Hogyan készítsünk egy WordPress Hotel webhelyet szobafoglalási motorral

Hogyan készítsünk egy WordPress Hotel webhelyet szobafoglalási motorral

Középpontjában a közvetlen szállodai foglalások növekedése áll, vagy csak WordPress szálloda weboldalt kell létrehoznia egy ügyfél számára? Jó. Készítettünk egy részletes útmutatót az Ön számára! Ez jól jöhet, ha szállodát, hosztelt, apartmant, vendéglőt vagy panziót szeretne létrehozni, és bekapcsolni az automatikus foglalás benyújtását – azokat, amelyeket fizetnek és feldolgoznak, miközben kávét kortyolgat.


A WordPress segítségével két fő megközelítés létezik egy teljesen működőképes szálloda weboldal létrehozására, amelyet egy foglalási motor működtet:

 1. Készen áll a WordPress szállodafoglalási téma
 2. Bármely WordPress téma (ideértve a szállodai témákat is) + egy harmadik fél ingatlan-foglalási pluginja

Természetesen van még egy megközelítés, amelyet meg kell említeni. A foglalási rendszert táplálhatja bármilyen, a helyfoglalást védett szoftver. Be kell vallanom, hogy néhányukban tucatnyi hasznos lehetőség van a WordPress plugins hiányában. De ha nem tervezi egy hatalmas szállodalánc elindítását, akkor valószínűleg nincs szüksége az összes extra harangra és sípolásra, így jobb, ha felhasználóbarát témát vagy plugint választ.

Általában a szállodai műveletek felhőbe vétele a szabadalmaztatott szoftverekkel együtt karot és lábat (rendszeresen!) Fog fizetni. A WordPress beépülő modulok / témák használatával jelentősen csökkenthetők a költségek, és hatékony és biztonságos funkcionalitást kap.

Csak Google, és hasonlítsa össze: a szabadalmaztatott foglalási motor átlagos havi ára körülbelül 100 dollár körül van (az ár növekszik a szobatípustól, a szobák számától stb. Függően a szálloda létesítményében), míg a WordPress téma + plugin körülbelül 100 dollárba kerül. évente.

Tehát, mivel a foglalási szoftver valószínűleg nem megfelelő a cikk olvasóinak a legtöbb számára, térjünk vissza az első 2 megközelítéshez, és pénzt takarítsunk meg a közüzemi számlákra.

Készen áll a Hotel-szoba elfoglalása a WordPress témára

Ha könnyebb elindítani az első megközelítést, ne felejtse el, hogy sok „szállodafoglalásként” hirdetett WordPress témához olyan foglalási űrlap tartozik, ahol a foglalási benyújtást e-mailben küldik el. Lehetnek elég haladóak (bejelentkezési és kijelentkezési dátummal, szobatípusokkal, stb.).

WordPress témák foglalási űrlapokkal

A Paradise Cove nagyszerű példa erre a témára. A vendégek szállást kereshetnek:

Paradise Cove szoba keresés

Ezután válasszon egyet egy nagyon praktikus felsorolás közül:

Paradicsom-öböl listája

A következő űrlap e-mailben történő elküldésével pedig kérjen foglalási kérelmet. Fő hátránya, hogy a vendégek nem lehetnek biztosak abban, hogy a szoba ténylegesen le van foglalva, mivel a folyamatnak manuális visszaigazolást kell tartalmaznia.

Paradicsom-öböl foglalási űrlap

Figyelembe kell vennie, hogy ez kényelmesebb módon foglalható a szállodák számára, de nem a vendégek számára. Ha nem nyújt automatikus foglalásot (például fizetéssel), akkor a vendégek inkább felhívják a szállodát, hogy foglalást foglaljon.

Másrészt a modern emberek, akik hozzászoktak az OTA-hoz (online utazási irodák – mint például a TripAdvisor), azt akarják, hogy a folyamatot szinte teljes egészében tech-nal kezeljék, minimális telefonhívással. Vagy mi van, ha csak introverták?

Vagyis a szállodai szoba foglalása e-mailben vagy telefonon nem olyan szintű automatizálási szint, amelyet Ön (és az utazók) keres. Jobb?

Visszatérés a gyönyörű Paradise-öböl WordPress-témájához: egy egyszerű ingatlanfoglalási WordPress-bővítmény elősegítheti az online foglalások elfogadását..

Ez az e-mailben történő foglalási típusú funkció továbbra is remekül működik az utazási weboldalakon, ahol a túra e-mailben történő foglalása továbbra is nagyon népszerű (az emberek szeretik a túrák részleteit megbeszélni, mielőtt megvásárolnák őket)..

