Hogyan javítsunk ki egy 502 Bad Gateway hibát a WordPress programban

Hogyan javítsunk ki egy 502 Bad Gateway hibát a WordPress webhelyeknél

Minden olyan hiba, amely a WordPress-webhelyet használhatatlanná teszi, komoly aggodalomra ad okot, mivel ez bevételkiesést, rossz SEO rangsorolást és sok indokolatlan stresszt jelent az Ön számára. Az egyik leghírhedtebb hiba, amely valaha is megragadta az internetet, az 502-es rossz átjáróhiba. Ez egy csúnya és frusztráló probléma, mert számos ok miatt felbukkanhat, amelyek megnehezítik a hibaelhárítást és a javítást..


De ne aggódjon, megvan a hátad. Ha az 502-es rossz átjáró hibáját kívánja kijavítani a WordPress-webhelyen, vegyen egy lélegzetelállító hangot, mert néhány kipróbált és bevált megoldást kínálunk Önnek. A mai bejegyzés végéig egyszer és mindenkorra meg kell szabadulnia az 502-es rossz átjáró hibájától.

Ha ez olyan üzletnek hangzik, mint amiről nem álmodozna, akkor fogjon magának egy bögre kávét,.

Mi az a 502 Bad Gateway hiba?

Először is, mi a kérés miatt egy 502-es rossz átjáróhiba? Itt egy apró lecke az anyag tárolásáról. A WordPress webhelyének tárolása általában néhány szervert foglal magában.

A legalapvetőbb beállítás négy-öt (ish) szervert tartalmazhat, nevezetesen:

 • Alkalmazáskiszolgáló, amely feldolgozza a PHP-kódot és a webhely bármely más dinamikus tartalmát
 • Adatbázis-kiszolgáló, ahol az adatbázisok élnek
 • Fordított proxy szerver pl. Nginx és Apache, amelyek szabályozzák, hogy mely HTTP kérések menjenek oda
 • A webkiszolgáló, amely az összes statikus fájlt, például képeket, CSS-t és JavaScriptet tárolja
 • CDN (opcionális teljesítménykiszolgáló)

Most, amikor beírja webhelyének URL-jét a böngészőbe, és megüt BELÉP, a böngésző néhány HTTP kérést küld a fordított proxy szervernek.

Ezután a tartalék proxyszerver továbbítja a kéréseket a megfelelő szerverekre. Például az adatbázisban tárolt adatok iránti kérelmeket az adatbázis-kiszolgálóra továbbítják. A statikus fájlok iránti kérelmeket a webszerverre továbbítják, a PHP-t igénylő kérelmeket pedig az alkalmazáskiszolgáló dolgozza fel.

Ezután minden szerver visszajuttatja az adatokat a fordított proxykiszolgálónak, amely az adatokat elküldi a böngészőjének, és a webhely betöltődik. Egyszerű, mint A, B, C – ne engedje, hogy az olyan nehéz szavak, mint például a fordított proxy, megzavarják.

Ha az egyik szerver érvénytelen választ küld a fordított proxykiszolgálóra, akkor a webhely nem töltődik be a böngészőben a várt módon. Ehelyett a fordított proxyszerver 502 rossz átjáró hibát jelez.

Sokféle formájú állat

Az 502-es rossz átjáróhiba sokféle formában fordulhat elő, például:

 • 502-es hiba
 • 502 Rossz átjáró nginx
 • 502 Proxyhiba
 • 502 Szerviz ideiglenesen túlterhelt
 • HTTP hiba 502 Rossz átjáró
 • 502. Ez egy hiba. A kiszolgálón ideiglenes hiba történt, és nem tudta teljesíteni a kérését. Kérjük, próbálja újra 30 másodpercen belül. Ez minden amit tudunk.

Mi okozza az 502 rossz átjáró hibát?

Míg az 502 rossz átjáróhiba általában a szerver oldalán fordul elő, ez a végén lévő problémák miatt is előfordulhat. Íme néhány ok, amiért nem az adott sorrendben szembesül az 502-es rossz átjáró hibájával:

 • Előfordulhat, hogy az upstream kiszolgáló túlterhelt a forgalom növekedése miatt
 • Egy offline szerver az 502-es rossz átjáró hibáját az arcába dobja
 • A kiszolgáló téves konfigurációi, amelyek több okból, például emberi hibából adódhatnak, különösen akkor, ha a gazdagép kiszolgálókat mozgat
 • Problémák a tartalomszolgáltató hálózattal (CDN)
 • Helytelenül működő böngésző gyorsítótár
 • DNS-kérdések
 • Hibás PHP kód a problémás beépülő modul vagy téma miatt

Amint az a fenti rövid listánkból kitűnik, az 502 rossz átjáró hibáját számos tényező okozhatja. Ez azt jelenti, hogy a hiba kijavításához különféle megoldásokat kell kipróbálnia.

