Hogyan készítsünk egy csodálatos utazási blogot a WordPress segítségével

Indítson el egy utazási blogot a WordPress segítségével

Ki nem szeret beszélni arról, hova utaztak? Ha gyakori utazó, vagy csak szereti az utazást, akkor gondolkodhatna egy utazási blog írásáról, de nem tudja, hol kezdje.


A WordPress ideális CMS az utazási bloggerek számára, mivel könnyű beállítani, és rengeteg erőforrás segít. Készíthet saját utazási blogot, amely készen áll az Ön számára a lélegzetelállító utazások és kalandok megosztására.

Ez a cikk bemutatja, mit kell tennie saját utazási blogjának elkészítéséhez, és megoszthatja néhány témát és beépülő modult, amelyek az utazási blogját a következő szintre viszik, és a történeteket életre kelti az olvasók számára. Nézzük megrepedni!

1. Merítsen ihletet más utazási blogok

A képernyő a Stuck In Customs honlapjáról.

Légy ihlette és tanuljon a Stuck in Customs utazási fényképeiről

Nem hiányzik az utazási blogok, ezért nehéz csak egy pár embert kiemelni. A legjobb utazási blogok gyönyörűek, ha megnézed, és megoszthatod az utazás egyedi perspektíváját.

Amire szüksége van az utazási blogjához

Most, hogy megmutattuk, hogyan nézhet ki a WordPress utazási blogja, vessünk egy pillantást az induláshoz:

 • WordPress: Elég nyilvánvaló, igaz? Telepítenie kell akár helyileg, akár a webszerverre, és az alábbiakban magyarázzuk el, hogyan lehet ezt megtenni.
 • Egy téma: Ezután elmondjuk Önnek, mit kell keresnie egy utazási blog témájában, és néhány ingyenes és prémium javaslatot nyújtunk Önnek. Csak válasszon egyet, amely megfelel az ízlésének.
 • Dugó: Megmondjuk Önnek, hogy milyen bővítményeket érdemes fontolóra vennie a webhelyéhez történő hozzáadással.
 • Gyönyörű fotózás: Az utazás vidám fele a képekből, tehát rengeteg fényképre lesz szüksége a webhelyén, és megmutatjuk Önnek, hogyan lehetne biztosítani, hogy ne lassítsák le azt.

Semmi túl bonyolult, igaz? Gyerünk!

2. Szerezzen egy jó tárhely tervet és telepítse a WordPress programot

A blog beállításának első lépése a WordPress példányának helyi vagy online futtatása beolvasása. A WordPress tárhelyéhez erősen ajánljuk:

 • WP motor: Menedzselt tárhely, amely havonta 29 dollárral kezdődik, és kezeli a telepítéseket, a biztonsági mentéseket és a frissítéseket.
 • Lendkerék: Egy másik kezelt WordPress-házigazda, de havonta 15 dollárért nagyszerű, ha költségvetéssel rendelkezik.
 • Bluehost: Nagyon költségvetés-barát, havonta 3,49 dollár, és a WordPresshez gyors telepítési lehetőségük van.

Most már beállította a WordPress programot, mi a következő lépés? Vessen egy pillantást a témákra.

3. Válasszon egy utazási blog WordPress témát

Noha a témákat a WordPress-ben könnyű megváltoztatni, megkezdése előtt néhány különböző témát kell megnéznie – ne csak válassza ki az elsőt, amelyet lát. Ha egy téma megvásárlására gondol (amelyet javasolunk), nézd meg a tökéletes WordPress téma megvásárlására vonatkozó tippeinket.

Amikor utazási blog témát keres, érdemes figyelni a elrendezés és hogyan használja képek, mivel ez létfontosságú lesz az ön számára történetmesélés. Azt is nézd meg, hogy rendelkezik-e beépített támogatással térképek, mivel ez újabb dimenziót adhat az utazási történetekhez. Itt néhány WordPress-téma, amelyeket mindenképpen figyelembe kell vennie.

Teljes WordPress téma (utazási blog bemutató)

Teljes WordPress téma (utazási blog bemutató)

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

A Total messze a legrugalmasabb és leggazdagabb WordPress témák a piacon, ezért van értelme, hogy kiváló választás az utazási blogok számára is. Használja a mellékelt prémium animált csúszkákat, a drag and drop oldalkészítőt, a képgalériákat, a portfólió opciókat, a beépített galéria formázást, az egyéni képbeállításokat és még sok másat a tökéletes pixel méretű weboldal tervezéséhez. A Customizer téma intuitív lehetőségeivel, valamint a gyorsimportálási mintákkal (például a fent bemutatott utazási bemutatóval) a Total megkönnyíti az indítást, még akkor is, ha még nem ismeri a WordPress alkalmazást..