WordPress témák egy foglalási motorral

Most beszéljünk egy olyan típusú WordPress szállodai témáról, amelynek beépített ingatlan-foglalási motorja van. Általában ezek a témák elsősorban harmadik féltől származó ingatlanfoglalási pluginokon alapulnak..

Például a Bellevue szállodafoglalási WordPress témája, amely különböző demókkal érkezik (szálloda, városi vidék, tengerparti ház), és amelyet a WooCommerce fizetésekkel ellátott foglalási plugin működtet:

Bellevue WordPress téma

Ez azt jelenti, hogy ez a téma lehetővé teszi a vendégek számára, hogy a szállást felvegyék a szükséges kosárba, és online fizetjenek (például a PayPalon keresztül):

Bellevue foglalás benyújtása

Ez egy elég egyszerű, automatikus eljárás az online foglalások elfogadására.

Összefoglalva: a WordPress szálloda témáinak előnyei a végrehajtott foglalási motorral:

 • Egyablakos megoldás egy témával és a pluginnel zökkenőmentesen integrálva: a plugin minden ikonja és stílusa természetesen néz ki a téma kialakításában
 • Pénzmegtakarítás: abban az esetben, ha a foglalási motor egy fizetett plugin, akkor a témaszolgáltatók általában ingyenesen tartalmazzák, tehát csak a témaért fizet

Ennek a megoldásnak az egyetlen korlátozása, hogy támaszkodnia kell a téma által kínált foglalási rendszerre. Nevezetesen, akkor nem választhatja meg a foglalási rendszert (természetesen törölheti a kezdeti rendszert és telepíthet egy másik szobafoglalási plugin-t, de mi értelme akkor vásárolni egy ilyen témát?). Tehát ezenkívül meg kell vizsgálnia, hogy meg tudja-e változtatni a plugin viselkedését, hogy teljes mértékben kielégítse az Ön igényeit.

De ha már talált egy jó WordPress témát, és csak be kell építenie a szállodafoglalási motort, olvassa tovább.

Hoteloldal létrehozása WordPress szobafoglalási bővítménnyel

Megragadhat bármilyen WordPress témát, és az automatikus foglalási folyamat révén teljesen funkcionális szállodai weboldalgá változtathatja. Lehet, hogy vendégszeretettel foglalkozó WordPress-téma, vagy csak az, amelyet már használ és szeret.

Például, a Villa Fortuna egy nagyszerű, könnyű szállodadizájn, amelyet könnyű táplálni egy foglalási plugin segítségével (mivel a téma nem foglalásra kész):

Villa Fortuna WordPress téma

Gondoljunk mélyebben és nézzük meg, hogyan lehet ezt lépésről lépésre elvégezni a szállodák egyik legfejlettebb WordPress foglalási pluginjával – A MotoPress Hotel foglalás pluginja. Ez lehetővé teszi az ingatlanok felsorolását az összes részlettel, és lehetővé teszi az online foglalást (szállodák, apartmanok, nyaralókölcsönzés, hostel stb.)

Az alábbiakban bemutatjuk az apartmanügynökségek weboldalának előlapját, amelyet ezzel a foglalási bővítménnyel építettek:

Apartmanok elülső példája - MotoPress plugin

Egyébként te is, tesztelje a plugin műszerfalát magát a szállodák bármely előnyös típusával: szállodák, apartmanok, hostelek vagy villák.

Most nézzük meg a hátteret. A plugin telepítése és aktiválása után 2 menü jelenik meg: Szállás és foglalások. Ezután kövesse ezeket az egyszerű lépéseket:

1. Adjon hozzá különféle szezonális árazást: ezek különböző dátumok vagy napok lehetnek (karácsony, 2018 nyár stb.) Ezek azok a dátumok, amelyekben biztos vagy benne, hogy az árképzésnek különböznie kell.

Add szezon

2. Adjon hozzá további szállodai szolgáltatásokat vagy csomagokat: ingyenes vagy fizetett (gyermekmegőrzés, parkolás stb.). Ezt előzetesen meg kell tennie, hogy a rendelkezésre álló szolgáltatásokat különféle típusú szállásokhoz tovább lehessen vonni. Hozzáadhat egy szolgáltatásleírást, egy kiemelt képet, az árat és a rendszerességet. A vendégek foglalhatják őket, amikor foglalási kérelmet nyújtanak be. Ez természetesen opcionálisan is.

Szolgáltatások hozzáadása

3. Adjon hozzá szállástípusokat: mindegyikhez mellékelhet egy leírást, kategóriákat, felszereltségeket, fotógalériát:

Létesítmények és galéria

A szállás kapacitása (felnőttek, gyermekek, méret), kilátás, ágytípusok és szolgáltatások szintén bemutathatók:

Adjon hozzá szállásfajtákat

A 3.0 verzió óta korlátlan egyedi attribútumokat adhat hozzá – ezek lehetnek a keresési elérhetőségi űrlapmezők, az extra tulajdonságok részletei vagy mindkettő. Csak hozzá kell adnia a szükséges attribútumokat, és címkéket kell hozzárendelnie hozzájuk.