Ennek ellenére, nézzük meg a hibát és javítsuk ki az 502-es rossz átjáró hibáját a WordPress-webhelyen.

Hogyan javítsunk ki egy 502 Bad Gateway hibát a WordPress programban

Noha ez a hiba problematikusnak tűnik az átlagos Joe számára, valójában hihetetlenül könnyű azt kijavítani. Csak egy kis türelemre van szüksége a következő megoldások kipróbálásához.

1. Frissítse / töltse fel újra webhelyét

Mint már említettük, a hírhedt 502-es rossz átjáróhiba legtöbbször a szerver oldalán fordul elő, főleg ha megosztott tárhelyen van. A forgalom éles növekedése kimerítheti a szerver erőforrásait, így tévedhet e csúnya hiba miatt. Más esetekben a szerverek több okból is működhetnek fel vagy offline.

A tárhelyszolgáltatók általában azonnal megoldják a problémát, mivel a webhelyek tulajdonosai szenvedélyesen veszítik leállásukat. Ezenkívül elveszítik a bevételeket, amikor a webhelyek offline állapotban vannak.

Tehát, mielőtt kihúzza a haját, és pánikrohamot szenved, próbálja meg néhányszor frissíteni a WordPress webhelyet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hiba önmagában megszűnik. Ezen felül próbáljon ki egy másik böngészőt vagy eszközt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hiba megoldódik-e. Ennek ellenére annak ellenőrzése érdekében, hogy a probléma nem a kiszolgáló oldalán található – tesztelje webhelyét egy olyan eszköz segítségével, mint például az isup.me.

Ha azonban a hiba továbbra is fennáll a fenti javítások kipróbálása után, folytassa a következő megoldással ebben a bejegyzésben.

2. Tisztítsa meg a böngésző gyorsítótárát

Nem tudja megjavítani az 502-es rossz átjáró hibáját még a böngésző frissítése után is? Ha igen, végezzen kemény frissítést a böngészőjében (CTRL + F5 Windows rendszereken és CMD + CTRL + R az OS X rendszereken). A kemény frissítés végrehajtása megszabadul az kellemetlenségektől, amely az 502-es rossz átjáró hibája? Nem?

Nos, megpróbálhatja közvetlenül megtisztítani a böngésző gyorsítótárát, és felhasználhatja azokat a tippeket is, amelyeket a WordPress gyorsítótár törléséhez ismertetünk. A csúnya hiba eltűnt a gyorsítótár ürítése után? Ha igen, hagyja abba az olvasást, és végezzen boldog táncot. Még egy back-flip is. Viccek félre.

Ha továbbra is ragaszkodik a hibához, a következő megoldás segíthet.

3. Ideiglenesen kapcsolja ki a CDN-t

Olyan tartalomszolgáltatási hálózatot használ, mint a CloudFlare, a KeyCDN vagy más CDN a WordPress számára? A CDN-k általában a webhely forgalmát a szerverükre irányítják, hogy jobb webhely-teljesítményt és biztonságot biztosítsanak.

A kiszolgálóik problémája az 502 rossz átjáró problémáját okozhatja. Ezenkívül a 502-es rossz átjáró hibájára is felszámolhat, ha helytelenül konfigurálja a CDN-t.

Szüneteltesse a CDN-t, és frissítse a webhelyét, hogy megtudja, a CDN-e az 502-es bűn alján található-e. Ez arra készteti a webhelyet, hogy közvetlenül töltsön be a gazdaszerverekről.

A hiba eltűnt a CDN szüneteltetése után? Ha igen, tartsa szüneteltetve a szolgáltatást, és vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatával. Általában gyorsan megoldják a problémát, ami azt jelenti, hogy egy ideig CDN nélkül kell tennie.

Minden CDN-nek különféle felülete van, vagyis a CDN-vel kapcsolatban ellenőriznie kell a szolgáltatás szüneteltetését. Tapasztalataim szerint a CDN szüneteltetése ugyanolyan egyszerű, mint a pite, ezért nem gondolom, hogy bármilyen probléma merülne fel.

4. DNS-problémák

A DNS (a domain névrendszer rövidítése) az, ahogyan a domain nevek (például a wpexplorer.com) egyeznek a saját IP-címükkel. Ha valami hiányzik a DNS-beállításokkal, akkor egyéb problémák között számíthat az 502-es rossz átjáró hibájára.

Nemrégiben költözött új gazdagépbe? Az áttelepítés magában foglalja a DNS-kiszolgálók újrakonfigurálását. A DNS terjesztése időt vesz igénybe, néha 48 órát vagy annál tovább.

Ha az átállás után az 502-es rossz átjáró hibával szembesül, várjon, amíg a DNS-változások elterjednek, ha szükséges, forduljon a házigazdához további tanácsokért és segítségért.

