Hogyan javítsunk ki a 404 hibákat a WordPress-ben

Ha ismeri az internetet, akkor ismernie kell a 404 hibákat. Ezek az oldalak idegesítően jelennek meg, amikor tartalmat keres az interneten. Látni fogja a következő szavakat:Az oldal nem található. Lehetséges, hogy a keresett oldalt eltávolították, megváltozott a neve vagy átmenetileg elérhető.”Ez általában akkor fordul elő, ha nincs URL-cím a kézbesítéshez.


Csak arra az esetre, ha még soha nem látott ilyen üzenetet, vagy meg szeretné látni a saját webhelyének 404 oldalát, akkor írja be a keresett oldal URL-jét, majd egy sor szomorúságot. Látni fogja, miről beszélek. Ennek oka az ügyfél-szerver interakció hibája, amely számos okból következhet be:

 • Lehet, hogy a keresett oldal már nem létezik.
 • A keresett oldalra mutató link megszakad.
 • Lehet, hogy egyszerűen rosszul írta be az URL-t.

Az aktív webhely nem tudja teljes mértékben elkerülni ezeket a hibákat, de sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a lehető legkisebb legyen.

404 hibák és SEO hatások

A 404 oldal káros az Ön SEO számára. A látogató elveszik, mert az Ön webhelyén lévő linkeket nem tartották karban. Egy-két törött link, amelyet alkalmanként mutatnak be a keresőmotorokra, nem igazán számít. Sokkal komolyabb problémája van akkor, ha a keresőmotor gyakran szembeszáll ezekkel a hibákkal az Ön webhelyén. A megnövekedett visszafordulási arány negatív hatással lesz a SEO-ra, és eltarthat egy ideig, amíg webhelyének helyreállítása befejeződik.

Ha használ Google Analytics plugin, könnyedén láthatja a hibákat, amikor megcímkézik őket. A keresőmotorok ugyanakkor 404 olyan hibával is szembekerülnek, amelyet a szokásos látogatók soha nem követnek el, mert csak az Ön webhelyén másznak. Tehát a rejtett hivatkozások is 404 hibaforrást jelentenek a keresőmotorokban. Xenu vagy Sikoltozó béka segíthet megtalálni ezeket a hibákat és kijavítani őket.

Meg kell keresnie a törött képeket vagy a törött videobeágyazásokat is. Ezeket nehéz megtalálni a webmestereszközök vagy a Google Analytics segítségével, de a Xenu és a Screaming Frog itt is segíthetnek. A kiszolgálói naplókban is kereshet, ha a 404 plusz „.jpg” és „.png” fájlokat keresi. Nem fognak ártani, ám ez nem jó élmény a látogatók számára.

404 hibák javítása

Számos módon lehet átirányítani és kijavítani a 404 hibákat, és kipróbálhatja ezeket a lépéseket egymás után:

 1. A .htaccess vagy az NGINX szerver konfigurációjában való kereséssel manuálisan ellenőrizheti a megszakadt hivatkozásokat és javíthatja az átirányításokat, de ehhez némi technikai ismerete szükséges. Vagy néhány javítás a 404.php fájlban meg tudja csinálni a trükköt. Ez a legjobb módszer a 404 hibák kijavítására, de ha nem tetszik a kód, akkor hagyja ki ezt a lépést.
 2. Ha az URL megváltozott, irányítsa a helyes URL-re. Ha a fájl statikus fájl, akkor ellenőrizze, hogy van-e fájl, az FTP megnyitásával és ellenőrzésével.
 3. Ha létezik, de a böngészőben való megjelenés problémát jelent, akkor ez szerver vagy WordPress probléma. Ehhez hozzon létre 2 különálló fájlt – egy html fájlt és egy PHP fájlt, és töltse fel. Ha hozzáfér ezekhez a fájlokhoz, akkor nincs probléma a kiszolgálóval, és a probléma a WordPress-ben rejlik.
 4. A WordPress egy újraírási tömböt használ, amely kezeli az állandó linkeket. Az alsó színvonalú beépülő modulok, a könyvtárban vagy az egyéni postai típusokban bekövetkező változások megszakíthatják az állandó linkeket, ami 404 hibát okozhat. Ennek beállításához egyszerűen lépjen a Permalinks oldalra, és mentse újra a permalinks struktúrát a wp.admin mappába. Nyissa meg a Permalinks menüpontot a Beállítások alatt, és mentse a módosításokat. Az állandó linkek frissülnek. Ez a javítás többnyire a munkát végzi.
 5. Ha telepítve vannak beépülő modulok, vagy bármilyen beépülő modul létrehozza az állandó linkeket, tiltsa le és ellenőrizze.
 6. Ellenőrizze a WP újraírási tömbjét a Hibakeresés csatlakoztat. Ez a beépülő modul, az aktiválás után megjeleníti az újraírási szabályokat, valamint a ténylegesen átírt PHP karakterláncot.
 7. Távolítsa el a beépülő modulokat egyenként, és azonosítsa a hibákat okozó beépülő modult.
 8. A régi tartalmat nem szükséges teljes mértékben eltávolítani. Ehelyett létrehozhat egy egyedi oldalt ezen az URL-en, és a látogatókat más hasonló oldalakra vagy bejegyzésekre irányíthatja a webhelyén.

Sok beépülő modul segíti a megszakadt hivatkozások megtalálását, megfigyelését és átirányítását. Felsoroltam néhány népszerűt, amelyek elég jól végzik a munkát.

Broken Link Checker

Broken Link Checker egy ingyenes bővítmény a WordPress tárházból. Ez az egyik első beépülő modul, amely eszébe jut, amikor meg akarja szüntetni ezeket a bosszantó oldalakat.

A telepítés után megvizsgálja az Ön webhelyét minden olyan linkre vonatkozóan, amely nem látja el a feladatát. A webhely méretétől függően ez időt vehet igénybe. Választhat, hogy értesítést kap a törött linkekről az e-mailben vagy az irányítópulton lévő Törött hivatkozások ellenőrző widgetjében. Megadhatja azt is, hogy a keresőmotorok ne kövessék ezeket a megszakadt hivatkozásokat.

A megszakadt link-ellenőrző telepítve van

A megszakadt hivatkozás-ellenőrző munkahelyi megjelenítéséhez nyissa meg a Hivatkozás-ellenőrzőt a Beállítások alatt. Az Egyéni szűrő létrehozása opcióval csak néhány linket lehet láthatóvá tenni, például egy adott üzenetkategória linkjét. A link használatával dönthet úgy, hogy kiválasztja az egyes linkek fölé mutató lehetőségeket.

Szerkesztheti az URL-t, és az URL minden példánya kijavításra kerül. Távolíthatja el a linket, ez a szöveget érintetlenül hagyja. Ha a link jó, de megszakadtként jelenik meg, akkor manuálisan is megváltoztathatja. Az elutasítás opció a linket változatlanul hagyja a következő állapotváltozásig. Minden egyes használat után letilthatja a bővítményt, és szükség esetén újraaktiválhatja azt időszakos vizsgálat céljából.

404 oldal: SeedProd

Bármi legyen is a webhely témája, használhatja 404 oldal: SeedProd az egyedi 404 oldal tervezéséhez és beállításához. A téma 404-es oldalát teljesen lecserélheti, és az új 404-es oldalt teljesen testreszabhatja. A testreszabáshoz szükség esetén HTML5 és CSS3 is használható.

A háttérkép nyújtható úgy, hogy lefedje a teljes böngészőt, és a plugin több webhelyet, valamint a BuddyPress-t is támogatja.

A SeedProd 404 oldalát telepítette

A prémium verzióval az e-mail információk megérintésével rögzíthet vezetékeket. Az információkat tárolhatja a WordPress adatbázisában, és exportálhatja bármely e-mail szolgáltatóhoz. A MailChimp, az Aweber, a válaszadás, az állandó kapcsolatfelvétel és a kampányfigyelő, valamint a Google és a Typekit betűkészletek integrálva vannak..