Példaként illusztráljuk: adjunk hozzá egy „location” attribútumot a szükséges számú címkével (például New York, San Francisco), majd szelektíven rendeljünk hozzá címkéket a tulajdonságokhoz.

A Foglalás motor attribútumai Admin

Ha engedélyezni szeretné, hogy a vendégek a teljes kategórián keresztül keressenek, akkor egyszerűen adják hozzá ezt a „hely” attribútumot további keresési mezőként a keresési elérhetőségi űrlaphoz (adjunk hozzá megfelelő attribútumokat a rövid kódhoz).

Foglalási motor Speciális keresési űrlap

Ezek a kiegészítő mezők bármi megfelelhetnek az üzleti vállalkozás valóságának: szobatípus, rövid vagy hosszú távú bérlet, stb.

Ez egyszerűen nagyszerű – korlátlan tulajdonságokat adhat hozzá több helyre!

4. Adjon hozzá díjakat: különböző árak ugyanazon a szállástípuson, számos előnytől függően (például visszatérítendő és vissza nem térítendő):

Foglalási motorárak

A bővítmény egy rendkívül rugalmas díjszabási rendszerrel állítja fel, amely a többszintű árazást alkalmazza az alapvető ingatlanárakra. Ez lehetővé teszi, hogy különböző kritériumok alapján különféle pontokat jelöljön ki:

 • Számos szobában lévő szolgáltatás vagy feltétel (visszatérítendő, nem visszatérítendő)
 • Számos vendég
 • Tartózkodási idő (automatikus kedvezmények)
 • Egy szezon

5. Hozzon létre minden rendszeroldalt rövid kódokkal, amelyek az adminisztrációs panelen elérhetők: Keresési eredmények, Rendelkezésre állás, Teljes foglalás, Foglalás megerősítése, Foglalás lemondási oldalai:

Rövid kódok - Foglalási visszaigazolási oldal

6. Konfigurálja a fő beállításokat:

Foglaljon beépülő modul beállításait

 • Paraméterek beállítása a szállástípusok megjelenítéséhez (pénznem, valutapozíció, dátum formátuma, be- és kijelentkezés ideje stb.)
 • Adja hozzá a szállodájában rendelkezésre álló ágytípusokat
 • Adja meg azt az időtartamot, amelyben a legalacsonyabb árat jeleníti meg – ha a vendégek nem állítják be a be- és kijelentkezés dátumait, akkor a legolcsóbb szállást fogják látni a megadott időszakra.
 • Engedélyezze / letiltja a keresési űrlapot, és a vendégek száma alapján javasolja a legjobb szállást. (Ez egy remek lehetőség, ha egy vendég több szállást foglalhat egy foglaláshoz)
 • Az online foglalás engedélyezése / letiltása
 • A megerősítési mód beállítása: az ügyfél e-mailben, adminisztrátor kézzel vagy automatikus fizetési visszaigazolással
 • Állítsa be a szállás maximális kihasználtságát a keresési űrlapon (ez nem korlátozott, mert a plugin támogatja a többszörös szállásfoglalást egyszerre)
 • Jelölje be a képgalériát és jelölje be a jelölőnégyzetet
 • Válasszon egy témát a Keresési elérhetőségi naptárhoz (például világos korall, sötétvörös) – ennek szépen illeszkednie kell a WordPress bármely témájához.

7. Testreszabhatja az adminisztrátori és az ügyfél e-mail sablonokat (makrók használatával):

E-mail sablonok

A rendszer lehetővé teszi, hogy automatikusan e-mail értesítéseket küldjön az új foglalásokról több címzettnek (például ingatlankezelő, takarító személyzet stb.).

8. Kapcsolja be / ki a fizetési átjárókat, és konfigurálja a fizetési beállításokat (tesztfizetések, PayPal, 2Checkout, Stripe, Braintree, Beanstream / Bambora ingyen vagy felhasználható WooCommerce fizetések prémium kiegészítő): teljes vagy letéti összeg fizetendő, letét típusa (rögzített vagy százalékban), válassza a rendszeroldalakat és az alapértelmezett fizetési átjárót, hogy megjelenjen a fizetési oldalon.

A Motor fizetési átjárók foglalása

Ha nem akarja elfogadni a fizetéseket online, akkor csak kapcsolja be a „Fizetés érkezéskor” fizetési módot. Ez lehetővé teszi a foglalás telefonon vagy e-mailben történő feldolgozását, manuálisan hozzáadását a foglalási rendszerhez, majd érkezés után készpénzben történő fizetést a vendégtől. A kapott összeget a szálloda / ingatlanszemélyzet is manuálisan beadhatja.

