Hogyan készítsünk kvízt a felhasználók számára a WordPress programban (7 egyszerű lépésben)

Vetélkedők. Valójában nem annyira szörnyű, mint a tesztek vagy a vizsgák – az Ön webhelye nem iskola, ezért szórakoztató vetélkedők segítségével tehet webhelyet interaktívabbá, sőt értékes visszajelzéseket kérhet a látogatóktól. Láthatja, hogy az olvasók hogyan reagálnak bizonyos kérdésekre, és megtudhatja, mit tesznek vagy nem élveznek az Ön webhelyén. Röviden: a vetélkedők vonzóvá, egyedivé és szórakoztatóvá teszik webhelyét.


A lehetőségek itt bőven vannak. Még akkor sem kell feltennie a kérdéseit, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a webhelyéhez, mindaddig, amíg kérdései kapcsolatba lépnek az emberekkel és közösséget építenek a fő célkitűzései körül. Például, bár az ESPN állandóan sportkvízeket kínál webhelyein, mindig az ottani alkalmi popkultúrát vagy politikai kérdést dobják oda, attól függően, hogy mi jelenleg trend.

A kvíz létrehozása nem olyan nehéz – hét gyorslépésben meg tudjuk csinálni – tehát vessünk egy pillantást arra, hogyan lehet ma egyet hozzáadni a webhelyéhez.

1. Adjon hozzá egy új kvíz alkalmazást a kvíz mesterrel

A kvíz létrehozásának a legegyszerűbb módja a felhasználók számára a plugin-adatbázisba való bejutás. Megpróbálhatja elkészíteni saját kis kvízjét plugin nélkül, de ez gyorsan rendetlen. Különben is, nincs erre oka, mert nem fogja megkapni a plugin funkcióinak felét – és a plugin, amiről ma beszélni fogok, meglehetősen könnyű az Ön webhelyén..

Az induláshoz töltse le a Quiz Master Next plugin és aktiválja azt a WordPress irányítópultján (megragadhatja a plugint a linkből, vagy csak jelentkezzen be a WordPress telepítésébe, és keresse meg a Plugins> Új hozzáadása elemet, keresse meg a Quiz Master plugint, majd telepítse és aktiválja).

Amint a plugin készen áll az irányítópulton való használatra, kattintson a vetélkedők fül az irányítópult bal oldalán. Menj az elsődleges vetélkedők oldal az első kis kérdőív létrehozásához.

kvízek fül

Kattintson a Új hozzáadása gomb. Ezzel megjelenik egy felugró képernyő, amelyen új kvíznevet adhat meg. Hívja, amit csak akar, hogy emlékezzen a jövőben milyen típusú kvízre. Kattintson a Kvíz létrehozása gombot a folytatáshoz.

új hozzáadása most

Ez elhelyezi az új kvíz az összes vetélkedőt, amelyet végül létrehoz, de ahhoz, hogy valóban elinduljon, kattintson a szerkesztése gombot, amely közvetlenül a kvíz neve alatt helyezkedik el – amikor átgörgeti a kvíz nevét, látnia kell ezt szerkesztése gomb. Kattintson rá.

2. Adjon hozzá kérdéseket

Ez a terület meglehetősen egyszerű, mivel lehetősége van bármilyen kérdést feltenni a kvízre. Először kattintson a Kérdés hozzáadása gomb, amely egy új felugró ablakot mutat be, amelybe belefoglalhatja az összes kérdés részleteit. Ez a szórakoztató, kreatív rész.

kérdés hozzáadása

Írja be a kérdéseket és az összes lehetséges választ. Megadhatja a helyes választ, és akár egy bizonyos pontot is megadhat azok számára, akik helyesen kapják meg a választ. Ön üzenetet ír, amely akkor jelenik meg, ha a felhasználók helyes választ kapnak. Ezenkívül kitölthet egy tippet is, amelyet a felhasználók meghívhatnak, ha egy kérdést megbotlik.

Van néhány további mező, amelyet kitölteni kell, de ezek mindegyike magától értetődő. Kattintson a Készítsen kérdést gombra a legalján, miután kitöltötte ezt a kérdést.

hozzon létre egy kérdést

Adjon hozzá annyi kérdést, amennyit csak kíván, járva ezen a ponton. Ez a bemutató kedvéért második kérdést fogok feltenni, mivel az egy kérdéses kvíz elég unalmas unalmas..

3. Tegye közzé kvízjét

Navigáljon vissza az elsődlegeshez kvíz oldalon megtekintheti a létrehozott vetélkedők listáját. Példámban csak egy kvíz van, tehát könnyű belátni, hogy pontosan hol kell továbbjutni. Célunk most a kvíz közzététele, hogy mindenki, aki ellátogat az oldalra, el tudja venni azt, és válaszokat küldhessen.

