Hogyan készítsünk biztonsági másolatot egy WooCommerce áruházról

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot egy WooCommerce áruházról

1995 júniusában összesen kevesebb mint 25 000 webhely volt. Gyorsan előre 2019-re, és ez a szám megszorozódott 12 681-szer. Jelenleg közel 2 milliárd webhely található. A webhelyek a reprezentáció kritikus formájává és médiumává váltak képességeik bemutatására.


Képzelje el, ha webhelye hirtelen összeomlik. Elveszítheti webhelye összes adatát, és ha online áruházat üzemeltet, akkor elveszítheti az ügyfelek adatait is. Ennek nemcsak pénzügyi következményei lesznek, hanem szellemi terhet is jelent. Időtlen megoldás erre a webhely biztonsági mentésének és a biztonsági intézkedések végrehajtásának a fenntartása. Különösen fontos a WooCommerce webhelyek számára.

Miért kell biztonsági másolatot készíteni egy WooCommerce webhelyről

Amellett, hogy a webhely biztonságának részeként már teljes webhelyről készült biztonsági másolatot kell készítenie, van néhány WooCommerce-ok.

WooCommerce frissítések

A WooCommerce csapata rendszeresen kiad frissítéseket biztonsági javításokkal és új funkciókkal. Például a WooCommerce 3.5 továbbfejlesztette a tranzakciós e-mail másolatot és egy új funkciót a termékek CSV-fájlba történő exportálásához. Maga a csapat azt ajánlja, hogy a frissítés előtt mindig készítsen biztonsági másolatot a teljes webhelyről.

A frissítés során összeférhetetlenségekkel szembesülhet a kiterjesztések és a bővítmények között, sőt az egyedi kódokkal kapcsolatos problémákkal is szembesülhet. A biztonsági másolat biztosítja, hogy mindig visszatérhessen az utolsó verzióhoz. A frissítés előtt bizonyos ajánlott óvintézkedéseket is tehet.

Ott még több a Stakenél

A leállás ideje akár a normál webhelyek számára is ezer dolláros veszteséget jelenthet. Akkor mi lenne a WooCommerce webhelye? Biztonsági másolat nélkül a leesés súlyos következményekkel járhat.

Az összes negatív felerősödik – nemcsak az, hogy elveszíti az adatokat, elveszítheti a bizalmas ügyféladatokat is. Minden percben elveszítheti a megrendeléseket, a fizetéseket, és ami a legfontosabb, hogy az ügyfelek bíznak benne. Végül elveszíti az ügyfelek és a pénz – olyan tényezők, amelyek meghatározzák az egész üzleti modellt. A WooCommerce biztonsági mentése csak minimális, amit tehetünk annak érdekében, hogy vállalkozása fennmaradjon és működjön.

Milyen biztonsági mentési megoldást igényel a WooCommerce?

Az első dolog, amit meg kell érteni, hogy a WooCommerce webhelyet nem mindig lehet biztonsági másolatként készíteni, mint egy szokásos webhelyet. Látja, minden webhely tartalmaz Files és adatbázis. A normál adatbázis 11 táblából állna. A WooCommerce bővítmény telepítése után azonban hozzáad egy további egyedi táblát. Ez kritikus információkat tartalmaz a megrendelésekről, az adómértékekről, a szállítási részletekről és a tranzakciókról.

WooCommerce egyedi táblázat

Számos biztonsági mentési megoldás nem épül fel a kiegészítő táblázat felismerésére. Sikeresen biztonsági másolatot készíthet a fájljairól és az adatbázisáról, de valószínűleg hiányoznak a WooCommerce egyedi tábláján szereplő adatok. Végül egy hiányos biztonsági másolatot készít, amely nem sok hasznot jelent az áruház számára.

Ezért szükség van egy biztonsági mentési megoldásra, amelyet testreszabott a WooCommerce számára.

Másodszor, egy WooCommerce webhely állandó tevékenységet folytat az oldalon. Bármely ponton előfordulhat, hogy a látogatók fizetéseket fizetnek, termékeket böngésznek, adatokat írnak be stb. Ha ütemezett óránkénti biztonsági másolatot készít, összeomlás esetén akár egy órás ügyfél-megrendelési adatot veszíthet. Tehát ha valaki megrendelést tett az elmúlt órában, fogalma sincs róla. Elveszítheti személyes adatait, szállítási címét, és ami még rosszabb, fizetési adatait elveszítheti.

A WooCommerce webhelynek valós idejű biztonsági mentési megoldásra van szüksége, amely rögzíti és biztonsági másolatot készít minden változás bekövetkeztével.

Hogyan készíthet biztonsági másolatot egy WooCommerce webhelyről?

A WordPress biztonsági másolatának készítésének három módja van (amelyet korábban részletesebben tárgyaltunk). Tehát nem szabad túl meglepőnek lennie, hogy ezek a WooCommerce üzletekre is vonatkoznak.

