb.). Ha nem, akkor a menübővítmények telepíthetők. Valószínűleg nem kell sokat aggódnia e miatt, mindaddig, amíg több oldal nincs beállítva.

4. lépés: Add plugins a további szolgáltatásokhoz

A webhely használatának módjától és a téma funkcionalitásától függően valószínűleg telepítenie kell és aktiválnia kell a különféle bővítményeket. Ezek hozzáadják azt, amit a webhely képes megtenni.

Ingyenes bővítmények telepítéséhez keresse fel a plugin könyvtár kattintással Beépülő modulok> Új hozzáadása és böngészést keres egy bővítmény mellett, vagy a. gombra kattintva telepítheti a többi webhelyről vásárolt bővítményeket Töltse fel a beépülő modult gomb.

Ha érdekli, itt találja meg a három kulcsfontosságú beépülő modult, amelyeket itt használunk és ajánlunk a WPExplorer webhelyen.

VaultPress

VaultPress a WordPresshez

Szerezzen be VaultPress biztonsági másolatot

Noha a legtöbb jó tárhelyszolgáltató cég napi biztonsági másolatot kínál tervének részeként, erősen ajánljuk a WordPress biztonsági másolatát önmagában, hogy csak biztonságban lehessen. Használjuk és szeretjük a VaultPress-t, mivel megfizethető (ez valójában a JetPack prémium terveinek része), könnyen használható (csak telepítsen és linkeljen a WordPress.org-fiókra), és teljes biztonsági másolatot igényel a teljes webhelyről – a média is benne van.

Akismet

Akismet WordPress Spam Protection Plugin

Szerezz be Akismet a WordPress-hez

Csakúgy, mint a VaultPress, az Akismet a prémium JetPack előfizetések része, és úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb spam-bővítmény a WordPress számára. Az Akismet a saját algoritmusa és az Akismet-felhasználók által bejelentett megjegyzések segítségével kiszűri a spam-megjegyzéseket. Ily módon kevesebb időt tölthet meg észrevételeinek figyelemmel kísérésével, és több időt tölthet fel a SEO-ra és a tartalomra.

Yoast SEO

Yoast SEO plugin

Szerezz be SEO-t

Minden weboldaltulajdonos számára kulcsfontosságú a jó SEO bővítmény. Van néhány népszerű bővítmény, de mi használjuk és szeretjük a Yoast SEO-t. Ez a bővítmény mindent tartalmaz, amelyre feltétlenül szüksége van SEO fejlesztésének megkezdéséhez. Beleértve a webhelytérképeket, az alapértelmezett címeket / kivonatokat, a zsemlemorzsakat, az RSS feed megjelenítését, a nyílt grafikon metacímkéit és az oldalon megjelenő SEO eszközöket (kulcsszavakhoz, olvashatósághoz stb.).

Javasoljuk továbbá, hogy a CSS élő szerkesztőjét, például a CSS Hero-t vagy a sárga ceruzát használja a webhely kialakításának testreszabásához, ha a témája nem tartalmaz elegendő stílusú beállítást. Ha további hasznos bővítményeket szeretne vásárolni, ellenőrizze plugin-gyűjteményeinket, hogy kiváló plug-inket találjon a térképekhez, a foglalásokhoz, a közösségi megosztáshoz, a fordításokhoz és még sok máshoz..

5. lépés: Hozzon létre kulcsfontosságú oldalakat

Hacsak nem egyoldalas webhelyként tervezték, minden weboldalnak legalább néhány oldalnak kell lennie. Például egy oldalról és egy kapcsolattartó oldalról. Azt is javasoljuk, hogy egy blogoldalon tárolja a híreit vagy a hozzászólásait. De a webhely céljától függően valószínűleg más oldalakat is szeretne. Ez lehet portfólió vagy galéria, amely bemutatja a munkáját. Ha van termékei eladásra, akkor szeretne egy áruházoldalt. Ne felejtse el, hogy szükség lehet a pluginek telepítésére vagy telepítésére az ilyen típusú oldalak hozzáadásához és testreszabásához.

itthon

Honlapsablon

A kezdőlap az első olyan oldal, amelyet az emberek látnak, amikor elmennek a fő URL-hez. Egyes témák tartalmaznak egy kezdőlap-sablont (mint a fenti képernyőképen). Vagy használjon oldalkészítőt valami egyedi létrehozásához. Számos hatékony WordPress oldalkészítő bővítmény közül választhat.

Bármit is választ, csak ne felejtse el beállítani a létrehozott Honlapot a Beállítások> Olvasás szakasz kiválasztása és a „Statikus oldal” opció kiválasztása (megjegyzés: a blogod lehet a kezdőlapod, és ha ezt szeretné használni a fő kezdőlapként, akkor hagyja csak a „Legújabb hozzászólásai” lehetőséget kiválasztva). További segítségért olvassa el a kezdőlap létrehozására vonatkozó útmutatónkat.

blog

Teljes többcélú és Blogging WordPress téma: Mason Demo

A legtöbb weboldalnak van egy blogja – valójában sok webhely csak egy blog! Témájától függően előfordulhat, hogy nem kell létrehoznia egy blogoldalt, mivel sok blogírásos WordPress-téma már stílusban van, így csak munkába állhat hozzászólások hozzáadása. Néhány azonban tartalmaz egy egyedi bloglap-sablont, amelyet felhasználhat Oldalak> Új hozzáadása majd kiválasztja a „blog” sablont egy metaboxból a fő szövegszerkesztő jobb oldalán vagy alatt. Miután elmentette az oldalát, azt a blog alatt kell meghatároznia Beállítások> Olvasás > Statikus oldal, mint a „Bejegyzés oldal” opció.