Videók beágyazása egyszerűen az URL beírásával, a Gravity Forms engedélyezése és a látogatói információk gyűjtése ezzel a bővítménnyel. A látogatók folytathatják az Ön webhelyén keresett oldal keresését.

Az engedélyek költsége 29 dollár között mozog, ha egy webhelyen egy éven keresztül használják, és 199 dollárig terjedhet korlátlan helyek esetén egy életre. A vásárlást pénz-visszafizetési garancia garantálja.

Mind a 404 átirányítás a honlapra

Mind a 404 átirányítás a honlapra a 404 hiba hivatkozásait a SEO 301 átirányítás segítségével átirányítja a honlapra – ez az átirányítás azt mondja a látogatónak, hogy az oldalt véglegesen áthelyezték. Azt is átirányíthatja bármely testreszabott oldalra.

Mind a 404 átirányítás a honlapra telepítve

Ez egy egyszerű bővítmény, ahol engedélyeznie kell az átirányítási állapotot, kitöltenie kell annak az oldalnak az URL-jét, amelyre a 404 átirányítani. És ha rákattint a frissítés gombra, a beállítások mentésre kerülnek az adatbázisban.

404–301

404–301 szinte az előző beépülő modulhoz hasonlóan működik, és az összes 404 hibát a 301, 304 vagy 307 átirányításokkal bármelyik oldalra átirányítja. Ezek a számok jelzik, hogy az oldalt átmenetileg vagy véglegesen áthelyezték-e. A beépülő modul telepítése után rájön, hogy a webmester eszköz irányítópultjában szinte mindig nulla hibákat jelenít meg.

404–301

Választhat a hibák figyelésével, és engedélyezheti az e-mailes értesítések beküldését a 404 hiba esetén. Ha egyszerűen csak egy naplót szeretne figyelni vagy fenntartani, akkor letilthatja az Átirányítás lehetőséget. A plugin könnyű, fordításra kész és teljesen ingyenesen használható, élettartama frissítésekkel. A fejlesztők és más felhasználók hozzáférhetnek a pluginhez a GitHubon.

Custom 404 Pro

Te tudod használni Custom 404 Pro hogy helyettesítse az alapértelmezett 404 hibaoldalt egy olyan egyedi oldallal, amelyet elkészíthet a Felügyeleti panel Oldalak szakaszában. Vagy egyszerűen megadhat egy teljes URL-t a 404 átirányításához.

Az Custom 404 Pro telepítve

404 adat rögzíthető, valamint azok a kulcsszavak, amelyek a 404 oldalra tették a látogatót. A plugin támogatása elérhető a GitHub webhelyen.

404 Error Logger

404 Error Logger egy egyszerű és hatékony plugin, amely naplózza a WordPress webhelyén felmerülő összes hibát. Az összes információval azonosíthatja a megszakadt linkeket és a hiányzó tartalmat. Ha kívánja, további információkat is rögzíthet, például IP-címet, felhasználói ügynököket és hivatkozókat. És blokkolhatja az IP-címeket, ha akar.

404 Telepítve a hibanapló

Ez a bővítmény nem fog működni, ha olyan gyorsítótárazási plugint használ, amely mind a 404 hibát tárolja.

átirányítás

átirányítás segít a 404 hibák nyomon követésében a 301 átirányítás segítségével. Ez egy népszerű plugin a WordPress tárházban, több mint 500 000 aktív telepítéssel. Az összes URL-t átirányíthatja, nem csak a hibaoldalakat. Különösen akkor hasznos, ha áthelyezi a webhelyét, vagy megváltoztatja a WordPress telepítésének könyvtárát.

Az átirányítás telepítve van a teljes oldalon

A bővítmény figyeli a 404 hibákat és teljes naplókat tart fenn. Beállíthatja azt is, hogy egyes URL-ek megengedettek egy másik oldalra, fájlra vagy webhelyre jutni. Beállíthat különféle átirányításokat a bejelentkezési állapot alapján, átirányítást véletlenszerű oldalakra vagy hivatkozók alapján.