És mivel a DNS-ről beszélünk, akkor megpróbálhatja kiüríteni a helyi DNS-gyorsítótárat is. Windows felhasználók számára nyissa meg a parancssort (cmd.exe), és futtassa a következő parancsot: ipconfig / flushdns. Mac OS X felhasználóként futtasd dscacheutil -flushcache a parancsterminálon.

5. Ellenőrizze a témát és a beépülő modulokat

Úgy tűnik, hogy eddig nem javította ki a hibát? Lehet, hogy a probléma a pluginokban vagy a témában rejlik. Lehet, hogy a témája vagy az egyik bővítmény olyan szkriptet tüntet fel, amely nem jól játszik a szerverrel.

Ennek eredményeként a kiszolgáló megöli a szkriptet, ami az 502-es rossz átjáró hibát okozza. Mit kell tenni? Kezdjük a pluginekkel.

6. A pluginek hibaelhárítása

Valószínűleg nem tud bejelentkezni a WordPress rendszergazda irányítópultjába a hiba miatt. Hogyan fogja majd a WordPress rendszergazdai hozzáférés nélküli hibaelhárítást végezni??

Nos, ez egyszerű. Jelentkezzen be a WordPress gyökérkönyvtárába (általában public_html de lehet valami más attól függően, hogy hol telepítette a webhelyét) vagy FTP alkalmazás, például Filezilla vagy Fájl kezelő a cPanelben.

Ezután keresse meg a wp-content és keresse meg a plugins mappába. Nevezze át a mappát valamire plugins.old az összes plugin egyszerre kikapcsolásához. Ne aggódjon, semmilyen adatot nem veszít.

Frissítse webhelyét, hogy kiderüljön-e a hiba. Ha a hiba helyett a webhelyet látja, akkor a probléma az egyik plugin.

átnevezés plugins.old vissza a plugins és jelentkezzen be a WordPress rendszergazda irányítópultjába. Ideje megtalálni a problémás plugint.

Mindegyik aktiválás után egyesével aktiválja a plugineket, miközben újratelepíti a webhelyet. Addig ismételje ezt, amíg meg nem határozza a hibát okozó plugint. A problémás plugin nyilvánvalóan újból előállítja az 502-es rossz átjáró hibáját az aktiváláskor, ami kizárhatja Önt az adminisztrátori területről..

Deaktiválja vagy távolítsa el a plugin-t teljesen FTP-n keresztül vagy Fájl kezelő, szerezzen alternatívát, vagy vegye fel a kapcsolatot a fejlesztővel további támogatásért.

7. Az aktív téma hibaelhárítása

Ha a problémák a webhely frissítése után kezdődtek, azaz a témák, beépülő modulok és a WordPress használatával, és a beépülő modulok kikapcsolása semmit sem javít meg, el kell végeznie a WordPress téma elhárítását.

Annak ellenőrzése, hogy a téma problémát okoz-e, kissé különbözik a pluginek hibaelhárításától. Végezzük el és végezzük el.

Jelentkezzen be a WordPress gyökérkönyvtárába FTP vagy File Manager segítségével. Ezután keresse meg a wp-tartalom> témák és keresse meg az aktív témát.

Nevezze át az aktív témamappát valami hasonlómá total.old. Ez kikapcsolja az aktív témát, és aktiválja az alapértelmezett WordPress témát.

Töltse fel újra webhelyét, hogy ellenőrizze, nincs-e hiba. Még mindig fennáll a hiba? Ez azt jelenti, hogy a témája rendben van, ebben az esetben nevezze át a témamappát az eredeti névre.

Ha a hiba eltűnik, forduljon a témafejlesztőhöz további segítségért, vagy fektessen be egy professzionálisan beépített témába, például a saját Totalunkba.

8. Ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a házigazdával

Úgy tűnik, hogy a fenti megoldások kipróbálása után még mindig nem tudja kijavítani az 502-es rossz átjáró hibáját a WordPress-webhelyen?

Lehet, hogy a probléma a szerver oldalán van, ezért csak vegye fel a kapcsolatot a házigazdával és szakmai segítséget kapjon. Miközben még van, fontolja meg a beruházást egy felső szintű gazdagépbe, hogy elkerülje ezt a hibát, mivel a megosztott tárhely-tervekben kevesebb kiszolgáló erőforrás áll rendelkezésre.

Következtetés

Az kicsit zavaró és bosszantó módon az 502-es rossz átjáró hiba kijavítása egyszerű a megoldásban, amelyet ebben a bejegyzésben körvonalazunk. Reméljük, hogy üzenetünk ebben a tekintetben a helyes irányba mutatott.

Van gondolata, kérdése vagy extra javítása? Segítsen nekünk a bejegyzés kibővítésében, ha tippeit, kérdéseit és ötleteit megosztja az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map