Ról ről

Magunkról szakasz

A körülbelül az oldalak nagyszerű lehetőséget kínálnak a vállalkozások számára, hogy megosszák a társaság történetét, küldetési nyilatkozatait és a csapattagokat. Vagy független bloggerek számára, hogy megosszák megjegyzéseiket az indulásukról, érdeklődésükről és személyes történetükről. Bár nem minden webhelynek van szüksége, érdemes megfontolni az oldalt. A körülbelül oldal nagyszerű módja annak, hogy személyes szinten kapcsolatba lépjen a közönséggel.

Kapcsolatba lépni

Kapcsolatfelvételi oldal Frontend

Nagyon sok minden weboldal rendelkezik kapcsolattartó oldallal. Meglehetősen egyszerű létrehozni egy kapcsolattartó oldalt a WordPress segítségével, mivel rengeteg könnyű plugin található, amelyek kompatibilisek a népszerű témákkal. Legalább megfontolhatja ezen kapcsolatfelvételi űrlapok egyikének használatával egy egyszerű űrlap hozzáadását a lábléchez vagy az oldalsávhoz, vagy egy térképező plugint a helyek bemutatásához..

Portfolio

Teljes WordPress portfólió

Néhány vállalkozásnak érdemes bemutatni a munkáját, ahol a portfólió nagyon hasznos. Online portfólió létrehozásához válassza ki a témát, vagy adjon hozzá egy plugint, amely magában foglalja a portfólió egyedi posta típusát. Az egyéni üzenettípusok hozzáadnak egy új, könnyen megtalálható menüelemet a bal oldali WordPress műszerfalához. Ezek általában úgy működnek, mint egy blogbejegyzés hozzáadása. A különbség az, hogy gyakran egyedi stílusokat és opciókat tartalmaznak, amelyek megfelelnek a céljuknak. Tehát a portfólió általában olyan lehetőségeket tartalmaz, amelyek galériákat építhetnek fel, videókat vagy akár hangokat is feltölthetnek, így megmutathatják a potenciális ügyfeleknek, milyen félelmetes vagy.

Bolt

Teljes Glitz & Glam WooCommerce Store

Végül, függetlenül attól, hogy eladja-e saját termékeit Etsy-szerű üzletben, vagy ajánlja-e a saját webhelyén kapcsolt boltokban található termékeket, létrehozhat online áruházat a WordPress segítségével. Konkrétan az ingyenes WooCommerce bővítménnyel. A portfólióhoz hasonlóan a WooCommerce (és más e-kereskedelmi platformok, mint például az EDD vagy a Shopify) hozzáad egy egyedi postai típust. Ez magában foglalja a termékek egyedi opcióit, például digitális / fizikai cikk, termék galéria, termékváltozatok, kuponok, szállítás, adók és így tovább.

6. lépés: Tartalom importálása és exportálása

Ezeket az eszközöket gyakran figyelmen kívül hagyják az indulásról folytatott viták során. Ha még nem ismeri a WordPress programot, de nem tagja a blogolásnak vagy a webhelykezelésnek, akkor az importálás és az exportálás hasznos eszközök, amelyek könnyen elérhetők. A tartalom áthelyezéséhez egy régi WordPress webhelyről használja az exportáló eszközt. Ez letölt egy Xml fájlt a webhely tartalmáról.

WordPress Export eszköz

Tartalmának más webhelyről történő behozásához használja az importáló eszközt. Prémium témájú téma vásárlása esetén valószínűleg mintanadatokat kapott (.xml fájl formájában), amelyeket importálhat az induláshoz. Javasoljuk a mintaadatok használatát, ha segítségre van szüksége a téma használatának kitalálásához, vagy ha pontos bemutatót szeretne importálni (különösen, ha olyan témákat használ, mint a Total, amelyekben rengeteg mintademo található, amelyek közül lehet választani).

WordPress importáló eszköz

7. lépés: További információ az WordPress használatának megkezdéséhez

Ez a cikk a WordPress használatának megkezdése fontos részeit tárgyalja. Ha azonban továbbra is elveszettnek érzi magát, íme néhány további forrás az Ön számára:

 • Nem biztos benne, mit csinál a WP rendszergazda? Nézze meg a WordPress irányítópultunkat ismertető cikkünket
 • Még mindig megszokja a nyelvet? Vessen egy pillantást a kezdőknek szánt WordPress szótárra (ahol megmagyarázza a zavaró kifejezéseket)
 • Vessen egy pillantást a webhely elindításának gonosz morzsájára ez az útmutató a WordPress-ből
 • Nem tudok témát választani? Itt vannak a legjobb WordPress témák az infopreneurák számára (ami egy fantasztikus szó a bloggerek számára)
 • Útmutató egy ingyenes témapénztár használatához, hogyan lehet elindítani egy blogot
 •  És ha pénzt szeretne keresni a blogoddal, és el szeretne kezdeni termékek eladását, ez a cikk a sikeres blogvállalkozóvá válásról szóló cikk egy remek hely a kezdéshez

A WP Explorer rengeteg egyéb erőforrással rendelkezik, amelyek segítenek többet megtudni a WordPress használatáról. Böngésszen a blogunkon és más cikkeinkben, hogy megismerje!

Következtetés

Függetlenül attól, hogy új vagy a webhelyed, vagy egyszerűen új vagy a WordPress-nél, nehéz lehet, ha végre megkezdi a WordPress használatát. Útmutató és más források birtoklása felbecsülhetetlen értékű az ilyen helyzetekben. Az itt biztosított eszközök használata elősegítheti a folyamat simulását. A webhelye gyorsan feláll és működik!

Mit szeretne, ha tudta volna, amikor először indította el a WordPress webhelyet? Ha most indulsz, mi segíthet abban, hogy magabiztosabban érezze magát benne? Tudassa velünk a megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map