A beépülő modul automatikusan hozzáad egy 301-es átirányítást, ha egy üzenet URL-je megváltozik. Ezt manuálisan is meg lehet tenni. Teljes mértékben működik a WordPress webhelyen, és .htaccess nem szükséges. A naplóból ellenőrizheti, hogy ki próbált bejelentkezni, és hány bejelentkezési kísérlet történt.

WordPress Ultimate 404 plugin

A WordPress Ultimate 404 plugin teljes körű irányítást biztosít a 404 oldal felett. 4 előre elkészített sablont kínál, amelyek közül választhat és megjelenítheti a hibaoldalt. A sablonok testreszabhatók. A WordPress téma alapértelmezett 404 sablonja szintén támogatott.

Végső képernyőkép

A plugin az összes 404 hibaeseményt nyilvántartja, tehát van egy ötlete, amely a leglátogatottabb oldal. Szükség esetén hozzáadhat egy átirányítási URL-t. A látogató által használt kereséshez használt kulcsszót rögzítik, így értékes SEO információval szolgálnak.

Ezt a bővítményt a CodeCanyon-ban 19 dollárért megvásárolhatja. Jön a jövőbeli frissítésekkel és a 6 hónapos támogatással. A támogatás további 12,70 dollárra meghosszabbítható 12 hónapra

Google 404

Google 404 valójában nem egy WordPress plugin. Ez csak egy kibővített 404 oldalas szkript a Google-tól.

Google 404 fejléc

Beágyaz egy keresőmezőt a 404-es oldalra, így a látogató felkérést kap arra, hogy folytassa a keresést az Ön webhelyén. Itt helyezhető el a látogató által használt keresőszóval kapcsolatos hasznos információ. Vagy más módon is segítheti a látogatót a keresett információ megtalálásában.

A plugin teljes hatékonysága érdekében a Google megköveteli, hogy küldjön be XML-térképét WordPress-webhelyére, és állítson be egy Google webmester-fiókot.

404 oldal

Nem mentek ki az utadból 404 oldal. Hozzon létre egy 404 oldalt a WordPress webhelyén, ugyanúgy, ahogy általában a WordPress programban hoz létre oldalakat. Ezt követően nyissa meg a Beállítások elemet a WordPress irányítópultján. Kattintson a 404 hibaoldalra, és válassza ki az újonnan létrehozott 404 hibalapot. Ehhez minden van.

404 oldal fejléc

A plugin nem hoz létre átirányítást. Az átirányítás mellett az URL marad a keresési indexben, és ez befolyásolhatja a SEO-t. Ez a bővítmény biztosítja, hogy a helyes 404 kód kerüljön a keresőmotorokba. A plugin nagyon különbözik a többitől. Nem érkezik kérés a kiszolgálóra. Ehelyett a WordPress saját erőforrásait használják.

404 indításához

404 indításához elkap egy 404 hibát még a keresőmotorok előtt is. Az átirányítást 301-re (véglegesen) állíthatja be, amely az alapértelmezett beállítás. Vagy beállíthatja 302-re, amely az ideiglenes átirányítás.

404 a telepítés megkezdéséhez

Az összes 404 weboldalt átirányítja a kezdőlapra vagy a kívánt oldalra. Választhat egy e-mail figyelmeztetést. Amikor egy felhasználót átirányítanak, akkor tudni fogja, hogy milyen böngészőt használnak, és az URL-t, amelyre megpróbálnak hozzáférni. Választhat olyan beállítások közül, amelyek lehetővé teszik, hogy 404 oldalt bármely kiválasztott URL-re irányítson – kezdőlapra vagy a webhely bármely más oldalára.

RB belső linkek

RB belső linkek egy hasznos bővítmény a blogtulajdonosok számára. Ezzel a beépülő modullal rövid kóddal összekapcsolhatják a WordPress-webhelyen található üzeneteket és oldalakat. Nem kell beírnia a hosszú URL-t.