Mesa Ingyenes Photo Blog WordPress téma

Mesa Ingyenes WordPress téma

Információ és letöltésView a Demo

A WPExplorer Mesa Free WordPress témája a tökéletes módja annak, hogy ma felépítse utazási blogját. Sokféle média (kép, galéria, hang, videó és idézetek) támogatásával és a tiszta falazat rácsos elrendezésével a Mesa tökéletes a kalandok bemutatására..

WPVoyager utazási blog WordPress téma

WPVoyager WordPress téma

Információ és letöltésView a Demo

A WPVoyager téma egy merész, modern, prémium téma, amely elegáns fotórácsokkal és a Google Maps integrációval vonzza az olvasókat. Ráadásul támogatja a KML nyomvonalakat, így dokumentálhatja az egész világon tett utazásait.

Expedíció utazási blog témája

Expedíció utazási blog témája

Információ és letöltésView a Demo

Az Expedition egy érzékeny utazási blog prémium WordPress téma, amelyet a WPZoom fejlesztett ki. Ez a jól utazott téma tökéletes a kedvenc helyszínei, szállodák, tevékenységek, éttermek és egyebek megosztására.

Amit az Expedition nagyszerűvé teszi, az alapja. A témát a nagyteljesítményű ZOOM keretrendszerre építették, hogy rengeteg szín- és betűkészlet-opciót, rövid kódot, SEO-beállításokat, oldal- és postai sablonokat biztosítson. A téma teljesen lokalizált, és készen áll az anyanyelvére történő lefordításra, így az olvasók valóban elolvashatják az Ön blogját. Az Expedition szintén teljes mértékben reagál, így ha az olvasók felfedezik az utazási hibát, akkor bármelyik asztalról, táblagépről, telefonról vagy más eszközről megkereshetik blogod, amelyhez hozzáférnek..

4. Adjon hozzá hasznos bővítményeket a SEO, a Maps és egyebekhez

Példa a Maps Market Pro-ra

Példa a Maps Marker Pro-ra és a fejlett térképezési WordPress-bővítményre.

Az egyik fő előnye annak, hogy a WordPress felhasználja webhelyének felépítésére, a pluginok elérhetősége, amelyek szinte bármit megtehetnek. Javasolunk néhány alapvető bővítményt, például a webhely telepítésének és aktiválásának fontosságát Yoast SEO keresőmotor optimalizálása és Akismet a spam védelmére. A blogírás elindításáról szóló cikkünk néhány további lehetőségével foglalkozik.

Az utazási blog felépítésekor érdemes kicsit többet tennie, mint hogy csak írjon a meglátogatott helyekről. A Térképek jó módja az olvasók magukkal vihetők, és sok utazási blog témája magában foglalja a térkép támogatását. Hozzáadás a Google szolgáltatásaihoz, például az elemzéshez vagy a captchashoz. És érdemes megfontolnia egy társadalmi plugin-t is.

5. Adja hozzá és optimalizálja a képeit

Fotók hozzáadása a blogjához

Egy utazási blog sem lenne teljes a célállomások képeinek nélkül, és tudjuk, hogy vannak képei az utazásainkról. Ha azt szeretné, hogy valóban belemerítse olvasóit az utazási mesékbe, akkor gyönyörű képeket kell készítenie azokról a helyekről, amelyekről írt..

A webhelyén lévő képekkel kapcsolatos nagy probléma az, hogy sok helyet foglalnak el, ami sajnos lelassíthatja webhelyét. Webhelyének gyorsnak kell lennie, különösen akkor, ha az olvasók mobilkészülékükön szeretnék böngészni az Ön webhelyét.

A képoptimalizálás segít a képeknek a lehető legkevesebb helyet foglalni a webhelyen, ami a megfelelő méret és képformátum használatával kezdődik. Elég átfogó útmutatót írtunk a képek optimalizálására, amelyek segítenek a kihívásban, tehát ne érje, hogy ezt nem tudja megtenni. Számos képoptimalizáló plugin létezik, amelyek segítségével segítenek.

Következtetés

Utazási blog létrehozása a WordPress használatával egyszerű, és egy szép téma és néhány plugin segítségével elég gyorsan megtehető. Adja hozzá képeit, hogy támogassa a történeteket, és hétvégéig az olvasóit szerte a világon szállítja!

Csak annyit kell tennie, hogy kövesse az egyszerű lépéseket, amelyeket az induláshoz vázoltunk:

 1. Gert ihlette
 2. A WordPress beállítása
 3. Válasszon témát
 4. Telepítse a megfelelő bővítményeket
 5. Használjon gyönyörű (és optimalizált) képeket

Figyelembe vette a tanácsunkat, követte a lépéseket, és végre elindította utazási blogját? Szeretnénk látni, hogyan fogod megosztani a következő kalandodat, ezért ossza meg az alábbi linket. Vagy ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map