1. Kézi biztonsági mentések

A biztonsági másolat manuális készítése nem túl összetett, de kockázatos lehet. Még a legkisebb hibának is drasztikus következményei lehetnek. Ez időigényes feladat is. Ez általában a következő lépéseket foglalja magában:

 1. Töltse le a WordPress webhely fájljait a helyi rendszerre (számítógépére vagy laptopjára). Ezt megteheti
  1. Egy FTP eszköz, például a FileZilla
  2. Fájlkezelő a web host fiókjának cPanel fájljában
 2. Ezután biztonsági másolatot kell készíteni az adatbázisról. A gazdagép adatbáziskezelő paneljén keresztül érheti el a phpMyAdmin szoftvert.
 3. Válassza ki az adatbázist a wp-config.php fájlból. Az adatbázis táblázata megjelenik a képernyőn.
 4. Válassza ki az összes táblát és kattintson az Exportálás elemre.

Ez a folyamat nem ideális a rendszeres futtatáshoz, nem is beszélve valós időben. Még ha hozzá is rendel egy személyt, ez csak nem lehetséges. És természetesen ez természetesen nem megfelelő választás a WooCommerce webhely mentésére.

2. Biztonsági másolat készítése a webgazda segítségével

Hosting szolgáltató által kezelt biztonsági mentések

A legtöbb WordPress tárhelyszolgáltató biztonsági másolatot kínál, akár tervbe foglalva, akár kiegészítő fizetett szolgáltatásként. Általában azonban napi mentéseket kínálnak. Hihetetlenül nehéz lenne olyan hostot találni, amely valós idejű biztonsági másolatot nyújt. De ha feltétlenül biztonsági másolatot kell készítenie a házigazdáin keresztül, akkor ezt megtudhatja.

 • Vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, és töltse le az utolsó biztonsági másolatot. Ha lehetősége van igény szerinti biztonsági mentésre, kezdeményez egy új biztonsági másolatot, majd töltse le.
 • Exportálja és biztonsági másolatot készítsen az adatbázisról kézi módszerrel. Alternatív megoldásként exportálhatja az adatbázist a helyi mappába a MySQL kezelő segítségével.

A host biztonsági mentésekről általában ismert, hogy közismerten megbízhatatlanok. Ha helyreállítja, akkor fontos adatok elveszhetnek. Ezenkívül nem készítnek biztonsági másolatot a WooCommerce egyedi tábláról, így elveszíthetik az ott tárolt adatokat is.

Már rámutattunk a valós idejű biztonsági mentés szükségességére, amikor a WooCommerce webhelyekről van szó. A két módszer feltárása után egyértelmű, hogy egyikük sem felel meg jól.

3. Biztonsági másolat készítése a WordPress beépülő modul használatával

Az automatikus biztonsági mentési plugin használata a WordPress-helyek biztonsági mentésének legegyszerűbb módja. Kényelmes és gyorsabb a beállítás és a használat. Sok plugin, például a BlogVault, UpdraftPlus és a BackupBuddy leegyszerűsítette a biztonsági mentési folyamatot, és megkönnyítette a biztonsági mentések végrehajtását és kezelését.

A WooCommerce kapcsán, bár számos lehetőség áll rendelkezésre, nem minden biztonsági mentési plugin van az üzletekhez szabva. Ahogy már tárgyaltuk, ki kell választania egy plugint, amely biztonsági másolatot készít a WooCommerce adatairól, valamint az összes többi webhelyről. Ezenkívül ki kell választania egyet, amelynek biztonsági másolatai megbízhatóak és hatékonyan működnek a visszaállításukkor. A helyreállítás előtt is ellenőriznie kell a webhely biztonsági mentését. Az egyik megoldás, amely megfelel ennek a kritériumnak, és többet is képes megtenni, a BlogVault. Lássuk miért.

Miért kezelje a biztonsági mentéseket a BlogVault segítségével??

A BlogVaults valós idejű biztonsági mentése egy olyan folyamatot használ, amelyben a webhely tevékenységének legkisebb változása is azonnal biztonsági másolatot készít. Ez magában foglalja a WooCommerce egyedi tábláján végrehajtott módosításokat.