Az RB belső linkek telepítve

A webhely állandó linkjének szerkezete nem zavart, és a rövid kódot használják a hivatkozás létrehozásához. Ez a címke ezután manuálisan vagy a wysiwyg plugin segítségével kerül beillesztésre. Ez a bővítmény megkönnyíti az egyik linkről a másikra történő mozgatást egy webhelyen. Ez lehetővé teszi a postai kategóriák szerinti keresést is.

Gyors oldal utáni átirányítás beépülő modul

Gyors oldal utáni átirányítás beépülő modul kétirányú módon végzi a munkát. Az egyik a Gyors átirányítás módszer, ahol csak be kell írnia a Request URL-t és a Destination URL-t. A plugin ezután átirányítja az Ön által kitöltött URL-ek szerint.

A gyors PAge átirányítja a teljes képernyőt

Nem kell oldalt létrehoznia, és nem is kell létező oldal. Ez a bővítmény nagyon hasznos lesz, amikor javítani kell az oldal létrehozásakor bekövetkezett helyesírási hibákat, vagy ha a régi URL-eket új URL-ekre kívánja irányítani. Ezenkívül nagy segítség lesz a webhely áthelyezésekor is.

Meglévő oldalak vagy hozzászólások esetén a szerkesztési képernyőhöz hozzáad egy opció metamezőt, ahol kitöltheti az új URL-t. Ez jól működik a menüelemeknél és az ismétlődő hozzászólásoknál. Az is legjobb, ha a WordPress állandó link struktúrájában működik.

SEO átirányítási bővítmény

Miközben a SEO átirányítási bővítmény, a szerzők arra összpontosítottak, hogy ez minden felhasználói szinten egyszerű legyen, és ezt láthatja a plugin működésében. A fejlett vezérlőpult segít mindazon dolgok vezérlésében, amelyeket a plugin megtehet.

Telepítve van a SEO átirányítás

Figyelemmel kísérheti a 404 hibaoldalt, és egyetlen kattintással átirányíthatja őket. A 301, 302 vagy 307 átirányítás lehetséges, csakúgy, mint a vadkártya átirányítás. A teljes mappa tartalmát átirányíthatja az átirányítás lapon található mappabeállítások megváltoztatásával. Az átirányítási előzmények fenntarthatók.

Bármely bejegyzés átirányításához töltse ki a teljes URL-t és a célmappát, majd kattintson a Hozzáadás gombra. Vagy szerkesztheti a cél URL-t a bejegyzésben vagy a szerkesztési oldalon, és kattintson a Mentés gombra. A bővítmény akkor is hasznos lesz, ha megváltoztatja domain nevét vagy költözteti webhelyét. Vegye figyelembe, hogy ez a plugin nem támogatja a többhelyes telepítést.

Biztonságos átirányítási kezelő

Biztonságos átirányítási kezelő egy hatékony bővítmény 404 hiba kezelésére több telephelyen. Az átalakításra kerülő HTTP státuskódokkal átirányíthat új URL-ekre.

A biztonságos átirányítási menedzser telepítve

Ez csak az engedélyezési listán szereplő gazdagépekre irányítja az átirányítást a wp_safe_redirect függvény használatával.

Végül

Fontos, hogy proaktív maradj, és amennyire csak lehetséges, mentsd el a webhelyet 404 hibáktól. A WordPress karbantartási teendők listájában a következőket teheti:

 • Ütemezze be a webhely statisztikai naplóinak ellenőrzését, hogy megkeresse a 404 hibajelentést.
 • Rendszeresen ellenőrizze a belső és a külső linkeket. A kis webhelyek havonta egyszer ellenőrzést végezhetnek, a nagy webhelyek hetente egyszer.
 • Az ellenőrzés gyakorisága a weboldal tartalmától, nem a látogatóktól függ. A tartalmi nehéz webhelyeknek gyakrabban kell ellenőrizniük.

Olyan sok minőségi bővítmény esetén nincs oka annak, hogy ne tartsa a linkeket legfelső állapotban. Próbáld ki őket, és tartsd webhelyed kiváló állapotban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map