A kvíz neve jobb oldalán található néhány URL és kód, amelyeket felhasználhat a közzétételhez. Például, az URL-en a kvíz él, így megoszthatja ezt az URL-t bárkivel, akit szeretne.

shortcodes

A beépülő modul valódi ereje akkor szerepel, amikor elkezdi használni a rövidítéseket. Ezek a rövid kódok csak a név jobb oldalán vannak felsorolva, tehát bátran másolhatja ezeket, és átmásolhatja őket bárhol a webhelyén.

Tesztelésként a Quiz Shortcode-ot lemásolom, és új blogbejegyzésbe helyezem. Dobja el ezt a kódot bárhol a bejegyzésben, használja widgetben, vagy helyezze egy oldalra attól függően, hogy hol jelenjen meg a látogatók számára. Másik rövid kód is rendelkezésre áll másoláshoz. Ez a rövid kód feltárja a ranglistát, ha azt tervezi, hogy a webhelyét játékossá teszi, és kicsit versenyt generál az összes látogató között.

Ezeket a rövidítéseket beillesztem egy új blogbejegyzésbe, és beírom a közzétesz gomb. Nyugodtan írjon be vagy töltsön fel bármilyen más tartalmat, mint amit egy normál blogbejegyzéshez tennél.

4. Hegedülj a kvíz stílusával

A beépülő modul néhány szilárd stílusbeállítást tartalmaz, így a kvíz hasonlóan néz ki, mint a saját márkája, de amint az alább láthatja, a kvíz jól jelenik meg, és az összes kérdést, tippet, mezőt és választ tartalmazza. Ez egy minimalista kvíz, de a testreszabási funkciók meglehetősen bőségesek ahhoz, hogy csinos legyen.

frontend kvíz

5. Nézze meg az eredményeket

Az utolsó lépés az, hogy áttekintjük az eredményeket és jutalmazzuk a nyerteseket, vagy felhasználhatjuk az információkat vállalkozásuk javításához. Amikor valaki beküld egy kvíz-űrlapot, megmondják, hány kérdésre válaszoltak helyesen, és a nevüket akkor helyezik a ranglistába, ha elég magas pontszámot kapnak..

ranglistán

Ez csodálatos az elkötelezettség szempontjából, de mi lenne a saját eredményeiddel? Miután elvégezte ezt a kritikus lépést, fontolóra kell vennie azokat az eszközöket, amelyeket a háttérképen kínál, és elemezheti a vetélkedőket, sőt meg is szervezheti azokat..

6. Tekintse meg a benyújtási információkat

Menj Kvízek> Kvíz eredmények a WordPress műszerfal bal oldalán. Kattintson a Kilátás linkre kattintva megnézheti, hány ember nyújtott be kvízét Az eredmények remek dolog, hogy jól működnek az e-mail és telefonszám-információk gyűjtésében, ha vállalkozást működtet, amely ezeket a médiumokat használja marketingre.

Az eredmények személyes információkat szolgáltatnak a beküldés időpontjától és a válaszok százalékos arányát. Az eredmények megmutatják a felhasználó által választott válaszokat is.

Kilátás

7. Elemezze a statisztikákat

Egy másik szép terület a vetélkedők hatékonyságának elemzésére a statisztikák oldalt. Kattintson Kvízek> Statisztikák és lapozzon ezen az oldalon, miután megkapta a megfelelő számú kvízbeadványt.

statisztika

A statisztika hasznos annak kiderítéséhez, hogy a vetélkedők érdemes-e használni a webhelyet. Például ez a bővítmény számokat ad arra, hogy hány vetélkedőt vettek fel az elmúlt napokban vagy hetekben. Ha a tendenciák csökkennek, akkor valószínűleg meg kell változtatnia a tartalmat. Ha felmegy, akkor mindent megteszel, amit teszel a kvízeddel.


Ossza meg gondolatait a megjegyzések részben, ha bármilyen kérdése van arról, hogyan lehet kvízt készíteni a felhasználók számára a WordPress-en. Ha a múltban kérdőíveket készített, akkor milyen plugineket használtál, vagy hajlamosabb arra, hogy csak bizonyos formákkal készítsen saját?

Tudom, hogy a Gravity Forms egy népszerű prémium módszer a vetélkedők készítésére, de nem fedtem le, mert (szerény véleményem szerint) a Quiz Master Next ugyanolyan jó – és ingyenes. Ha inkább a Gravity Forms használatát szeretném, szívesen meghallgatom a megjegyzésben miért!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map