A nehéz biztonsági mentési folyamatok túlterhelhetik a szervert és lelassíthatják webhelyét. A WooCommerce biztonsági mentési bővítmény kiküszöböli ezt a kockázatot kétféle módon:

 • A teljes biztonsági mentési folyamat a dedikált szerverekön zajlik. Ez valóban felszabadítja a szerver erőforrásait az Ön felhasználásához.
 • Inkrementális biztonsági mentési modult használnak, ahol a telepítés után a plugin először biztonsági másolatot készít a teljes webhelyről. A későbbi módosításokat egyszerűen hozzáadják ehhez a kezdeti biztonsági mentéshez, kis darabokban. Ez biztosítja, hogy a szerver és a webhely változatlan maradjon és optimálisan működjön.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WooCommerce webhelyről a BlogVault segítségével

 1. Iratkozzon fel, és hozzon létre egy fiókot a BlogVault segítségével. Adja hozzá webhelyét a megjelenő irányítópulthoz.
 2. Miközben manuálisan telepítheti és aktiválhatja a beépülő modult, a BlogVaults egyszerű és automatizált lehetőséget kínál az irányítópulton belül. Aktiválás után a plugin kezdeti teljes biztonsági másolatot készít a webhelyről.
 3. Ezután lépjen az irányítópult „Biztonsági mentések” szakaszába. A funkció aktiválásához kattintson a „Valós idejű frissítések” melletti váltógombra.

A BlogVault a WooCommerce biztonsági mentéséhez

További információ a BlogVaultról →

És oda megy! Sikeresen aktiválta a valós idejű biztonsági mentéseket a webhelyén. Ha tovább megy, a webhelyén bekövetkező bármilyen változás azonnal biztonsági másolatot készít.

Bár a legtöbb megoldás tetszik BlogVault plug-it és make-it modell, mindig jobb, ha minden lehetséges óvintézkedést megteszünk annak biztosítása érdekében, hogy webhelye ne veszítsen el adatot. A webhelyről történő biztonsági mentés és biztonság kérdésekor az óvintézkedésekkel kapcsolatos hozzáállásodnak „ha létezik, meg fogom csinálni” -nak kell lennie..

Tippek az adatvesztés biztosításához

 1. A visszaállítás előtt mindig használjon átmeneti webhelyet a biztonsági mentések teszteléséhez. Használhat egy átmeneti plugint, például WP szakaszolás vagy Duplikátor erre (ha BlogVault használ, akkor beépített átmeneti funkcióval rendelkeznek).
 2. Ha attól tart, hogy a biztonsági mentés helyreállítása közben elveszíti a megrendelések adatait, használhatja a Karbantartás mód beépülő modult. Ily módon megakadályozhatja, hogy webhelye ideiglenesen elfogadjon új megrendeléseket. Aktiválhatja ezt a funkciót, majd visszaállíthatja a legfrissebb biztonsági másolatot.
 3. Keresse meg azt a napszakot, amikor webhelye a legkevesebb forgalommal / megrendeléssel jár a Google Analytics segítségével. Ha vissza kell állítania egy biztonsági másolatot, akkor próbálja meg megtenni ezt az időtartamon belül. Ha időszakos biztonsági mentéseket használ, ütemezze azokat az adott időszakban.
 4. Győződjön meg arról, hogy a biztonsági másolatokról már több példány van, és elérhető és letölthető. És lehetőleg tárolja a másolatot a helyszínen.
 5. Ha biztonsági mentési bővítményt alkalmaz, győződjön meg arról, hogy olyan szoftvert használ, amely jó ügyfélszolgálatot nyújt. Bármely kérdés esetén hozzáférést kell kapniuk a csapatuk segítségéhez.

Az alapvető webhelykezelés részét kell képeznie annak biztosításáról, hogy a WooCommerce webhelyről biztonsági másolatot készítsen. Az adatvesztés sokkal nagyobb hatást gyakorol egy online áruházra, mint a szokásos webhely.

Ez annak a ténynek tulajdonítható, hogy:

 • A WooCommerce webhelyek több funkcióval és több folyamattal futnak egy adott időpontban.
 • A WooCommerce webhelytulajdonos kötelessége az ügyfelek adatainak biztonságos megőrzése. Az ügyfelek személyes adatainak bármilyen elvesztése vagy visszaélése jogi következményekkel járhat.
 • Az online áruháznak több szállítóval kell foglalkoznia a termékek beszerzésével, szállításával és fizetésével kapcsolatban. A szóban forgó adatok nagysága jelentősen nagyobb.
 • A WooCommerce üzlet lényegesen magasabb beruházást jelent, mint egy szokásos blogbeállítás, egyszerűen a sok beállított folyamat miatt.

A WooCommerce áruházának hatékony biztonsági mentési stratégiájának beállításához javasolunk egy valós idejű WordPress biztonsági mentési plugin használatát, amely biztonsági másolatot készít a webhely összes tevékenységéről, ideértve a WooCommerce egyedi tábláján végrehajtott módosításokat is. Az automatizált folyamat egyszerű, de átfogó módszer a helyszín teljesítményének figyelésére és az állásidő minimalizálására. Ez a legközelebb az adatvesztéshez.

Reméljük, hogy ez a cikk segít a WooCommerce áruház hatékony biztonsági mentésében. Ha bármilyen javaslata vagy kérdése van, hagyjon megjegyzést! Boldog hátulról!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map