Ha mindkét irányt gyakorolja, az online és az érkezési díjakat is használhatja, a vendég választhat az összes rendelkezésre álló fizetési mód bekapcsolásával.

9. Módosítsa a nyelvi beállításokat (ha szükséges): mivel a plugin 14 nyelven érhető el, beállíthatja a szükséges nyelvet, vagy testreszabhatja a plugin szövegét bármely WordPress fordítási programmal.

Sőt, a plugin hivatalosan kompatibilis a WPML pluginnal, lehetővé téve egy többnyelvű weboldal felépítését egy nagyon felhasználóbarát felülettel.

10. Munka az ingatlankezelő rendszerrel. A PMS használatához lépjen a Foglalások menübe. Íme néhány fontos lehetőség a rendszerről.

A beépülő modul kuponokat generálhat, ha kedvezményeket szeretne adni utazóinak, vagy promóciós kampányokat szervez. Kuponokat hozhat létre a monetáris érték vagy az ingatlan aránya alapján. A rögzített kupon típusa szállásonként és napi tartózkodásonként alkalmazható.

Foglalási motor kupon kódok

Alkalmazzon egyedi foglalási szabályokat az egész szálloda létesítményére vagy csak a kiválasztott bérleti díjakra: állítsa be a be- és kijelentkezés napjait, valamint a min. Azt is blokkolhatja a bérleti díjakat egy kiválasztott időtartamra, ha kedvezőbb korlátozásokat határoz meg:

MotoPress új foglalási szabályok

Szinkronizálja a közvetlen webhelyfoglalásait az online utazási irodák (OTA) foglalásaival: ha olyan népszerű platformokat használ, mint például az Airbnb vagy az Expedia, hogy bérbe adja ingatlanát, a plugin lehetővé teszi a túlfoglalás elkerülését, mivel az összes foglalását szinkronizálja az összes platformon és a márkaoldalon. Ennek lehetővé tétele érdekében az OTA, ahol az ingatlan szerepel, támogatnia kell az iCalendar fájlformátumot (a népszerűek ezt teszik). Ahhoz, hogy mindez működjön, ki kell cserélnie a naptárakat – szó szerint át kell másolnia / beillesztenie a megfelelő naptárakat, és importálnia / exportálnia azokat a platformok között. A foglalások automatikusan szinkronizálódnak.

MotoPress iCal szinkronizálás

Adja hozzá az összes szállást, szolgáltatást, stb. Adókat és illetékeket. Mindegyik az összes foglalási díjjal együtt megjelenik.

MotoPress Adók és Díjak

A foglalási folyamat meglehetősen egyszerű – a vendégek megadják a személyes adatokat, kiválasztják az árakat, a szolgáltatásokat és a fizetési módot (ha bekapcsolják):

Teljes foglalás - előlap

Az összes foglalást az admin irányítópultja tárolja:

Foglalási naptár

Ha az ügyfelek az érkezés után fizetnek, a szállodavezető manuálisan hozzáadhatja a fizetést:

Adja hozzá a fizetést manuálisan

A bejövő foglalások kezelésével megtekintheti azokat (fizetéssel vagy anélkül), ellenőrizheti azok állapotát, naplóit, ügyfél adatait stb. Csak a fizetések ellenőrzéséhez gyorsan keresse meg a „Fizetési előzmények” menüpontot..

Mint láthatja, meglehetősen könnyű létrehozni egy teljes szálloda-weboldalt online foglalásokkal, műszaki ismeretek nélkül is. Csak ragadja meg kedvenc WordPress témáját, és kövesse az ismertetett lépéseket.

Következtetések

A vendégek különböznek – egyesek gyorsan online foglalni akarnak, és mindent automatikusan irányíthatnak. Mások partnernek akarnak lenni a folyamatban, hogy megbizonyosodjanak komplex igényeik kielégítéséről, vagy inkább az emberi érintést, mint például a telefonbeszélgetést részesítik előnyben. Azonnali online foglalást elfogadó szálloda weboldallal mindkét típusú modern utazót kiszolgálja. És egyébként maximalizálja a szálloda kihasználtságát!

Ez egy különösen egyszerűsített folyamat a WordPress használatával, ahol nagyszerű alternatívák vannak egy szálloda weboldalának készítésére kész szállodátémával vagy az ingatlanfoglalási plugin-nal, például a A MotoPress Hotel foglalás pluginja.

Van tapasztalata a vendéglátó-ipari vállalkozások weboldalának felépítésében? Van kérdése? Ne várjon, és szóljon hozzá a hozzászólásaiban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map